UTSKRIFTSTIPS

Skolstart: bli organiserad med en Canon-skrivare

Ta reda på hur en Canon-skrivare kan hjälpa dig och dina barn att förbereda sig för det nya skolåret och göra inlärningen rolig.
Ett barn sitter i en leende kvinnas knä och färglägger utskrifter från en Canon PIXMA-skrivare. Händer som håller i en smartphone syns i bakgrunden.

De flesta barn älskar skolloven och nuförtiden finns det fler sevärdheter än någonsin som kan fånga deras uppmärksamhet, men innan du vet ordet av är det dags för barnen att börja skolan igen. En Canon-skrivare kan hjälpa till att ta vara på sommarlovets entusiasm och hålla barnen engagerade i förberedelserna inför det nya skolåret.

Det är enkelt att ansluta PIXMA- och SELPHY CP1500-skrivare till datorer och mobila enheter, så att hela familjen kan engagera sig. Även barnen kan snabbt och enkelt lära sig att skriva ut med en av de många Canon-utskriftsapparna. Vår guide till Canons utskriftsappar och programvara hjälper dig att välja rätt verktyg för ditt projekt. Här är några idéer för att komma igång.

En Canon PIXMA-skrivare på ett träskrivbord tillsammans med en anslagstavla, böcker och kontorsmaterial.

När det gäller att fundera över vad ditt barn behöver under det kommande skolåret bör en flexibel skrivare hemma hamna högt upp på listan. Canon PIXMA TR4750i-serien är ett utmärkt val – den är enkel att använda, prisvärd och kompatibel med din smartphone.

Händer håller i en smartphone med en Canon-utskriftsapp. Bilden på smartphoneskärmen kommer ut från skrivaren i bakgrunden.

Skriv ut från en smartphone med hjälp av appen Canon PRINT. Om dina barn vill göra läxorna på ett mer kreativt sätt kan de redigera och anpassa sina egna designer i apparna Canon Easy-PhotoPrint Editor eller Canon Creative Park.

1. Skriv ut scheman

En vit Canon SELPHY CP1500-skrivare som skriver ut en bild av en ung flicka i skoluniform. Bilden innehåller även en liten QR-kod.

Canon SELPHY CP1500 kan även skriva ut QR-koder så att du kan lägga till länkar till klubbar och organisationer i utskrifterna, för enkel åtkomst till adressuppgifter och scheman.

En bild tagen ovanifrån av en person som fyller i datum under september i en hemgjord kalender.

Använd din Canon-skrivare till att förvandla dina favoritbilder av familjen till anpassade kalendrar, så att du aldrig missar en klubbträff eller lekträff efter skolan. Du kan till och med skapa små magneter med Canons magnetiska fotopapper för att sätta upp scheman och kalendrar på kylskåpet.

Bild på måndag, idrott på tisdag, naturvetenskap på onsdag. Det är svårt nog att hålla reda på allt som barnen och tonåringarna behöver komma ihåg till olika lektioner under veckan – och då har vi inte ens nämnt klubbträffar och fritidsaktiviteter efter skolan.

Genom att skriva ut deras scheman och sätta upp dem på en anslagstavla eller på kylskåpet kan hela familjen se vad de behöver komma ihåg att ta med sig en viss dag. Du behöver inte längre rusa in på träningen för att lämna ett par glömda fotbollsskor.

Du kan även skriva ut kalendrar med Easy-PhotoPrint Editor-appen där du kan lägga till födelsedagskalas, lekträffar eller andra familjesammankomster och anteckna vem som lämnar eller hämtar barnen från skolan en viss dag.

Canon PRINT-appen är kompatibel med de flesta PIXMA-skrivare och gör det enkelt att skriva ut trådlöst från din smartphone. Du kan även använda appen för att skriva ut från eller scanna till olika molnbaserade tjänster, som många skolor numera använder sig av för skolarbete och läxor, till exempel image.canon, Dropbox™, Google Classroom™, Google Drive™ och Microsoft OneDrive®. De flesta Canon PIXMA-skrivarna är även kompatibla med Apple® AirPrint® och Mopria® för Android efter en första konfiguration, vilket innebär att du kan skriva ut från någon av dina Apple- eller Android-enheter med en knapptryckning oavsett var du är – allt som krävs är en nätverksanslutning.1

2. Fäst självhäftande etiketter på dryckesflaskor och lunchlådor

En vit Canon-skrivare skriver ut ett litet pappersark med samma bild av en ung flicka åtta gånger.

