UTSKRIFTER

Frigör din kreativa potential med Canons utskriftsappar och programvara

Canon erbjuder en rad utskriftslösningar – för klippböcker, administrativ utskrift, marknadsföring av ditt företag och mycket mer. Ta reda på vad som passar bäst för ditt nästa projekt.
En bärbar dator är öppen på ett skrivbord, med Canon Easy-PhotoPrint-programvaran på skärmen, Canon-papper till vänster och en Canon-skrivare till höger.

Utskrifter kan hjälpa dig att uppnå mycket, från att uttrycka din kreativitet på spännande nya sätt till att hantera den administrativa arbetsbördan. Canon erbjuder en mängd olika utskriftsappar och programvara som hjälper dig att få ut mesta möjliga av din Canon-skrivare, oavsett om det gäller viktiga arbetsdokument, konst och papperspyssel eller att ge liv åt värdefulla fotografier.

Men alla appar är inte avsedda för alla ändamål och alla är inte kompatibla med alla skrivare, så hur vet du vilken du ska använda? För att hjälpa dig att avgöra vilken Canon-app som passar bäst för dina behov har vi sammanställt den här praktiska guiden som vägleder dig genom en mängd olika utskriftsuppgifter och vilka appar och vilken programvara som kan hjälpa dig att genomföra dem snabbare, enklare och mer kreativt.

Perfekt fotoutskrift: Canon PRINT

En surfplatta med Canon PRINT-appen öppen ligger ovanpå en Canon-skrivare på ett skrivbord. En bild kommer ut från skrivaren och andra bilder ligger utspridda bredvid.

Appen Canon PRINT är inte bara avsedd för trådlös utskrift – den kan även användas för kopiering och scanning. Scanningar kan skickas direkt till din smartphone för användning eller delning på önskat sätt.

Kompatibla skrivare: Canons PIXMA- och MAXIFY-modeller

Kompatibla enheter: iOS och Android

Det bästa sättet att visa upp en otrolig bild är via en lika vacker utskrift. På samma sätt kan dåliga utskrifter göra att allt det hårda arbete och all kreativitet du lagt ned på dina bilder är bortkastad, så det är viktigt att göra rätt när du förvandlar din fotosamling till ett fysiskt fotoalbum. När du skriver ut bilder från din smartphone är appen Canon PRINT det perfekta verktyget för att förvandla digitala bilder till vackra konstverk. Du kan till och med använda appen för att kontrollera skrivarens status och bläcknivåer och se till att utskrifterna blir perfekta varje gång.

Pyssla: Canon Creative Park

En hand håller i en smartphone med Creative Park-appen öppen, bredvid ett antal papper och mallar för pyssel.

Canon Creative Park är den perfekta platsen för alla som vill skapa saker själva. Oavsett om du skapar dekorationer till en födelsedagsfest, tillverkar julkort för hand eller bara letar efter något att göra med familjen under en regnig dag har appen många olika designer att välja mellan.

Kompatibla skrivare: Kompatibla Canon-bläckstråleskrivare

Kompatibla enheter: iOS och Android

När det gäller att skapa är den enda verkliga gränsen din fantasi, men det underlättar att ha en mängd resurser till ditt förfogande för idéer och för att skriva ut mallar eller designer. Appen Canon Creative Park är en samlingspunkt för alla som gillar papperspyssel, på egen hand eller med familjen. Den är enkel att navigera och söka i och innehåller mer än 4 000 kostnadsfria mallar och designer, från kort till origamimodeller. Du kan dessutom redigera och anpassa designer och skriva ut dem direkt från din Canon-skrivare.

Marknadsföring av ditt företag: Canon PosterArtist

En affisch för ett företag som heter Marias tårtor är fäst på en vägg, med företagslogotypen i mitten och bilder av tårtor runt omkring den.

Oavsett vad ditt företag gör vill du sticka ut bland konkurrenterna. Canon PosterArtist ger dig tillgång till hundratals professionellt utformade mallar som du kan redigera med egna ord och bilder.

Kompatibla skrivare: Canons MegaTank-, MAXIFY- och PIXMA-modeller

Kompatibla enheter: macOS- och Windows-datorer

Även om appen Canon Easy-PhotoPrint Editor kan hjälpa dig med mindre administrativa uppgifter bör du använda Canon PosterArtist när det gäller att marknadsföra ditt företag eller dig själv. Med webbprogrammet får du tillgång till tusentals bilder och designidéer som hjälper dig att sticka ut.

