UTSKRIFTER

Välj den skrivare för hemmabruk som passar dina behov bäst

Oavsett om du vill ha en skrivare för hela familjen, hemmakontoret eller för att pyssla och skriva ut foton finns det en Canon-skrivare som passar dina behov och din budget.
En kvinna tittar på en hög med papper, en Canon PIXMA-skrivare och annat kontorsmaterial som ligger på bordet.

Det kan vara svårt att välja den skrivare som passar dina behov bäst. Vissa av oss behöver bara skriva ut ibland, medan andra är en del av en aktiv familj som vill kunna förlita sig på en skrivare för allt från enkla dokument i svartvitt och färg, till läxor och hybridarbete på hemmakontoret, till pyssel, hobbyer och glätta fotoutskrifter.

Trådlösa skrivare har blivit nödvändiga och erbjuder möjligheten att scanna och skriva ut via bärbara datorer, smartphones och surfplattor. Möjligheten att scanna och skriva ut direkt från molnet har blivit lika viktig och gör det möjligt att hålla jämna steg med det ökade hybridarbetet.

En annan sak att ha i åtanke är att patronbaserade bläckstråleskrivare kan vara mer kostnadseffektiva vid enstaka utskrifter, medan MegaTank-skrivare med sina påfyllningsbara bläckbehållare minskar den totala ägandekostnaden för större utskriftsvolymer enormt.

Läs vidare för att ta reda på vilka Canon-skrivare som kan passa dig bäst.

Bästa skrivaren för allmänna utskrifter hemma

En bärbar dator och en Canon PIXMA-skrivare står på ett träbord i ett hem, med en svart lampa som lyser över skrivaren.

Med både Canon PIXMA TS7650i och PIXMA TS7750i kan du registrera dig för PIXMA Print Plan1. Den här prenumerationsbaserade tjänsten övervakar automatiskt skrivarens bläcknivåer via internet och ser till att du får utbytespatroner direkt till dörren innan bläcket tar slut.

En mångsidig skrivare för barn, studenter och allmänt familjeliv måste vara prisvärd och enkel att använda. Vi börjar enkelt med Canon PIXMA TS3450-skrivaren-skrivaren som är otroligt enkel att installera och använda då den bara har två FINE-kassetter (svart och med tre färger), med ett alternativ för kassetter med hög kapacitet för ännu bättre kostnadseffektivitet.

PIXMA TS3450-serien är en kompakt och lätt skrivare, men har en inbyggd scanner för scanning och kopiering. Utöver dokument av hög kvalitet kan den skriva ut foton utan kant på 6 x 4 tum, 5 x 5 tum och 7 x 5 tum. Den har även inbyggd Wi-Fi-anslutning, så att du kan skriva ut var som helst i hemmet via din dator, smartphone eller surfplatta.

PIXMA TS7650i har en kompakt design som passar hemmiljön, samtidigt som den har högre prestanda, mångsidighet och är enkel att använda. Den är dessutom fullpackad med användbara funktioner och produktivitetsfördelar. Den nya generationens bläckpatroner med inbyggda skrivhuvuden ger snabba utskriftshastigheter på cirka 15 sidor per minut för svartvita dokument och 10 sidor per minut för dokument i färg. Den innehåller även ett nyligen framtaget svart pigmentbaserat bläck, vilket gör den till den första Canon-skrivaren för hemmabruk med motsvarande hållbarhet för svart text som Canons företagsskrivare. Det går snabbt att kopiera med en knapptryckning och du kan även scanna direkt till en smartphone eller surfplatta med en QR-kod som visas på touchskärmen. PIXMA TS7750i har en automatisk dokumentmatare för enklare scanning och kopiering av flersidiga dokument. Tack vare ett tydligt Switch UI-gränssnitt kan du dessutom enkelt växla mellan olika uppgifter för fritid, studier och arbete.

En person sitter och arbetar vid ett träskrivbord med en bildskärm, ett tangentbord och en Canon-skrivare. Det sitter flera små pappersark med anteckningar på väggen ovanför skrivbordet.

Canon PIXMA G2570-serien innehåller fyra modeller som ger superlåga driftskostnader, vilket ger en särskilt låg total ägandekostnad. Canon PIXMA G3570-serien som visas här har en scanner och Wi-Fi-anslutning. Alla är enkla att använda och underhålla, med snabba utskriftshastigheter för dokument och hög sidkapacitet från påfyllningsbara MegaTank-bläckbehållare, vilket innebär att de är perfekta för allt från allsidig familjeanvändning till hemmakontoret.

