UTSKRIFTER

Gör livet lättare med PIXMA Print Plan

Slipp krånglet med att byta bläckpatroner med en utskriftsprenumeration från Canon så får du bläckpatroner levererade till dörren när du behöver dem.
En person håller ett pappersark och går mot ett skrivbord på vilket det ligger Canon PIXMA Print Plan-leveransförpackningar, utskrifter och en bärbar dator.

Livet kan vara hektiskt. Oavsett om du är student, en del av en familj där det alltid händer något eller om du driver ett litet företag finns det alltid mycket att göra, och det kan kännas jobbigt att hålla koll på allt. Det är absolut något som även gäller utskrifter. Eftersom så många av oss nu studerar eller arbetar hemifrån kan det vara tidskrävande, ansträngande och krävas planering för att hålla koll på bläcknivån, uppskatta när du behöver byta bläckpatron och köpa nya bläckpatroner i butiken eller online, så att du inte får slut på bläck precis när du behöver det.

Om du registrerar dig för en bläckprenumerationstjänst från Canon, som PIXMA Print Plan, kan det hjälpa dig att slippa den oron. Om du har en kompatibel Canon PIXMA-skrivare är det den perfekta lösningen – det är enkelt, lätt att justera när som helst och gör att du aldrig får slut på bläck, även om du skriver ut många foton och dokument med många bilder. Du betalar bara för det du behöver, vilket sparar tid och pengar. Här förklarar produktmarknadsföringschefen på Canon Europe, Suhaib Hussain, hur det fungerar.

Därför behöver du en bläckprenumeration

En vuxen och ett barn lutar sig över ett bord medan barnet färglägger, samtidigt som en annan vuxen tar ett papper från skrivaren bakom. En Canon PIXMA Print Plan-leveransförpackning ligger på bordet, ovanpå högar med Canon-papper.

Med fyra prenumerationsnivåer av PIXMA Print Plan finns det kostnadseffektiva alternativ för utskrift av 30, 60, 100 eller 200 sidor per månad. Så oavsett om du har mer sporadiska utskriftsbehov eller om du är en del av en aktiv familj som ständigt trycker på ”Skriv ut” finns det en prenumeration som passar dig.

PIXMA Print Plan handlar om användarvänlighet”, säger Suhaib. ”Du slipper allt krångel med bläcket, så du behöver inte oroa dig för när du behöver bläckpatroner, vilka bläckpatroner du faktiskt behöver, var du ska köpa dem och hur mycket de kostar. Allt sker automatiskt och du får helt enkelt utbytespatroner levererade till dörren, oavsett hur ofta du behöver dem.”

”Du kan inte alltid planera när du behöver bläck”, fortsätter Suhaib. ”Med den här prenumerationstjänsten får du inte slut på bläck när du har något viktigt att skriva ut, oavsett om det är en låneansökan eller barnens läxor. Du slipper allt krångel med att köpa bläck.”

Sidbaserad planering

En familj sitter vid ett bord och färglägger och pysslar medan en färgglad pysselsida matas ut från en Canon-skrivare, tillsammans med PIXMA Pint Plan-leveransförpackningar.

Med PIXMA Print Plan slipper du oroa dig för hur mycket bläck du använder. Istället kan du skriva ut vad du vill, hur du vill, utan att kompromissa med kreativitet eller kvalitet.

En viktig aspekt av PIXMA Print Plan är att de olika prenumerationsalternativen inte är beroende av hur mycket bläck du använder. Istället baseras de på hur många sidor du planerar att skriva ut varje månad. På så sätt undviker du problem med kostnaden för bläck – om du vill skriva ut många foton eller bilder som kräver stora mängder bläck per sida är det inte något problem. Det innebär att barnen kan vara hur kreativa de vill med skolprojekt och pyssel. Du behöver inte oroa dig för att skriva ut utkastkopior i svartvitt eller i lägre kvalitet eftersom det är det antal sidor du skriver ut som du betalar för och inte mängden bläck som används.

”Det ändrar tankesättet kring utskrift”, förklarar Suhaib. ”Du kan skriva ut vad du vill utan att fundera över hur mycket bläck du använder.”

Hur fungerar det? Med en kompatibel PIXMA-skrivare som är ansluten till internet via Wi-Fi kan den smarta tjänsten på distans hålla koll på bläcknivåerna medan du skriver ut. När bläckpatronerna börjar ta slut skickas utbytespatroner automatiskt till dig, utan någon leveransavgift, så att de når dig innan bläcket tar slut. Det finns ingen gräns för antalet bläckpatroner – du får dem när du behöver dem, utan att lyfta ett finger.

Vilken prenumeration passar dig?

