HANTERING OCH ANSLUTNING

Utformad av Canon, för dig

Fotograf som ställer in Canon EOS R6 för en bild

Om du har använt en EOS-kamera tidigare kommer utformningen på EOS R6 att kännas välbekant från första stund. Och om du inte har gjort det? Vi tror att du kommer att älska att upptäcka hur instinktivt rätt placerade kontrollerna är under fingrarna och hur den avancerade elektroniska sökaren får det att verka som att det inte finns någonting mellan dig och motivet.

Wanda Martin ser genom objektivet som är monterat på Canon EOS R6

® Teatro Massimo.

Elektronisk sökare med hög upplösning

EOS R6 har en elektronisk sökare med 3,69 miljoner punkter som ger en så tydlig vy att det känns som att du fortfarande använder en spegelreflexkamera. Med en uppdateringshastighet på 120 b/s och 100 procents täckning blir du helt uppslukad av fotograferingen samtidigt som du i förväg kan se precis hur den slutliga exponeringen ser ut. Skärmen kan även roteras och förvaras vänd inåt mot kamerahuset som extra skydd.

Den elektroniska sökaren kompletteras av en 3-tums vinklingsbar touchskärm med 1,62 miljoner punkter som kan vinklas bort från kameran och rotera 270˚, så att du enkelt kan fotografera och filma från kreativa vinklar. Genom att trycka, dra och nypa på touchskärmen kan fotografer fotografera, bläddra bland bilder och använda alternativen i kamerans menysystem. Om du trycker två gånger med två fingrar på menyskärmen förstoras texten tillfälligt för enklare läsning.

En beskuren närbild av Canon EOS R6
Canon EOS R6 med objektivet i händerna

Intuitiva, ergonomiska kontroller

Knappar, rattar och andra kontroller känns instinktivt rätt placerade under fingrarna och tummen när du håller i EOS R6, vilket gör det enkelt att justera inställningar utan att behöva flytta kameran från ögat.

En bakre inmatningsratt som är placerad under tummen kompletterar kamerans inmatningsratt som sitter under pekfingret. Det finns även en bakre inmatningsratt för att navigera när du tittar på bilder och på RF-objektiv finns en programmerbar objektivkontrollring. Handgreppet har utformats för att vara bekvämt när du fotograferar länge.

En särskild inställningsratt används för att växla mellan fotograferingsmetoder medan separata främre och bakre inmatningsrattar kan programmeras till att justera bländare och slutartid så att det passar ditt sätt att arbeta. Fokusområden kan flyttas på skärmen med hjälp av en särskild AF-joystick eller med gränssnittet på kamerans touchskärm.

En skelettvy av kamerans bakre och främre del

EOS R6 har ett snyggt chassi i magnesiumlegering som är damm- och fukttåligt, så att du tryggt kan fortsätta att fotografera även om förhållandena blir dåliga.

EOS R6:s slutarmekanism har finjusterats för att få ett mjukare, behagligare ljud som motiven inte lägger märke till lika lätt. Den är optimerad för snabb fotografering och klassad för 300 000 exponeringar. Slutaren kan dessutom ställas in så att den förblir öppen eller stängd när du byter objektiv eller stänger av kameran, för att skydda sensorn eller snabbt kunna användas.

”Den vinklingsbara skärmen gjorde det väldigt enkelt att snabbt fotografera från ett annat perspektiv.”

Dubbla kortplatser för flexibel fotografering

Två SD-minneskortplatser är tillgängliga och kompatibla med den senaste UHS-II-tekniken för höga dataskriv- och överföringshastigheter. Konfigurera kameran till att spara JPEG- och RAW-filer på olika kort eller till att spara säkerhetskopior när du fotograferar för extra trygghet. EOS R6 kan dessutom konfigureras till att spara bilder på ett kort och filmer på ett annat, så att du kan vara organiserad under hela den kreativa processen.

Dubbla kortplatser på EOS R6

Kraft till din fotografering

EOS R6 använder ett helt nytt litiumjonbatteri med hög kapacitet som ger fler bilder på en enda laddning än LP-E6N. LP-E6NH är bakåtkompatibelt med andra EOS-kameror och EOS R6 kan även få ström från äldre LP-E6N- och LP-E6-batterier.*

USB-laddning är tillgänglig med Canons officiella PD-E1-nätadapter, eller via PD-kompatibla laddare och powerbanks, för extra batteristyrka när du behöver den. Dessutom finns batterigreppet BG-R10 som tillval som gör att två batterier kan användas på en gång för längre fotograferingstid. Batterigreppet har även dubbla kontroller och är extra bekvämt för stående fotografering.


