KREATIV UTSKRIFT

Papperspysselutmaning 2: sommarpicknick

I den andra delen av vår serie med säsongsbetonade papperspysselutmaningar får du veta hur en ung familj skapade spel och picknickdekorationer med hjälp av en Canon PIXMA-skrivare och Creative Park.
Två kvinnor som håller i pappersrekvisita till fotoautomater sitter med ett litet barn mellan sig på en picknickfilt täckt med färgglada Creative Park-papperspyssel.

Som en del av vår PIXMA-papperspysselutmaning gav vi hantverkare och familjer i uppdrag att skapa vackra papperspyssel för olika tillfällen under året.

Den här gången har turen kommit till illustratören Emma Howcutt-Kelly, hennes fru Clare och deras unga son. Familjens uppdrag? Att använda en PIXMA-skrivare och mallar från Canons Creative Park för att skapa spel, dekorationer och rekvisita till en sommarpicknick.

Utmaning 2: sommarpicknick

En picknickkorg fylld med Creative Park-papperspyssel är öppen på en färgglad filt. Det finns flera olika papperspyssel runt omkring den, bland annat pappersglassar, flygplan och ett bingospel.

En picknick med papperspyssel är en rolig sommaraktivitet. Du kan ägna en dag åt att tillverka papperselementen och utsökta snacks, för att nästa dag njuta av allt hårt arbete i parken.

Oavsett om du är i trädgården eller i en lokal park är en picknick ett utmärkt sätt att få ut mesta möjliga av de längre sommardagarna. Och med allt från fina menyer till färgglada flaggdekorationer att välja bland, plus hundratals fler sommardesigner, kan Canons Creative Park göra din upplevelse unik.

Att skapa egna sommardekorationer är dessutom ett prisvärt sätt att göra en dag utomhus mer spännande för dina små barn och dessutom förser du dem med pyssel att sysselsätta sig med. Till skillnad från plast, som många dekorationer och leksaker för barn är tillverkade av, kan du återvinna dina pappersskapelser efteråt – eller behålla dem för framtida tillställningar.

Emma och Clare var tvungna att föreställa sig hur en picknick skulle se ut för deras unga familj när de arbetade med sommartemat. Emma tycker om att vara kreativ och har nyligen startat ett litet företag som illustratör, men deras son är för ung för några av de mer avancerade Creative Park-mallarna, så de var tvungna att hitta designer som passar alla åldrar.

”Vi bestämde oss för att göra en liten kameralåda för att underhålla honom och det var en perfekt plats att förvara godsaker på”, förklarar Emma. ”Det finns Creative Park-projekt för alla kunskapsnivåer och resultaten får dig att känna dig nöjd med det du har skapat!”

Så här gör du dina egna picknickspel och -dekorationer i papper.

Skaparen Emma Howcutt-Kelly ler medan hon limmar ihop en pappersglass från Canon Creative Park.

Träffa skaparen

Vem: Emma Howcutt-Kelly

Vad: Mamma och illustratör

Deltar också: Clare Howcutt-Kelly och deras son

Välja mallar med sommartema

Bild ovanifrån av Creative Park-mallar och delvis hopsatta pappersmodeller på ett bord.

Emma och Clare bestämde sig för att välja några picknicktillbehör och -dekorationer, och ett antal spel och leksaker som deras unga son kan leka med.

Ett par händer håller i en smartphone som visar en pappersglass i Creative Park-appen.

Utbudet av mallar i Creative Park innebär att det finns vissa som passar små barn och även mer komplexa alternativ för vuxna, så att alla familjemedlemmar eller vänner kan vara delaktiga.

Clare uppskattade utbudet av mallar i Creative Park och beskrev det som välorganiserat och enkelt att hitta det man letar efter. ”Jag ägnade några timmar åt att bläddra igenom alla projekt”, säger hon.

Efter att ha bläddrat igenom webbplatsen Creative Park bestämde sig Emma och Clare för att kickstarta sin utmaning med mallarna för kameralådan, kronan, glassen och pappersflygplanet – men det finns hundratals fler att välja bland om de inte passar din egen sammankomst. Är dina barn till exempel intresserade av dinosaurier eller fidget-leksaker? Varför inte skapa en spännande picknick med det temat?

I Creative Park finns även angivelser för hur lång tid en mall kan ta att göra, så att du kan planera ditt papperspysslande och se till att mindre barn inte blir uttråkade.

”Vi valde saker som skulle få picknicken att se riktigt snygg och unik ut”, säger Clare om deras val.

Skriva ut och klippa ut dina mallar

En färgglad glassmall skrivs ut från Canons Creative Park och kommer ut från en Canon PIXMA-skrivare.

Emma och Clare anslöt en smartphone till sin PIXMA-skrivare och skrev ut sina mallar direkt från Creative Park-appen. Du kan även använda webbversionen av Creative Park. ”Vi tyckte att det var väldigt praktiskt. Du behöver inte ha särskilt mycket utrustning för att förverkliga skapelserna och det går snabbt att skriva ut”, säger Emma.

