KREATIV UTSKRIFT

Skapa ett sovrum med dinosaurietema med återvinningsbart papperspyssel

Heminredning är inte bara till för vuxna. Med Canon Creative Park kan hela familjen vara med och inreda barnets sovrum i förhistorisk stil som du kan återvinna.
Olika dinosauriemallar som skrivits ut från Canon Creative Park ligger på ett bord, med en hand som sträcker sig efter en.

Precis som vuxna älskar barn att uttrycka sin kreativitet och personlighet genom utrymmena runt dem. När du är ung är sovrummet inte bara där du går och lägger dig efter en lång dag. Det är här du gör läxorna, leker, umgås med vänner – det är ditt eget lilla universum. Finns det något bättre sätt att göra det utrymmet helt ditt eget än att skapa något du gillar? Med Canon Creative Park, en PIXMA-skrivare, lite papper och en sax har det aldrig varit enklare.

Välj ett tema

En vuxen och ett barn bygger pappersdinosaurier som hämtats från webbplatsen Canon Creative Park och skrivits ut med en Canon PIXMA-skrivare.

Pappa Chee och den äldre sonen Okkie klipper ut dinosaurierna tillsammans. ”Vi tyckte att det var väldigt roligt att göra som en familj, och det stora utbudet av dinosaurier varierade från att vara tillräckligt lätta för Elon till superutmanande, vilket gjorde det intressant för alla”, säger Chee.

Det finns många sätt att anpassa inredningen i barnens rum – som mönstrade gardiner eller sängkläder, väggmålningar eller inramade utskrifter. Men det kan vara svårt att hålla jämna steg med barnens ständigt föränderliga intressen. Ena stunden handlar allt om rymden och astronauter, sedan om pirater och innan du vet ordet av det, dinosaurier. Det kan vara dyrt att måla om och köpa nya sängkläder eller konstverk varje gång, men nu kan du ge ditt barns rum en förhistorisk inredning på ett mer prisvärt sätt.

Så varför inte prova pappersdekorationer? När barnens intressen förändras kan du helt enkelt återvinna dekorationerna och göra mer. Det finns tusentals kostnadsfria mallar, bland annat en mängd olika typer av barnvänliga pysselidéer, i appen Canon Creative Park och på på webbplatsen, men blivande paleontologer kan glädjas extra mycket åt att se dinosauriedesignerna som finns. Välj en mask som täcker hela huvudet, till exempel en Pteranodon eller en Triceratops, eller en pappersfigur av en Apatosaurus. Om barnen vill göra det perfekta popup-kortet till en väns födelsedag kan ni skapa ett Tyrannosaurus rex-kort. Chee-Chiu Lee och hans två söner Elon (7) och Okkie (11) provade ett urval av designer från webbplatsen.

Gör dig redo att skapa dinosaurieinspirerad väggkonst

En dinosauriemall kommer ut från en Canon PIXMA-skrivare, med en färdig modell av en Tyrannosaurus rex bredvid krukväxter på sidan.

Skrivaren i Canon PIXMA TS5350a-skrivaren är perfekt både för papperspyssel och även för att skapa etiketter. Du kan även skriva ut direkt från din smartphone.

Ett barn använder en sax för att klippa ut en dinosauriemall som hämtats från Canon Creative Park och skrivits ut med en Canon PIXMA-skrivare.

Det är riktigt tillfredsställande att pyssla och genom att introducera dina barn till att skapa saker själva redan i ung ålder kan du främja självständighet och uthållighet som de kan ha nytta av senare i livet.

En av de bästa sakerna med dinosauriepyssel är att du inte behöver ny eller komplicerad utrustning. Läs instruktionerna för varje mall – vissa kan kräva extra material, som snören, gummiband, lim eller färgpennor –- men generellt behöver du följande:

Välj dinosauriedekorationer

Ett barn använder en brun penna för att färglägga dinosaurier.

Färgläggningsmallar med dinosaurietema finns även på Creative Park och kan vara ett utmärkt sätt för barn att vara kreativa medan vuxna tar hand om de mer komplicerade delarna i monteringen. Här sätter sju år gamla Elon färg på en dinosaurieutskrift.