Använd Canon SELPHY CP1500-skrivaren för att skriva ut anpassade etiketter på fyrkantiga klistermärken (KC-18IS, 54 x 54 mm), klistermärken i kreditkortsformat (KC-18IF, 54 x 86 mm) eller miniklistermärken (KC-18IL, 22 x 17,3 mm).

Ett par händer fäster försiktigt ett klistermärke med en bild av en ung flicka på en grön vattenflaska.

Dra av baksidan och fäst det på barnets lunchlåda eller vattenflaska.

Många skolor ber nu barn att ta med sig en egen vattenflaska varje dag. Men eftersom enhörningar, dinosaurier och vissa tecknade figurer är populära bland skolbarnen kan flaskorna enkelt blandas ihop.

Använd den kompakta skrivaren Canon SELPHY CP1500 för att skapa egna, anpassade etiketter för flaskor, lunchlådor och glasögonfodral, med Canon SELPHY ark med klistermärken, tillgängliga i många olika storlekar, istället för vanligt papper som används för att skriva ut foton eller dokument. Canon SELPHY Photo Layout-appen har ett alternativ för etikettlayout så att du kan välja ett foto från kamerarullen och anpassa det med text, stämplar och färger. Det finns även ett alternativ för att skapa minietiketter som gör att du kan skriva ut åtta mindre bilder – identiska eller olika – på ett ark.

Lunchlåda i metall? Inga problem. Använd bara Canon PIXMA-skrivaren för att skapa etiketter på Canons magnetiska fotopapper. Klistermärkena fäster på ytan och du kan ta bort dem när du behöver rengöra lunchlådan.

3. Bli kreativ med konstverk

En svart Canon-skrivare skriver ut ett barns teckning på Canons magnetiska fotopapper. Det ursprungliga konstverket ligger på bordet bredvid skrivaren.

Du kan skriva ut vackra, detaljrika bilder som håller länge så att du kan göra dina barns konstverk rättvisa. Om skrivaren har en scanner kan du även scanna in konstverk och skriva ut dem.

Konstverk som skapas av barn görs ofta på papper med pennor, kritor, filtpennor och färger. Med de inbyggda scannrarna i de flesta Canon PIXMA-skrivarna, eller med alternativet för att kopiera via en smartphone, går det snabbt och enkelt att föreviga barnens konstverk i den digitala världen, redo för utskrift eller helt enkelt för att göra direkta kopior av originalen. Du kan även scanna från din smartphone med Canon PRINT-appen. Du kan till och med skriva ut vissa på Canons magnetiska fotopapper och sätta upp dem på kylskåpet, så behöver du inte oroa dig för att originalet ska bli smutsigt, gå sönder eller bli slitet. Varje pappersark är endast 10 x 15 cm stort, så du kan visa upp flera konstverk samtidigt.

Ett annat bra alternativ för att visa upp barnens konstverk är Canon Photo Cube, som inte bara erbjuder ett smart sätt att förvara foton och fyrkantiga utskrifter, utan även kan dekoreras med bilder på utsidan för ett anpassat utseende. Barnen kan använda den för att visa upp sina favoritbilder från sommarlovet, eller till och med för projekt i form av att visa upp de föränderliga årstiderna. Photo Cube levereras med två bläckpatroner och 40 ark Square Photo Paper Plus Glossy II.

4. Designa dina egna bokmärken

Bokmärken i husformat, skapade av Canon Creative Park-mallar, ordnade på de öppna sidorna i en bok.

I Creative Park finns det en rad olika bokmärkesmallar, bland annat de här söta designerna med husformat.

En bild tagen ovanifrån av färgglada övningsböcker, ark med klistermärken och en Canon SELPHY CP1500 som skriver ut en bild av en ung flicka i skoluniform.

SELPHY-skrivare kan användas med alla smarta enheter, så att du snabbt och enkelt kan skapa bokmärken och etiketter.

Barnen kan även använda sina PIXMA- eller SELPHY-skrivare för att designa bokmärken inför skolstarten.

PIXMA-användare kan hitta fördesignade bokmärken på Creative Park-webbplatsen, bland annat olika typer av djur eller till och med några söta pingvinformade bokmärken.

Med appen Canon SELPHY Photo Layout kan du skapa personliga bokmärken på din SELPHY CP1500. Välj alternativet för bokmärkeslayout och papper med vykortsstorlek (100 x 148 mm) och välj sedan om du vill ha de valda bilderna längs bokmärkets övre eller nedre del. Alternativet för bokmärkeslayout är även användbart för att skriva ut ID-foton till buss- eller bibliotekskort.

5. Utskrift utan gränser

En leende kvinna och ett barn sitter vid ett bord bredvid en Canon PIXMA MegaTank-skrivare. Kvinnan fyller på skrivarens bläckbehållare medan barnet färglägger en utskrift.