Skriv ut affischer, banderoller och broschyrer för att fånga uppmärksamheten hos nya kunder, eller skyltar som visar dina senaste erbjudanden. Använd de intuitiva redigeringsverktygen för att anpassa mallarna och skapa designer som återspeglar ditt företag och din personlighet. Du kan till och med skapa QR-koder, vilket passar perfekt för att förse potentiella kunder med ett enkelt sätt att ta reda på mer om dina tjänster.

Kollage, klippböcker och kalendrar: Canon Easy-PhotoPrint Editor

En kvinna håller i en sida från en kalender framför en Canon-skrivare, med Canon Easy-PhotoPrint Editor öppen på en bärbar dator intill kvinnan.

Programvaran Canon Easy-PhotoPrint Editor har utformats med hela familjen i åtanke. Med alternativet Kalender kan du designa din egen kalender för att visa upp familjefoton året runt eller ge bort som en personlig present till en närstående.

Kompatibla skrivare: Kompatibla Canon PIXMA- och storformatsmodeller

Kompatibla enheter: iOS och Android, macOS- och Windows-datorer

Samla alla dina minnen med nära och kära på ett ställe genom att skapa ett kollage eller en klippbok med bilder, med hjälp av Canon Easy-PhotoPrint Editor på dina smarta enheter och datorer.

Med layoutredigeraren och utbudet av mallar kan du använda Easy-PhotoPrint Editor för att designa utskrivbara kollage eller skriva ut klistermärken som kan fästas direkt i din klippbok eller på baksidan av ditt telefonskal. Du kan även använda appen för att skapa kalendrar med dina favoritbilder.

Easy-PhotoPrint Editor är enkel att använda, så att du kan fokusera på att designa och skriva ut dina mest värdefulla minnen.

Den administrativa bördan: Canon Easy-PhotoPrint Editor

En skärmbild från appen Canon Easy-PhotoPrint Editor som visar alternativ för mallar, däribland visitkort, ID-kort, klippböcker och kollage.

Canon Easy-PhotoPrint Editor erbjuder olika alternativ för att ge liv åt dina projekt, från visitkort och ID-kort till klippböcker och kollage.

En kvinna använder Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen på sin telefon medan hon sitter i en soffa bredvid en leende bebis.

Du kan välja bilder och dokument direkt från enheten, från en molnlagringsplats eller från konton för sociala medier och sedan redigera, anpassa och skriva ut.

Om din att göra-lista är lite rörig kan appen Canon Easy-PhotoPrint Editor hjälpa dig att spara tid och ansträngning genom att snabba upp utskriften av administrativa dokument tack vare dess utbud av mallar. Om du precis har startat ett nytt företag använder du visitkortsmallen för att nå ut med ditt namn, eller foto-ID-mallen för att sortera dina personalbrickor. Ordna förvaringen? Du kan även använda skivetikettmallarna i Easy-PhotoPrint Editor för att organisera dina fysiska media.

Förenkla arbetsflödet: Canon Easy-Layout Editor

En skärmbild av Canon Easy-Layout Editor, med en ruta till vänster att släppa filer i och alternativ för insamling och utskrift, fri layout och uppslag av längder/affisch till höger.

Canon Easy-Layout Editor är ett snabbt och enkelt sätt att samla in olika typer av dokument på ett och samma ställe, vilket gör att du kan kombinera filer, till exempel PDF-filer, och bilder på en enda sida.

En skärmbild av Canon Easy-Layout Editor som visar en bild av en hund uppdelad i fyra av alternativen för uppslag av längder/affisch.

Canon Easy-Layout Editor har även ett praktiskt alternativ för uppslag av längder/affisch, som gör att du kan dela upp en bild i flera ark och skriva ut som en enda stor bild.

Kompatibla skrivare: Canon-bläckstråleskrivare

Kompatibla enheter: Windows-datorer

Oavsett om du skapar åhörarkopior inför den stora presentationen på jobbet eller om du bara behöver organisera din fysiska dokumentation på rätt sätt kan du med hjälp av Canon Easy-Layout Editor-programvaran för Windows-datorer snabbt och enkelt ordna PDF-filer, Word-dokument, bilder och webbsidor, så att du inte behöver skriva ut från flera appar.

Med Easy-Layout Editor kan du sortera och organisera en mängd olika fil- och dokumenttyper, vilket gör att du kan spara papper och tid eftersom allt viktigt samlas på ett ställe.

