UTSKRIFT OCH HANTVERK

Skriv ut livets viktigaste ögonblick med Canon Zoemini S2

Från resor på egen hand till första utställningar – vi pratar med en grupp unga människor om de händelser som har betytt mest för dem och hur de delade dessa minnen med direktkameraskrivaren Canon Zoemini S2.
Utsträckta händer håller ut flera Canon Zoemini S2-kameror, en utskrift och en person som också håller i en svartvit utskrift.

Alla har ett speciellt ögonblick i livet de är stolta över, eller en upplevelse som har gjort dem till den de är idag. Oavsett om det är en examen, en första semester med vänner eller ett bra betyg på ett prov ska de här prestationerna dokumenteras och delas.

Betydelsen av det där ”stora ögonblicket” kanske inte blir omedelbart uppenbar, och därför är det värt att fånga så många minnen som möjligt – stora som små – att dela på ett ögonblick med vänner eller familj, eller för att dekorera ditt rum eller dina tillhörigheter som en fin påminnelse om goda tider.

Canon utmanade en grupp studenter att visa upp sina stora livsögonblick i utskrifter. Upptäck vad de där livsomvälvande händelserna var och ta reda på hur de firade dem med direktkameraskrivaren Canon Zoemini S2.

Möt gruppen

Fyra unga personer poserar för en gruppselfie i en park. Bilden tas med en Canon-skrivarkamera.

Vår grupp fångade deras första möte i en bild. Kameraskrivaren Canon Zoemini S2 har ett ringljus och en spegel, vilket gör den perfekt för gruppselfies som du kan skriva ut direkt för att dela med dig till alla. Kamerans kompakta format gör den dessutom enkel att ta med sig.

En Canon Zoemini S2, smartphone och ett urval av utskrifter ligger på en träyta. En hand använder touchskärmen på smartphonen.

Canon Zoemini S2 kan användas som en direktkamera och -skrivare, så att du kan skriva ut från de befintliga bilderna i kamerarullen via Canon Mini Print-appen.

Vår grupp bestod av fyra studenter som studerade på Cardiff University i Wales: masterstudenterna Ashvin Tiwana, Megan Gaen och Shubhangi Dua, plus musikstudenten Evie Ingles som går första året. Tillsammans delade de och skrev ut sina stoltaste ögonblick i livet.

Gruppen använde Canon Zoemini S2, en smart 2-i-1-minifotoskrivarkamera som är perfekt för att spara värdefulla minnen. Den skriver ut på cirka 50 sekunder, vilket gör att du kan ge liv åt bilder nästan omedelbart, medan Canon Mini Print-appen hjälper dig att få ut mer av dina bilder och förvandla dem till små konstverk.

Ashvin Tiwana

En person som använder Canon Mini Print-appen på en smartphone för att göra sina bilder till runda klistermärken. Bordet i bakgrunden är täckt med utskrifter från Canon Zoemini S2.

”Jag gillade verkligen att skriva ut mina bilder på Canon Zoemini S2”, säger masterstudenten Ashvin Tiwana. ”Möjligheten att lägga till text i Canon Mini Print-appen är också en användbar funktion eftersom den hjälper dig att komma ihåg var du har rest. Den finns alltid på bilden som referens.”

En man ler mot kameran och håller upp en liten utskrift med semesterbilder framför ansiktet.

Med skjutreglaget på ovansidan av Canon Zoemini S2 kan användare växla mellan lägen, bland annat liggande utan blixt, stående med automatisk blixt och selfie med ringljus.

Ashvin valde en resa runt Vietnam som sitt stora ögonblick. Han älskar att resa ensam och har rest till när och fjärran för att utforska olika kulturer. Den första resan han åkte på ensam var till Frankrike och sedan dess har han rest runt Kambodja, Vietnam och Irland.

”Sedan jag var 19 år har jag haft turen att kunna resa runt i världen”, säger han. ”Det bästa med att resa ensam är att du inte behöver följa någon annans schema, och du får utforska och prova nya saker baserat på vad du tycker om.”

Bilden han valde att skriva ut togs på resan till Vietnam år 2020, när han var på en båttur runt Halong Bay.

”Jag gillade verkligen hela min upplevelse i Vietnam eftersom jag fick en riktigt bra vän på båtresan och vi står varandra fortfarande nära”, säger han. ”Det gjorde att jag tycker ännu mer om att resa ensam eftersom du får träffa fina människor och du kan skapa ett speciellt band, inte bara till de platser du ser för första gången, utan även till de personer du ser dem med.”

Händer placerar runda klistermärken på baksidan av en smartphone.

”Det är fantastiskt att du kan lägga till ramar, filter och etiketter i Canon Mini Print-appen”, säger Ashvin.

För att stolt visa upp ett av hans favoritminnen beslöt sig Ashvin för att skriva ut sin bild med Canon ZINK 1,3-tums förklippta runda klistermärken och för att fästa utskriften, samt fler bilder från hans andra äventyr, på baksidan av telefonen, så att han kan se dem varje dag och bli påmind om sina resor. Kameraskrivaren Canon Zoemini S2 och klistermärkena är både små och lätta nog att ta med dig på dina äventyr för att skriva ut minnen omedelbart.

Evie Ingles

Ett svart banjofodral lutar mot en vitkaklad vägg medan en person fäster Canons runda klistermärken på den.

”Jag tyckte att Canon Zoemini S2 var riktigt roligt”, säger musikstudenten Evie Ingles. ”Den är liten och kompakt, så den är lätt att ta med sig. Du kan ta bilder med den eller skriva ut bilder från din smartphone – det är så enkelt.”

En kvinna tittar rakt mot kameran och håller i en liten utskrift av sig själv på scen framför ansiktet.

För Evie var hennes stora ögonblick att framträda på scenen inte bara en trevlig konsert, utan även en meningsfull upplevelse. ”Det var något av det roligaste jag någonsin har gjort, och det var en stor milstolpe i mina framträdanden och för mitt självförtroende”, säger hon.

Evie valde sitt första popframträdande som sitt stora livsögonblick och ville spara minnet genom att fästa utskriften från Canon Zoemini S2 på sitt banjofodral för att bära med sig den på framtida spelningar.

”Det var förmodligen det största framträdandet jag har gjort hittills”, förklarar hon. ”Det var med popföreningen på Cardiff University och för mig var det en stor grej eftersom jag sjöng på en stor scen inför en stor publik.”

Förutom att sjunga spelar Evie även saxofon, klarinett, flöjt, banjo och piano. Utskriftspappret till Canon Zoemini S2 med självhäftande baksida var praktiskt för Evie när hon gjorde utskriften till sitt banjofodral. Hon skrev även ut några bilder på Canon ZINK 1,3-tums förklippta runda klistermärken för att dekorera musikfodralet ytterligare.

”Jag gillar att sätta bandklistermärken på mitt banjofodral, så jag har även fäst min utskrift från Canon Zoemini S2 där”, säger hon. ”Det blir en fin påminnelse om den här milstolpen när jag åker på spelningar.”

Evie tyckte även om Canon Mini Print-appen och lade till en ram i sin bild. ”Det var jätteenkel att använda”, säger hon. ”Det var enkelt att ansluta Canon Zoemini S2 via Bluetooth, och jag lade till en ram i min bild som var fantastisk eftersom den hade samma färgschema som bilden och verkligen förbättrade den."

Megan Gaen

Ett par händer håller upp en Canon Zoemini S2 och en smartphone som visar Canon Mini Print-appen, med en examensbild på skärmen.

Masterstudenten Megan Gaen tyckte om att experimentera med funktionerna i Canon Mini Print-appen. Du kan använda självutlösaren och fjärrslutaren via appen, kontrollera Live View, lägga till häftig anpassning och skapa kollage.

En kvinna fäster en liten svartvit bild på en ljusslinga där det redan sitter andra bilder.

Megan tyckte att Canon Zoemini S2 var mycket enkel att använda. Hon visade upp sin utskrift i sitt sovrum på universitetet, fäst på en ljusslinga.

Megan fokuserade på sin grundexamen ”hemma” som sitt stora ögonblick. Precis som många studenter vars universitetsupplevelser påverkades av covid-19-pandemin, ställdes Megans examen vid University of Southampton in.

”Mitt stora ögonblick var 2021 när jag tog min grundexamen i tyska och spanska”, säger hon. ”Vi kunde fortfarande hyra klänningar, så jag ordnade en liten examen hemma hos mina föräldrar. Vi har några fina bilder och det var verkligen viktigt eftersom det var fyra år av hårt arbete och det kändes som ett ögonblick värt att fira.”

Förutom att hänga upp sin utskrift i sitt sovrum på universitetet planerar Megan att sätta upp en kopia på sin fotogallerivägg i sitt rum hemma. ”Den har ett svartvitt tema, så jag använde Canon Mini Print-appen för att lägga till ett svartvitt filter. Det var väldigt praktiskt eftersom jag inte behövde bekymra mig om att redigera den på datorn”, förklarar hon.

Megan skrev ut med hjälp av en befintlig bild från sin kamerarulle på sin smartphone, men det finns en filterknapp på baksidan av Canon Zoemini S2 som gör att du kan växla från livfulla färger till att fotografera i svartvitt. Det går även att ansluta till Facebook, Instagram och Google Photos via appen och skriva ut dina bilder därifrån.

”Jag tyckte att det var riktigt häftigt att lägga till alla små etiketter, filter och ramar och sedan kan du anpassa bilden efter din egen smak”, säger hon. ”Det gick enkelt och snabbt – och jag behövde inte tänka på att bläcket skulle torka.”

Shubhangi Dua

En ung kvinna som sitter i en korgstol håller stolt upp en målning. I hennes knä och bredvid henne finns ytterligare två färgglada konstverk.

Masterstudenten Shubhangi Dua använde Canon Zoemini S2 för att skriva ut en serie bilder från sin första konstutställning. ”Jag har aldrig sett konst som ett yrke förut, men efter utställningen känner jag att jag nu kan kalla mig en konstnär”, säger hon.

Shubhangi är en blivande konstnär och naturligtvis var hennes kreativa passion tvungen att passa in i hennes stora livsögonblick. Hon uppfyllde nyligen sin barndomsdröm om att ha sin första konstutställning på Fringe Arts Festival i Bath, England.

”Jag valde den här målningen (se ovan) som mitt stora ögonblick eftersom det här verket kommer från min första utställning”, säger hon. ”Bara att se mitt arbete på en vägg bland flera andra talangfulla konstnärer gav mig en känsla av bedrift och erkännande för det hårda arbete jag har lagt ned på det. Dessutom är det ett stort ögonblick eftersom jag under många år trodde att jag inte var tillräckligt bra för att vara konstnär och jag är glad att jag visade att jag hade fel.”

En Canon Zoemini S2 står med framsidan nedåt på färgglada konstverk, bredvid ett litet klistermärke med konst som fästs i en dagbok.

Shubhangi skriver ut sitt stora livsögonblick till sin dagbok. Canon Zoemini S2 har en laddningstid på cirka 120 minuter och du kan till och med skriva ut medan du laddar.

En kvinna i en grå rock ler mot kameran, medan en hand håller upp en liten utskrift med bilder av konstverk framför henne.

Med kantknappen lägger du till en vit eller anpassad kant på utskriften.

Shubhangi skrev även ut två målningar från utställningen som var mycket personliga för henne. ”Dessa två målningar är avsedda att titta på varandra”, förklarar hon. ”Den stora är min mamma och den lilla är jag när jag var yngre.”

Canon Mini Print-appen levereras med ett stort utbud av etiketter, från blommor till djur. Shubhangi använde appen för att lägga till några blometiketter i sin utskrift av målningarna för att återspegla det naturliga temat. ”Jag har satt utskrifterna i min dagbok och jag ska göra kopior och sätta upp dem i mitt rum som en tavla med bedrifter för att påminna mig själv om att jag har gjort det”, säger hon.


Så oavsett om du vill basunera ut ditt ”stora ögonblick” och visa upp det för världen eller hålla minnet vid liv i en personlig dagbok är Canon Zoemini S2 och resten av Canon Zoemini-sortimentet perfekt för att skapa utskrifter att visa upp hemma, dekorera dina tekniska prylar och dela med familj och vänner. Vad väntar du på? Glöm inte att dela dina resultat med hashtaggen #FreeYourStory och tagga @canonemea.Skrivet av Tamzin Wilks

Relaterade produkter

Relaterade artiklar