Om du skriver ut mycket hemma finns det ett tidseffektivt och prisvärt alternativ till att köpa och byta bläckpatroner. Canons sortiment av påfyllningsbara MegaTank-bläckstråleskrivare har bläckbehållare med stor kapacitet istället för patroner. Behållarna rymmer bläck för upp till 6 000 A4-sidor i svartvitt eller 7 700 sidor i färg.2

De är lite dyrare att köpa än vissa patronbaserade skrivare, men driftskostnaderna är mycket lägre. När det väl blir dags att fylla på bläckbehållarna går det snabbt och enkelt. Bläck matas från flaskorna med hjälp av tyngdkraften utan att du behöver klämma på dem, och flaskorna har munstycken av nyckeltyp som eliminerar risken för att fel färg sätts in i fel behållare.

Skrivarna i Canon PIXMA G2570-serien är dessutom snabba och skriver ut 11 sidor/minut i svartvitt och 6 sidor/minut i färg. Canon PIXMA G1530 är en enfunktionsskrivare medan Canon PIXMA G2570 har en inbyggd scanner och Canon PIXMA G3570-serien har både en scanner och Wi-Fi-anslutning. Canon PIXMA G4570 har dessutom en automatisk dokumentmatare för 35 ark och en funktion för direkt faxning.

Bästa skrivaren för de som arbetar hemma och på små kontor

En Canon MegaTank-skrivare på ett träbord på ett litet kontor. I bakgrunden sitter flera personer och arbetar.

Canon MAXIFY GX4050 är perfekt för både små kontor och hemmakontor tack vare sin 6,9 cm touchskärm, Ethernet- och Wi-Fi-anslutning, en automatisk dokumentmatare för 35 ark och ett pappersmatningssystem med tre riktningar, så att du kan ha olika fack redo för olika utskrifter. Funktionen för automatisk dubbelsidig utskrift gör det även enkelt att skriva ut dubbelsidiga utskrifter.

Många arbetar hemifrån åtminstone en del av tiden och behöver en mer företagsfokuserad skrivare som kan utföra flera uppgifter samtidigt. Canons MAXIFY-sortiment, utformat för snabb dokumentutskrift av hög kvalitet, passar perfekt och är även ett utmärkt val för mindre kontor. Skrivarna i Canons MAXIFY GX-serie är MegaTank-modeller, med ännu lägre driftskostnader tack vare den högre sidkapaciteten för färgutskrifter.

Canon MAXIFY GX3050 är ett smart, budgetvänligt val. Det är en snabb 3-i-1-skrivare som är perfekt för kontorsdokument då den skriver ut sidor i svartvitt på upp till 19 sidor per minut och sidor i färg på upp till 13 sidor per minut. Du kan hålla ett öga på utskriftsjobben, utföra fristående kopieringsuppgifter och kontrollera skrivarens status med en 3,4 cm LCD-skärm och ett enkelt gränssnitt med tryckknappar. Den har en främre inmatningskassett för 250 ark, en extra bakre matare för 100 ark och ett platt fack för tjockare media. Den har även automatisk dubbelsidig utskrift och Wi-Fi-anslutning.

Canon MAXIFY GX4050 har allt detta och mycket mer, en 6,9 cm touchskärm i färg samt en automatisk dokumentmatare för 35 ark för enkel scanning och kopiering av flersidiga dokument. Den har även fullständiga fristående faxfunktioner och Ethernet-anslutning för enkel nätverksanslutning utöver Wi-Fi och USB.

En kvinna sitter vid en bärbar dator vid ett träskrivbord. Bredvid henne på arbetsytan står en Canon MAXIFY-skrivare.

Canon MAXIFY GX1050 och MAXIFY GX2050 är väldigt affärsinriktade. Precis som PIXMA TS7650i och PIXMA TS7750i har de en underhållskassett som är enkel att byta och som kan bytas av användaren. Det gör att du undviker kostnaden och driftstoppet från att skicka skrivaren på service om och när underhållskassetten blir full.

