UTSKRIFTSTIPS

Den stämningshöjande kraften med utskrifter

Bilder fångar ögonblick i tiden – ta reda på hur du skriver ut dina favoritbilder och dekorerar hemmet med minnen.
Canon Camera
Det är inte alltid möjligt att vara med nära och kära och även om e-post, sociala medier och videosamtal har revolutionerat vårt sätt att kommunicera på avstånd, är det inte för alla. Mor- och farföräldrar kanske har problem med tekniken, små barn kanske inte har tålamod och alla andra kanske har tröttnat för mycket på att stirra på skärmar för att tillbringa sin fritid med att titta på dem ännu mer.

Bilder fångar ögonblick i tiden och dessa ögonblick blir mer betydelsefulla om du väljer att skriva ut dem. Du kan känna mer samhörighet om du hänger upp bilder på släkt och vänner hemma och du kan enkelt återuppleva glada minnen om du samlar utskrifter i en scrapbook eller ett album. Det kan dessutom bli en genomtänkt present.

Här är några förslag på hur du kan utnyttja den stämningshöjande kraften med utskrifter.
En ung pojke som hjälper till att hänga upp en inramad bild av sina mor- eller farföräldrar på en vägg.

Ett fysiskt föremål är mycket mer tillfredsställande än att bläddra bland bilder på kamerarullen. Fira släkt och vänner genom att skapa meningsfulla utskrifter som du kan hänga upp hemma.

Häng upp bilder där de syns

En överordnad och en underordnad utskriven bild som är fastsatta i ett snöre från en fönsterbräda.

Att dekorera hemmet med minnen är ett bra sätt att förbättra humöret och att få dig att känna dig nära de du älskar mest.

En kvinna som tar bort baksidan av en bildram. En skrivare i Canon PIXMA TS5350-serien, en bild och en förpackning Glossy Photo Paper finns på skrivbordet framför henne.

Skrivaren i Canon PIXMA TS5350-serien är perfekt för pyssel och skapelser. Med Wi-Fi-aktiverad utskrift kan du styra allt från din smartphone.

Du kan bli gladare av att se ansiktena på släkt och vänner på bilder. Fram tills nyligen var det vanligt att människor hade bilder av sina nära och kära i väskan eller plånboken – om de hade en dålig dag kunde de titta på bilden för att bli på bättre humör. Digitala bilder som lagras i smartphones är det moderna alternativet, men det är fortfarande lättare att känna samhörighet med en utskriven bild. Häng upp bilder där du tillbringar mycket tid, till exempel i köket eller på kontoret, för att höja humöret emellanåt under dagen.

Skrivaren i Canon PIXMA TS5350-serien är det perfekta valet för vardagsutskrifter. Anslut direkt till din smartphone och skriv ut bilder utan ram på 10 x 15 cm på bara 36 sekunder. Du kan visa dina bilder på fler sätt än med en ram – varför inte skriva ut på självhäftande fotopapper eller magnetiskt fotopapper och fästa bilderna på en datorväska eller på kylskåpet? Du kan även ta med dig bilderna vart du än går genom att skriva ut på papper för textiltryck och stryka fast dem på bomullskläder eller accessoarer.

Gör ett pysselprojekt av dina utskrifter

En ung pojke som fäster utskrivna bilder i en scrapbook med brunt papper.

SELPHY Square QX10 är perfekt för scrapbooking eftersom bilderna har en självhäftande baksida och du slipper använda lim eller tejp.

En Canon SELPHY Square QX10-skrivare ovanpå en scrapbook.

Det är enkelt att anpassa dina bilder med filter, kanter eller ytterligare text med appen SELPHY Photo Layout.

Att skapa en scrapbook är ett roligt projekt som håller barnen roade i flera timmar. Det kan även hjälpa dem att känna samhörighet med familjemedlemmar som de kanske inte har sett på ett tag.

SELPHY Square QX10 är den perfekta skrivaren för scrapbooking. Anslut skrivaren direkt till din smartphone via Wi-Fi och appen SELPHY Photo Layout och låt barnen lägga till filter, kanter och text i bilder i din kamerarulle innan du skriver ut. När du har skrivit ut kan du dra av baksidan på utskrifterna och fästa dem direkt i din scrapbook, utan att du behöver använda tejp eller lim. Den vita kanten är perfekt för att skriva personliga meddelanden eller roliga bildtexter.

