UTSKRIFTER

Så väljer du den Canon-skrivare som passar dina behov

Vad behöver skrivaren kunna göra? Hitta den perfekta skrivaren för dina behov, oavsett om det är allmänt bruk, hemmakontor eller pyssel, med vår användbara guide.
En kvinna sitter vid ett skrivbord på sitt hemmakontor. På bordet står en bärbar dator, en bildskärm och en Canon MegaTank-skrivare samt fyra bläckflaskor.

Om du har en stor familj som gillar att resa tillsammans vore det inte praktiskt att köpa en sportbil med två säten. Detsamma gäller för skrivare. Vilken skrivare som är rätt för dig beror på dina utskriftsbehov.

Många behöver främst skriva ut dokument i färg eller svartvitt – från läxor eller studentprojekt till affärsdokument för hemmakontoret. Vissa vill kanske kunna producera glättade fotoutskrifter hemma eller pappersprodukter för pyssel och andra hobbyer. Du kanske bara vill skriva ut ibland eller behöver en skrivare som kan hantera ett arbetsflöde med stora volymer. För att underlätta användningen blir trådlös anslutning allt viktigare för många.

Det finns ett brett urval på marknaden, från prisvärda bläckstråleskrivare med en funktion till multifunktionslaserskrivare med hög kapacitet. Här tittar vi på sortimentet av Canons bläckstråleskrivare som passar de vanligaste utskriftsbehoven. I varje kategori gör modeller med konventionella bläckpatroner livet enklare i vissa situationer, medan MegaTank-skrivare med påfyllningsbara bläckbehållare med hög kapacitet och låga driftskostnader kan passa bättre för andra.

Läs vidare för att ta reda på vilka Canon-skrivare som kan passa dig bäst.

Bästa skrivaren för allmänna utskrifter hemma

En mörkgrå skrivare står på ett bord, sedd ovanifrån. Den omges av en mängd olika utskrifter och en hand håller i en smartphone och skriver ut en webbsida från den.

Canon PIXMA TS3450-serien på ingångsnivå är en prisvärd allroundenhet för hemmet. Den har en inbyggd scanner för ökad mångsidighet, ett snyggt gränssnitt på en 3,8 cm LCD-skärm och Wi-Fi-anslutning, så att du kan skriva ut från din mobila enhet var som helst i hemnätverket.

En mångsidig skrivare för barn, studenter och allmänt familjeliv måste vara prisvärd och enkel att använda. Vi börjar enkelt med Canon PIXMA TS3450-skrivaren-skrivaren som är otroligt enkel att installera och använda då den bara har två FINE-kassetter (svart och med tre färger), med ett alternativ för kassetter med hög kapacitet för ännu bättre kostnadseffektivitet.

PIXMA TS3450-serien är en kompakt och lätt skrivare, men har en inbyggd scanner för scanning och kopiering. Utöver dokument av hög kvalitet kan den skriva ut foton utan kant på 6 x 4 tum, 5 x 5 tum och 7 x 5 tum. Den har även inbyggd Wi-Fi-anslutning med en knapptryckning, så att du kan skriva ut var som helst i hemmet via din dator, smartphone eller surfplatta.

En person sitter och arbetar vid ett träskrivbord med en bildskärm, ett tangentbord och en Canon-skrivare. Det sitter flera små pappersark med anteckningar på väggen ovanför skrivbordet.

Canon PIXMA G2570-serien innehåller fyra modeller som ger superlåga driftskostnader, vilket ger en särskilt låg total ägandekostnad. Canon PIXMA G3570-serien som visas här har en scanner och Wi-Fi-anslutning. Alla är enkla att använda och underhålla, med snabba utskriftshastigheter för dokument och hög sidkapacitet från påfyllningsbara MegaTank-bläckbehållare, vilket innebär att de är perfekta för allt från allsidig familjeanvändning till hemmakontoret.

Om du skriver ut mycket hemma finns det ett tidseffektivt och prisvärt alternativ till att köpa och byta bläckpatroner. Canons sortiment av påfyllningsbara MegaTank-bläckstråleskrivare har bläckbehållare med stor kapacitet istället för patroner. Behållarna rymmer bläck för upp till 6 000 A4-sidor i svartvitt eller 7 700 sidor i färg.1

De är lite dyrare att köpa in än vissa patronbaserade skrivare, men driftskostnaderna är mycket lägre, vilket kan minska den totala ägandekostnaden med så mycket som 80 %. När det väl blir dags att fylla på bläckbehållarna går det snabbt och enkelt. Bläck matas från flaskorna med hjälp av tyngdkraften utan att du behöver klämma på dem, och flaskorna har munstycken av nyckeltyp som eliminerar risken för att fel färg sätts in i fel behållare.

Skrivarna i Canon PIXMA G2570-serien är dessutom snabba och skriver ut 11 sidor/minut i svartvitt och 6 sidor/minut i färg. Canon PIXMA G1530 är en enfunktionsskrivare medan Canon PIXMA G2570 har en inbyggd scanner och Canon PIXMA G3570-serien har både en scanner och Wi-Fi-anslutning. Canon PIXMA G4570 har dessutom en automatisk dokumentmatare för 35 ark och en funktion för direkt faxning.

Bästa skrivaren för de som arbetar hemma och på små kontor

En Canon MegaTank-skrivare på ett träbord på ett litet kontor. I bakgrunden sitter flera personer och arbetar.

Canon MAXIFY GX4050 är perfekt för både små kontor och hemmakontor tack vare sin 6,9 cm touchskärm, Ethernet- och Wi-Fi-anslutning, en automatisk dokumentmatare för 35 ark och ett pappersmatningssystem med tre riktningar, så att du kan ha olika fack redo för olika utskrifter. Funktionen för automatisk dubbelsidig utskrift gör det även enkelt att skriva ut dubbelsidiga utskrifter.

Många arbetar hemifrån åtminstone en del av tiden och behöver en mer företagsfokuserad skrivare som kan utföra flera uppgifter samtidigt. Canons MAXIFY-sortiment, utformat för snabb dokumentutskrift av hög kvalitet, passar perfekt och är även ett utmärkt val för mindre kontor. Precis som Canon PIXMA G2570-serien är skrivarna i Canons MAXIFY GX-serie MegaTank-modeller, med ännu lägre driftskostnader tack vare den högre sidkapaciteten.

Canon MAXIFY GX3050 är ett smart, budgetvänligt val. Det är en snabb 3-i-1-skrivare som är perfekt för kontorsdokument då den skriver ut sidor i svartvitt på upp till 19 sidor per minut och sidor i färg på upp till 13 sidor per minut. Du kan hålla ett öga på utskriftsjobben, utföra fristående kopieringsuppgifter och kontrollera skrivarens status med en 3,4 cm LCD-skärm och ett enkelt gränssnitt med tryckknappar. Den har en främre inmatningskassett för 250 ark, en extra bakre matare för 100 ark och ett platt fack för tjockare media. Den har även automatisk dubbelsidig utskrift och Wi-Fi-anslutning.

Canon MAXIFY GX4050 har allt detta och mycket mer, en 6,9 cm touchskärm i färg samt en automatisk dokumentmatare för 35 ark för enkel scanning och kopiering av flersidiga dokument. Den har även fullständiga fristående faxfunktioner och Ethernet-anslutning för enkel nätverksanslutning utöver Wi-Fi och USB.

En datorskärm och kontorsskrivare står på ett skrivbord, med en stol framför bildskärmen.

Canon MAXIFY GX7050 klarar allt när det kommer till dokument av affärskvalitet i stora volymer. En full uppsättning bläckbehållare räcker till 6 000 sidor i svartvitt eller upp till 14 000 sidor i färg,2 och kan uppgå till 9 000 respektive 21 000 i ekonomiläget.3 Tid för första utskriften är bara 7 sekunder och den har en automatisk dokumentmatare för 50 ark, dubbla inmatningsfack för 250 ark och ett bakre fack för 100 ark. Möjligheten att scanna dubbelsidiga dokument i ett svep kan spara mycket tid.

Om ditt jobb kräver många utskrifter av hög kvalitet är ett förstklassigt alternativ som Canon MAXIFY GX6050 eller MAXIFY GX7050 ett utmärkt val. Båda modellerna gör det enkelt att skriva ut, scanna och kopiera, med 6,9 cm vinklingsbara touchskärmar i färg samt automatiska dokumentmatare för 50 ark. MAXIFY GX7050 har även ett extra inmatningsfack som ger en total inmatningskapacitet på 600 ark, samt funktioner för direkt faxning och dubbelsidig scanning.