Ha kul med små bilder: Canon SELPHY Photo Layout

En telefon med appen Canon SELPHY Photo Layout på ett skrivbord bredvid den bärbara skrivaren Canon SELPHY Square QX10 och ett pärlat telefonsnöre.

Canon SELPHY Photo Layout-appen är snabb, intuitiv och enkel att använda och den passar perfekt ihop med Canon SELPHY-skrivare, till exempel SELPHY Square QX10. Skriv ut dina smartphonebilder direkt från appen, vilket möjliggör bildoptimering när du vill ha perfekt balanserade utskrifter.

En skärm i appen Canon SELPHY Photo Layout med en bild av en hund till höger och alternativ för olika utskriftsytor till vänster.

Appen har en mängd olika ytor och ytbehandlingar, så att du kan anpassa dina bilder till det utseende du vill ha.

Kompatibla skrivare: Canon SELPHY CP1500, SELPHY CP1300 och SELPHY Square QX10

Kompatibla enheter: iOS och Android

Om du använder någon av Canons SELPHY-skrivare är appen Canon SELPHY Photo Layout för iOS och Android perfekt för redigering och för att ha kul med dina bilder. Där finns många mallar att välja mellan, så att du kan utforma och skriva ut enstaka eller flera bilder samtidigt. Det finns till och med en vertikal bokmärkeslayout, så att du kan skapa dina egna bokmärken1.

Med appen kan du även anpassa dina bilder med text, kanter och stämplar för att göra dina bilder helt unika. Du kan välja yta på dina utskrifter i syfte att anpassa utseendet och känslan hos slutprodukten, samt skriva ut klistermärken till klippböcker eller för att anpassa dina teknikprylar.

Med appen SELPHY Photo Layout kan du dessutom lägga till QR-koder1, som kan användas för att länka till en webbsida, onlinealbum eller filmer. Det här är idealiskt när du ger bort bilder till vänner och familj, eftersom du kan överraska dem med en hel samling av dina favoritminnen. Appen SELPHY Photo Layout är som förväntat intuitiv att använda och erbjuder ett snabbt och smidigt sätt att skriva ut direkt från din smartphone till en SELPHY-skrivare.

Sätta en personlig prägel: Canon Mini Print

Ett par händer håller i en smartphone och en Canon Zoemini 2-skrivare och använder appen Canon Mini Print för att skapa ett kollage.

Med appen Canon Mini Print kan du utnyttja bärbarheten hos din Canon Zoemini 2 eller Canon Zoemini S2 maximalt. Redigera bilder snabbt, var du än är och oavsett om du tagit dem med din smartphone eller Canon Zoemini S2, och skriv ut direkt från appen för att ge bort som gåvor till vänner och familj.

Kompatibla skrivare: Canon Zoemini-modeller

Kompatibla enheter: iOS och Android

Om du äger en Canon Zoemini-modell är det troligt att du vill anpassa dina bilder. Med hjälp av appen Canon Mini Print kan du uttrycka din kreativitet genom att lägga till passande etiketter, ramar, filter och text i dina bilder av familj, vänner och äventyr – perfekta slutjusteringar innan du skriver ut dina bilder med självhäftande baksida. Canon Mini Print-appen ger även passionerade klippboksskapare möjlighet att låta sin individualitet flöda och ge liv åt bilderna med krumelurer och anteckningar.

Mini Print-appen ansluts smidigt till kamerarullen och kan även länkas till dina konton för sociala medier och molnlagring, vilket gör att du dessutom kan redigera, anpassa och skriva ut bilder från din smartphone och kamera. Appen kan även användas för att ta bilder med liveeffekter och förstärkt verklighet – för selfies som är lika unika som du är.


Skrivet av Peter Wolinski och Claire Gillo


macOS är ett varumärke som tillhör Apple Inc. och är registrerat i USA och andra länder och regioner.

 1. Funktionen är inte tillgänglig för alla skrivare. Se tabellen över funktionskompatibilitet.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • UTSKRIFTER

  Bästa Canon-skrivare för foton

  Oavsett om du vill visa dina foton i en ram, i en klippbok eller på en etikett kan du hitta den skrivare som passar dina kreativa behov.

 • UTSKRIFT OCH PYSSEL

  Förklaring av papperstyper

  Utforska olika typer av Canon-papper med den här praktiska köpguiden.

 • UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för pyssel

  Canon har den perfekta skrivaren för dig oavsett om du är ute efter familjeprojekt eller professionella resultat.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut listor, planer och mål

  Låt kreativiteten flöda med en Canon PIXMA-skrivare och håll ordning och reda året runt.