KREATIV UTSKRIFT

Papperspyssel i höst: skriv ut en glad Halloween

Ha papper och sax redo. Kolla in de här enkla idéerna för kort, masker, dekorationer och andra utskrifter med hösttema som du kan skapa hemma.
Halloween-dekorationer placerade på en trähylla och hängande från en vitmålad gren.

Halloween blir alltmer populärt och har blivit en dag för bus, godis och alldeles för många sötsaker. Det behöver dock inte betyda att du måste skynda dig och köpa dyra nya dräkter eller plastdekorationer. Upptäck de medvetna, roliga och miljöanpassade möjligheterna med papperspyssel – hemgjorda dekorationer, egna Halloween-masker, återanvändbara godispåsar och mycket mer.

Allt du behöver är en kreativ gnista, papper och en Canon-skrivare. PIXMA TS7450-serien är kompatibel med en mängd olika material, till exempel magnetiskt fotopapper som kan sättas in via den automatiska dokumentmataren, vilket gör den perfekt för en mängd olika projekt. Den kompakta Canon SELPHY CP1500 skriver ut bilder av hög kvalitet på en mängd olika papper, från vykortsformat till minietiketter, så du kan skapa egna dekorationer för att välkomna hösten.

Välj de papperspyssel som främjar din fantasi, hämta mallen eller designen som fångar din blick, skriv ut på rekommenderat papper och följ instruktionerna för en spektakulär spöklik höst.

Utskrivbara dekorationer

Halloween-dekorationer i papper som hänger från en vitmålad gren.

I I Creative Park finns en mängd mallar för Halloween-utskrifter, till exempel det här roliga dekorationssetet. Här finns även information om monteringstid och rekommenderade papperstyper.

En flinande karvad pumpa i papper.

Den här flinande karvade pumpan passar utmärkt på en fönsterbräda och kan anpassas till att se mindre läskig ut om du vill ha en pumpadesign för en mer höstliknande stil.

Halloween, precis som många andra högtider, markerar årstiden – nätterna blir längre och dagarna blir kallare. Naturen är också som mest färgstark och träden sprakar med nyanser av rött och orange.

Du kan ta in höstens teman och färger i ditt hem genom att skriva ut små bilder av hög kvalitet av närliggande trädgårdar eller parker genom att använda en kompakt trådlös skrivare som Canon SELPHY CP1500 eller SELPHY Square QX10. Fäst bilderna på en gren för att skapa en vacker dinglande inredningsdetalj som kan pryda väggen ovanför eldstaden, precis som inredningsdesignern Jasmin Robertson gör i sin guide till naturinspirerad heminredning. Eller gör egna bladdesigner. Skriv ut dem på färgglatt papper – lila, orange och svart för en Halloween-känsla – och gör dem till vimplar med en hålslagare och snöre.

Canon Creative Park-appen har en mängd idéer och kostnadsfria mallar till Halloween. Varför inte dekorera hemmet med minifladdermöss, katter och häxhattar? Eller knyt upp en banderoll med texten ”Happy Halloween” i fönstret? Allt skrivs ut på papper, så du kan vika ihop dem och spara dem till nästa år eller återvinna dem.

Halloween-masker och -dräkter

Flera olika Halloween-masker i papper ligger på ett bord under en banderoll med texten ”Happy Halloween”.

Det finns mängder av mallar till Halloween-masker på Creative Park, bland annat svarta katter och storögda ugglor, som kan vara en bra utgångspunkt för din utklädnad. Det finns till och med en häxhatt och kvast.

Barnen kommer att älska att lägga sin energi och fantasi på att göra egna dräkter. Börja med en egen Halloween-mask. Använd Canons matta fotopapper för ett resultat med kraftigare färger och skriv ut på din Canon PIXMA-skrivare. Den enkla och mångsidiga Canon PIXMA G650, med sina sex färgämnesbaserade bläck, levererar enastående kvalitet. När du har klippt ut masken – även ögonen – fäster du gummiband på vardera sida, antingen med hål, lim eller tejp.

Hitta sedan några höstliknande t-shirtdesigner. Du kan välja pumpor eller en kopp varm choklad för att markera årstiden. Eller, om du vill visa upp din läskigare sida, svarta katter eller skelettben, som ser fantastiska ut när de skrivs ut i vitt på svart bakgrund. Gör dem extra speciella genom att skapa en matchande uppsättning med barnens namn och året, eller en fullständig uppsättning för hela familjen.

Återanvändbara kylskåpsmagneter

En hand som placerar svarta kattmagneter på framsidan av en spis.

De här mallarna av svarta katter är perfekta för att dekorera ett kök före en höstfest. Papperspyssel kan även bidra till att sammanföra familjen och ge syskonen möjlighet att knyta an genom sina delade kreativa prestationer.

Du kan till och med göra dekorationer som du kan använda år efter år, oavsett om det är på kylskåpet eller en spegelram – alla metallytor kan visa upp dina hemgjorda magneter. Allt du behöver är din Canon PIXMA-skrivare och Canons magnetiska fotopapper.

Glöm inte att ha din Canon-kamera eller smartphone nära till hands under festligheterna så att du kan fånga speciella ögonblick när de händer. Du kan sedan skriva ut dessa via Wi-Fi med din Canon PIXMA-skrivare med appen Canon PRINT för att skapa albumutskrifter, väggkonst eller magneter så att du kan dela dem med vänner och familj och återuppleva händelserna i flera år framåt. Det är även enkelt att skapa kollage, kalendrar och affischer från din smartphone med appen Canon Easy-PhotoPrint Editor. Släpp loss din kreativitet och gör den här Halloween värd att minnas.

Festpåsar, etiketter och presenter

Två muffins med glasyr och tårtflaggor i Halloween-tema.

De här enkla tårtflaggorna är ett perfekt projekt för att komma igång. Att klippa ut mallar är ett bra tillfälle för barn att finslipa sin finmotorik. Se till att du är nära till hands för att hålla uppsikt över mindre barn.

Ett ark bilder med hösttema matas ut från en kompakt Canon-skrivare.

Skräddarsydda bokmärken med hösttema är perfekta presenter till dina Halloween-festpåsar och är enkla att skapa i appen Canon SELPHY Photo Layout.

Huset ser bra och festligt ut och hela familjen är utklädd. Nu kan festen börja! Du hittar massor av anpassningsbara inbjudningar, kuvert och Halloween-kort på Creative Park. Du kan skriva ut dem på din PIXMA-skrivare på dubbelsidigt matt papper i kortformat med ett veck i mitten och kuvert för hemgjorda kort. Om du hellre använder en av dina egna bilder är papperet i vykortsformat för Canon SELPHY CP1500 förtryckt med linjer för frimärke och adress.

Halloween-hinkar i papper är perfekta att servera festliga tilltugg i och Halloween-påsar är utmärkta att fylla med presenter till gästerna. Tillsammans med sötsaker och en bit pumpapaj kan du fylla dina goodie bags med anpassade minnessaker. Varför inte skriva ut etiketter med passande tema på Canon SELPHY CP1500 för att dekorera pennfodral, speglar och telefoner? Du kan till och med skapa bokmärken med dina favoritbilder från dagen med alternativet för bokmärkeslayout i appen SELPHY Photo Layout. Det går så snabbt och enkelt att välja, anpassa och skriva ut direkt från appen till SELPHY CP1500.

Vad du än gör i höst, se till att skapa höstmagi med din PIXMA- eller SELPHY-skrivare och en nypa kreativitet.

Skrivet av Rachel Segal Hamilton

Relaterade produkter

Relaterade artiklar