UTSKRIFTER

Smarta sätt att använda din trådlösa skrivare

Med en trådlös skrivare och appar från Canon kan du skriva ut vad du vill, var du än är, med en Wi-Fi-anslutning och hålla koll på arbetet, studierna och hemadministratören från din smartphone. Upptäck de många möjligheterna.
En person använder appen Easy-PhotoPrint Editor på en surfplatta för att skriva ut en bild av en familj trådlöst på en Canon PIXMA-skrivare som står på ett skrivbord.

Alla kontor och klassrum behöver en skrivare – och när tiderna förändras och fler av oss väljer att arbeta eller studera på distans behöver det även finnas en i varje hem.

Något av det bästa med att arbeta hemifrån är att du kan arbeta i det rum som passar bäst för stunden. Om du skaffar en trådlös och molnaktiverad skrivare behöver du inte sitta bredvid skrivaren – du kan skriva ut var du vill. Så om du vill arbeta i soffan på morgonen och gå ut i trädgården för att få lite sol på eftermiddagen går det bra. Skicka dokumenten till skrivaren när du är redo och hämta dem när du behöver dem.

En användare håller i en smartphone som visar en skärm som ansluter till en Canon PIXMA G3570-skrivare via Wi-Fi.

Canons trådlösa skrivare är enkla att installera och använda. Med Wi-Fi-anslutning och appar, till exempel appen Canon PRINT, kan du styra skrivarens funktioner från din smartphone eller surfplatta – mer om det senare. Konfigurationen är enkel, oavsett om du använder smartphone-appen eller Canons supporthandbok online – leta bara reda på skrivarens modellnummer och följ steg-för-steg-guiden.

Trådlös utskrift för det smarta hemmet

En person granskar en utskrift som kommer ut från en Canon PIXMA-skrivare på ett bord.

PIXMA TR4650-serien är kompakt men mycket mångsidig och ett utmärkt val för trådlös utskrift i hemmet. Alternativ med hög kapacitet som sparar pengar finns tillgängliga för svarta bläckpatroner och bläckpatroner med tre färger. De är enkla att använda för utskrift, scanning, kopiering och till och med faxning.

En Canon MegaTank-skrivare står på ett vitt skrivbord mellan en bärbar dator, en växt och kontorsmaterial.

MAXIFY GX6050 är en MegaTank-skrivare med bläckbehållare med hög kapacitet som ger exceptionellt låg total ägandekostnad jämfört med konventionella laser- och bläckstråleskrivare, oavsett om den används för hemmabruk, på det mindre kontoret eller på hemmakontoret. De separata påfyllningsflaskorna med munstycke av nyckeltyp gör det snabbt och enkelt att fylla på bläck.

Livet i hemmet är sammankopplat med Wi-Fi i dag. Enskilda personer, par och familjer brukar förlita sig på datorer, surfplattor och smartphones varje dag. Lägg till en Canon-skrivare i ditt Wi-Fi-nätverk hemma och skriv ut trådlöst från alla dessa enheter och mycket mer, var du än befinner dig i hemmet. Dessutom kan du använda Canons appar för att skriva ut eller scanna via fjärranslutning, oavsett var du har en Wi-Fi-anslutning, till exempel skriva ut dokument eller bilder på din skrivare hemma när du tränar eller sitter på ett kafé.

Skrivaren är användbar när du vill skriva ut brev och etiketter och innebär även att du kan arbeta på ett mer produktivt och effektivt sätt. Om du läser från en utskrift är det mycket mindre troligt att du blir distraherad av notiser och inkommande e-postmeddelanden. Det är även värt att tänka på att dina ögon behöver regelbundna pauser från skärmen.

Den Wi-Fi-aktiverade PIXMA G3570-serien (se video ovan) är perfekt för det smarta hemmet då den kombinerar utskrift, scanning och kopiering med bläckbehållare med hög kapacitet som levererar upp till 6 000 svartvita dokument och 7 700 färgdokument.1 Canons MegaTank-system gör påfyllningen lätt också, tack vare enkla och mycket kostnadseffektiva bläckflaskor. PIXMA G4570 har även en automatisk dokumentmatare för smidig scanning och kopiering av flera sidor.

Ett viktigt verktyg för elever och studenter

En tonåring sitter på sängen med benen i kors och läser läroböcker. En Canon PIXMA-skrivare står på bordet bredvid sängen.

