UTSKRIFT OCH PYSSEL

Gör det personligt i jul och skriv ut egna kort

Arrangera en egen fotosession med jultema och följ sedan vår enkla steg-för-steg-guide för att skapa egna julkort.
Ett julkort som har skrivits ut hemma bredvid hemmagjorda dekorationer och Canons dubbelsidiga matta papper på ett tyg med julgransmotiv.

Det är en omtänksam gest att skicka ett anpassat julkort och mycket roligare än att åka till affären. Det är enkelt att göra ett eget kort – allt du behöver är en bild du vill dela, en Canon PIXMA-skrivare (till exempel Canon PIXMA TS5350a-serien) och en förpackning Canons dubbelsidiga matta papper.

Om du utgår från en bild du redan har överför du den till Easy-PhotoPrint Editor-appen för att lägga till den i en mall och dekorera den med text och bilder. Om du tar en ny bild, varför inte ta en med familj och vänner i jultröjor? Eller gör som vi har gjort här och arrangera en fotosession med husdjur med jultema. Oavsett vad du väljer gör de här sju stegen det enkelt att skapa och skriva ut egna anpassade julkort.

Ett julkort som skrivits ut hemma visas tillsammans med hemmagjorda dekorationer och julgranspynt.

Din Canon PIXMA-skrivare kan inte bara användas till att skriva ut egna julkort, utan den kan även användas till att skapa dekorationer och tillbehör till din julfotografering.

1. Arrangera bilden

Om du väljer att ta en egen bild, varför inte skapa en bakgrund med jultema? Creative Park är full av hämtningsbara mallar för juldekorationer – det finns allt från kransar och banderoller till snöflingor och tomtedekorationer. Du kan även få massor av idéer till juldesigner i Creative Park-appen som är tillgänglig för både iOS och Android – hämta den från App Store eller Google Play. För att skriva ut från Creative Park-appen måste du ansluta en kompatibel Canon PIXMA-bläckstråleskrivare – se listan över skrivarmodeller som stöds*.

2. Välj mall för kortet

En kvinna bläddrar igenom mallarna för julkort i Easy-PhotoPrint Editor-appen på sin smartphone.

Det finns en rad olika julkortsdesigner i Easy-PhotoPrint Editor-appen.

Easy-PhotoPrint Editor-appen har ett urval av mallar för julkort. Öppna bara appen och välj ”Kort” på hemskärmen för att se alla tillgängliga designer. Du kan välja att bara visa mallarna som är utformade särskilt för förvikt dubbelsidigt matt papper genom att trycka på knappen ”Filter” högst upp till vänster på skärmen och sedan välja ”Halvvikning” under alternativet ”Kortformat”. Bläddra ned till korten märkta med ”Jul” eller ”Julhälsningar”. När du har hittat ett som du tycker om klickar du på hämta och väljer 7 x 10 tum under ”Pappersformat”.

3. Importera din bild

Med Easy-PhotoPrint Editor-appen kan du välja din bild från en rad olika lagringsplatser, bland annat din telefons kamerarulle, image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, OneDrive eller Google Photos, så att du enkelt hittar dina favoriter. Om det är första gången som du använder appen för att ansluta till ett lagringssystem online måste du ange dina inloggningsuppgifter. Bläddra bland dina bilder och välj en eller flera som du vill använda och tryck sedan på ”Nästa” för att dra dem till kortlayouten som du har valt.

4. Redigera kortet

En person som använder en smartphone för att redigera sin julkortsdesign i Easy-PhotoPrint Editor-appen.

Du kan anpassa ditt kort med Easy-PhotoPrint Editor-appen – det är enkelt att lägga till roliga stämplar, extra bilder eller ett personligt meddelande.

Längst ned på skärmen kan du se flera lättanvända verktyg för att lägga till fler bilder eller byta mall. Du kan även lägga till stämplar, till exempel pratbubblor och stjärnor eller snöflingor eller en järnekskvist, om du vill hålla dig till jultemat. Du kan dessutom välja att lägga till text för att skriva ett personligt meddelande till familjen och vännerna.

5. Ladda skrivaren

En kvinna i en jultröja lägger papper i en Canon PIXMA-skrivare.

När du är redo att skriva ut din design laddar du skrivaren med dubbelsidigt matt papper.

När du är nöjd med din kortdesign är det dags att ladda skrivaren med dubbelsidigt matt papper. Du kan se att arken är förvikta, vilket ger dina kort en fin vikning. Pappersförpackningen innehåller dessutom kuvert för dina färdiga designer.

6. Skriv ut kortet

Ett hemmagjort julkort skrivs ut från en skrivare i Canon PIXMA TS5350-serien.

Skrivaren i Canon PIXMA TS5350a-serien är det perfekta verktyget för pyssel och hantverk. Du kan till och med skriva ut direkt från din smartphone.

En kvinna som viker ett hemmagjort julkort.

Canons dubbelsidiga matta papper ger dina kort ett professionellt resultat och är förvikt för en jämn vikning.

När du är redo att skriva ut din skapelse trycker du på ”Nästa” längst upp till höger på skärmen. Följ instruktionerna på skärmen för att ansluta appen till skrivaren om det är första gången du använder Easy-PhotoPrint Editor-appen med din skrivare i Canon PIXMA TS5350a-serien. När appen har hittat och anslutit till skrivaren väljer du ”Skriv ut”.

7. Vik och skicka

En kvinna som lägger ett kort som skrivits ut hemma i ett vitt kuvert.

I det dubbelsidiga matta pappret ingår kuvert, så att du enkelt kan skicka dina hemmagjorda kort.

Vik kortet försiktigt längs vecket. Skriv sedan din hälsning, försegla kortet i det medföljande kuvertet och skicka det. Nu kan du luta dig tillbaka och börja fundera på ditt nästa pysselprojekt med jultema.

Skrivet av Angela Nicholson

Relaterade produkter

 • Skrivare för hemmabruk

  PIXMA TS5350a-serien

  Visa upp dina designfärdigheter med PIXMA TS5350a-seriens mångsidiga materialhantering, coola kreativa appar och smidiga smartphone-anslutningar
 • Bläckstråleskrivare

  Matte Photo Paper MP-101D

  Göra dina idéer till verklighet med detta mångsidiga media. Det passar perfekt för hobbyutövare och hantverkare och är det perfekta valet för dina egna gratulationskort, klippbokstillägg eller pysselprojekt från Creative Park.
 • Bläckstråleskrivare

  Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper ger högkvalitativa foton, grafik och text med matt yta. Passar även för mer kreativa ändamål som gratulationskort, skyltning och pappershantverk.

Relaterade artiklar

 • HUSDJURSPORTRÄTT

  Fina och festliga husdjursporträtt

  Enkla tips, tricks och tekniker för att ta vackra djurfoton i jul.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Skapa en personlig present

  Canon Photo Cube hjälper dig att skapa en present full av glada minnen.

 • KREATIV UTSKRIFT

  En papperspysselutmaning med vintertema

  Från julgranstoppdekorationer till snöflingor och julgranskulor – skapa julpynt i papper med en PIXMA-skrivare och Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Bordsdekorationer i papper

  Skapa vackra bordsdekorationer för alla tillfällen med Creative Park.