Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Kompatibel med alla EOS-kameror inklusive spegellösa kameror med EF-EOS M-objektivadapter

Ett fast objektiv med utmärkta makrofunktioner

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM har ett äkta makroförstoringsförhållande på 1:1, vilket innebär att motivet du fotograferar visas i naturlig storlek på kamerasensorn. Det här mångsidiga objektivet ger goda resultat även för porträtt och handhållen filmning, tack vare dess förmåga att uppnå ett skärpedjup med vacker bokeh och dess inbyggda hybridbildstabilisering samt lätta design.

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM är ett suveränt objektiv för:

Skarpa makroresultat

Även om många Canon-objektiv har bildstabilisator (IS) som kan reglera kameraskakningar vid frihandsfotografering, så har det här objektivet en banbrytande hybridbildstabilisator som motverkar regelbundna vinkelskakningar och sidoförskjutningar som är påtagliga när du fotograferar extrema närbilder.

Hybrid IS ON IS OFF

Bilden som visas för ”ON” (på) demonstrerar hur du använder hybridbildstabilisatorn, medan ”OFF” (av) visar bilden utan att bildstabilisatorn används.

Vinkling och skakning

Kameraskakningar vid vinkling uppstår när kameran rör sig parallellt med bildsensorn. Detta är betydligt mer påtagligt vid makrofotografering. Vanligtvis kräver makrofotografering ett stabilt stativ, men nya Hybrid IS bidrar till att eliminera vinklings- och skakningsoskärpa. Detta ger dig mer flexibilitet att eliminera naturlig kameraskakning och att reagera på motivet när det rör sig eller ändrar läge och du får skarpa bilder vid makrofotografering.

Shift-blurring

Ett unikt objektiv

Snabb och tyst respons för fantastiska resultat

När det är risk för att minsta störning förstör ett perfekt förberett foto kommer USM-motorns enastående hastighet och tysta autofokus ihop med brännvidden på 100 mm att se till så att du uppnår bästa resultat, medan du samtidigt kan stå tillräckligt långt bort för att inte skrämma motivet. Använd den inbyggda fokusbegränsaren för att ytterligare öka AF-bildtagningshastigheten genom att begränsa fokus inom ett visst avstånd.

IMG_0308
EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

L-seriens konstruktion

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM är ett objektiv som tillhör den prestigefyllda L-serien. Det är tillverkat av högkvalitativa material och är väderbeständigt för att vara robust nog för fotografering i alla förhållanden.

Det här objektivet är ett utmärkt alternativ för porträtt tack vare UD-linselementet (Ultra-Low Dispersion) som avlägsnar kromatisk aberration och den exceptionella bokeh som produceras av den 9-bladiga cirkelformade bländaren i kombination med f/2,8.

Kombinationen av enastående Hybrid IS, bländaren på f/2,8 och det snabba USM-autofokussystemet gör detta till ett verkligt unikt objektiv som fungerar utomordentligt väl, vilket gör den populär för dem som ibland makrofotograferar samt de som vill specialisera sig på det.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM

Ett mångsidigt objektiv som passar utmärkt för porträttfotografering

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM är ett utmärkt mångsidigt tillskott till utrustningsväskan och ett fantastiskt objektiv för porträttfotografering, vilket låter dig komma otroligt nära motivet och samtidigt få otroligt skarp bildkvalitet.

Vackra porträtt med kristallklar detaljrikedom

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM är allt du förväntar dig av ett objektiv med fast brännvidd. Dess utmärkta optiska kvalitet och förstklassiga detaljrikedom är perfekt när du vill betona ansiktsdrag på porträtten.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient
EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Det perfekta perspektivet

Brännvidden på 100 mm är perfekt för porträtt, vilket gör det möjligt att fotografera smickrande närbilder utan att förvränga ansiktsdrag. Hybridbildstabiliseringen gör det möjligt att frihandsfotografera vackra bilder i svagt ljus.

Tappa inte fokus på detaljerna

Bländaren på f2,8 har ett kort skärpedjup, vilket ger intrycket av avstånd. Detta hjälper till att separera motivet från bakgrunden och får blicken att fokusera på detaljerna du vill.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Exempelgalleri

Visa galleri

Specifikationer

Klicka på knappen nedan om du vill visa de fullständiga specifikationerna för EF 100mm f/2.8L Macro IS USM.

Tillbehör