En trådlös skrivare är ett ovärderligt verktyg för elever och studenter som kan använda den för att skriva ut uppgifter eller slutgranska sitt arbete. PIXMA Cloud Link har även stöd för Google Classroom, vilket gör det enklare för elever att hålla kontakten med sina lärare när de studerar hemifrån.

Det är inte bara yrkesverksamma som har nytta av att ha en trådlös skrivare hemma. PIXMA Cloud Link har även stöd för Google Classroom, vilket gör den användbar för elever och studenter. Google Classroom underlättar kommunikationen mellan lärare och elever. Genom att använda PIXMA Cloud Link med Google Classroom kan eleverna skriva ut listor över de lektioner de har och skriva ut uppgifter direkt från skrivarskärmen eller från sin smarta enhet via appen Canon PRINT. En fördel för lärare är att de enkelt kan skriva ut klasslistor och visa för dem i en viss klass.

Canon-appar tar dig längre

En person tar tag i en utskrift som kommer ut från en Canon PIXMA-skrivare. På bordet bredvid skrivaren finns flera andra utskrifter.

Appen Canon PRINT är det perfekta komplementet för både familjer och kontorsarbetare. Du kan scanna, skriva ut, kopiera och till och med länka till molnet.

En person håller i en surfplatta med ett foto av en grupp vänner på skärmen. I bakgrunden skriver en Canon PIXMA-skrivare ut samma bild.

Canons utbud av appar, bland annat Easy-PhotoPrint Editor och den webbaserade programvaran PosterArtist, gör det enkelt att skriva ut och främjar dessutom din kreativa ådra.

Canon erbjuder ett brett utbud av kostnadsfria appar och programvaror för att förbättra den trådlösa utskriftsupplevelsen för ultimat enkelhet, mångsidighet, effektivitet och kreativitet. Med appen Canon PRINT kan du skriva ut, kopiera och scanna trådlöst från smarta enheter samt ändra utskriftsinställningar, kontrollera bläcknivåer och köra underhållsrutiner.

Som vi har sett är det enkelt att skriva ut direkt från telefonen till en trådlös skrivare med Canons appar. När du arbetar hemifrån eller någon annanstans kan du använda appen Canon PRINT med PIXMA Cloud Link för att trådlöst länka till en kontorsskrivare, så att du kan dela dokument med andra medarbetare. Du kan även fjärrscanna dokument med hjälp av kameran på din smartphone och skriva ut dem på kontoret, eller scanna dokument med skrivaren och skicka dem till en smartphone. Det fungerar åt båda hållen.

Med appen Easy-PhotoPrint Editor kan du vara kreativ och förvandla dina bilder till snygga utskrifter och unika presenter, med mallar för kalendrar, kort, affischer och mycket mer.

Dessutom finns onlinetjänsten PosterArtist för att skapa egna affischer, banderoller och flygblad. MegaTank-skrivarna MAXIFY GX3050 och MAXIFY GX4050 passar särskilt bra för det då de har ett platt bakre inmatningsfack som gör det lättare att skapa banderoller på upp till 1,2 m och utskrifter på papp med en tjocklek på upp till 0,7 mm.

För Windows-datorer är Easy-Layout Editor en praktisk expansionsmodul för skrivardrivrutiner som ger dig en förhandsvisning på skärmen för att skapa en layout och skriva ut flera bilder. Med Canon-skrivare som är kompatibla med Chromebooks, Apple AirPrint och Mopria® för Android behöver du inte ens hämta en app utan kan helt enkelt ansluta och skriva ut trådlöst via det inbyggda utskriftsprotokollet på din smartphone eller surfplatta.

En Canon PIXMA-skrivare på ett bord skriver ut en mall för solrosor, medan en pappa och dotter gör samma solrosor i bakgrunden.

Trådlös utskrift innebär att du inte behöver sitta bredvid skrivaren, du behöver inte ha ett särskilt hemmakontor utan kan arbeta – eller leka – var du vill.

Till sist är Canons Wi-Fi-aktiverade skrivare och apputbud utformade för att fungera smidigt tillsammans. Allt är utformat för att vara enkelt och intuitivt att använda, från skrivarnas fysiska kontrollpaneler till apparnas funktioner och gränssnitt. Det ger dig friheten att utföra alla typer av scannings- och utskriftsuppgifter så snabbt och enkelt som möjligt. Med Canon vid din sida är trådlös utskrift så enkelt som det kan bli.


Skrivet av Angela Nicholson och Matthew Richards

  1. Sidkapacitet är ett uppskattat värde utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 24712 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckpatroner efter installationen.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar