KREATIV UTSKRIFT

Skriv ut en egen rolig skattjakt med familjen

Sluta streta, ut och leta – upptäck hur du kan använda din PIXMA-skrivare och lite fantasi för att skapa ett spännande äventyr.
En Canon PIXMA-skrivare på en bänk med vikta papperslådor och en handritad karta.

Du behöver inte åka långt hemifrån för att ha ett roligt äventyr. Barn älskar att leka – speciellt om det finns en belöning i slutet. Med en gnutta kreativitet och lite hjälp av pappersdesigner från Creative Park, din Canon-skrivare och dubbelsidigt matt fotopapper är det enkelt att skapa ett eget litet uppdrag hemma – det kan vara en skattkarta som leder till gömda chokladmynt eller en äventyrskarta med utmaningar längs vägen.

När du har bestämt plats för utmaningen kan du skriva ut kartor som du kan dela med familj och vänner och sedan skapa egna skattkistor som du fyller med skatter och sedan gömmer i trädgården eller den lokala parken. Det är en perfekt aktivitet för födelsedagar eller sammankomster, eller bara ett roligt sätt att underhålla barnen på sommarlovet. Dessutom är det ett roligt utskriftsprojekt för hela familjen – och allt kan göras i sju enkla steg.

1. Utforma kartan

Två unga flickor som färglägger en karta på ett bord med en PIXMA-skrivare bredvid.

Låt barnen hjälpa till med kartdesignen. Om de är ganska unga kan du rita konturer med en svart penna och sedan låta dem färglägga den med pennor.

När du har bestämt dig för var skattjakten ska vara är det dags att skapa en karta över området. Det gör ingenting om den inte ser ut som en riktig karta. Huvudsaken är att den är tillräckligt enkel för barnen att använda. Försök att lägga till några landmärken som barnen lätt känner igen – ett växthus i trädgården eller ett säreget träd i den lokala parken. Se även till att färglägga kartan ordentligt så att den ser tilltalande ut.

2. Kopiera och skriv ut

En ung flicka som lutar sig över ett bord för att trycka på knapparna på PIXMA-skrivarens touchskärm.

Canon PIXMA-skrivare som PIXMA TS8350-serien har en kopieringsfunktion som gör det enkelt att skapa dubbletter av er karta.

En mamma som visar sina unga döttrar deras färglagda karta medan den skrivs ut.

Om du vill kan du skapa en digital version av kartan genom att trycka på ”Scanna” istället för ”Kopiera”. Du kan sedan överföra den till datorn och direkt till din smartphone med hjälp av appen Canon PRINT och sedan dela den med vänner och familj via e-post så att de kan komma förberedda till äventyret.

Du kommer förmodligen att behöva fler än en karta, särskilt om du gör dem till ett kalas. Den goda nyheten är att om du använder en Canon-skrivare, som Canon PIXMA TS8350-serien, kan du enkelt kopiera och skriva ut kartan i så många exemplar du behöver. Placera bara kartan på scannern, lägg i papper, tryck på ”Kopiera” på touchskärmen och följ anvisningarna på skärmen. Se till att du ställer in rätt materialtyp i utskriftsinställningarna. Vi använde matt fotopapper här.

3. Använd Creative Park-appen

En person som använder Creative Park-appen på sin telefon för att skriva ut.

Alla mallar i Creative Park-appen levereras med en separat uppsättning hämtningsbara och utskrivbara instruktioner.

När du har skrivit ut kartorna är det dags att förbereda skattkistan, och det finns inget bättre ställe att få tag på dem än på Canons Creative Park. Du kan antingen använda en skrivbordsversion eller, för att göra det ännu enklare, den särskilda Creative Park-appen1 som är tillgänglig via App Store och Google Play. När du har hämtat den skapar du ett konto om du inte redan har gjort det, men det är kostnadsfritt och du får tillgång till hundratals kreativa mallar och idéer som du kan skriva ut med din Canon-skrivare. Hitta passande skattkistor genom att göra en snabbsökning på ”låda” och sedan välja och vraka! För att matcha dagens tema använde vi ett urval av lådor, bland annat en kub med bladtema och en skattkistedesign.

4. Skriv ut dina pappersdesigner

Två unga flickor som förväntansfullt lutar sig fram för att se en design till en papperslåda som skrivs ut från en Canon PIXMA-skrivare.

Med Canon PIXMA-skrivare som är enkla att ansluta blir det otroligt enkelt att skriva ut från Creative Park-appen.

Tack vare den trådlösa anslutningen hos Canon-skrivarna, till exempel PIXMA TS8350-serien,, är det enkelt att skriva ut dina valda mallar direkt från appen. Tryck på skrivarikonen längst ned till vänster på skärmen så vägleder appen Canon PRINT dig genom utskriftsprocessen, från att välja pappersformat till den typ av material du använder. När du har slutfört stegen skickar Creative Park-appen trådlöst informationen till skrivaren och skrivaren börjar skriva ut.

5. Skapa dina skattkistor

En person som klipper ut en låda med bladdesign med en sax.

Det går snabbt och enkelt att skapa kistor och lådor från Creative Park med instruktioner som är enkla att följa.

En mamma och hennes unga döttrar viker och limmar ihop papperslådor.

När allt är klippt kan barnen vika och limma, vilket gör att det blir ett roligt pyssel innan utomhusäventyret börjar.

När designerna till skattkistorna har skrivits ut kommer vi till det roliga med att sätta ihop dem. Först måste du klippa ut dem – något som en förälder bör göra, men om du har en barnvänlig sax kan du låta barnet testa. En del designer viks bara ihop, medan andra kan behöva lite lim för att sättas ihop. De flesta behöver bara vikas några få gånger för att forma kistan. Kom ihåg att Creative Park-appen har enkla stegvisa instruktioner som du kan följa.

6. Lägg i skatterna och göm skattkistorna

Guldchokladmynt som läggs i en papperslåda. Bredvid lådan ligger en färgglad, handritad karta.

Varför inte fylla skattkistorna med en överraskning när de är klara? Det blir en fantastisk belöning efter ett utomhusäventyr.

En papperslåda med bladdesign bredvid några krukor i en trädgård.

När skattkistorna är klara är det dags att gömma dem i trädgården – tänk på att placera dem lågt så att även de minsta kan nå dem.

Nu när skattkistorna är gjorda – och barnen troligen hoppar upp och ned av förväntan – är det dags att fylla dem och gömma dem i trädgården eller i den lokala parken, och sedan kan skattjakten börja. Försök att göra detta utan nyfikna små blickar som följer dig när du placerar lådorna i trädgården. När alla lådor är på plats markerar du på kartorna var skatten är gömd.

7. Låt skattjakten börja!

En mamma och hennes unga döttrar som tittar på en skattkarta i en stor trädgård.

Det här är den roliga delen! Se på när barnen följer kartorna som ni har gjort för att hitta kistorna och skatten inuti.

En ung flicka som sträcker sig in mot en kruka för att plocka upp en pappersskattkista.

Det var det – en spännande aktivitet som livar upp vilken dag som helst och får barnen att komma ut i friska luften.

Ta med kartorna och hjälp barnen att följa dem medan de försöker hitta skattkistorna och lådorna. Se till att du har din Canon-kamera så att du kan fånga några minnesvärda ögonblick och dela dem senare!

Skrivet av Phil Hall

  1. Mer information om Canons bläckstråleskrivarmodeller som stöds finns på den här webbplatsen.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar