Bildkvalitet

Utmärkt bildkvalitet i mindre utmärkta förhållanden

EOS R6 har samma teknik som vår flaggskeppskamera EOS-1D X Mark III. En CMOS-sensor med 20,1 megapixels och DIGIC X-processor samarbetar för att ge utmärkt bildkvalitet och sensorns stora pixlar ger en perfekt balans av upplösning, prestanda i svagt ljus och dynamiskt omfång som får din fotografering att sticka ut från mängden. Oavsett om du fotograferar porträtt, landskap, natur eller resor ger EOS R6 bilder som är märkbart bättre.

Digitalt brus hålls på en låg nivå från kamerans normala ISO-tal, upp till en maximal ISO-känslighet på 102400 (kan utökas till ISO 204800), så att du kan ta fantastiska bilder även med låga ljusnivåer. Ett stort dynamiskt omfång hjälper till att bevara detaljerna i de ljusaste och mörkaste delarna av en bild när du fotograferar under förhållanden med höga kontraster.

Fånga hudtoner på bild med EOS R6 i svagt ljus

Hudtoner återges med utsökta detaljer och subtila färger, även i svagt ljus.

© Wanda Martin / Canonambassadör

flicka i en elegant balettposition i ett rum med svag belysning

Canon EOS R6 fångar otroliga detaljer i både högdagrar och skuggor tack vare sensorns stora dynamiska omfång.

© Javler Cortes / Canonambassadör

Kraftfull bildstabilisering för nya sätt att fotografera

Canon EOS R6 har en 5-axlad inbyggd bildstabilisator (förkortning: IBIS) som skyddar mot kameraskakning vid fotografering med ett objektiv monterat på kameran. Sensorn tillhandahåller korrigering av rotation, X-Y och svängning/lutning, så att alla EF- och RF-objektiv kan dra nytta av denna nya 5-axlade korrigering för både filmskapare och fotografer. Men när ett kompatibelt RF-objektiv1 utrustat med bildstabilisering är monterat samarbetar kamerans och objektivets stabiliseringssystem och kompenserar för svängning/lutning för att skapa ett intelligent bildstabiliseringssystem som ger nya nivåer av bildprestanda.

RF-fattningen har en bred diameter som gör att sensorn i EOS R6 kan gå längre inom bildcirkeln som objektivet skapar. Det leder till att vissa objektiv utan optisk IS kan dra nytta av systemet med upp till åtta steg.

När RF-objektiv används med bildstabilisator1 kommunicerar den inbyggda bildstabilisatorn i realtid med hjälp av snabb kommunikation till fattningen för att samarbeta och effektivt korrigera kameraskakning från andetag, gångrörelser eller från att bara hålla kameran. Korrigering av långsamma och snabba rörelser på det här sättet ger nya nivåer av stabilitet och kan ge en otrolig stabilisering i upp till åtta steg2.

Fånga balettrörelser med Canon EOS R6:s kraftfulla bildstabilisator

Det här är en exponering på fyra sekunder som togs utan stativ, vilket demonstrerar den utomordentliga inbyggda bildstabilisatorn tillsammans med RF 15-35mm f2.8L IS USM och dess objektivstabilisering.

© Wanda Martin / Canonambassadör

Nästa generations bildfiler

Utöver JPEG- och CR3 RAW-filer finns nu möjligheten att ta nästa generations HEIF-filer (High Efficiency Image Format) med Canon EOS R6. HEIF-filer har bättre kvalitet än JPEG-filer, men ungefär samma filstorlek och färre artefakter. Det här framtidssäkra formatet tillåter 10-bitars färg för ett mer dynamiskt omfång och fotografering av HDR PQ-bilder.

Kompatibiliteten med HEIF-filer växer snabbt. De kan redigeras med välkända bildbehandlingsprogram på din PC/Mac på precis samma sätt som JPEG-filer. HEIF-filer kan även bearbetas i kameran för att producera JPEG-standardfiler som sedan sparas på ett SD-kort.

flygbild tagen med EOS R6

Bildbehandling som ger dig en fördel

EOS R6:s DIGIC X-bildprocessor spelar en viktig roll i kamerans imponerande hastighet och bildkvalitet, för att fotografer ska kunna tillämpa sofistikerad bildbehandling i kameran, medan de fotograferar eller efteråt.

Fokusera på det som är viktigast

Med sitt avancerade autofokus Dual Pixel CMOS AF II identifierar EOS R6 och följer rörliga motiv på ett sätt som ingen kompakt systemkamera har gjort tidigare.

”Jag blev riktigt imponerad av kamerans prestanda i svagt ljus – färgåtergivningen var otrolig. Färg är viktigt för mig.”

Skärpejustering

Ett alternativ för skärpa har lagts till på kamerans meny för bildstilar och i den inbyggda RAW-behandlingsplatsen. Det justerar mikrokontraster i bilder och videor, vilket ger bättre (eller suddigare) struktur och skärpa i kanterna. Skärpa kan justeras i ±4 steg och är särskilt effektivt för att öka detaljrikedomen i landskap och framhäva eller minska vissa ansiktsdrag, som rynkor, i porträtt.

Optimering av digitalobjektiv

Den inbyggda tekniken optimering av digitalobjektiv (DLO) hjälper objektiv att fungera så bra som möjligt genom att minska effekten av naturliga optiska fenomen, till exempel blödning, ljusbortfall och till och med effekten från EOS R6:s optiska lågpassfilter som gör bilden något suddigare. Resultaten blir spektakulära och kan tillämpas antingen i kameran (medan du fotograferar eller efteråt) eller vid efterbehandlingen med programvaran Digital Photo Professional. Det finns två nivåer av DLO: standard och hög.

Tankfullt par fångat på bild med EOS R6

Utökat dynamiskt omfång

Förbättrad automatisk ljuskorrigering (ALO) och teknik för högdagerprioritet gör att fotografer kan ta JPEG- och HEIF-filer med utökat dynamiskt omfång. Det här är perfekt för att bevara detaljerna i högdagrar och mörka skuggor i bilder direkt från kameran. När du fotograferar porträtt kan du enkelt göra ansiktet ljusare direkt i kameran efter att du har tagit en bild.

Relaterade artiklar

Läs de här artiklarna och upptäck hur Canon EOS R6 är överlägsen på så många områden.

 • AUTOFOKUS

  Fokusera på det som är viktigast

  Med sitt avancerade autofokus Dual Pixel CMOS AF II identifierar EOS R6 och följer rörliga motiv på ett sätt som ingen kompakt systemkamera har gjort tidigare.

 • FILMHYBRID

  En kamera för stillbilder och film

  Förutom att ta stillbilder i enastående kvalitet kan EOS R6 spela in exceptionella filmer.

 • SPEED

  EOS R6 – tyst serietagning

  Använd EOS R6 för att ta en bildserie tyst med upp till hela 20 bilder per sekund.

 • HANTERING OCH ANSLUTNING

  Utformad av Canon, för dig

  EOS R6:s utformning är välbekant från första stund.

  1. Exklusive RF 800MM F11 IS STM / RF 600MM F11 IS STM
  2. Åtta steg baserat på CIPA-standarden med RF 24-105mm F4 L IS USM med en brännvidd på 105 mm