PROGRAMVARA

Print Studio Pro

Canons Print Studio Pro plug-in utgör den perfekta länken mellan din bild och den färdiga utskrivna produkten. Den här unika programvaran har utformats särskilt för professionella Canon-skrivare. Med den får du enkelt fotoutskrifter av expertkvalitet.

Hämta den senaste versionen

print-studio-pro_1080x384

Installation

Plug-in-programmet Print Studio Pro läggs till automatiskt i listan med kompatibla fotoapplikationer när programvaran installeras. Du kan även hämta den senaste versionen av det här tilläggsprogrammet för aktuella PIXMA PRO-skrivare såväl som imagePROGRAF PRO-skrivare.

HÄMTA (1,2 MB)

Starta Print Studio Pro

Starta Print Studio Pro genom att öppna bilden (eller bilderna) som du vill skriva ut i Adobe Photoshop®, Photoshop Elements® eller Lightroom®. Om du använder Digital Photo Professional från Canon väljer du bara bilderna i dess mappar.

Professionella skrivare

Med Print Studio Pro får du flera utskriftsfunktioner på en lätthanterlig skärm. Här kan du välja papperstyp, pappersformat, ange färghantering och justera färgtonerna innan du skriver ut. Med liveförhandsgranskningen visas de valda färgtonerna och ramarna, så att det färdiga resultatet uppfyller dina höga förväntningar.

Print-Studio-Pro

Print Studio Pro

(1) Liveförhandsgranskning av den valda bilden 
(2) Verktyg för beskärning och rotering av bilderna 
(3) Miniatyrbilder av alla öppna/markerade bilder 
(4) Område för att spara och välja dina favoritinställningar 
(5) Område för utskriftsinställning (papperstyp, layout, färghantering) 
(6) Utskriftsknapp med en inställning för antal kopior

Viktiga utskriftsinställningar

I området för utskriftsinställningar i Studio Pro kan du välja de tre viktigaste inställningarna för fotoutskrifter: papperstyp och -storlek, bildens layout på pappret och färghantering (t.ex. ICC-profiler).

 Paper-settings

Pappersinställningar

I avsnittet Medietyp väljer du antingen pappersnamnet för Canons fotopapper eller papperstypen för andra papper (t.ex. Annat glansigt papper, Annat Fine Art-papper eller Canvas).

Välj rätt pappersformat och pappersfack (bakre fack eller manuell matning). Papper med glättad yta, yta med lyster och matt yta ska matas in i det automatiska bakre facket, medan tjockare och tyngre papper matas in i den manuella mataren.

 Image-layout-settings

Bildlayoutinställningar

Du kan välja bland förinställda kanter, som utan kant och med kant, samt två eller fyra bilder på ett pappersark. När du skriver ut med kanter kan du enkelt justera bildstorleken genom att dra kanterna i förhandsgranskningsfönstret eller välja den exakta bild- eller kantstorleken i millimeter i layoutmenyn.

Du kan enkelt centrera bilden på papperet med justeringsmenyn och lägga till din egen layout i listan (genom att klicka på plusknappen).

Colour-management

Färghantering

Med Canons professionella fotoskrivare kan du skriva ut fotografier som ser nästan exakt likadana ut som de gör på skärmen.

För bästa möjliga resultat ställer du in färgläget till ICC-profil, ställer in skrivarprofilen till "auto" för Canon-papper eller väljer rätt ICC-profil för andra papper. Renderingsmetoden ska vara "perceptuell".

Ytterligare inställningar

Print Studio Pro har ytterligare funktioner som hjälper dig att få resultat som återspeglar dina kreativa idéer. Du kan lägga till text till foton, välja svartvitt fotoläge, spara dina favoritinställningar och mycket annat.

Mono-printing-and-clear-coating

Svartvit utskrift och transparent ytskikt

Välj läget Skriv ut svartvitt foto så ändras färgbilden till svartvitt för mer naturliga svartvita foton från bilder som redan är enfärgade.

