APP

Canon
MOBILE FILE TRANSFER-app

Dra nytta av kraften hos 5G och omdefiniera ditt trådlösa arbetsflöde med en app för mobil filöverföring som gör att du kan skapa, redigera och lägga till IPTC-data i bilder för snabbare taggning och katalogisering när du är ute i fält.

EFFEKTIVISERA ARBETSFLÖDET

Utveckla ditt arbetsflöde och arkivera dina bilder snabbare med en app som bygger på höga prestanda. Lägg till metadata i bilder, konfigurera FTP-protokoll och mycket mer med den här mobilappen från Canon med din 5G-kompatibla telefon. Den gör att du kan leverera på en helt ny nivå – även när du fortfarande fotograferar.

 • ARBETA SMARTARE

  Skicka bildinformation direkt till kameran

  Använd appen för att lägga till IPTC-metadata i bilder före eller efter fotografering. Ladda kameran med fotograferingsinformation som plats, motiv, händelse och kamera som används för att spara tid efteråt.

 • OPTIMERAD EFFEKTIVITET

  Importera förberedda data

  Tid som du lägger ned innan en fotografering ökar effektiviteten efteråt. Därför kan du lägga till information och röstmemon automatiskt i bilderna, i samma ögonblick som de tas.

 • ANSLUT VAR DU ÄN ÄR

  Skapa inställningar för FTP-server och spara på telefonen

  Använd appen för att lagra upp till 20 FTP-adresser, överföra stillbilder via Wi-Fi eller en 5G-kompatibel telefon – den perfekta lösningen för professionella fotografer på resande fot.

 • TA BILDER OCH LADDA UPP

  Anslut via USB eller Wi-Fi1 och överför automatiskt

  Appen stöder trådbunden eller trådlös anslutning för snabb och stabil bildöverföring från kamera till app. Använd telefonens mobila anslutning eller Wi-Fi-anslutning för att överföra bilder till klienter i samma ögonblick som de tas.

 • DIREKT ÖVERFÖRING

  Välj och skicka bilder

  Visa dina bilder i appen och skicka individuellt eller som en batch via överföring av flera bilder. När du har skickat dem markeras miniatyrbilderna för att visa att överföringen har slutförts.

 • BESKÄR, BETYGSÄTT OCH MER

  Beskär2, lägg till röstmemo och ge ett betyg med stjärnmärkningar

  Beskär och skicka dina bilder och använd bedömningen med universellt stöd för att ange preferens. Lägg även till röstanteckningar i dina bilder för specifik information eller instruktioner.

 • Viktiga fördelar

 • ARBETA SMARTARE

  Metadata enligt branschstandard

  Det är viktigt att se till att din copyright- och bildtextinformation överensstämmer med godkända protokoll när du arbetar med nyhetsorganisationer. Information som namn, copyright-information och bildtexten kan enkelt bäddas in i MFT-appen. Metadata enligt IIM-standard som är inbäddade i bilder kallas ofta ”IPTC-headers” och kan enkelt kodas och avkodas av de flesta populära fotoredigeringsprogram. Använd appen för att lägga till den här typen av metadata i bilder före eller efter fotografering. Ladda kameran med fotograferingsinformation som plats, motiv, händelse och kamera som används för att spara tid efteråt.

 • OPTIMERAD EFFEKTIVITET

  Arbeta smartare på distans och förbered dig snabbare

  Tack vare den fortsatta lanseringen av 5G-nätverk kan appen arbeta via telefonens mobilnät så att du kan arbeta på distans utan Wi-Fi och överföra bilder oavsett var du befinner dig. När du känner till detaljerna för ett uppdrag och skulle kunna lägga till informationen i förväg kan du, genom appen, göra just det och lägga till fotograferingsinformation automatiskt, t.ex. geotaggar via telefonens GPS och röstinformation, i samma ögonblick som bilderna tas. Appen kan låsas när informationen har matats in för att förhindra oavsiktlig radering när du är ute på fältet.

 • ANSLUT VAR DU ÄN ÄR

  Välj eller ändra inställningar för FTP-servern

  Med MFT-appen kan du välja eller ändra FTP-servern precis innan överföring, vilket gör det snabbare och enklare att skicka bilder till olika platser. Använd appen för att lagra upp till 20 FTP-adresser, överföra stillbilder via Wi-Fi eller en 5G-kompatibel telefon – den perfekta lösningen för professionella fotografer på resande fot.