Bästa skrivaren för familjer och studenter

En man sitter vid ett bord och arbetar på en bärbar dator. Bredvid den står en Canon-skrivare med ett pappersark i utmatningsfacket.

Canon PIXMA TR4650-skrivaren är perfekt för aktiva familjer med barn i skolåldern, samt för studenter. Den har ett komplett utbud av funktioner, bland annat en scanner och automatisk dokumentmatare samt fristående faxfunktioner och automatisk dubbelsidig utskrift.

Om du har barn i skolåldern i familjen vill du ha en skrivare som är enkel att använda för regelbunden utskrift av skoluppgifter, men som även har en mängd kreativa alternativ. För studenter, yngre barn och även resten av familjen gör en inbyggd scanner det enkelt att kopiera dokument och konstverk, samt överföra upp dem till mobila enheter eller molnet när det behövs.

Den prisvärda Canon PIXMA TR4650-serien levereras komplett med en automatisk dokumentmatare för 20 ark för enklare scanning och kopiering, och har en funktion för automatisk dubbelsidig utskrift. Den är kompatibel med de prisvärda XL-bläckpatroner med hög kapacitet – perfekt för studenter med begränsad budget som behöver skriva ut i stora volymer, till exempel när de skriver ut sin avhandling.

Minska driftskostnaderna ytterligare med den förstklassiga Canon PIXMA G3560 och Canon PIXMA G2570-serien som använder Canons system med påfyllningsbara MegaTank-bläckbehållare som ger långvarig bläckkapacitet för effektiva utskrifter och mindre driftstopp.

Bästa skrivaren för fotoutskrifter

En Canon PIXMA-skrivare och flera färgutskrifter på ett träbord.

Canon PIXMA TS8350a-serien har pigmentbaserat svart bläck och fem färgämnesbaserade bläck för fyllig färgåtergivning och producerar dokument med oklanderlig text och grafik, plus fotoutskrifter av enastående kvalitet. Den är en strålande allroundenhet och mycket intuitiv att använda, med en 10,8 cm touchskärm i färg.

Om du är fotostudent eller en fotoentusiast finns det inget bättre än att se dina foton utskrivna istället för bara på skärmen. Fotoutskrifter bevarar speciella tillfällen och minnen i en bestående form, och är även fina presenter till nära och kära. Även om du bara vill skriva ut foton då och då får du omedelbara resultat med en skrivare som kan skapa glätta fotoutskrifter med istället för att beställa utskrifter online. Du får dessutom mer kreativ kontroll över processen.

Den snygga, Wi-Fi-aktiverade 3-i-1-skrivaren Canon PIXMA TS8350a-serien använder sex separata bläckpatroner för att skapa färgglada fotoutskrifter av hög kvalitet samt dokument av hög kvalitet i svartvitt och färg, vilket gör den till en bra allroundenhet. Den kan skapa bilder av hög kvalitet utan kant i format upp till A4, så att du verkligen kan uppskatta alla detaljer.

Vy ovanifrån av en Canon-skrivare och -kamera omgivna av ett montage av färgglada utskrifter som föreställer landskap, resor och porträtt.

Canon PIXMA G650 är en MegaTank-skrivare med påfyllningsbara bläckbehållare. Den är perfekt för fotoutskrifter i stora volymer i sidformat upp till A4 utan kant. De sex färgämnesbaserade bläcken omfattar cyan, magenta, gult och svart samt rött och grått bläck som utökar färgomfånget och möjliggör överlägsen utskrift av svartvita foton.

En Canon-skrivare och bildskärm på ett träskrivbord. På väggen ovan sitter 11 färgglada inramade utskrifter som föreställer mat.

Canon PIXMA PRO-200 är en fotografs dröm, med sin oöverträffade fotokvalitet på glättat och glansigt fotopapper. Den har åtta olika färgämnesbaserade bläck för oklanderlig färgåtergivning och utmärkt tonomfång, samtidigt som den skapar dramatiska utskrifter av svartvita foton.

