KREATIV UTSKRIFT

Papperspysselutmaning 1: vårdekoration

I den första av en serie papperspysselutmaningar kan du upptäcka hur designern Hannah Bullivant och hennes familj skapade en säsongsbetonad tebjudning och vårdekorationer med en PIXMA-skrivare och Creative Park.
Hannah Bullivant sitter mellan två barn vid ett bord som är dekorerat i vårtema med blommor, ägg och kaniner i papper, vaser med tulpaner och varma korsbullar.

Följ med oss under den första av våra säsongsbetonade papperspysselutmaningar, då vi uppmanar pysslare och familjer att vara kreativa med papperspyssel i syfte att fira olika händelser under året.

I vår första utmaning använde designern och pysselentusiasten Hannah Bullivant, tillsammans med sina barn Frankie och Auden, mallar från Canons Creative Park som bas för en säsongsbetonad uppvisning för att fira vårens ankomst.

Utmaning 1: vårdekoration

Papperspyssel i form av kaniner, påskägg och en korg, tillverkade av Creative Park-mallar, ovanpå en rosa Canon PIXMA-skrivare.

Att skriva ut pappersdekorationer är ett mer prisvärt alternativ när det kommer till festtillbehör och det innebär att du inte behöver köpa engångsdekorationer av plast.

Oavsett om det handlar om blommor som börjar blomma, lamm som skuttar ute på fälten eller smaskiga chokladkaniner är vårens ankomst välkomnad av alla. Att tillverka dina egna vårdekorationer är inte bara ett prisvärt sätt att liva upp ditt hem – du kan dessutom återvinna dina pappersmallar efteråt eller behålla dem för framtida användning.

Hannah arbetade med temat våren och var tvungen att välja ett papperspysselprojekt som skulle tilltala alla. ”Jag bestämde mig för att skapa en tebjudning med vårtema för mina barn och kombinera aktiviteter som vi alla tycker om”, säger hon.

Ta reda på hur Hannah och hennes familj hanterade utmaningen och upptäck hennes bästa tips för att tillverka din egen pappersdekoration med vårtema.

Designern Hannah Bullivant klipper ut en Canon Creative Park-mall.

Träffa skaparen

Vem: Hannah Bullivant

Vad: Inredningsstylist, designer och papperspysselentusiast

Deltar också: Frankie och Auden
Ett barns händer klipper ut en påskäggmall från Creative Park på ett skrivbord som är täckt med fotopapper från Canon, mallar och pysselverktyg.

Hannah ville få sina barn, Frankie och Auden, involverade i projektet och därför valde hon en rad mallar med vårtema, med varierande svårighetsgrad.

Välja och skriva ut dina mallar

En Canon PIXMA-skrivare med en kaninmall från Creative Park i utmatningsfacket.

Canons utbud av PIXMA-skrivare är idealiskt för pysselprojekt och erbjuder kompatibilitet med en mängd olika papperstyper och appar.

Ett par händer håller i en smartphone med en Creative Park-kaninmall i Canon Creative Park-appen.

Hannah anslöt till Creative Park-appen från sin smartphone och tyckte att den var enkel att använda för utskrift av mallar. ”Det var lätt att komma åt hämtade filer och uppfriskande enkelt att ansluta till min Canon PIXMA-skrivare – allt gick smidigt”, säger hon.

Utbudet av mallar i Creative Park innebär att det finns vissa som passar små barn och även mer komplexa mallar för vuxna, så att alla kan vara delaktiga. ”Det finns så många projekt för så många olika händelser och högtider”, säger Hannah. ”Jag gillar att vissa är ganska enkla och vissa är mer komplexa. Du kan ägna dagar åt att pyssla om du vill, men det finns även enklare mallar, till exempel girlanger, som är väldigt enkla.”

Hannah valde att tillverka 3D-blommor, större blommor från en strängdekoration, bin och en påskuppsättning som bestod av en korg och ägg. Hon valde dessutom en kanin-mall som passade temat.

Pappersblommor kan liva upp ditt hem oavsett säsong. En nyplockad blombukett sätter färg på ditt hem under ett par dagar, men en nyutskriven bukett håller mycket längre. Du hittar en enkel och ljus pappersblomma i form av en gerbera i Creative Park-avsnittet Växter, tillsammans med många andra blomvarianter, som en tulpan, en lilja och en solros, så du kan till och med börja skapa din egen pappersbukett med vårblommor.

Du kan även anpassa mallarna innan du limmar dem, till exempel genom att lägga till färg på äggen eller justera öronen på kaninmallen för att skapa flera olika kaniner. Använd designerna som utgångspunkt och låt sedan fantasin sköta resten.

När du har valt dina mallar kan du skriva ut direkt från din smartphone med hjälp av Creative Park-appen.

Fixa vårdekorationen

En ung pojke klipper ut en blommall från Creative Park med en sax.

”Frankie och Auden hjälpte till att välja vilka mallar vi skulle göra och klippte och limmade en del – och naturligtvis gillade de tebjudningen med vårtema efteråt”, säger Hannah.

Ett par händer viker en papperskanin tillverkad av en Canon Creative Park-mall.

