KREATIV UTSKRIFT

Ta dina kreativa projekt till nästa nivå med ett stämningscollage som du skriver ut med hjälp av SELPHY Square QX10

Stämningscollage är ett fantastiskt sätt att förverkliga dina kreativa idéer. Här visar vi hur du skriver ut ett direkt med Canon SELPHY Square QX10.
En kvinna skriver ut en bild på en Canon SELPHY Square QX10. Stående på skrivbordet framför henne finns ett stämningscollage med klädinspiration.

Stämningscollage används av designers, konstnärer och i stort sett alla som någonsin har behövt planera ett kreativt projekt eller hitta inspiration för ett evenemang eller en semester. Det är kort sagt ett kollage med idéer som kan hjälpa dig att vässa din kreativa vision och ge liv åt dina planer.

Oavsett om det handlar om att inreda ett rum eller en modedesignuppgift under sista året på utbildningen är det viktigt att samla inspiration. Du kanske inspireras av en keramisk kruka i den perfekta blå nyansen för ditt stämningscollage med inredningsdesign eller ett djärvt mönstrat tyg som kan ta din kläddesign till nästa nivå.

Här tittar vi på hur du skapar ett stämningscollage, några idéer om hur du använder det och de perfekta verktygen för att skriva ut dina inspirerande bilder.

Så här skapar du ett stämningscollage som inspirerar dig

En Canon SELPHY Square QX10 skriver ut bilder till ett stämningscollage med heminredningstema.

Välj bilder från kamerarullen och skriv ut med Canon SELPHY Square QX10 och skapa inramade fyrkantiga klistermärken som passar perfekt för en mängd olika kreativa behov.

En person som gör ett stämningscollage med blått tema, med bilder som fästs på en vit vägg bakom ett skrivbord.

För att skapa ett stämningscollage kan du använda vilken yta som helst, oavsett om det är en tom vägg, en svart tavla eller sidorna i en klippbok.

Du kanske redan har många bilder på kameran eller telefonen som kan fungera som utgångspunkt för stämningscollaget. När du är ute och rör på dig kan du passa på att ta bilder av allt du ser som inspirerar dig. Tänk på färgerna och mönstren och hur de kan fungera tillsammans. Om du planerar att göra om ett rum kan det finnas en viktig inredningsdetalj som du verkligen gillar, till exempel en vas i din favoritnyans av blått. Använd den bilden som utgångspunkt och bygg sedan upp stämningscollaget utifrån den, kanske med bilder på färgdiagram, textilier eller andra detaljer som kan fungera bra ihop med ditt tema.

Därför kan utskrivna projekt vara bättre än digitala

En person som drar av baksidan från ett utskrivet SELPHY Square QX10-klistermärke.

Med Canon SELPHY Square QX10-klistermärken kan du skriva ut dina bilder och fästa dem direkt på ditt stämningscollage.

Bilder ger en bättre bild än bara ord och ett fysiskt stämningscollage – med bilder som är fästa på en vägg, arrangerade på en anslagstavla eller i en klippbok – ger omedelbar visuell effekt (istället för att behöva ägna flera minuter åt att söka igenom fotobiblioteket på telefonen eller datorn varje gång). Canon SELPHY Square QX10 är det perfekta verktyget för att skapa högkvalitativa utskrifter av de färger och stilar som inspirerar dig. Den ger kvadratiska klisteretiketter på 6,8 x 6,8 cm med en ram du kan skriva på, så att du kan lägga till anteckningar eller kommentarer om dina idéer. Utskrifterna är detaljrika och har imponerande färgåtergivning. Bläck och papper till SELPHY Square QX10 levereras även i en uppsättning, vilket gör dem enkla att byta när du behöver det.

Utöka och finjustera ditt stämningscollage

En kvinna som gör ett stämningscollage med klädinspiration sätter fast SELPHY Square QX10-bilder tillsammans med ritningar och materialprover.

Förutom utskrifter kan stämningscollaget innehålla tygprover, urklipp från tidningar, löv, blommor och mycket mer.

Din designinspiration är inte begränsad till bilder. Ett stämningscollage för ett modedesignprojekt kan även innehålla textilprover, färgade trådar och knappar eller fästen. Genom att kombinera texturer med direktutskrifter av dina egna favoritformer och -stilar kan du fokusera på ditt tänkande och verkligen ”känna” ditt projekt. Fundera på hur du visar upp objekten på stämningscollaget för att få bästa möjliga effekt och hur du ordnar dem – så att de fungerar tillsammans som en helhet.