Om du har begränsat med utrymme är Canon MAXIFY GX1050 ett smart val. Trots att den är relativt kompakt och lätt har den här skrivaren många funktioner och är särskilt utformad för att tillgodose och överträffa behoven hos hybridarbetare. Du kan tilldela komplicerade uppgifter som ofta upprepas till den anpassningsbara touchskärmen, vilket möjliggör smidig integrering mellan arbete hemma och på kontoret. MAXIFY GX1050 manövreras helt och hållet framtill, så den kan användas i små utrymmen och mot en vägg eller ett skåp. Med företagsanvändning i åtanke är utskriftskvaliteten mycket hög och särskilt robust, det pigmentbaserade bläcket i fyra färger är framtaget för att inte kladda och gör det möjligt att använda överstrykningspennor. MAXIFY GX2050 har även en automatisk dokumentmatare och fax för scanning, kopiering och faxning av flersidiga dokument.

Om ditt jobb kräver många utskrifter av hög kvalitet är ett förstklassigt alternativ som Canon MAXIFY GX6050 eller MAXIFY GX7050 ett utmärkt val. Båda modellerna gör det enkelt att skriva ut, scanna och kopiera, med 6,9 cm vinklingsbara touchskärmar i färg samt automatiska dokumentmatare för 50 ark. MAXIFY GX7050 har även ett extra inmatningsfack som ger en total inmatningskapacitet på 600 ark, samt funktioner för direkt faxning och dubbelsidig scanning.

Bästa skrivaren för familjer och studenter

En man sitter vid ett bord och arbetar på en bärbar dator. Bredvid den står en Canon-skrivare med ett pappersark i utmatningsfacket.

Canon PIXMA TR4650-skrivaren är perfekt för aktiva familjer med barn i skolåldern, samt för studenter. Den har ett komplett utbud av funktioner, bland annat en scanner och automatisk dokumentmatare samt fristående faxfunktioner och automatisk dubbelsidig utskrift.

Om du har barn i skolåldern i familjen vill du ha en skrivare som är enkel att använda för regelbunden utskrift av skoluppgifter, men som även har en mängd kreativa alternativ. För studenter, yngre barn och även resten av familjen gör en inbyggd scanner det enkelt att kopiera dokument och konstverk, samt överföra upp dem till mobila enheter eller molnet när det behövs.

Den prisvärda Canon PIXMA TR4650-serien levereras komplett med en automatisk dokumentmatare för 20 ark för enklare scanning och kopiering, och har en funktion för automatisk dubbelsidig utskrift. Den är kompatibel med de prisvärda XL-bläckpatroner med hög kapacitet – perfekt för studenter med begränsad budget som behöver skriva ut i stora volymer, till exempel när de skriver ut sin avhandling.

Minska driftskostnaderna ytterligare med den förstklassiga Canon PIXMA G3560 och Canon PIXMA G2570-serien som använder Canons system med påfyllningsbara MegaTank-bläckbehållare som ger långvarig bläckkapacitet för effektiva utskrifter och mindre driftstopp.

Bästa skrivaren för fotoutskrifter

Vy ovanifrån av en Canon-skrivare och -kamera omgivna av ett montage av färgglada utskrifter som föreställer landskap, resor och porträtt.

Canon PIXMA G650 är en MegaTank-skrivare med påfyllningsbara bläckbehållare. Den är perfekt för fotoutskrifter i stora volymer i sidformat upp till A4 utan kant. De sex färgämnesbaserade bläcken omfattar cyan, magenta, gult och svart samt rött och grått bläck som utökar färgomfånget och möjliggör överlägsen utskrift av svartvita foton.

En Canon-skrivare och bildskärm på ett träskrivbord. På väggen ovan sitter 11 färgglada inramade utskrifter som föreställer mat.

Canon PIXMA PRO-200 är en fotografs dröm, med sin oöverträffade fotokvalitet på glättat och glansigt fotopapper. Den har åtta olika färgämnesbaserade bläck för oklanderlig färgåtergivning och utmärkt tonomfång, samtidigt som den skapar dramatiska utskrifter av svartvita foton.

Om du är fotostudent eller en fotoentusiast finns det inget bättre än att se dina foton utskrivna istället för bara på skärmen. Fotoutskrifter bevarar speciella tillfällen och minnen i en bestående form, och är även fina presenter till nära och kära. Även om du bara vill skriva ut foton då och då får du omedelbara resultat med en skrivare som kan skapa glätta fotoutskrifter med istället för att beställa utskrifter online. Du får dessutom mer kreativ kontroll över processen.