Det kanske inte är uppenbart till en början hur mallen ska vikas, men de stegvisa instruktionerna är enkla att följa. Hannahs favoritmall var den lilla kaninen. ”Den lilla kaninen är så söt”, säger hon. ”Snart förstår du hur du ska vika och du kan skapa den här söta lilla kaninen.”

När du har skrivit ut och klippt ut alla dina mallar är det en bra idé att göra skåror längs linjerna med en linjal innan du viker och limmar. Då får mallen en bättre form när den är klar.

När allt har klippts ut och vikts är det dags att börja limma. Med mer avancerade designer kan du använda en limpistol, men glue dots eller ett limstift fungerar också bra. En tandpetare doppad i lim kan vara användbar för mindre delar. Se till att limmet har torkat innan du sätter ihop alla delar av din design.

”Det tar tid att pyssla, men det är ganska meditativt när du väl kommer in i det”, säger Hannah. ”Njut av processen. Det här är inte något pyssel som blir klart på nolltid, utan det kräver lite mer tid. Välj en ljudbok eller podcast som du gillar, varva ned och ha kul med skapandet.”

Varje Creative Park-design har en stjärngradering som anger dess svårighetsgrad, så om du är ny inom papperspyssel eller har mindre tid för ditt projekt kan du välja en alternativ mall.

Visa upp dina pappersskapelser

Ett bord täckt med pappersdekorationer från Creative Park, blommor i vaser och flera tallrikar med mat, bland annat ägg och varma korsbullar.

Genom att skapa ett unikt bordslandskap med papperspyssel, med säsongsbetonade blommor och kompletterande porslin, tillför du ett härligt personligt inslag när du anordnar en fest.

En ung flicka står på knä bredvid en blomsterrabatt och håller i en korg av papper fylld med pappersägg i ena handen och ett pappersägg i den andra.

De här papperspysselidéerna från Creative Park är inte bara fantastiska bordsdekorationer – de kan även vara roliga för de små. Hannahs barn använde korgen och äggen i papper vid en påskjakt i trädgården – ett utmärkt sätt att uppmuntra till utomhusaktiviteter efter en stunds skapande inomhus.

Hannah bestämde sig för att dekorera sitt vårbord med en kombination av pappersmodeller, vaser med påskliljor och tulpaner, varma korsbullar och chokladägg, men du kan visa upp din dekoration hur du vill. Varför inte prova att fästa blommor eller fjärilar på köksfönstrets ram med hjälp av häftmassa eller gör hål i dina designer och trä igenom en bit snöre för att skapa en vårgirlang. Du kan även försöka skapa egna dekorationer med fjärilstema till hemmet.

Efter tebjudningen bestämde sig Hannah och hennes barn för att behålla några av mallarna, bland annat de små kaninerna, men återvann resten. ”Jag försöker alltid minimera plastavfallet vid födelsedagar och högtider, så jag kommer definitivt att använda Creative Park-projekt igen”, säger hon.

En ung pojke ler och håller i ett pappersbi tillverkat av en Creative Park-mall, intill en vas med tulpaner.

Papperspyssel på våren är inte bara en rolig familjeaktivitet, det kan även vara ett utmärkt tillfälle att få dina barn intresserade av djur och natur. ”Auden älskade att leka med bina och låtsades att de flyger och pollinerar blommorna på bordet”, säger Hannah.

En ung flicka placerar en lila pappersblomma i en återvinningslåda.

Canons matta fotopapper kan återvinnas tillsammans med vanligt papper/kartong (kontrollera alltid lokala riktlinjer för återvinning).

Hannah säger att hon kommer att hålla utkik efter nästa papperspysselutmaning, med temat sommarpicknick, eftersom hon alltid är på jakt efter pysselidéer och kreativa projekt som kan hålla hennes barn sysselsatta under sommarlovet.

Hitta mer inspiration på vår Pinterest-sida och dela med dig av dina vårskapelser med oss via hashtaggen #MadeWithPixma.

Tamzin Wilks

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • En hemmagjord bukett av pappersblommor räcks över från ett par händer till ett annat i en vardagsrumsmiljö.

  UTSKRIFT OCH PYSSEL

  De bästa tipsen för genomtänkta papperspysselpresenter

  Upptäck hur du kan göra meningsfulla presenter med Canon Creative Park och din PIXMA-skrivare.

 • Två kvinnor som håller i pappersrekvisita till fotoautomater sitter med ett litet barn mellan sig på en picknickfilt täckt med färgglada Creative Park-papperspyssel.

  UTSKRIFT OCH PYSSEL

  Sommarnöje med papperspyssel

  Från glassar och kameror till roliga spel – pyssla ihop en picknick med en PIXMA-skrivare och Creative Park.

 • En stor tårta och mindre muffins är dekorerade med pappersdekorationer och ordnade på ett soffbord bredvid fotorekvisita. En pappersbanderoll hänger i bakgrunden.

  UTSKRIFT OCH PYSSEL

  Ha kul inomhus i höst

  Upptäck hur designern och skaparen Pippa Hiscock skapade roligt och personligt papperspyssel i form av födelsedagsdekorationer.

 • En färgglad papperskungsfiskare sitter på en persons hand, och växter och tavlor syns i bakgrunden.

  UTSKRIFT OCH PYSSEL

  Papperspyssel

  Konstnären Zack McLaughlin låter sig inspireras av en kungsfiskarmall från Canon Creative Park.