En vuxen hand sätter ihop en dinosauriemodell i papper från Canons Creative Park, utskriven med en Canon PIXMA-skrivare, med en förpackning av Canons fotopapper bakom.

Visste du att dinosauriefossiler har hittats på alla sju kontinenter? Och att det sägs att Stegosaurusen hade en hjärna lika stor som en valnöt? Genom att skapa dinosauriedekorationer till sovrummet kan du dela med dig av sådana roliga fakta till dina barn.

När du har alla verktyg är det dags att välja designer på Canon Creative Park, hämta mallarna och skriva ut dem med PIXMA-skrivaren. Det finns så många designer att välja mellan – från en pappersmobil som mindre barn kan tycka om till affischer med en Tyrannosaurus rex som blottar sina stora, läskiga tänder som äldre barn kommer att älska. Elva år gamla Okkie tyckte att själva pysslet var mest intressant – ”särskilt att se hur pappersflikarna passar ihop och skapar 3D-magi!” säger Chee.

Att prata igenom vad ni ska välja är ett bra sätt att prata med dina barn om olika typer av dinosaurier, vilka de gillar bäst och varför. Du kan blir förvånad över hur mycket de kan lära dig!

Den här aktiviteten kan även få barn att tänka kreativt kring färger. De kanske vill välja ett eget färgschema eller komplettera de färger de redan har på väggar och gardiner. Du kan även ta tillvara på tillfället för att diskutera färghjulet och hur färger som är motsatser, till exempel blått och orange, ser bra ut tillsammans. Även om vi brukar föreställa oss dinosaurier i vissa nyanser vet forskarna inte vilken färg de hade. Creative Park erbjuder bilder med konturer som barn kan färglägga, så att de kan låta fantasin flöda. Vem säger att det inte fanns en glittrig regnbågsdinosaurie?

Om dina barn älskar att ta selfies kan ni skriva ut en uppsättning fotorekvisita med Jurassic-tema, få alla att posera och skapa lekfulla förhistoriska porträtt som de kan sätta upp på väggarna eller anslagstavlor.

En bild ovanifrån av en Canon-kamera som ligger ovanpå en Canon PIXMA-skrivare, med ett kollage av foton i bakgrunden.

CANON CLUB

Ett exklusivt community för innehållsskapare som du. Gör det du brinner för med support, inspiration, förmåner och mycket mer. Det är enkelt att gå med. Köp en produkt. Registrera dig. Gå med i Canon Club.

Pyssla med hela familjen

En vuxen hand sätter ihop ett Tyrannosaurus rex-huvud bredvid en barnhand som klipper en enkel origamidinosaurie.

Canon Creative Park har ett urval av enkla modeller av origamidinosaurier som är perfekta för yngre barn, eftersom de inte behöver limmas eller klippas. Det gör att vuxna kan hålla på med mer avancerade konstruktioner, som det här Tyrannosaurus rex-huvudet, tillsammans med barnen.

En vuxen sätter upp en Tyrannosaurus rex-nattlampa i papper på en vit sovrumsvägg.

Det finns en mängd mer komplexa designer på Canon Creative Park som tar dinosauriepysslet ett steg längre för att skapa inspirerande rumsinredning. Det här Tyrannosaurus rex-huvudet kan sättas upp på väggen som en batteridriven nattlampa. ”Elon älskar dinosauriehuvudet med lampa i sitt sovrum”, säger Chee. ”Han visar det för alla sina vänner när de kommer hit.”

Varje mall levereras med steg-för-steg-instruktioner som du kan skriva ut och följa under arbetets gång, en stjärnbedömning som anger svårighetsgraden och information om ungefär hur lång tid den tar att göra. Eftersom vissa av designerna är lättare att montera än andra innebär det att det finns något för alla att sätta tänderna i – från barn som precis har börjat skolan och unga tonåringar till mor- och farföräldrar. ”Det var något med att välja och skriva ut dinosaurier som fick barnen att känna sig som att de skapade något från grunden”, säger Chee.