3-i-1-skrivaren Canon PIXMA G650 har en MegaTank-fördel då den använder sex färgämnesbaserade bläck för bättre färg- och tonomfång, vilket minskar de totala kostnaderna för fotoutskrifter avsevärt. En uppsättning bläck räcker till upp till 3 800 6 x 4-tums fotoutskrifter av fotolabbskvalitet, med foton utan kant i format upp till A4. För dokumentutskrifter räcker en uppsättning bläck till upp till 3 700 A4-sidor i svartvitt och 8 000 i färg.2

Om du vill skapa stora fotoutskrifter i formatet A3+ (33 x 43 cm) utan kant för att ställa ut och sälja dem på mässor och gallerier levererar Canon PIXMA PRO-200 fotoutskrifter av oöverträffad kvalitet på glättat och glansigt fotopapper, tack vare sina åtta färgämnesbaserade bläck. För matt fotopapper och konstpapper är Canon imagePROGRAF PRO-300 en klassledande, professionell A3+-fotoskrivare med tio pigmentbaserade bläck för ultimat färgintensitet och -återgivning. Båda dessa fotoskrivare kan dessutom skapa banderoller och panoramautskrifter på upp till 99 cm.

Bästa skrivaren för hantverk och pyssel

En skrivare står på ett skrivbord och skriver ut en stiliserad bild av en fjäril, med händer redo att ta den från facket. Bredvid den finns flera förpackningar skrivarpapper och färgglada utklippta fjärilar.

Få ut mesta möjliga av magnetiskt papper och dubbelsidigt matt fotopapper med Canon PIXMA TS5350a-serien. Det är en kraftfull skrivare för pysselprojekt, vilket gör den användbar för kreativa sinnen i alla åldrar.

Det finns massor av kreativt skoj för alla åldrar med en Canon-skrivare, från barnprojekt till anpassade gratulationskort, festinbjudningar, tackkort och mycket mer. I Canons Creative Park-app hittar du kostnadsfria färgläggningssidor, labyrinter och andra utskrivningsbara aktiviteter att hämta från avsnittet Barn. Du kan till och med sätta din personliga prägel på utskrifterna genom att använda redigeringsfunktionen och anpassa mallarna.

Dessutom finns det ett brett utbud av utskrivbara spel på webbplatsen Canon Creative Park, bland annat bingo, ringkastning och ditt alldeles egna schackspel. Dessa är enkla att skriva ut hemma och är lika kul att göra det som att spela. Det finns även ett stort utbud av papperspyssel och 3D-modeller att skriva ut, bland annat leksaker och djur.

Både Canon PIXMA TS5350a-serien och Canon PIXMA TS7450-serien är perfekta för konstnärliga projekt och de kan skriva ut på allt från magnetiskt papper till dubbelsidigt matt fotopapper.

Canon PIXMA G650 är ett förstklassigt alternativ med sex färgämnesbaserade bläck och systemet med påfyllningsbara MegaTank-bläckbehållare, och passar lika bra för hantverk och pyssel som för fotoutskrifter av högsta kvalitet.

Det finns något för alla bland Canons bläckstråleskrivare. Oavsett om du är ung eller ung i sinnet, student, en hängiven förälder eller yrkesverksam med mycket att göra, finns det en Canon-skrivare som passar just dina behov.

Prova även Canons skrivarväljare för mer information om vilka skrivare som passar dina behov.


Skrivet av Matthew Richards och Alex Summersby

 1. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 29103 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installationen.
 2. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 24712 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installationen.
 3. Ekonomiläget minskar bläckförbrukningen genom att sänka densiteten, 50 % fler sidor än standardläget kan skrivas ut.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • Bläcknivåerna visas i ett inställningsfält på en Canon-skrivare.

  UTSKRIFTSTIPS

  Vanliga frågor om skrivare, bläck och papper

  Canon-experten Suhaib Hussain svarar på vanliga frågor om skrivarteknik, bläck och papper.

 • En person håller ett pappersark och går mot ett skrivbord på vilket det ligger Canon PIXMA Print Plan-leveransförpackningar, utskrifter och en bärbar dator.

  UTSKRIFTER

  Gör livet lättare med PIXMA Print Plan

  Registrera dig för en månatlig prenumerationsplan från Canon så får du bläckpatroner levererade till dörren – när du behöver dem.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  UTSKRIFTSTIPS

  MegaTank-skrivare och deras fördelar

  Upptäck sex skäl till varför du behöver en MegaTank-skrivare.

 • De bästa skrivarna för studenter

  UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för studenter

  Alla studenter behöver en skrivare – upptäck de bästa prisvärda alternativen som passar dina behov.