Den snygga, Wi-Fi-aktiverade 3-i-1-skrivaren PIXMA TS8750-serien använder sex separata bläckpatroner för att skapa färgglada fotoutskrifter av hög kvalitet samt dokument av hög kvalitet i svartvitt och färg, vilket gör den till en bra allroundenhet. Den kan skapa bilder av hög kvalitet utan kant i format upp till A4, så att du verkligen kan uppskatta alla detaljer. Den bygger på succén hos den mångsidiga PIXMA TS8350a-serien och förenklar Wi-Fi-konfigurationen med hjälp av informationen som redan finns på din smartphone och lägger till Wi-Fi Direct-anslutning med en QR-kod som visas på färgtouchskärmen. Du kan även enkelt växla mellan uppgifter för fritid, arbete och studier med hjälp av Switch UI-gränssnittet.

3-i-1-skrivaren Canon PIXMA G650 har en MegaTank-fördel då den använder sex färgämnesbaserade bläck för bättre färg- och tonomfång, vilket minskar de totala kostnaderna för fotoutskrifter avsevärt. En uppsättning bläck räcker till upp till 3 800 6 x 4-tums fotoutskrifter av fotolabbskvalitet, med foton utan kant i format upp till A4. För dokumentutskrifter räcker en uppsättning bläck till upp till 3 700 A4-sidor i svartvitt eller 8 000 i färg.3

Om du vill skapa stora fotoutskrifter i formatet A3+ (33 x 43 cm) utan kant för att ställa ut och sälja dem på mässor och gallerier levererar Canon PIXMA PRO-200 fotoutskrifter av oöverträffad kvalitet på glättat och glansigt fotopapper, tack vare sina åtta färgämnesbaserade bläck. För matt fotopapper och konstpapper är Canon imagePROGRAF PRO-300 en klassledande, professionell A3+-fotoskrivare med tio pigmentbaserade bläck för ultimat färgintensitet och -återgivning. Båda dessa fotoskrivare kan dessutom skapa banderoller och panoramautskrifter på upp till 99 cm.

Bästa skrivaren för hantverk och pyssel

En skrivare står på ett skrivbord och skriver ut en stiliserad bild av en fjäril, med händer redo att ta den från facket. Bredvid den finns flera förpackningar skrivarpapper och färgglada utklippta fjärilar.

Få ut mesta möjliga av magnetiskt papper och dubbelsidigt matt fotopapper med Canon PIXMA TS5350a-serien. Det är en kraftfull skrivare för pysselprojekt, vilket gör den användbar för kreativa sinnen i alla åldrar.

Det finns massor av kreativt skoj för alla åldrar med en Canon-skrivare, från barnprojekt till anpassade gratulationskort, festinbjudningar, tackkort och mycket mer. I Canons Creative Park-app hittar du kostnadsfria färgläggningssidor, labyrinter och andra utskrivningsbara aktiviteter att hämta från avsnittet Barn.

Både Canon PIXMA TS5350a-serien och Canon PIXMA TS7450-serien är perfekta för konstnärliga projekt och de kan skriva ut på allt från magnetiskt papper till dubbelsidigt matt fotopapper. Detsamma gäller för PIXMA TS7650i och PIXMA TS7750i som kombinerar kladdfritt svart pigmentbaserat bläck och tre färgbaserade bläck i färgerna cyan, magenta och gult.

Canon PIXMA G650 är ett förstklassigt alternativ med sex färgämnesbaserade bläck och systemet med påfyllningsbara MegaTank-bläckbehållare, och passar lika bra för hantverk och pyssel som för fotoutskrifter av högsta kvalitet.

Det finns något för alla bland Canons bläckstråleskrivare. Oavsett om du är ung eller ung i sinnet, student, en hängiven förälder eller yrkesverksam med mycket att göra, finns det en Canon-skrivare som passar just dina behov.

Prova även Canons skrivarväljare för mer information om vilka skrivare som passar dina behov.


Skrivet av Matthew Richards och Alex Summersby

 1. PIXMA Print Plan är endast tillgängligt för bosatta i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Norge, Nederländerna, Spanien, Sverige, Schweiz, Irland och Storbritannien.
 2. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 29103 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installationen.
 3. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 24712 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installationen.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för studenter

  Alla studenter behöver en skrivare – upptäck de bästa prisvärda alternativen som passar dina behov.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Den bästa skrivaren för hemmakontor

  Arbeta smidigt hemifrån med Canon PIXMA- och MAXIFY-skrivare.

 • UTSKRIFTER

  Bästa Canon-skrivare för foton

  Oavsett om du vill visa dina foton i en ram, i en klippbok eller på en etikett kan du hitta den skrivare som passar dina kreativa behov.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Vanliga frågor om skrivare, bläck och papper

  Canon-experten Suhaib Hussain svarar på vanliga frågor om skrivarteknik, bläck och papper.