VLOGGING

Vi presenterar Canon PowerShot V10, den smidiga 4K-vloggkameran

Den bästa vloggkameran att börja med är här. Ta reda på hur Canons lättanvända och lätta 4K-vloggkamera hjälper dig att komma igång med vloggande och streaming.
En Canon PowerShot V10 står på en bänkskiva i ett kök, med en skärbräda i bakgrunden och en vloggares hand som vilar på ytan framför den.

Om du bara vill dela din passion med världen behöver du en krångelfri lösning för vloggande utan allt det komplexa. Om du har förlitar dig på smartphones för att berätta dina stories bör du prova PowerShot V10, den lätta allt-i-ett-vloggkameran som ger dig ett snabbare och enklare arbetsflöde.

PowerShot V10 är särskilt framtagen för alla som vill ha en specialkamera för vloggande som är lättare att styra och snabb och enkel att använda, oavsett om de filmar sin storstadssemester eller dokumenterar sina hobbyer.

En kock placerar en gryta med mat på en matta framför en Canon PowerShot V10 som står på det inbyggda stativet och är lutad mot maten.

Den kompakta PowerShot V10 är extremt enkel att använda, även om du är helt ny inom vloggande. Du kan ställa upp den med hjälp av det inbyggda, justerbara stativet, vinkla skärmen så att du kan se dig själv och sedan ställa in allt på Auto och bara trycka på Spela in när du är klar.

PowerShot V10 – design och funktioner

PowerShot V10 väger endast 211 g – nästan hälften så mycket som den kompakta PowerShot G7 X Mark III – och är Canons minsta vloggkamera. Dess minimala storlek gör att du kan ta med den var som helst för spontant vloggande överallt.

Trots den lilla storleken har PowerShot V10 två inbyggda mikrofoner med en stor diameter som kan spela in ljud av bättre kvalitet än du får från din smartphone. Det beror på att mikrofonerna i smartphones är optimerade för telefonsamtal där enheten hålls mot ditt ansikte. Mikrofonerna i PowerShot V10 är däremot utformade för att spela in stereoljud på avstånd som är typiska vid vloggande och de har fokus på din röst samtidigt som de även fångar omgivningens atmosfär, oavsett om det är en marknad eller en fest. Om du spelar in under blåsiga förhållanden kan du sätta på det medföljande vindskyddet för att minska oönskat vindbrus.

Om du vill ha ännu mer kontroll över ljudet har PowerShot V10 även en mikrofoningång på 3,5 mm på sidan, för anslutning av en extern mikrofon. Ett tillbehörsfäste som tillval (säljs separat) ger dig maximal flexibilitet då du kan ansluta en extern mikrofon runt kameran.

En annan unik sak med PowerShot V10 är det inbyggda stativet som gör att du kan använda kameran för att filma från olika vinklar – från -30 till -10 grader för inspelning i hög vinkel och 10 till 30 grader för inspelning i låg vinkel. Stativet kan fällas ihop för mer kompakt förvaring och användning utan stativ. PowerShot V10 har ett standardstativfäste för ännu större mångsidighet, så att du kan fästa den på valfritt stativ, till exempel det kompakta Canon-stativgreppet HG-100TBR.

En Canon PowerShot V10 står på det inbyggda stativet och spelar in en spelande person vars händer som använder en spelkontroll syns i förgrunden.

PowerShot V10 har ett inbyggt stativ som kan justeras för inspelning ur både höga och låga vinklar, och den vinklingsbara skärmen kan ställas in i en bekväm vinkel.

En nyckel till framgångsrikt vloggande är att finjustera kompositionen. PowerShot V10 gör det enkelt tack vare den vinklingsbara LCD-skärmen. Vinkla upp den för att se dig själv i bild och filma dig själv eller ställ in den i olika vinklar för att se det du riktar kameran mot. Den har även touchskärmskontroller för alla vanliga inspelningsfunktioner i ett enkelt gränssnitt. Om du filmar till en social plattform som kräver ett visst sidförhållande kan du välja att visa bildmarkörer på skärmen för att kontrollera att viktiga element syns i bild när du senare beskär filmen.

Objektivet på 6,6 mm (motsvarande 35 mm, brännvidd: 19 mm) ger en bred bildvinkel, vilket är idealiskt för att enkelt filma sig själv och få med mycket av omgivningen. Den stora 1,0-tumssensorn samlar in mer ljus, även i svagt ljus, så att du kan vara säker på att filmen ser naturlig ut hela dagen.

En användares hand drar fram en Canon PowerShot V10 från fickan på en gul långärmad träningströja.

PowerShot V10 är liten och lätt nog att rymmas i fickan och den är redo när du behöver den. Den är utformad för att göra vloggandet och livestreamingen snabb och enkel, och den kan även ta stillbilder på 15,2 MP, vilket passar perfekt när du vill ta omslagsbilder eller miniatyrbilder till din vlogg.