Med alternativet Skapa ett transparent ytskikt på hela bilden appliceras Chroma Optimiser (om tillgängligt) på hela utskriften för ännu mer glans. Som standard används endast Clear Ink på områden som täcks med färgbläck.

Adding-text-to-photos

Lägga till text till foton

I textinställningen (i layoutavsnittet) kan du anpassa sidhuvudet, sidfoten, sidonumret, copyright-information eller information om fototagningen (om det finns tillgängligt i bildens data).

Du kan anpassa textens teckensnitt, storlek och färg. För de flesta textinställningar krävs en layout med kant.

Image-Corrections

Bildkorrigeringar

När du skriver ut en svartvit bild kan du enkelt ange en ton med ett musklick så att svartvita foton blir varmare eller kallare. Färgbilder kan justeras i alla färgriktningar.

Med mönsterutskriftsfunktionen kan du skriva ut en sida med miniatyrbilder av ditt foto som justerats med en vald färgriktning, ljusstyrka och kontrast.

Kristallklar naturtrogenhet – den röda tråden

Canons Print Studio Pro-tilläggsprogram utgör den perfekta länken mellan din bild och den färdiga utskrivna produkten. Den här unika programvaran har utformats särskilt för professionella Canon-skrivare och med den får du enkelt fotoutskrifter av expertkvalitet.

Canon’s-genuine-image-sharpening-technology

Canons teknik för äkta bildskärpa

Trots att din kamera och skrivare har många högpresterande funktioner går det inte att undvika dämpning av överfört ljus och signaler vid bearbetning. Det beror främst på skillnaden mellan den perfekta bilden och en bild utan detaljskärpa, men det kan korrigeras utifrån varje bilds precisionsdata för att få en naturligt perfekt bild. Det är Canons överlägsna kontroll som gör detta möjligt, från inmatning till utskrift, och exklusiv användning av Canons produkter. Bilder kan återfå sin ursprungliga skärpa genom korrigeringar baserat på precisionsdata för både perfekta och mindre perfekta optiska egenskaper och utskriftsegenskaper.

Digital-Lens-Optimiser

Digital objektivoptimering

Digital objektivkorrigering är en funktion som finns både i Digital Photo Professional, som är en äkta EOS-programvara för bearbetning av RAW-bilder, och installerad i vissa kameror. Funktionen tar bort oönskade optiska egenskaper från bildens rådata vid användning med kompatibla kameror och objektiv. Den ingår i Canons teknik för bildskärpa som blivit möjlig tack vare att Canon oberoende utvecklar allt från objektiv, sensorer och bildprocessorer. Förutom att korrigera objektivaberrationer kan förändrat ljus återställas med diffraktionsfenomen, lågpassfilter m.m. Originalbilder återfår på det sättet full skärpa.

Contrast-reproduction

Kontraståtergivning

Kontraståtergivning är en funktion som finns i tilläggsprogrammet Print Studio Pro som medföljer PRO-1000. Funktionen korrigerar eventuella förluster av skärpa vid utskrift genom att i förväg analysera skillnaderna mellan skrivare och papper. Det gör att den ursprungliga bildskärpan återges mer naturtroget, vilket ger livfulla utskrifter. Om du vet skillnaden mellan perfekta och mindre perfekta utskriftsegenskaper kan du skriva ut högupplösta fotografier med samma skärpa som originalbilderna.

Professional Print & Layout

Med den nya programvaran Professional Print & Layout kan du skriva ut högkvalitativa bilder som har redigerats med Digital Photo Professional och samtidigt bibehålla viktiga egenskaper som nyanser, skärpa och exakt färgåtergivning.

* Tillägg endast för skrivare i imagePROGRAF PRO-serien.

TA REDA PÅ MER

imagePROGRAF_PRO-1000-red-line-BEAUTY

Kompatibla skrivare

Dra nytta av fördelarna med finjusterad kontroll med Canons utbud av skrivare som är kompatibla med Print Studio Pro.

Du kanske även är intresserad av ...