En person arbetar på en bärbar dator på ett hemmakontor, med färgglada utskrifter och en Canon PIXMA Print Plan-leveransförpackning på skrivbordet bredvid.

Utbudet av skrivare som inledningsvis omfattas av PIXMA Print Plan är perfekt för hemmet och hemmakontoret, och Canon strävar dessutom efter att utöka kompatibiliteten med fler modeller. Håll utkik efter skrivare med etiketten ”Kompatibel med PIXMA Print Plan”.

Ingen gillar att spendera mer pengar än nödvändigt, och om du är en blivande hemmakock som skriver ut några nya recept varje månad behöver du troligen en mindre prenumerationsplan än någon som driver ett litet företag hemifrån och skriver ut flera dokument per dag. Oavsett vilken förbrukning du ligger på kan du med en PIXMA Print Plan spara upp till 50 % på dina bläckkostnader jämfört med användning av vanliga bläckpatroner1, samtidigt som du kan vara säker på att du använder äkta Canon-bläck för att maximera utskriftskvaliteten och tillförlitligheten hos din skrivare.

Det finns fyra olika PIXMA Print Plan-tjänster att välja mellan och alla är anpassade efter olika nivåer av hemutskrifter. Planen Light Home Printing omfattar 30 sidor per månad, medan Moderate Home Printing omfattar 60 sidor per månad. För dem som skriver ut oftare omfattar planen Frequent Home Printing 100 sidor per månad, medan planen Home Office Printing omfattar 200 sidor per månad.

Flexibla upplägg

Ett par händer håller en utskrift med grafik på, medan en till sida matas ut från en Canon-skrivare.

Att skriva ut bilder, grafik och foton kan förbruka mycket bläck. Genom att betala per sida istället för mängden bläck du använder behöver du inte kompromissa med dina designer eller utskriftsalternativ för att försöka spara pengar. Du kan även starta en prenumeration åt någon annan, till exempel ett barn som studerar på universitetet.

Livet är hektiskt och kan förändras på ett ögonblick – oavsett om det handlar om att få ett nytt jobb, starta en universitetsutbildning eller förbereda allt inför ett bröllop. Det finns ett antal olika sätt att anpassa Canon-utskriftsprenumerationerna efter ändrade behov, så att du fortsätter att få bästa möjliga service och valuta för pengarna även när utskriftsbehoven förändras.

”Det är ett mycket flexibelt upplägg”, förklarar Suhaib. ”Alla oanvända sidor från en månad förs automatiskt över till nästa månad. Och om du känner att du behöver fler eller färre sidor per månad kan du ändra din prenumeration när du vill. Det går snabbt och enkelt att registrera sig för en prenumeration online och när du har konfigurerat det kan du hantera och ändra din prenumeration via Canon-kontot online. Om du utökar prenumerationen börjar ändringen gälla omedelbart och om du minskar den börjar ändringen gälla i slutet av den aktuella månadens faktureringsperiod. Du kan även avsluta din prenumeration när som helst.”

Fullständig information om ditt konto finns online så att du kan hålla reda på hur många sidor du har skrivit ut under en viss månad och hur många som återstår i prenumerationen. Och du behöver inte oroa dig för att det ska tillkomma stora avgifter om du passerar din gräns. Istället debiteras alla ytterligare sidor separat med en nominell avgift per sida, utan överraskningar.

”Allt är mycket transparent”, säger Suhaib. ”Du får meddelanden och e-postmeddelanden som håller dig uppdaterad om alla aspekter av prenumerationen och för att bekräfta eventuella ändringar du gör, samt för att meddela dig när dina nya bläckpatroner är på väg.”

Kompatibla PIXMA-skrivare

En bild ovanifrån av fötter som står på en dörrmatta bakom en Canon PIXMA Print Plan-leveransförpackning.

Med automatisk övervakning via internet säkerställer alla PIXMA Print Plan-prenumerationer att du får nya bläckpatroner levererade till dörren utan kostnad, så att du har dem nära till hands när du behöver dem.

PIXMA Print Plan är inledningsvis tillgängligt för alla som äger en av fyra PIXMA-skrivareCanon PIXMA TS7450i-serien, PIXMA TS5350i-serien, PIXMA TS3550i-serien och PIXMA TR4750i-serien. De är dessutom prisvärda, så du slipper stora startkostnader, och var och en är utformad för att uppfylla behov av varierande utskriftsvolymer i hemmet.