 • TA BILDER OCH LADDA UPP

  Anslut via USB eller Wi-Fi1 och överför automatiskt

  Använd överföringsskärmen i appen för att se överföringsstatus i realtid för bilder när de skickas. Appen möjliggör trådbunden eller trådlös anslutning för snabb och stabil bildöverföring från kameran till appen. Använd telefonens mobila anslutning eller Wi-Fi-anslutning för att överföra bilder till kunder i samma ögonblick som de tas. Bilder överförs inte till telefonen, utan skickas bara via appen direkt från kameran så att du inte behöver oroa dig för att telefonens minne ska bli fullt. Det är även viktigt att veta att automatisk överföring kan användas för att skapa en säkerhetskopior av bilder någon annanstans när du fotograferar i farliga situationer.

 • DIREKT ÖVERFÖRING

  Välj och skicka bilder

  I appen finns det två sätt att skicka bilder på: som enstaka filer eller som grupp via flera bildöverföringar. Enkel bildöverföring är det enklaste sättet att skicka en specifik bild. Leta reda på den bild du vill skicka och klicka sedan på ikonen ”Överför” så skickas den till FTP-servern från kameran. Det här alternativet är perfekt om du behöver använda ett röstmemo via telefonen. För gruppsändning trycker du bara på knappen ”Välj” längst upp till höger på skärmen och väljer sedan bilderna du vill skicka. Du kan även välja en mängd bilder genom att trycka på och hålla ned en bild och sedan välja den sista bilden i den sekvens som du vill skicka. När du har skickat dem markeras miniatyrbilderna för att visa att överföringen har slutförts. Använd en trådbunden USB-anslutning för snabbare överföring.

 • BESKÄR, BETYGSÄTT OCH MER

  Beskär2, lägg till röstmemo och ge ett betyg med stjärnmärkningar

  MFT-appen har en grundläggande riktnings- och beskärningsfunktion som gör det möjligt att förbättra bilder innan de överförs via FTP. Apparna kan även användas för att sortera bilder efter stjärnmärkningar. Både appen och kameran kan använda dessa stjärnmärkningar för att du ska kunna redigera från en stor grupp bilder och välja vilka bilder som ska skickas från en slutlig uppsättning. Stjärnmärkningarna kan även användas för att identifiera olika motiv för senare redigering eller katalogisering efter en inspelning. Bedömningssystemet (med stjärnor) stöds universellt så att foton som har betygsatts även kan visas när de öppnas i de flesta fotoredigeringsappar som Lightroom och Photoshop. Därför kan stjärnmärkningarna användas som en del av ditt arbetsflöde, från fotografering till redigering.

 • Hämta Canons MOBILE FILE TRANSFER-app

  MOBILE FILE TRANSFER-appen kan hämtas utan kostnad från din enhet. Besök bara App Store eller Google play och sök efter "Mobile File Transfer".

  Se fullständig kompatibilitet på den relevanta appsidan.

  Kompatibilitetsinformation

  Canons MOBILE FILE TRANSFER-app finns tillgänglig för både iOS- och Android-enheter.

  Relaterade artiklar

 • SPORTFOTOGRAFERING

  Fotografera unika sportbilder

  Älskar du sport och vill ha tips och inspiration för hur du tar bra sportbilder? Fem proffsfotografer avslöjar tekniker de använder för att ta sina favoritbilder.

 • MAKROFOTOGRAFERING

  Abstrakt makrofotografering: fotografera tvålbubblor

  Upptäck hur du fotograferar slående, färgstarka och abstrakta makrobilder av tvållödder med denna enkla steg-för-steg-guide.

 • NATURFOTOGRAFERING

  Utformad för naturen

  Fem skäl till varför PowerShot SX740 HS är perfekt för naturfotografering.

 • ARTICLE

  EOS R6, EOS R5 och EOS-1D X Mark III har uppdaterats

  En firmwareuppdatering låser upp nya funktioner i Canons främsta kameror. Richard Walch, Martin Bissig och Eddie Keogh satte dem på prov.

 • Du kanske även är intresserad av

 • Appen Canon Camera Connect

  Anslut kameran till din Apple- eller Android-enhet för firmwareuppdateringar, fjärrstyrd fotografering eller för att enkelt hämta dina bilder.

 • Digital Photo Professional Express

  Bearbeta RAW-filer snabbt på dina mobila enheter var du än är.

  1. Mer information om kompatibilitet finns på Apple App Store eller Google Play Store
  2. Endast Android