Om du tycker att scrapbooks bara är för barn kan du återupptäcka det roliga med att skapa egna fotoalbum eller fotografera och skriva ut bilder varje dag till dina dagbokstexter. SELPHY Square QX10 är trådlös och kompakt, vilket gör att du kan skriva ut överallt. Du kan ställa den på nattduksbordet eller packa ned den tillsammans med din dagbok under nästa helgresa.

Kom ihåg ögonblicket

Två unga kvinnor som poserar för en selfie tagen med en Canon Zoemini S.

Vardagliga händelser, som att träffa vänner, är fortfarande värda att fånga och fira. Canon Zoemini S är en skrivare i fickformat som du kan ta med dig överallt.

Att leva i nuet handlar om mer än att bara göra mesta möjliga av de fina stunderna. Det handlar om att vara närvarande och lära sig att uppskatta varje dag för vad den är. Bilder kan hjälpa till att förstärka ögonblicket och få det att kännas viktigt, oavsett om du firar en födelsedag med dina närmaste vänner eller gör något så enkelt som att rasta hunden. En digital bild av din hund kanske försvinner i den digitala lagringen på din smartphone eller kamera, men en direktutskrift ger ögonblicket större betydelse.

Canon Zoemini S är en kamera med 8 MP och direktskrivare. Selfie-spegeln och det inbyggda ringljuset hjälper dig att se så bra ut som möjligt när du fångar personliga ögonblick. Du kan ansluta Canon Zoemini S till din smartphone via Bluetooth och Canon Mini Print-appen, vilket innebär att även om du glömmer att ta med dig den kan du förstärka ögonblicket genom att skriva ut en bild när du kommer hem.

Skicka bilder med post

Ett litet barn som vinkar till sina mor- eller farföräldrar under ett videosamtal på en surfplatta.

Att skicka bilder med posten är ytterligare ett sätt att hålla kontakten med dem som bor långt bort.

En Canon SELPHY Square QX10 bredvid en smartphone.

Du kan skriva ut flera bilder på Canon SELPHY Square QX10 och skicka dem till vänner och släktingar.

Bara för att det går att dela bilder direkt via internet innebär inte det att det är av mindre värde att skicka en utskriven bild med posten. Mor- och farföräldrar kanske inte är aktiva på sociala medier eller bekväma med videosamtal, men tycker om att få bilder av barnbarnen, eller till och med en hemmagjord scrapbook, med posten. Det gäller inte bara mor- och farföräldrar. Vem skulle inte vilja få bilder av speciella minnen i brevlådan? Det är mycket roligare än att få en räkning!

Skicka bilder som har tagits och skrivits ut direkt med Canon Zoemini S eller skriv ut flera kopior av samma bild – en till dig och en till dem – på SELPHY Square QX10. Om du vill skicka något lite större kan du ladda din PIXMA-skrivare med papper för standardstillbildsstorlek (10 x 15 cm) eller A4 Glossy Photo Paper.

Oavsett om du skriver ut för att påminna dig själv om ögonblick som varit, för att förstärka ögonblicket du upplever eller för att känna samhörighet med släkt och vänner som du kanske inte kan träffa så mycket som du skulle vilja, kan utskrifter ha en positiv inverkan på ditt liv på så många olika sätt.


Skrivet av Matthew Bowen

Relaterade artiklar

 • En Canon PIXMA G6050-skrivare och Canons magnetiska fotopapper på ett bord bredvid färdigt papperspyssel, bland annat en dinosauriemobil, ett enhörningshuvud och kattklistermärken.

  KREATIV UTSKRIFT

  Skapa snygga dekorationer till hemmet

  Börja pyssla och dekorera ditt hem med Creative Park och en PIXMA G6050-skrivare.

 • Skapa en egen skattjakt med familjen

  KREATIV UTSKRIFT

  Skapa en egen skattjakt med familjen

  Upptäck hur du kan använda din PIXMA-skrivare och lite fantasi för att skapa ett spännande äventyr.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Skriv ut en egen receptbok

  Natasha Alipour-Faridani ger tips på hur du fotograferar och skriver ut en egen receptbok.

 • A tablet showing the Creative Park app next to personalised cards and a party garland.

  UTSKRIFT OCH HANTVERK

  Utskrifter till festen

  Ge liv åt dina festplaner med Creative Park-appen.