Kreativt samarbete med SELPHY Square QX10

En person som håller i sin Canon SELPHY Square QX10 medan den skriver ut en logotyp för ett projekt.

Stämningscollage kan även vara ett bra sätt att förmedla dina idéer när du arbetar med ett affärsprojekt. Kombinationen av alla bilder kan ibland förmedla budskapet bättre än bara ord.

Om du arbetar med en idé tillsammans med andra kanske du vill dela med dig av dina tankar. Du kanske planerar att skapa en ny logotypdesign och behöver bestämma dig för färgscheman, grafik och teckensnitt, eller så kanske du bara vill diskutera teman inför en fest. Canon SELPHY Square QX10 är liten, bärbar och trådlös, så du kan ta den med dig och skriva ut var du och dina vänner/medarbetare än befinner er. Du behöver inte heller bekymra dig om sladdar eller kablar. SELPHY Square QX10 är enkel att ladda via USB och kan skriva ut upp till 20 utskrifter på en enda laddning. Om någon annan har en bild som de vill lägga till i projektet kan de dela den med dig online och du kan skriva ut den direkt.

Flera layoutalternativ att välja mellan

En kvinna som håller en Canon SELPHY Square QX10-skrivare bredvid sin smartphone. På hennes skärm visas den bild hon håller på att skriva ut.

Canon SELPHY Square QX10 är perfekt för att skapa stämningscollage av alla slag, eftersom du kan skriva ut bilderna direkt från din smartphone och lägga till etiketter, ikoner och text i appen Canon SELPHY Photo Layout.

Med appen Canon SELPHY Photo Layout kan du anpassa dina utskrifter med stämplar, filter, ramar, text och överlägg. Appen, som är kostnadsfri att hämta från App Store för iOS-enheter och Google Play för Android-enheter, har flera layoutalternativ. Du kan blanda bilder med olika sidförhållanden för att skapa ett kollage eller dela upp papperet med två, fyra eller åtta bilder per sida.

Stämningscollage för underhållning och motivation

Ett stämningscollage med resetema på Marocko, som visar plattmönster och biljetter, bredvid en Canon SELPHY Square QX10.

Varför inte experimentera med din Canon SELPHY Square QX10 och skapa ett stämningscollage? Den kan fokusera på din favoritfärg, semesterdestination eller mat.

Stämningscollage kan användas på många roliga sätt. Att se fram emot en semester på en plats som du aldrig har besökt tidigare kan ofta vara lika spännande som resan i sig. Du kan samla bilder av de sevärdheter du vill se eller den mat du vill prova. Allt som sammanfattar en allmän idé eller känsla, till exempel det geometriska mönstret på en marockansk kakelplatta eller bilder av utsmyckad morisk arkitektur, bidrar till att skapa en känsla av platsen.

Stämningscollage med en PIXMA-skrivare

Du kan använda utskrifter på ditt stämningscollage även om du inte äger en Canon SELPHY Square QX10. Canon PIXMA TS-modellskrivare, till exempel PIXMA TS5350a-serien, TS6350-serien och TS8350-serien, kan skriva ut fyrkantiga bilder med appen Easy-PhotoPrint Editor och fyrkantigt papper, till exempel Canon Photo Paper Plus Glossy II, som finns i formaten 13 x 13 cm och 8,9 x 8,9 cm. Eller varför inte prova att skriva ut på Canons magnetiska fotopapper och skapa ett stämningscollage med idéer för köksdesign på kylskåpet? Anslut bara din smarta enhet via AirPrint (iOS) eller Mopria (Android) för att skriva ut bilder direkt från telefonen.

Oavsett vilket kreativt projekt du skapar härnäst är stämningscollage det perfekta sättet att samla ihop idéer och finjustera din vision – prova och låt det ta dig med på en inspirerande resa.

Skrivet av Andrea Ball

Relaterade produkter

 • Skrivare för hemmabruk

  SELPHY SQUARE QX10

  Bevara din speciella minnen som vackert utformade utskrifter som du kan göra skapa var som helst, trådlöst.
 • Skrivare för hemmabruk

  PIXMA TS5350a-serien

  Visa upp dina designfärdigheter med PIXMA TS5350a-seriens mångsidiga materialhantering, coola kreativa appar och smidiga smartphone-anslutningar
 • Bläckstråleskrivare

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Tillför mer kreativitet och interaktivitet i dina fotoutskrifter med Canons Magnetic Photo Paper MG-101.
 • Relaterade artiklar