KREATIV UTSKRIFT

Pappersfotbollsspel som inspirerar dig att vara aktiv

Gör succé med familjen i sommar och prova på handgjorda pappersfotbollsspel med Creative Park.
En liten flicka klipper ut en mall för att skapa en pappersfotboll.

Sommaren är här och föräldrar vill givetvis gärna hitta aktiviteter som hela familjen kan delta i. Handgjorda spel som ni både kan sätta ihop och spela tillsammans är en riktigt roligt aktivitet och med Canon Creative Park blir processen enkel och prisvärd.

Creative Park har massor av kostnadsfria, färgstarka pysselaktiviteter som är redo att upptäckas och skrivas ut direkt från din skrivare.

Bloggaren Fariba Soetan bor i London med sin man och tre barn och driver bloggen Mixed.Up.Mama. Här förklarar Fariba hur hon använde Creative Park och en skrivare i Canon PIXMA TS8350-serien för en dag med praktiska sportaktiviteter för hela familjen.

1. Välj utrustning och mallar

Två flickor sitter vid ett bord med en bärbar dator.

Oavsett vilken skicklighetsnivå du har och hur lång tid du har på dig att vara kreativ hittar du en mall som passar dig på Creative Park.

En Canon-skrivare i en bokhylla bredvid några växter skriver ut en uppsättning instruktioner.

Det är viktigt att du använder kvalitetspapper för att se till att dina skapelser är tillräckligt starka för att du ska kunna leka med dem.

Först väljer du ett stadigt papper för att skriva ut dina spel på. Canons matta fotopapper är perfekt för pyssel eftersom dess matta struktur gör det perfekt för bilder och grafik med kraftigare färger.

”Papperets tjocklek är mycket viktig för att se till att urklippen är stadiga och håller ihop”, säger Fariba, vars döttrar är sex, åtta och tio år. Canon PIXMA TS8350 är perfekt för den här typen av utskrift, men vilken PIXMA-skrivare som helst fungerar.

Fariba säger att även valet av mallar till fotbollsspelet kan vara en engagerande familjeaktivitet, där var och en visar hur lång tid de tar att sätta ihop och hur svåra de är, så att du kan avgöra om de är lämpliga för dina barn.

”Flickorna var verkligen entusiastiska över att titta på webbplatsen på allt de kunde göra”, tillägger hon. ”Om föräldrarna letar mallar tillsammans med sina barn behöver de bara notera hur lång tid de kommer att ta och svårighetsnivån.

”Vi bestämde oss för basket- och fotbollsspelen, delvis för att de såg riktigt roliga ut och även för att jag tyckte att svårighetsnivån var bra för ett första försök att förstå sig på hur de sätts ihop.”

2. Skapa ditt minispel

En familj samlade runt ett bord skapar en fotboll och ett mål av papper.

Pappersspelen och aktiviteterna i Creative Park levereras med monteringsinstruktioner som är enkla att följa.

En familj arbetar tillsammans för att skära ut former och skapa något av papper.

Samla hela familjen i dina pappersskapelser, med föräldrarna till hands för att hjälpa till med svåra delar.

Med Creative Park-appen eller genom att hämta direkt från Creative Park-webbplatsen till datorn kan du välja dina favoritdesigner och skriva ut dem direkt från din skrivare för montering innan spelet drar igång.

Allt du behöver för ditt pyssellag är sax, lim, en linjal för vecken, en gammal kulspetspenna och spelinstruktioner. Följ sedan bara saxlinjerna, vecken och limpunkterna för att komma igång.

Två flickor limmar ihop mål till pappersfotboll.

”Mina barn är verkligen kreativa och de här spelen är ett riktigt bra sätt att tillfredsställa behovet av att skapa”, säger Fariba.

Två flickor visar upp sina fotbollspapperspyssel.

Upptäck pappersspel för hela familjen som är roliga både att skapa och spela – känslan av att ha uppnått något när du är klar med att skapa ett pappershantverk slår ändå inte det roliga med att spela med det.

