Filmhybrid

En innehållsskapares dröm. En kamera för stillbilder och film

Javier Cortes fotograferar en balettdansör på scen med Canon EOS R6

Javier Cortes fotograferar en balettdansör som övar på Teatro Massimo, Sicilien. ® Teatro Massimo.

Förutom att ta stillbilder i enastående kvalitet kan EOS R6 spela in exceptionella filmer. Spela in med upplösningar på upp till 4K/60p eller med bildhastigheter på upp till 120p vid inspelning i Full HD – allt med Dual Pixel CMOS AF som ger kontinuerligt följande autofokus. Använd kamerans avancerade teknik för att fånga omfattande dynamiska omfång och vackra färger.

Händer som håller i en Canon EOS R6 i naturlig omgivning

Fotografera utan stativ och dra nytta av EOS R6:s kraftfulla kombinerade objektiv och inbyggda bildstabilisator.

Fotografera en balettdansör i ett öppet, naturligt område omgivet av pelare

Fotografera i 4K med 60 p och fånga balettens elegans med enastående detaljrikedom och naturliga färger.

Canon EOS R6 hålls i en låg vinkel och fotograferar en dansare som sitter på golvet

Med den vinklingsbara skärmen kan man komponera bilden när man fotograferar ur en låg vinkel för dramatisk effekt. ® Teatro Massimo.

Skapa känslan du vill ha

EOS R6 kan spela in film med en mängd olika upplösningar och bildhastigheter, beroende på vilken känsla du vill förmedla.

Med 4K UHD-upplösning kan filmskapare fånga enastående skärpa och detaljer och välja bland följande bildhastigheter:
• 23,98 p för en bioliknande känsla
• 25 p och 30 p för normal återgivning
• 50 p och 60 p för att återge motiv med jämna rörelser eller skapa slow motion-effekter i halvfart

Följande extraalternativ är tillgängliga vid inspelning i Full HD:
• 100 p och 120 p för ännu jämnare återgivning av väldigt snabba motiv och extrema slow motion-effekter i en fjärdedel av hastigheten*.

Förutom en intervalltimer för konventionella stillbilder har EOS R6 stöd för inspelning av timelapse-film i 4K och Full HD. Det gör att filmare kan fånga förändringar i en sekvens som händer på en långsammare tidsskala än normalt och kontrastera dem med tagningar i realtid och slow motion.

* Ljud spelas inte in vid inspelning i Full HD 100/120p

Javier fotograferar två balettdansörer på scen med Canon EOS R6

Javier fotograferar balettdansörerna och demonstrerar EOS R6:s enastående funktioner för filmskapande, samt dess bildstabilisator i åtta steg. ® Teatro Massimo.

Professionell bildkvalitet

EOS R6 erbjuder möjligheten att fotografera med Canon Log 1 för resultat som bevarar detaljer i högdagrar och skuggor vid fotografering i förhållanden med höga kontraster. Det är enkelt att gradera bilder tagna med Canon Log 1 i efterbearbetning, så att du kan tillämpa ett specifikt utseende eller färgprofil eller färgmatcha dem med bilder i samma format tagna med andra kameror.

EOS R6 har nu stöd för H.265-kodek utöver det mer traditionella H.264. Det möjliggör 10-bitars 4:2:2-inspelning för fantastisk bildkvalitet, oavsett om inspelningen görs internt på SD-minneskort eller externt på en inspelare via en mikro-HDMI-utgång.

Hantera dynamiskt omfång

Vid inspelning i förhållanden med höga kontraster tar EOS R6:s HDR-filmmetod bilder växelvis som är underexponerade och sedan rätt exponerade, och kombinerar dem sedan till en enda bild som automatiskt bevarar detaljerna i högdagrar. Det tar inte slut där.

EOS R6 har nu dessutom stöd för HDR PQ för både film och stillbilder. Det här läget för stort dynamiskt omfång använder en perceptuell kvantisering för film och bild som ser fantastisk ut på kompatibla HDR-skärmar.

Kameran fångar HDR PQ i ett format som uppfyller de tekniska data för BT.2100 (PQ) HDR och H.265-komprimering, för möjligheten att sedan redigera i ett kompatibelt program.

En balettdansare intar en pose på ett öppen område omgivet av pelare

”Med Canon EOS R6 kan jag åstadkomma ännu mer som filmskapare.”

Dual Pixel CMOS AF II

Vårt uppdaterade system Dual Pixel CMOS AF II ger jämn och säker kontinuerlig fokusering i alla inspelningslägen. Det har även ansikts- och ögonigenkänning som fungerar på 100 procent av bilden*, vilket gör det perfekt för att filma snabba rörelser. Systemet kan även känna igen katter, hundar och fåglar och enkelt följa dem i bilden och justera fokus så att de förblir skarpa.

Det är enkelt att skapa ”fokusövergångar” som växlar från ett skärpeområde till ett annat, tillsammans med betraktarnas uppmärksamhet. Det är en smidig och proffsig effekt och EOS R6 gör den enkel. Du trycker bara på kamerans touchskärm (eller en ansluten smart enhets skärm) så fokuserar kameran smidigt om – i den hastighet som du väljer i menysystemet.