Två personer använder en Canon PowerShot V10 som en av dem håller på en armlängds avstånd för att filma sig själva framför ett träd som är dekorerat med ljus.

PowerShot V10 är utmärkt i svagt ljus och objektivets breda synfält gör att den kan fånga ögonblicket, vilket sannolikt ger filmer av bättre kvalitet än du kan få från den framåtriktade kameran i de flesta smartphones.

PowerShot V10 – filmlägen och kreativa alternativ

PowerShot V10 kan spela in upp till 4K UHD-film med 25/30 bilder/sekund och Full HD med upp till 50/60 bilder/sekund. Den har även autofokus med ansiktsföljning och människor var som helst i bildområdet upptäcks automatiskt, eller så kan du trycka på motiv på skärmen för att låta kameran spåra dem.

Det finns ett antal inspelningslägen. Filmlägena Automatisk och Jämn hudton har alternativ för inspelning med en knapptryckning när du bara vill dela din story och låta kameran sköta tänkandet åt dig. Avancerade inbyggda funktioner, som automatisk ljuskorrigering, automatiskt gråfilter och automatisk vitbalans, säkerställer fantastiska resultat. Om du vill ha mer kontroll kan du använda det manuella exponeringsläget för film för att ta kontroll över många inställningar.

Du kan aktivera digital IS för film för att stabilisera bilden när du spelar in film utan stativ eller rör på dig, eller så kan du använda läget för automatisk nivå för att bibehålla scennivån när du spelar in.1

Om du är ute efter ett visst utseende och en viss atmosfär finns det 14 färgfilter (alla tillgängliga i både det automatiska filmläget och det manuella exponeringsläget för film), som är förinställningar du kan använda med ett tryck innan du börjar spela in. Bland dessa finns RetroGreen och Sepiatone som ger en stad eller ett landskap ett retroutseende, TastyWarm för aptitretande matklipp och många fler. Det finns även färgtonsinställningar med skjutreglage som du kan använda för ytterligare anpassning. Kameran sparar dessutom alla färginställningar, så nästa gång du slår på den är den redo att spela in med ditt eget unika utseende.

Om du vill ta ditt vloggande till nästa nivå finns det fler alternativ och inställningar som du kommer åt genom att trycka på Q-knappen, bland annat filminspelningsstorlek, autofokuseringsmetod, digital zoom och mycket mer.

En användare håller en Canon PowerShot V10 i en hand och en smartphone med appen Canon Camera Connect som överför filer från kameran i den andra.

Installera den kostnadsfria Canon Camera Connect-appen på din smartphone och använd den för att överföra och ladda upp dina filmer och till och med fjärrstyra PowerShot V10.

En kvinna spelar gitarr och tittar in i en Canon PowerShot V10 med en extern mikrofon och Canons stativgrepp HG-100TBR fäst. Kameran står på ett lågt bord och är riktad mot kvinnan.

När din ambition och expertis växer kan PowerShot V10 växa med dig. Den har ett mikrofonuttag på 3,5 mm för anslutning av en extern mikrofon, till exempel Canons stereomikrofon DM-E100, ett standardstativfäste, så att du kan använda vilket stativ du vill, som det kompakta Canon-stativgreppet HG-100TBR (med kameran i vertikal orientering vid behov) och även en HDMI-utgång för direktutmatning.

Ansluta och dela med PowerShot V10

PowerShot V10 gör det även snabbt och enkelt att dela dina vloggar med dina följare, med hjälp av inbyggd Bluetooth- och Wi-Fi-anslutning. Installera den kostnadsfria Canon Camera Connect-appen på din smartphone så kan du smidigt överföra dina klipp till telefonen – och du kan till och med fjärrstyra kameran med appen. Filmer kan transkodas automatiskt när de skickas från kameran till telefonen, vilket gör det enklare än någonsin att skapa filmer till alla dina sociala kanaler.

För att undvika att fylla telefonens lagringsutrymme med många stora videofiler kan du välja att automatiskt överföra ditt innehåll till molntjänsten image.canon och därifrån vidare till Google Drive™, YouTube och Frame.io, bland andra webbtjänster. Filmer och bilder som lagras i Frame.io kan smidigt importeras till videoredigeringsprogram som Adobe Premiere Pro och Final Cut Pro, där du kan redigera och finjustera ditt material.