Genom att fördela uppgifterna ser du till att alla får vara med. ”När vi skrev ut spelen hade de verkligen bra grafik och instruktionerna var väldigt enkla”, säger Fariba. ”Flickorna tyckte att det var roligt att klippa ut varsin figur och det var en bra svårighetsnivå, eftersom jag har tre flickor i olika åldrar och olika klippförmågor. Det svåraste var bollen, så där fick min tioåring fokusera sig ordentligt. Det fanns större bitar till målet som min sexåring kunde klippa ut.

”Det hjälpte att vi alla hade en uppgift att pyssla med, och alla pratade under tiden. Det innebär att alla har något att bidra med, som håller alla engagerade – och slutar bråka om vem som gör vad!”

3. Håll en turnering

En flicka gör sig redo att kasta en pappersfotboll.

”När vi var klara med allt tog vi en paus, sträckte på benen och åt mellanmål och kom sedan tillbaka för att spela”, säger Fariba.

En flicka står bredvid ett pappersmål som sitter fast på väggen och viftar med armarna i luften för att fira.

Hon skjuter och hon gör mål! Det är väldigt givande att kunna spela med ett föremål eller ett spel som du själv har skapat.

När spelet har monterats är det dags att starta matchen! Varför inte organisera en grupp vänner för att hålla reda på poängen eller till och med göra egna poängkort för att ge liv åt turneringen?

Creative Park har massor av andra pappersmallar som är perfekta för pysselturneringar – från rekvisita till fotoautomater och banderoller för att heja på spelare och lagkamrater, till partyhattar och megafoner för att skapa en känsla av laganda.

Barn kan uppleva en känsla av bedrift när de leker med något som de har skapat, samtidigt som de lär sig praktiska färdigheter. ”Flickorna gillar verkligen att måla, klistra och färglägga, så fördelen med att ha något de kan leka med efteråt var verkligen fantastisk”, säger Fariba. ”Det finns så många fördelar: att klippa förbättrar såklart motoriken och bara att kunna se något skapas är mycket viktigt för deras självförtroende.

”Min äldsta var verkligen nöjd med att hon hade skapat ett komplicerat 3D-föremål som en boll genom att klippa ut den och sätta ihop den själv. Hon hade mycket roligt när hon kastade den på målet.”

4. Gör en dag av det

En familj samlade runt en kamera tittar på bilder.

Pappersprojekt som Faribas är ett billigt sätt att underhålla familjen i flera timmar under sommarsemestern. ”Vi antecknade vad vi vill göra nästa gång”, säger Fariba. ”Om vi har ett par timmar över på en lördag, eller om det regnar, så är det här det vi kommer att göra.”

Tre unga flickor sparkar runt en fotboll i trädgården.

När du har skapat pappersspelen och spelat dem, varför inte gå ut och göra det på riktigt.

Oavsett om ni pysslar under helgen eller på något skollov är det en fantastisk idé att göra en dag av projektet och organisera inslag som halvtidssnacks eller en papperstrofé till vinnaren. Varför inte dokumentera allt roligt ni gör genom att ta bilder och spela tillsammans.

För de familjemedlemmar som verkligen vill vara kreativa är det en rolig idé att göra pappersurklippen personliga, särskilt om de vill behålla dem efter aktivitetsdagen.

”Fotbollsmålet sitter fortfarande kvar på väggen”, säger Fariba. ”Ibland hittar flickorna bollarna och börjar spela spontant. Målvakten i fotbollsspelet är en silhuett, men barnen kan rita ett ansikte på den eller klippa ut nya kläder. Det finns massor av saker du kan göra.”

Om din familj behöver lite kreativ pysselinspiration eller bara vill ha något att göra som inte involverar en skärm finns det ett stort utbud av roliga Creative Park-mallar som bara väntar på att ni ska hitta och skapa dem.

Skrivet av Lorna Dockerill

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • KREATIV UTSKRIFT

  Gör dinosauriedekorationer med Creative Park

  Dekorera ditt barns sovrum på ett prisvärt sätt med förhistoriskt papperspyssel.

 • UTSKRIFT OCH HANTVERK

  Festa med Creative Park

  Dekorationer och rekvisita som du kan skriva ut hemma med hjälp av Creative Park-appen.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Utskriftstips inför skolstarten

  Hitta kreativa sätt att bli organiserad inför skolåret med en Canon-skrivare.

 • UTSKRIFT OCH HANTVERK

  Creative Park-appen

  Creative Park-appen är full av roliga pysselprojekt.