Låt barnen ta sig an de lättare mallarna själva, till exempel origami-Triceratops eller en enkel minidinosaurie, medan du hjälper dem med de som är lite klurigare, till exempel Stegosaurus i 3D. Det är enkelt att anpassa olika designer efter barnens skicklighetsnivåer. ”Okkie var tillräckligt skicklig för vissa komplicerade urklipp och sätta ihop allt”, säger Chee.

Vissa modeller, till exempel den ledade pappersdockan Tyrannosaurus och Stegosaurus med gummiband, har rörliga delar, vilket tillför kunskaper om teknik och fysik till det pedagogiska i pysslet.

Inred rummet och dela med dig av dina skapelser

Ett par händer sätter upp en färglagd teckning av två dinosaurier på väggen bakom olika ihopsatta dinosauriemallar från Canon Creative Park på ett bord framför.

Att göra dinosauriepyssel kan ge upphov till intressanta samtal om ämnen inom historia, vetenskap och klimatförändringar – ett utmärkt sätt att komplettera inlärningen i skolan.

En ihopsatt dinosauriemall från Canon Creative Park står på en krukväxt med andra växter runt den.

Det kan vara svårt att hitta leksaker och dekorationer utan plast. Med de här dinosauriedesignerna i papper kan du förvandla ett rum utan att behöva oroa dig för miljöpåverkan, och återvinna alla som går sönder under lekstunden. Du kan till och med placera dem i krukväxter för att ge dina växtätare i papper ett bo där de känner sig hemma.

Fråga dina barn hur de tycker att de kan visa upp sin dinosaurie på bästa sätt. De kanske vill skapa en gallerivägg med häftiga dinosaurieutskrifter? Tillsammans kan ni planera var varje modell skulle passa bäst. De kanske har gjort flera dinosauriemodeller eller skapat en egen minidinosaurie. De ser fantastiska ut samlade på en hylla, ett skrivbord eller en byrå så att barnen lätt kan ta dem när de vill leka. ”Pojkarna gillade att ställa dinosaurierna i krukväxter”, förklarar Chee.

En vuxen och ett barn beundrar en modell av ett Tyrannosaurus rex-huvud som skapats av en mall från Canon Creative Park och som hålls i av den vuxna.

Istället för att starta tv:n eller ett tv-spel kan du prova papperspyssel nästa gång ditt barn får tråkigt. Det är inte bara en aktivitet som stärker bandet mellan er, utan det hjälper er även att slappna av, kan förbättra koncentrationsförmågan och hjälper er att uttrycka känslor. Det är dessutom en belönande upplevelse i sig själv.

Nästa gång det ösregnar ute eller om du vill ha något att göra under en eftermiddag på helgen behöver du inte lägga massa pengar på dyra aktiviteter. Det här dinosauriepysslet är inte bara roligt, utan hjälper även dina barn att utveckla en mängd olika färdigheter, som kreativitet, koncentration, följa instruktioner och samarbete. De kommer att bli glada när de ser resultaten – ett unikt sovrum eller lekutrymme som de stolt kan säga att de har gjort till sitt eget. När deras smak och tycke förändras kan ni gå tillbaka till Canon Creative Park och upptäcka fler pappersmallar för designer som passar nästa intresseområde.

Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att inreda barnens rum på ett prisvärt sätt med Canons Creative Parks förhistoriska papperspyssel. När du är klar kan du ta en bild och dela den med hashtaggen #MadeWithPixma för att inspirera andra som vill testa. Nu behöver ni bara bestämma vilken dinosaurie som ni vill ge liv åt!

Rachel Segal Hamilton

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • UTSKRIFT OCH PYSSEL

  Papperspyssel

  Konstnären Zack McLaughlin låter sig inspireras av en kungsfiskarmall från Canon Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Gör egna fidget-leksaker

  Fidget-leksaker i papper är roliga att leka med och lugnar rastlösa sinnen.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Låt färgerna glänsa

  Lägg till en extra färgklick i hemmet med dessa vackra regnbågspyssel.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skapa solsystemet

  Ta dig tid att återkoppla, lära dig och leka med Creative Parks kollektion av papperspyssel med rymdtema.