PIXMA TS7450i-serien är perfekt för hemmakontoret. Det är en 3-i-1-multifunktionsskrivare med funktioner för scanning och kopiering, via ett intuitivt gränssnitt som är baserat på en 3,7 cm stor OLED-skärm. Den har även en automatisk dokumentmatare för 35 sidor, för flersidig scanning och kopiering, medan den automatiska funktionen för dubbelsidig utskrift hjälper dig att spara pengar på papper. PIXMA TS5350i-serien har samma höga utskriftshastigheter på 13 sidor per minut för svartvitt och 6,8 sidor per minut för färg. Den använder samma bläckpatroner, men i en slimmad design som inte har någon automatisk dokumentmatare – så den är perfekt för mindre utrymmen. Båda skrivarna kan leverera A4-fotoutskrifter i full storlek utan kant.

PIXMA TS3550i-serien är enkel att konfigurera och perfekt för dem som vill ha en skrivare som är enkel att använda men som ändå har smarta funktioner – som utskrift från din smartphone. Den har en inbyggd scanner och en 3,8 cm stor LCD-skärm för enkel justering av utskriftsinställningar och för scanning och fristående kopiering. Fotoutskrifter utan kant är tillgängliga i storlekar på upp till 13 x 18 cm, däribland 10 x 15 cm och 13 x 13 cm. Dokument skrivs ut med en hastighet på 7,7 sidor per minut för svartvitt och 4 sidor per minut för färg. PIXMA TR4750i-serien har samma bläckpatroner som PIXMA TS3550i-serien, men den har snabbare utskriftshastigheter på 8,8/4,4 sidor per minut, en automatisk dokumentmatare för 20 sidor, fristående faxfunktion och fotoutskrifter utan kant i A4-format.

Alla dessa PIXMA-skrivare levereras kompletta med installationspatroner, så du behöver inte vänta utan kan börja skriva ut direkt. Du kan sedan registrera dig för en prenumerationsplan om och när du vill. Alternativen är alltid tillgängliga, vilket ger dig full kontroll och säkerställer att du inte är bunden till något som inte fungerar för dig.

”Om och när du registrerar dig för en av prenumerationsplanerna får du en uppsättning bläckpatroner direkt”, förklarar Suhaib. ”De har en annan kretsuppsättning än vanliga bläckpatroner som du köper direkt från hyllan, som kopplar dem till din prenumeration och automatiskt övervakar dina bläcknivåer. Bläckpatronerna som du får levererade kan därför endast användas med den skrivare som du har konfigurerat i prenumerationsplanen. Om du vid något tillfälle avbryter prenumerationen kan du utan problem gå tillbaka till använda vanliga bläckpatroner.”

Ett par händer öppnar en Canon PIXMA Print Plan-leveransförpackning bredvid en bärbar dator, utskrifter och kontorsmaterial.

Prenumerationsplanerna kan spara mycket pengar för det hektiska hemmakontoret och för familjer som kombinerar arbete och allmänna dokument med barnens läxuppgifter, kreativt pyssel och andra projekt.

Banbrytande

PIXMA Print Plan består av flexibla prenumerationer och sidbaserad funktion, vilket är banbrytande för utskriftsbranschen. Det innebär att du kan fortsätta att skriva ut roliga familjefoton eller mer eleganta mötesprotokoll utan att behöva oroa dig för kostnaden för utbytespatroner eller för att bläcket ska ta slut vid en besvärlig tidpunkt.

Den här prenumerationsbaserade tjänsten gör det lika prisvärt att skriva ut foton och bilder i full storlek som att skriva ut några textrader på en sida, samtidigt som du garanterat får utbytespatroner i förväg när du behöver dem – så att du kan skriva ut vad du vill, när du vill.


Skrivet av Matthew Richards

  1. Baserat på besparing av genomsnittlig kostnad per sida kontra äkta standardbläck som säljs för de 20 största allt-i-ett-bläckstråleskrivarna i Västeuropa (studie av Key Point Intelligence, januari 2022). Kostnad per sida (CPP) för månadsprenumeration på Canon PIXMA Print Plan (plan för 200 sidor), utan ytterligare sidor, jämfört med kostnad per sida för utskrift av ISO/IEC 24711-sidor på de 20 största allt-i-ett-bläckstråleskrivarna med färgkassetter, prissatt under 200 euro i Västeuropa, med kassetter med standardkapacitet. Genomsnittlig kostnad per sida som används för att fastställa procentuella besparingar jämfört med kostnad per sida för Canon PIXMA Print Plan (plan för 200 sidor). Bläckkapacitet och -priser baserade på tillverkarens webbplatsinformation i Tyskland. Försäljningspriser för bläck som inte beaktas i denna studie. Studie av Keypoint Intelligence i januari 2022, på uppdrag av Canon, baserad på allmänt tillgänglig information från och med januari 2022. Skrivare utvalda av enhetsförsäljning i IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Västeuropa.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar