VLOGGING

Ta ditt innehållsskapande till nästa nivå med Canon EOS R50

Från mode och mat till träning och livsstil – fyra influencers med hög profil visar hur man kan fånga och dela berättelser med Canon EOS R50 och förbättra sitt innehåll på sociala medier.
Influencern på sociala medier, Fatou N'Diaye, iklädd en fluffig brun kappa, böjer sig ned och ler mot en Canon EOS R50-kamera på ett stativ.

Att skapa innehåll är mer konkurrenskraftigt än någonsin och oavsett om du spelar in kvicka matvloggar eller inspirerande träningsfilmer kan det vara värt att fundera över om du kan förbättra filmen med en kamera som ger bättre prestanda, funktioner och bildkvalitet.

Det är där Canon EOS R50 kommer in. En systemkamera på ingångsnivå i Canons EOS R-system med en högupplöst 24,2 MP-sensor, avancerade automatiska lägen och ett intuitivt gränssnitt som gör den perfekt för blivande innehållsskapare och influencers på sociala medier.

Det finns så många sätt att förenkla innehållsskapandet med EOS R50, från dess kompakta och smidiga design till den skarpa bilden på den vinklingsbara touchskärmen, vilket gör den perfekt för att fotografera dig själv och livestreaming.

Fyra dynamiska innehållsskapare från Storbritannien, Frankrike och Tyskland har använt Canon EOS R50 för att fånga de intressen som ligger dem varmast om hjärtat. De berättar olika historier men har alla kunnat förbättra sitt innehåll med den här kraftfulla APS-C-kameran.

Läs vidare för att upptäcka hur EOS R50 gör det enklare, snabbare och bättre än någonsin tidigare att filma och dela innehåll.

Fatou N'Diaye: en modefotografering i Paris

Innehållsskaparen Fatou N'Diaye står på en svagt upplyst gata och håller Canon EOS R50 upp mot ansiktet och tittar in i sökaren.

Canon EOS R50 har utmärkta prestanda i svagt ljus, med autofokus som fungerar ned till -4 EV för att säkerställa att innehåll som skapas på natten eller i ett rum med svagt ljus fortfarande är skarpt.

Ett porträtt som tagits med en Canon EOS R50 av innehållsskaparen Fatou N'Diaye iklädd en trenchcoat, färgglad scarf och triangelformade solglasögon.

Kontrollerna på Canon EOS R50 är perfekta för nybörjare, med bland annat en snabb växling mellan stillbilder och film och guidade menyer på touchskärmen. Fatou har använt Canons avancerade spegelreflex- och hybridkameror, men lockades till enkelheten hos EOS R50. ”Jag förälskade mig första gången jag tog en bild”, säger hon. ”Allt finns där. Det är en kamera som får dig att älska fotografering.” Tagen på Canon EOS R50 med ett Canon RF 50mm F1.8 STM-objektiv inställt på 1/200 sek, f/2,8 och ISO 200.

Parisbaserade skönhetsbloggaren Fatou utvecklade en kärlek till fotografering när hon var ung, efter att ha sett sin far ta med sin Canon-filmkamera överallt. 2007 startade hon bloggen Black Beauty Bag för att prata om mode, särskilt för svarta kvinnor, och delar nu sina foton med fler än 150 000 följare på @blackbeautitybag. ”För mig går mode och fotografering hand i hand”, säger hon.

Fatou reste runt i Paris med Canon EOS R50 för att spela in sig själv cykla, shoppa och prova olika outfits. Kamerans Movie Digital Image Stabilization (IS) såg till att hennes filmer blev skarpa utan stativ, medan den mångsidiga vinklingsbara skärmen med 1,62 miljoner punkter gjorde det enkelt för henne att filma sig själv. ”Du kan justera autofokuseringen genom att trycka på motivet på touchskärmen”, säger Fatou. Kameran följer dig eller ditt motiv automatiskt.

Fatou säger att hon förälskade sig i storleken hos EOS R50. ”Jag förväntade mig inte att en sådan liten kamera skulle ha samma funktioner som en stor spegelreflexkamera”, fortsätter hon. ”Med EOS R50 kan du välja mellan olika bildstilar från det automatiska läget för kreativ variation.”

Precis som med smartphones har EOS R50 förinställningar och filter, och i läget för kreativ variation används automatiskt fyra olika kreativa effekter för varje bild du tar, så att du kan välja din favoritstil.

Trots att Fatou inte är nybörjare inom fotografering märkte hon att de här verktygen underlättade hennes arbetsflöde. ”För någon som inte vet mycket om fotografering är EOS R50 det rätta valet”, avslutar hon.

Elena Bulkowski: en dag i en träningsinfluencers liv

En bild som tagits med en Canon EOS R50-kamera på innehållsskaparen Elena Bulkowski som springer mot kameran över ett fält, iklädd en topp i korall och svarta leggings.

EOS R50 har samma autofokussystem som Canon EOS R10, som gjorde att Elena kunde hålla sina bilder skarpa. ”När jag är ute och joggar eller tränar behöver jag inte oroa mig för att jag är ur fokus eftersom kameran följer mig automatiskt,” säger hon. Tagen med en Canon EOS R10 med ett Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM-objektiv inställt på 77 mm, 1/500 sek, f/7,1 och ISO 100.

Livstils- och träningsinfluencern Elena Bulkowski sitter vid ett bord och äter en skål med flingor, med Canon EOS R50 på ett stativgrepp framför henne med touchskärmen uppfälld.

Den kompakta storleken hos EOS R50 visade sig vara perfekt för innehållsskapare som alltid är på resande fot. ”Jag stiger upp, lagar frukost, lägger upp en receptvideo, sedan lägger jag den bara i ryggsäcken och åker och vandrar”, förklarar Elena. ”Den är perfekt för mitt sätt att arbeta på eftersom jag kan ta med den överallt.”

Träningsfokuserade Elena lanserade @trainhard_eatwell 2014 efter att ha flyttat till Stuttgart i Tyskland och upptäckte att det inte fanns några sportklubbar i närheten. Hon delar med sig av sin passion för motion online och motiverar sina följare med hälsosamma recept och träningsfilmer – och behöver en kamera som kan hålla jämna steg med henne.

Canon EOS R50 har en serietagningshastighet på 12 b/s och kan spela in filmer i slow motion på 120 p, vilket är perfekt för Elenas livliga innehåll. Autofokussystemet Dual Pixel CMOS AF II följer Elena under träningspassen och håller henne i skarpt fokus. ”Mina löparfilmer är så jämna”, säger hon. ”Jag skapar mycket sportinnehåll och det är fantastiskt att autofokuseringen följer dig när du tränar.”

Efter att ha uppgraderat från en smartphone fann Elena EOS R50 intuitiv att använda. ”Det är så enkelt att växla mellan film- och stillbildsläge”, fortsätter hon.

EOS R50 har även 14 motivlägen för stillbilder, som automatiskt anpassar inställningarna för situationer som självporträtt och sport, tillsammans med sex filmmetoder.

Martyn Odell: recept på en matrevolution

Matinfluencern Martyn Odell lutar över köksbänken med Canon EOS R50 och justerar objektivet för att filma en tallrik med mat.

Matinfluencern Martyn har skapat mångsidigt innehåll med Canon EOS R50 tack vare det breda utbudet av kompatibla RF- och RF-S-objektiv. ”De utbytbara objektiven gör att jag kan leka med olika brännvidder”, säger han. ”Det är otroligt att kunna använda ett vidvinkelobjektiv för att fånga allt när jag filmar och sedan kunna växla till 50 mm för matfotografering.”

En Canon EOS R50 som är vertikalt monterad på ett stativ med en ringlampa och en mikrofon. Den vinklingsbara touchskärmen visar matinfluencern Martyn Odell som håller i en rödlök.

Den nya filmen för EOS R50 med demonstrationer av närbildsläget var perfekt för att spela in material med kameran. ”Efter att jag har hållit upp en ingrediens flyttas fokuset direkt tillbaka till mitt ansikte, vilket är exakt vad jag behöver”, säger Martyn.

På kontot @lagomchef gör Martyn TikTok-filmer där han lär människor hur de kan minska matavfallet och ha roligt i köket. Med en examen i fotografering och erfarenhet av spegelreflexkameror har Martyn använt en smartphone för att skapa spontant innehåll, men har blivit helt tagen av EOS R50 och dess förmåga att spela in 4K/30p-film, samt Full HD med 120p.

”Att få kvalitet med en enda knapptryckning är så viktigt för mig eftersom mitt innehåll är så oplanerat”, säger Martyn. ”Men jag vet att jag kan hämta kameran, starta den och spela in vackra 4K-filmer direkt. Möjligheten att spela in filmer i slow motion har även gjort mitt matinnehåll mer dynamiskt.”

De lättanvända fotograferingslägena hos Canon EOS R50 hjälpte honom också med närbilder av mat. ”En av de bästa funktionerna är fokusgaffling, vilket gör att du enkelt kan makrofotografera och välja rätt skärpedjup.”

Tack vare EOS R50-kamerans Bluetooth-kamerakontroll och trådlösa anslutning kan Martyn omedelbart publicera innehåll på sina sociala kanaler. ”Det är väldigt enkelt att skicka stillbilder och filmer från EOS R50 till min telefon via Canon Camera Connect-appen, som gör att du kan publicera innehåll online så snart det har spelats in”, säger han.

Zeena Shah: enkel designinspiration

Innehållsskaparen Zeena Shah tar ett foto av ett praktfullt dukat bord med en Canon EOS R50-kamera.

”I egenskap av någon som inte är särskilt teknikkunnig har EOS R50 varit väldigt okomplicerad och mycket intuitiv att använda”, säger Zeena. ”Det är otroligt att kunna ta foton och att de automatiskt dyker upp i telefonen några sekunder senare. Det kommer att spara så mycket tid.”

Ett porträtt som tagits med Canon EOS R50 av influencern Zeena Shah med rosa overall och blå hatt. Hon står mot en vitmålad vägg och skrattar.

Stil är väldigt viktigt för Zeena, så att kunna ta med sig sin EOS R50 i handväskan, hemifrån till studion, betyder mycket för henne. ”Den följer med mig överallt och hjälper mig verkligen att höja kvaliteten”, säger hon. ”Det känns som att jag är en riktig fotograf och att ta riktigt högkvalitativa bilder är ett nöje.” Tagen på Canon EOS R50 med ett Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM-objektiv inställt på 18 mm, 1/500 sek, f/9 och ISO 160.

Londonbaserade Zeena (@heartzeena) är en designer, stylist, presentatör och författare som återupptäckte den uråldriga konstformen marmorering under nedstängningen. Efter att hon först använt en smartphone för att fånga sitt hantverk letade hon efter ett steg uppåt i kvalitet.

EOS R50-kamerans exakta och skarpa bilder var tillfredsställande för Zeenas konstnärliga öga för ljusa toner och detaljer. ”Färgen är så vacker”, säger hon. ”Det är så verklighetstroget och det är så härligt att kunna dela den höga definitionen och den vackra färgmättnaden med mina följare.”

Med kreativ variation får du flera redigeringar för varje bild, vilket innebär att Zeena kan skicka sitt innehåll direkt till sociala medier. ”De färdiga filtren innebär att du kan lägga upp bilderna direkt”, förklarar hon.

Mest av allt gillade Zeena att använda EOS R50-kamerans slow motion-funktion för att fånga den fascinerande effekten av de virvlande bläckfärgerna i sina marmoreringsfilmer. ”Det är den sak som saknades i mitt innehåll från telefonen”, fortsätter hon. ”Fokusgafflingen på EOS R50 är också supercool. Den blandar bilder för att ge ett riktigt vackert skärpedjup som jag inte skulle kunna få på något annat sätt.”

Fördelar med EOS R50 för innehållsskapare

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Oavsett om du vill ha funktioner för ansiktsföljning och automatisk fokusering, intuitiva fotograferingslägen, en vinklingsbar touchskärm för kontroll av din komposition och dina inställningar, detaljerad och levande bildkvalitet eller tillgång till det mångsidiga utbudet av objektiv som en kamera i EOS R-systemet kan tillhandahålla är EOS R50 den perfekta följeslagaren för att skapa fantastiskt innehåll att dela med vänner och följare.


Skrivet av Lauren Scott

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • FOTOGRAFERING

  EOS R50 jämfört med EOS R10

  Vi jämför de viktigaste funktionerna och designen hos två APS-C-kameror i EOS R-systemet.

 • FILM

  Tips för att förbättra dina filmer i sociala medier

  Fyra innehållsskapare diskuterar vad som utgör bra innehåll och hur man skiljer sig från mängden online.

 • FILM

  Så här spelar du in matfilmer av hög kvalitet som ett proffs

  Jessie Bakes Cakes har fått fler än 100 000 följare med sina häpnadsväckande matfilmer. Här förklarar hon hur man bemästrar matfilmning.

 • VLOGGANDE

  Så blir du en vloggare

  Kom igång och skapa vloggar av hög kvalitet med våra vlogging-tips för nybörjare.