KREATIV UTSKRIFT

Ge liv åt dina kreativa hantverksprojekt med appen SELPHY Photo Layout

Den professionella hantverkaren och bloggaren Emma Jewell visar hur du skapar projekt som bländar med hjälp av appen Canon SELPHY Photo Layout.
En hand tar ett utskrivet ark med levande bilder från en Canon SELPHY CP1300-skrivare omgiven av pärlor, halsband och ett färgdiagram.

Hantverksexperten och konstnären Emma Jewell sätter en glittrig prägel på allt. Emmas Instagram-flöde innehåller alla regnbågens färger och det är fullspäckat med hantverksinspiration och hennes månatliga Craft and Cocktail Club. Hon brinner för att skapa saker, särskilt om det finns glitter med i bilden.

”Jag tror att alla har en kreativ sida, de måste bara ta reda på var den finns”, säger Emma, som har sitt eget hantverksmärke Sassy Crafting och började jobba som frilansande skapare för fem år sedan.

Emma medger att hon har en förkärlek för färg, glitter och att ”placera saker i regnbågens färgordning” och hon antog utmaningen att visa hur kul man kan ha med Canon SELPHY Photo Layout-appen. Appen gör det inte bara möjligt att skapa intressanta fotolayouter utan kan även användas som ett kreativt konst- och designverktyg, med alternativ för att lägga till filter, text, stämplar och grafik, vilket gör den perfekt för scrapbooking och roliga personliga fotoprojekt. När du är nöjd med dina skapelser kan du använda den kompakta Wi-Fi-fotoskrivaren Canon SELPHY CP1300 för att skriva ut dina inspirerande kollage direkt.

Här visar Emma varför den kostnadsfria appen för kollage, Canon SELPHY Photo Layout, och Canon SELPHY CP1300-minifotoskrivaren är den perfekta kombinationen för kreativa hantverk.

1. Samla idéer

Ett antal pärlor och halsband bredvid en pappersbit med bilder av pärlhalsband och armband.

Emma har bloggat sedan 2014 och har producerat innehåll för varumärken som Hobbycraft, Cricut och Trimcraft. Hon älskar att skapa egna unika projekt istället för att köpa vanliga saker i butiker.

”Jag älskar scrapbooking och jag älskar att anpassa kläder”, säger Emma, som använde appen SELPHY Photo Layout för att samla idéer till sina hantverksprojekt. ”Jag samlade in inspiration – olika mönster och färger – för ett par jeans som jag ville anpassa, några idéer för färgglad väggkonst, en broderad sminkväska med paljetter och några smycken med 90-talstypiska plastpärlor och en kedja.

”Jag samlar idéer från överallt, även Pinterest. Jag ville verkligen göra något med jeans och blommor, så jag tittade på tusenskönor. Jag använde appen för att kombinera allt och se vilken design som passade bra.”

2. Redigera dina inspirerande idéer

Tusenskönor i tyg, en pappersbit med bilder av tusenskönor och en bild på jeans med tusenskönor på en vit yta.

Med appens kombinationslayout kan du ordna foton i olika storlekar och Emma använde det här alternativet för att skapa ett fotokollage med tusenskönor för de jeans hon planerade att anpassa.

Tusenskönor i tyg, en pappersbit med bilder av tusenskönor och en bild på jeans med tusenskönor på en lila yta, bredvid en Canon SELPHY CP1300-skrivare.

Appen SELPHY Photo Layout har en mängd alternativ för att lägga till filter, stämplar, text och grafik, så att du kan skapa ett eget roligt fotokollage.

Appen SELPHY Photo Layout har sex layoutalternativ att välja bland:

Välj och skriv ut: Med det här alternativet skapas en enda bild.

N-på-1: Med det här alternativet delas papperet upp i två, fyra eller åtta lika stora bilder per sida.

Blandad: Med det här alternativet blandas automatiskt bilder med olika sidförhållanden så att ett färdigt kollage med dina bilder skapas.

Bokmärke: Med det här alternativet skapas två layouter längsmed varandra.

Kombination: Med det här alternativet ordnas bilder i olika storlekar tillsammans (som sedan kan klippas isär efter utskrift).

Etikett: Med det här alternativet kan du använda dina bilder för att skapa fyrkantiga eller små etiketter.


Om du har hämtat den senaste versionen av appen kan du skapa en bokmärkeslayout med två olika designer istället för samma design upprepade gånger. När du skapar hantverk kan du även välja bland ett förbättrat utbud av färger för text och grafik och en ”anpassad övermålning” för att få en unik UV-punktseffekt, som gör att vissa delar av bilden ser vackrare ut än andra, vilket ger spännande kreativa möjligheter.