Om skrivaren regelbundet används av hela familjen, från skolmaterial till hemarbete, har Canon PIXMA G3570-seriens MegaTank-skrivare påfyllningsbara bläckbehållare som kan vara ett mer ekonomiskt alternativ för utskrift av stora volymer.

I ett hem där alla använder samma skrivare kan det kännas tryggt att veta att pappersmatningssystemet har en stor kapacitet. Du kan fylla på upp till 100 ark vanligt papper i den justerbara kassetten framtill eller upp till 20 ark fotopapper i Canon PIXMA TR4750i-seriens skrivare. Den kan även användas för automatisk dubbelsidig utskrift, vilket kan minimera pappersförbrukningen och minska avfallet.

PIXMA TR4750i-serien har även ett system för två bläckkassetter (svart och färg) som ger levande resultat. Kassetterna är tillgängliga i standardstorlek eller XL. Du kan skriva ut dubbelt så många sidor med XL-kassetten, vilket innebär en lägre kostnad per utskrift. För scanning, kopiering och även faxning har skrivaren en högupplöst scanner med en automatisk dokumentmatare för 20 ark, vilket är perfekt för att få skolböcker och färdiga läxor på flera pappersark.

Med PIXMA TR4750i-serien och ett antal andra PIXMA-skrivare kan du prenumerera på PIXMA Print Plan2. Då övervakas automatiskt skrivarens bläcknivåer och ersättningskassetter levereras till dörren innan du behöver dem, vilket är perfekt för föräldrar som vill se till att äldre barn som studerar på universitetet aldrig får slut på bläck. Olika priser är tillgängliga för att passa dina behov.

PIXMA G3570-serien passar för hektiska hushåll med höga utskriftsvolymer och är ett annat bra alternativ. Dessa MegaTank-skrivare har stora påfyllningsbara behållare som fylls på med enkla, kladdfria bläckflaskor. En komplett uppsättning bläckflaskor ger upp till 8 1003 sidor till en bråkdel av priset för kassetter, vilket gör driftskostnaderna för stora utskriftsvolymer mycket lägre.

En ny termin innebär organisatoriska utmaningar för föräldrar, vårdnadshavare och barn. De kan vara ännu större när ett barn påbörjar ett nytt läsår, eller till och med börjar i en ny skola. Med dess mångsidighet, flexibilitet och omfattande anslutningsmöjligheter kan Canons utbud av skrivare förenkla hela processen, hjälpa hela familjen att bli organiserade och tillföra lite nöje och kreativitet på vägen.

Skrivet av Matthew Richards, Claire Gillo och Rachel Segal Hamilton

 1. Dropbox är ett varumärke som tillhör Dropbox, Inc.
  Google, Google Classroom och Google Drive är varumärken som tillhör Google LLC, och den här webbplatsen stöds inte av eller är ansluten till Google på något sätt.
  Microsoft OneDrive är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation i USA och andra länder.
  Apple och AirPrint är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder och regioner.
  Mopria är ett varumärke som tillhör Mopria Alliance, Inc.
 2. PIXMA Print Plan är endast tillgängligt för bosatta i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Norge, Nederländerna, Spanien, Sverige, Schweiz, Irland och Storbritannien.
 3. Ekonomiläget minskar den svarta bläckförbrukningen genom att sänka densiteten, 26 % fler sidor än standardläget kan skrivas ut. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 29103 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installationen.

Relaterade produkter

 • Canon PIXMA G3570

  MegaTank-skrivare

  PIXMA G3570-serien

  Skriv ut, kopiera och scanna hemma med den här snabba, Wi-Fi-utrustade skrivaren med påfyllningsbart bläck
 • Skrivare för hemmabruk

  SELPHY CP1500

  Skapa mycket hållbara utskrifter med fylliga färger på bara några sekunder med den här lättanvända kompakta fotoskrivaren.
 • Bläckstråleskrivare

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Tillför mer kreativitet och interaktivitet i dina fotoutskrifter med Canons Magnetic Photo Paper MG-101.
 • Relaterade artiklar

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut listor, planer och mål

  Låt kreativiteten flöda med en Canon PIXMA-skrivare och håll ordning och reda året runt.

 • UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för hemmakontor

  Arbeta smidigt hemifrån med Canon PIXMA- och MAXIFY-skrivare.

 • UTSKRIFTER

  Så använder du en trådlös skrivare

  Smarta sätt att få ut mesta möjliga av din trådlösa skrivare.

 • UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för studenter

  Alla studenter behöver en skrivare – upptäck de bästa prisvärda alternativen som passar dina behov.