KREATIV UTSKRIFT

Möjligheterna är oändliga med regnbågsinspirerat pyssel

Lär dig hur du skapar regnbågspyssel med en Canon PIXMA-skrivare och Canon Creative Park, för att ge ditt hem en fantastisk färgklick.
En platt bild av ett skrivbord i trä med en färgglad väderkvarn och varmluftsballong i papper, plus en förpackning med Canon-fotopapper.

En regnbåge är en kraftfull symbol för hopp, lycka och skönhet efter en storm, och det är dessutom en inkluderande symbol för kärlek och mångfald. Och när du får en glimt av en på avstånd, har du någonsin önskat att du kunde ta med den hem? Nu kan du det.

Pyssel med regnbågstema kan liva upp vilket rum som helst och fungera som den perfekta festdekorationen, och det passar utmärkt att göra med en grupp vänner i förväg. Men lyssna inte bara på oss, utan lyssna på någon som älskar allt som är ljust och färgglatt – Helen Cooke, den brittiska hantverkaren och juveleraren bakom @CraftyCooke.

”Jag älskar färg. Jag har alltid varit en färgstark person, så jag klär mig efter min personlighet”, säger Helen. ”Jag älskar att se vad man kan göra med färg och bryta mot reglerna. Särskilt när det gäller pyssel, där man kan experimentera med olika färger och se hur det går att ändra ett föremåls personlighet baserat på hur man kombinerar färger.”

För att komma igång behöver du en Canon PIXMA-skrivare och webbplatsen eller appen Canon Creative Park. Här förklarar Helen hur hon använde en skrivare i Canon PIXMA TS5350a-serien, Creative Park och pysselverktyg för att ge liv åt en regnbågsfärgad väderkvarn och en varmluftsballong.

Välja och skriva ut dina mallar

En hand håller i en smartphone med en väderkvarnsmall från Canon Creative Park på skärmen. På ett skrivbord i bakgrunden står en Canon PIXMA-skrivare.

Med appen Canon Creative Park och en kompatibel Canon PIXMA-skrivare kan du skriva ut mallen direkt från din smartphone.

Ett papper med en mall av en färgglad väderkvarn kommer ut från en Canon PIXMA-skrivare som står på ett skrivbord i trä.

Helen gillade LED-statusfältet och OLED-skärmen på Canon PIXMA TS5350a-serien. Den här skrivaren är utrustad med FINE-kassetter med ChromaLife100-bläck och de utskrivna färgerna är levande, vilket gör den till det perfekta valet för pyssel.

Canon Creative Park är otroligt lätt att använda. Du kan antingen hämta appen på din iOS- eller Android-enhet eller bläddra bland det omfattande utbudet av kostnadsfria mallar på webbplatsen. Det finns olika regnbågsdesigner, till exempel popup-kort och origami. Helen valde en regnbågsfärgad väderkvarn och en varmluftsballong. Till varje mall finns en uppsättning utskrivbara instruktioner och den ungefärliga monteringstiden och svårighetsgraden samt den bästa papperstypen anges även.

Helen uppskattade hur tillgänglig webbplatsen var. ”Instruktionerna var bra och webbplatsen var väldigt enkel att använda”, säger hon. ”Det är trevligt att ha alla hämtade mallar på ett och samma ställe.”

När du har valt mall kan du skriva ut den direkt från din smartphone, förutsatt att du har en kompatibel Canon PIXMA-skrivare. Helen använde Canon PIXMA TS5350a-serien för att skriva ut sina designer. ”Det var verkligen enkelt att ansluta via Wi-Fi”, säger hon. ”Utskriftskvaliteten är fantastisk.”

Helen använde Canons matta fotopapper och hon noterade att kvaliteten var perfekt för papperspyssel. ”Färgerna var vackra och det var lagom tjockt”, förklarar hon. ”Inte för sladdrigt, inte för tjockt – precis perfekt.”

Sätta ihop dina mallar

En person lutar sig över ett skrivbord för att skära ut en komplicerad mall med en hantverkskniv.

Papperspyssel är ett prisvärt sätt att ha kul, varva ner och tänja på din kreativitet. ”Du behöver inte köpa snygga verktyg, men kom bara ihåg att ha en vass hantverkskniv”, säger Helen. ”Ha inte för bråttom. Om du vill få något att se snyggt ut bör du ta dig tid och ha kul.”