Med PowerShot V10 är livestreaming enklare än någonsin tidigare – du kan göra allt med några få tryck på LCD-skärmen. När du har konfigurerat önskad streamingdestination i appen Camera Connect (och om ditt sociala mediekonto tillåter streaming) väljer du bara YouTube Live eller Facebook Live eller lägger till en RTMP-länk2 och börjar sända.3

Du kan även använda PowerShot V10 som en webbkamera. Kameran har inbyggda UVC- och UAC-drivrutiner enligt branschstandard, så det behövs ingen extra programvara – det är bara att ansluta via USB (med den medföljande kabeln) i både Windows och macOS och använda PowerShot V10 i Full HD med 30 b/s med populära videosamtalsappar. Digital zoom är även tillgängligt vid streaming eller användning av kameran som webbkamera – ställ bara in kameran som du vill ha den och du är redo att börja – eller så kan du välja bland ett antal andra kameraförinställningar, bland annat filmläget för jämn hudton och automatiskt filmläge, ansiktsföljnings-AF eller angiven AF, färgfilter och mycket mer.1

PowerShot V10 – den enkla lösningen för vloggande

Oavsett vad du brinner för eller vilka dina tittare är hjälper PowerShot V10 dig att nå ut, utan komplicerade installationer och utan att du behöver en väska full med tillbehör. Det inbyggda stativet gör den enkel att ställa upp och använda nästan var som helst, oavsett om du vloggar om mat eller spel. De enkla kontrollerna, den kompakta designen och de automatiska lägena gör att du kan komma igång med vloggandet utan att behöva specialistkunskaper. Dessutom finns det många alternativ och mer avancerade funktioner när du är redo att avancera.

Skrivet av Jeff Meyer och Alex Summersby

 1. På grund av hur de fungerar kan olika lägen inte användas tillsammans. Digital IS för film kan till exempel inte användas samtidigt som läget för automatisk nivå, digital zoom kan inte användas med bildstabiliseringen och läget för automatisk nivå kan inte användas med läget för jämn hudton. Mer information finns i kamerans tekniska specifikationer.
 2. Observera att plattformar för livestreaming när som helst kan ändra, stoppa eller avsluta sin tjänst utan föregående meddelande. Läs mer hos plattformarna för livestreaming om du vill veta de senaste kraven. Canon lämnar inga utfästelser eller garantier avseende produkter eller tjänster från tredje part, inklusive livestreaming.
 3. En stabil Wi-Fi-anslutning i ett utrymme med mindre trafik, med trådlös 2,4 GHz och snabb överföringshastighet rekommenderas för bästa resultat.

  Adobe, Adobe Premiere och Frame.io är antingen registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Adobe i USA eller andra länder. Google, Google Drive och YouTube är varumärken som tillhör Google LLC, och den här webbplatsen stöds inte av eller är ansluten till Google på något sätt. Final Cut Pro och macOS är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder och regioner.

Relaterade produkter

 • Kompakt digital

  PowerShot V10 (Black)

  Stick ut från mängden online och håll dig diskret när du spelar in med Canons allt-i-ett-vloggkamera i fickformat med 4K-upplösning.
 • Kompakt digital

  PowerShot G7 X Mark III

  En ansluten kamera som ger fantastiska filmer och bilder som dina följare kommer att älska.
 • Kompakta systemkameror

  EOS R50

  Skapa ditt bästa iögonfallande innehåll med den här EOS R-systemkameran, från skarpa stillbilder till 4K-filmer och livestreaming. Allt i en dedikerad enhet.
 • Stativ

  Tripod Grip HG-100TBR

  Filma längre med större stabilitet och kreativ flexibilitet tack vare det unika stativhandtaget med löstagbar fjärrkontroll.
 • Ljud

  Stereomikrofon DM-E100

  Spelar enkelt in utmärkt ljud tack vare en liten plug-and-play-stereomikrofon som alltid är redo att spela in.
 • Relaterade artiklar

 • PowerShot V10

  VLOGGANDE

  Canons bästa kameror och objektiv för vlogging

  Canon tillverkar en rad kameror och objektiv som passar perfekt för innehållsskapare. Den här guiden hjälper dig att hitta den perfekta matchningen.

 • En kvinna håller en kamera på ett stativ på en armlängds avstånd, riktad mot sig själv, med en terrass med flerfärgade byggnader på flodbanken ur fokus i bakgrunden.

  VLOGGANDE

  Så blir du en vloggare

  Kom igång och skapa vloggar av hög kvalitet med våra vlogging-tips för nybörjare.

 • En Canon EOS R50 på ett stativ placerat på ett bord för att spela in en kvinna i en rosa jumpsuit som är omgiven av pysselverktyg.

  FILM

  Tips för att förbättra dina filmer i sociala medier

  Fyra innehållsskapare diskuterar vad som utgör bra innehåll och hur man skiljer sig från mängden online.

 • Madeleine Olivia, som vloggar om vegansk mat och livsstil, filmar sig själv och sin hund med en Canon PowerShot V10.

  VLOGGANDE

  Vlogga var du än är

  Canon PowerShot V10 sätts på prov av fyra influencers.