* Endast med kompatibla objektiv. Det är kanske inte alltid möjligt att flytta AF-ramen till skärmens kant i vissa sekvens- och motivförhållanden.

EOS R6 har ”zebror” – randiga mönster som visas på skärmen för att varna dig om att ett föremål eller område närmar sig en viss ljusstyrka och potentiell överexponering. De kan ställas in för att utlösas vid olika ljusstyrkor via alternativen på huvudmenyn i EOS R6.

En balettdansare intar en pose på ett öppen område omgivet av pelare

Fokusera på det som är viktigast

Med sitt avancerade autofokus Dual Pixel CMOS AF II identifierar EOS R6 och följer rörliga föremål på ett sätt som ingen kompakt systemkamera har gjort tidigare.
En handhållen Canon EOS R6-kamera

® Teatro Massimo.

Verktyg som hjälper dig att fokusera
EOS R6 har en rad verktyg för manuell fokusering som hjälper dig att få avgörande skärpa och de resultat som du vill ha.

Fokuspeaking
Kanterna på delarna som är i fokus markeras med valfri färg.
Fokusförstoring
Genom att först förstora bilden 5 gånger och sedan 10 gånger kan du se bilden bättre och uppskatta fokus.
Dual Pixel CMOS AF-hjälp
EOS R6:s Dual Pixel CMOS AF-teknik sågs först i Cinema EOS C300 Mark II-kameran och mäter avståndet till motivet med hjälp av sina Dual Pixel-algoritmer och visar en indikator som visar om motivet är i fokus eller inte.

Inspelningstider

EOS R6 erbjuder kraftfulla funktioner för filminspelning och stillbilder i ett kompakt kamerahus. Vid de högsta bildhastigheterna och upplösningarna är det oundvikligt att värme alstras på grund av upplösningen, bildhastigheten och autofokus. De ungefärliga inspelningstiderna för de tillgängliga upplösningarna och bildhastigheterna i miljöer med 23 °C från kallstart anges nedan.

4K 60 P
– 94 % sensorbredd: 30 minuter
– APS-C-beskärning (översamplad 5,1K): 35 minuter*1

4K 30 P
– 94 % sensorbredd: begränsas inte av värme
– APS-C-beskärning (översamplad 5,1K): 40 minuter*1
*1 Inspelning är begränsad till 29 minuter och 59 sekunder. Anger tiden när inspelning kan återupptas direkt

Om kameran når temperaturgränsen rekommenderar vi att du stänger av kameran för att låta värmen avledas.
Ungefärliga återhämtningstider för miljöer med 23 °C anges nedan, men påverkas av flera faktorer, bland annat temperaturförhållanden, fortsatt kameraanvändning och den valda inspelningsupplösningen. Tiden tills fullständig inspelningstid är tillgänglig varierar beroende på temperaturförhållanden.

4K 60 P
– 10 minuters vila ger cirka 5 minuters inspelningstid

”FILMSKAPANDE HAR KRAFTEN ATT TA MED DIG PÅ EN RESA”

Javier Cortes utrustningsväska

Den huvudsakliga utrustningen som används för professionellt filmskapande.

Javier Cortes håller i en Canon EOS R6-kamera

Kameror

EOS R6

Med EOS R6 kan du vara kreativ på sätt du inte trodde var möjliga, oavsett vad du fotograferar och hur du fotograferar det.

Ta reda på mer

Objektiv

Objektiv

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

Canons snabbaste zoomobjektiv med ultravidvinkel har Nano USM-motor, bildstabilisering i fem steg och tre asfäriska linser och två UD-element för enastående skärpa. Wanda säger att det hjälper henne att skapa ”vackra och otroligt skarpa bilder”.

Ta reda på mer

Canon RF 50mm F1.2L USM

Ett objektiv som sätter ny standard för fotografiska prestanda och ger överlägsen skärpa, extra kreativ kontroll och enastående prestanda i svagt ljus.

Ta reda på mer

Relaterade artiklar

Läs de här artiklarna och upptäck hur Canon EOS R6 är överlägsen på så många områden.

 • Fotograf ställer in Canon EOS R6 för en bild

  HANTERING OCH ANSLUTNING

  Utformad av Canon, för dig

  EOS R6:s utformning är välbekant från första stund.

 • Man i en balettposition

  SPEED

  EOS R6 – tyst serietagning

  Använd EOS R6 för att ta en bildserie tyst med upp till hela 20 bilder per sekund.

 • Fokusera på det som är viktigt med EOS R6

  AUTOFOKUS

  Fokusera på det som är viktigast

  Med sitt avancerade autofokus Dual Pixel CMOS AF II identifierar EOS R6 och följer rörliga motiv på ett sätt som ingen kompakt systemkamera har gjort tidigare.

 • balet s morom na pozadí

  BILDKVALITET OCH STABILISERING

  Utmärkt bildkvalitet i mindre utmärkta förhållanden

  EOS R6 har samma teknik som vår toppmodell EOS-1D X Mark lll.