En leende kvinna i en färgglad randig topp sitter vid ett skrivbord och slutför en regnbågsfärgad väderkvarn i papper.

Du kan även ge bort dina regnbågspyssel till vänner. Helen säger att hon blir stolt över vad hon gör när hon får feedback från människor som tycker om hennes skapelser.

Helen använde en hantverkskniv för att skära ut sina mallar. ”Varmluftsballongen är ganska komplicerad, så det är bäst att använda en hantverkskniv”, säger hon. ”En sax passar bättre till väderkvarnen.”

Det är viktigt att du skårar dina mallar innan du börjar vika. ”Du behöver skåra papperet med en linjal i metall, annars kommer du att märka att dina designer är för svåra att vika, särskilt när du använder tjockare papper”, förklarar hon. ”Det handlar om att skapa de där fina vecken. Jag skulle inte rekommendera att man hoppar över det steget.”

När du har skårat papperet använder du ett limstift för att sätta ihop mallen. Varmluftsballongen är en komplex design med massor av små delar, så det krävs mycket tålamod att sätta ihop den, men en del av det roliga pappersarbetet är att glömma allt annat och fokusera på projektet.

”För mig är pyssel en avkopplande aktivitet”, säger Helen. ”Vissa människor väljer böcker eller sport, men för mig är det pyssel som gäller. Jag måste stänga av eftersom jag behöver fokusera. Det är bara du i det ögonblicket.

”Jag gillar att se hur något byggs upp”, fortsätter hon. ”Du börjar med alla de små delarna och sätter ihop dem för att skapa en känsla, eller något som människor kan relatera till eller som du gillar.”

Visa upp dina regnbågspyssel

En leende kvinna med en färgglad randig tröja hänger upp en regnbågsfärgad varmluftsballong i papper på en gul lampa.

Förutom att de gör ditt hem ljusare kan dessa pyssel även användas för att fira Pride-månaden. ”Det är viktigt att stödja och lyfta fram HBTQI-gemenskapen”, säger Helen.

En platt bild av ett skrivbord i trä med en färgglad väderkvarn och varmluftsballong i papper, plus flera skålar med sötsaker och frukt.

Väderkvarnen levereras dessutom med olika delar i mitten, som en blomma och en stjärna, så att du kan anpassa den efter dina önskemål.

När det gäller att visa upp dina regnbågspyssel – oavsett om det är på fönsterbrädan för att visa ditt stöd för HBTQI-gemenskapen eller bland regnbågsgodis på bordet – är din fantasi det enda som sätter gränserna. Helen hängde varmluftsballongen i en tråd och hängde upp den i sin sons sovrum. ”Det är ett glatt litet konstverk som tillför en färgklick i alla rum”, säger hon.

Och regnbågspyssel är inte begränsat till engångsbruk. ”Du kan placera dem var du vill och det går även att leka med dem, och väderkvarnen snurrar faktiskt”, tillägger Helen.

”Färgen behöver inte bara vara för barn”, fortsätter hon. ”Bara för att du är äldre behöver du inte tona ned den. Färger kan påverka ditt humör, så om du tillför lite färg i din omgivning kan det göra dig gladare.”

Oavsett om du firar Pride, anordnar en fest eller ett evenemang eller helt enkelt vill njuta av färgerna i ditt hem har Creative Park massor av skapelser att erbjuda.

Om du letar efter inspiration kan du följa oss på Pinterest, och glöm inte att dela med dig av dina skapelser på sociala medier via hashtaggen #MadeWithPIXMA.

Nikita Achanta

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • UTSKRIFT OCH PYSSEL

  De bästa tipsen för genomtänkta papperspysselpresenter

  Upptäck hur du kan göra meningsfulla presenter med Canon Creative Park och din PIXMA-skrivare.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Landmärken i papper

  Hylla speciella platser med en Canon PIXMA-skrivare och Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skapa en egen fotoautomat med Canon Zoemini

  Gör nästa fest extra rolig med minnen i fotoautomatstil med hjälp av din Canon Zoemini S2 och Mini Print-appen.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Gör dinosauriedekorationer med Creative Park

  Dekorera ditt barns sovrum på ett prisvärt sätt med förhistoriskt papperspyssel.