*Både fotograferingshastigheten och antalet bilder per laddning kan minska när äldre LP-E6N-batterier används

Dubbla kortplatser på EOS R6
Visar en bild som tagits med Canon EOS R6 på en smartphone med kameran placerad i bakgrunden

® Teatro Massimo.

Mer ansluten än någonsin

EOS R6 har inbyggd Wi-Fi och ständigt ansluten Bluetooth Low Energy, vilket upprätthåller en ständig länk till kompatibla smarta enheter. Bläddra bland och välj bilder på kamerans SD-kort och dela dem tryggt med din internetpublik genom att starta Canon Camera Connect-appen på en kompatibel smartphone eller surfplatta*. Kameran ansluts omedelbart via Wi-Fi, så att du kan föra över de bildfiler du vill och även lägga till GPS-information. Du kan även fotografera fjärrstyrt från din smarta enhet eller konfigurera EOS R6 för automatisk bildöverföring, så att bilderna skickas automatiskt till din enhet när du tar dem.

Med Wi-Fi-anslutningen kan du dessutom fjärrstyra kameran från programvaran EOS Utility. Den erbjuder Live View-fotografering och fjärrstyrd kamerakontroll, så att du kan fotografera från svåråtkomliga vinklar, på avstånd eller i en studio. För den ultimata kamerakontrollen kan du hämta ett Software Developer Kit så att du kan skapa programvara för att kunna arbeta tillsammans med din EOS-kamera i arbetet eller på fritiden. Mer information finns på https://developers.canon-europe.com/s/

Fotografering av en balettdansör i en stängd hemmiljö, en bärbar dator trådlöst ansluten till kameran som visar samma bild

Fotografera trådlöst direkt med EOS R6

Skicka bilder direkt från kameran till molnet

Med Canons nya molnbaserade fotograferingstjänst, image.canon, kan användare lagra originalbilder, bland annat RAW-filer, online i upp till 30 dagar. Bildfiler kan sedan flyttas till användarens tilldelade lagring på 10 GB, Google Drive, Adobes Creative Cloud* eller lokal lagring offline.

EOS R6 tillåter att bilder överförs automatiskt till molnet image.canon, där de väntar på din synkroniserade PC/Mac när du kommer hem. Betygsättningen som tillämpas med knappen RATE på kameran är kvar, så att du snabbt kan hitta dina favoritbilder.

En Canon EOS R6 placerad bredvid en tekopp

Inbyggd FTP

För professionella fotografer som snabbt och säkert måste leverera bilder direkt till kunder har EOS R6 inbyggd FTP och FTPS som används via kamerans inbyggda Wi-Fi på 2,4 GHz. FTP-inställningar kan konfigureras i kameran och du kan ha upp till nio förinställda inställningar för omedelbar användning.

När bilder betygsätts i kameran med knappen RATE kan dessa metadata föras över med bildfilerna – ovärderlig information för bildredaktörer och personal på byråer.

Relaterade artiklar

Läs de här artiklarna och upptäck hur Canon EOS R6 är överlägsen på så många områden.

 • Javier Cortes fångar dansrörelserna på bild med EOS R6

  FILMHYBRID

  En kamera för stillbilder och film

  Förutom att ta stillbilder i enastående kvalitet kan EOS R6 spela in exceptionella filmer.

 • balet s morom na pozadí

  BILDKVALITET OCH STABILISERING

  Utmärkt bildkvalitet i mindre utmärkta förhållanden

  EOS R6 har samma teknik som vår toppmodell EOS-1D X Mark lll.

 • Fokusera på det som är viktigt med EOS R6

  AUTOFOKUS

  Fokusera på det som är viktigast

  Med sitt avancerade autofokus Dual Pixel CMOS AF II identifierar EOS R6 och följer rörliga motiv på ett sätt som ingen kompakt systemkamera har gjort tidigare.

 • Man i en balettposition

  SPEED

  EOS R6 – tyst serietagning

  Använd EOS R6 för att ta en bildserie tyst med upp till hela 20 bilder per sekund.