Emma använde flera layouter för att sammanställa sina idéer. ”För vissa har jag lagt till text och några av etiketterna”, säger hon. ”Jag lade till blomsteretiketter ovanpå jeansen för att se hur de skulle se ut. Med appen kunde jag även lägga till en prickig bakgrund i ett av avsnitten”, förklarar Emma. ”Jag använde tre bilder och ett prickigt område, där jag kunde lägga till anteckningar om jag ville.”

3. Skriva ut dina designer

Ett utbud av färggranna hantverksmaterial och utskrifter runt en Canon SELPHY CP1300-skrivare.

Emma älskar färg och glitter och hennes färgglada design är perfekt för Canon SELPHY CP1300, som ger utskrifter i kortstorlek med olika ytor.

En Canon SELPHY CP1300-skrivare som skriver ut ett pappersark med fyra olika gnistrande mönster på det.

Canon SELPHY CP1300, som är kompatibel med Apple AirPrint, gör det enkelt att skapa roliga ögonblicksbilder att visa upp på anslagstavlor och väggar.

Emmas utskrifter, som gjordes snabbt och enkelt tack vare den kompakta fotoskrivaren Canon SELPHY CP1300, matchade hennes typiska livfulla stil. ”Färgerna var riktigt klara och visade definitivt alla nyanser jag ville visa. Jag skrev till och med ut ett litet färgdiagram för en av dem och det visade verkligen hur färgerna såg ut som på skärmen”, säger Emma.

”Jag gillade hur snabbt SELPHY CP1300 skrev ut. Det är enkelt och går snabbt att skicka bilden från appen direkt till skrivaren. Det var även enkelt att byta ut eller lägga till saker om något inte kändes riktigt rätt eller om jag hade ändrat mig – jag kunde enkelt skriva ut en annan version. Jag gillar verkligen papper i storleken 6 x 4 eftersom du får plats med några bilder på samma ark.”

SELPHY Photo Layout-appen är även kompatibel med den kompakta skrivaren Canon SELPHY Square QX10.

4. Hitta inspiration för ditt eget hantverksprojekt

En sminkväska med ett glittrande ark, band och paljetter placerade på den, intill en bild av ett par vita kängor med en blank, holografisk effekt.

En inspirerande bild – som det här paret holografiska stövlar – är en utmärkt utgångspunkt för att komma igång med ditt kreativa projekt. ”Skorna med det holografiska elementet var en utgångspunkt”, förklarar Emma. ”Ett exempel på vilken typ av kläder som sminkväskan passar ihop med”.

Emmas bästa tips för nyblivna hantverkare är att använda ett roligt tema för att rivstarta sina projekt och låta det utvecklas därifrån. ”Samla så mycket inspiration du kan”, säger hon. ”Välj sedan en bild att börja med, oavsett om det handlar om en färg, ett objekt som du vill anpassa eller bara en bild på ett par skor, och använd den som utgångspunkt.”

Emmas idéer börjar vanligtvis när hon stöter på problem och vill skapa en egen sak istället för att gå till butiker och köpa en lösning. ”Jag bär med mig en bärbar dator för saker som bara dyker upp i huvudet när jag rör mig ute”, säger hon. ”Jag tänker på saker som jag kanske vill ha på mig själv eller använda hemma. Istället för att köpa något tänker jag ”Hur kan jag skapa det som jag är ute efter?”

Oavsett om du utforskar dina hantverksidéer med den kompakta Canon SELPHY CP1300 eller SELPHY Square QX10 kan SELPHY Photo Layout-appen hjälpa dig att uttrycka din kreativitet med fotokollage.

Om du vill ha mer hantverksinspiration, från fjärilar till stämningscollage, klickar du här.

Skrivet av Lorna Dockerill

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skapa året runt

  Kolla in de inspirerande idéerna för din SELPHY Square QX10 från Jesus Sauvage.

 • UTSKRIFT OCH PYSSEL

  Skapa en explosionslåda

  Lini Trinh delar med sig av sin ”explosionslåda” av papper som hon skapar med en Canon SELPHY CP1500.

 • UTSKRIFT OCH PYSSEL

  Kom i julstämning med bilddekorationer

  I det andra SELPHY Craft Club-projektet delar Duygu Turgut Gokpinar med sig av sin erfarenhet av Canon SELPHY Square QX10.

 • KREATIVA UTSKRIFTER

  Gör en vision board av ditt liv

  Matcha ditt hem med din stil med hjälp av Canon SELPHY Square QX10.