Ett par händer använder en sax för att klippa ut en Creative Park-mall i form av en glass.

Emma tyckte att picknickmallarna var roliga och en avkopplande aktivitet. ”Du måste koncentrera dig så att du inte råkar klippa fel, men min hjärna var så fokuserad att jag faktiskt inte kunde tänka på något annat”, säger hon.

När du har valt dina mallar kan du skriva ut direkt från din smartphone via Creative Park-webbplatsen eller appen och en Canon-skrivare, till exempel PIXMA TS5350a.

När dina mallar har skrivits ut är det dags att börja klippa ut dem – du kan använda en hantverkskniv och skärbräda för mer komplexa designer, eller en sax.

Skapa dina pappersdekorationer

Ett litet barn som sitter vid ett bord mellan två kvinnor använder lim för att fästa ihop en pappersmall i form av en glass.

Familjen tyckte att en limpistol var användbar för några av de knepiga delarna, men rekommenderar ett limstift eller limprickar för barn.

En kvinna som sitter vid ett litet blått bord i ett orangeri fäster försiktigt ihop två delar av en pappersglass.

Clares bästa tips är att göra skåror i papperet och ta dig tid. ”Det är inte bråttom och du kommer att märka att det är väldigt terapeutiskt”, tillägger Emma.

Kom ihåg att göra skåror längs linjerna med en linjal innan du viker och limmar eftersom det ger dina färdiga mallar en bättre form. Emma säger att det här var det svåraste med att göra dekorationerna. ”Du måste göra det innan du formar föremålen eftersom det rekommenderade papperet är ganska tjockt”, säger hon. ”När du har gjort det är det enklare att limma ihop allt.”

Det är även en bra idé att göra ditt pyssel dagen innan du ger dig ut på picknick, så att limmet hinner torka.

Ha picknick i sommar

Ett litet barn sitter i en trädgård mellan två kvinnor som mestadels befinner sig utanför bild och håller upp en färgglad papperskamera mot ansiktet.

Emma och Clare tillverkade en rad olika spel och leksaker till sin son, bland annat en kameralåda, som både var rolig att leka med och som var en praktisk plats att förvara godsaker på.

En Canon PIXMA-skrivare med fyra picknickinspirerade papperspyssel ovanpå står på ett skrivbord i ett litet rum.

Familjen gillade sina picknickskapelser i papper och tillverkade fler än de behövde eftersom de fastnade i pysslandet. Du kan även använda dina designer till födelsedagsfester eller som rekvisita för barnspel.

När all sommardekoration är klar är det dags att förbereda picknicken, oavsett om du ska lägga ut en filt i trädgården eller besöka närmaste park. Du kan till och med ha en picknick inomhus om vädret är dåligt eller om du inte har tillgång till en trädgård – lägg bara ut en filt på golvet i vardagsrummet och skapa solsken genom att spela dina bästa sommarlåtar.

Emma och Clare hittade en mängd rekvisita till fotoautomater med picknicktemaCreative Park som gör det ännu roligare. Du hittar även rekvisita till fotoautomater för födelsedagsfester, sport, Halloween eller jul.

Familjen tillverkade dessutom ett bingospel för att fördriva tiden i solen. Du kan även försöka göra något lite mer komplicerat, utan en mall, till exempel en pappersdrake.

Efter att ha slutfört utmaningen säger Clare att papperspyssel definitivt är något hon skulle vilja göra igen. ”Jag gillar att det finns saker att göra för varje säsong. Det finns massor av julinspirerade saker, och när vi har tid vill vi gärna ta oss an ett av de mer komplicerade projekten, som miniatyrbageriet eller polygondjuren.”

Utöver att det är en rolig pysselaktivitet är leksaker och tillbehör i papper bättre för miljön än plast, och de är relativt billiga att tillverka och lättare att kassera när barnen oundvikligen blir för gamla för dem. Canons matta fotopapper kan återvinnas tillsammans med vanlig återvinning av papper/kort – men så kanske inte är fallet om du dekorerar dina designer med andra material eller använder lim (kontrollera alltid lokala återvinningsriktlinjer).

”Plast finns överallt”, fortsätter Clare, ”särskilt när det gäller barn. Jag använder hellre något som är återvinningsbart.”

Håll utkik efter nästa utmaning, som handlar om en födelsedagsfest på hösten. Under tiden kan du se vad du mer kan göra med Creative Park-mallar, och glöm inte att dela dina skapelser med hashtaggen #MadeWithPixma. Du hittar även mycket inspiration på vår Pinterest-sida. Lycka till!

En bild ovanifrån av en Canon-kamera som ligger ovanpå en Canon PIXMA-skrivare, med ett kollage av foton i bakgrunden.

CANON CLUB

Ett exklusivt community för innehållsskapare som du. Gör det du brinner för med support, inspiration, förmåner och mycket mer. Det är enkelt att gå med. Köp en produkt. Registrera dig. Gå med i Canon Club.
Tamzin Wilks

Relaterade produkter

Relaterade artiklar