KREATIV UTSKRIFT

Uttryck dig med Canon Zoemini S2

Upptäck hur dansarna Max Kion och Dottz Brown firar livets stora ögonblick och aldrig missar en rörelse med Canons 2-i-1-minifotoskrivare.
En ung man och kvinna tittar lyckligt på en vägg med en samling minibilder. Kvinnan håller i en Canon Zoemini S2.

Vart tar livets rytm dig? Oavsett om du dansar på gatan eller ger dig ut på stan kan du fota och skriva ut dina egna unika stories medan du utforskar världen med Canon Zoemini S2. Den här 2-i-1-fotoskrivaren i fickstorlek är utformad för att användas med Canon Mini Print-appen och gör det möjligt för innehållsskapare att fota och skriva ut – allt från en enda enhet.

Med en lättanvänd kamera med 8 MP, ZINK™-teknik och möjlighet att spara bilder på ett Micro SD-kort till senare är Canon Zoemini S2 det perfekta verktyget för kreativa personer som vill uttrycka sig direkt. Det upptäckte dansarna Max Kion och Dottz Brown när de tog med sig direktkameran och -skrivaren på ett träningspass i ett lager.

Dansa på gatan

En ung man med långt hår tar en selfie och en kvinnlig vän som använder en Canon Zoemini S2.

Dansarna Max Kion och Dottz Brown var entusiastiska över att ge sig ut på en energisk kreativ fotografering med Canon Zoemini S2. De var några av de första som provade den och tyckte att den var det perfekta verktyget för att skapa på resande fot.

DJ- och livscoachen Max Kion föddes i Amsterdam, växte upp i Barcelona och bor nu i London. Hon använder dans som ett utlopp för kreativiteten – något som hon började ta på allvar under nedstängningen i Storbritannien under covid-19-pandemin.

”Jag har alltid älskat musik och jag har alltid älskat att dansa, men jag hade aldrig riktigt tagit det på allvar förrän nedstängningen som vi precis hade i Storbritannien”, säger Max. ”Det var då jag verkligen började sätta mig ner, öva och lära mig saker och jag insåg hur mycket jag gillade det. Det var mitt utlopp för kreativiteten, särskilt med housemusik – det går inte att inte känna sig glad när du dansar till det. Det är mitt sätt att hålla mig frisk på.”

Förutom att delta i musikvideor för producenter av housemusik är Max även med i en grupp av shuffle-dansare som samlas på olika platser i London med några högtalare och en DJ.

”Det är en så upplyftande och enande känsla att det blir som en stor gemenskap och det är där jag återhämtar mig varje vecka”, berättar Max om hennes shuffle-dansgrupp som träffas varje söndag.

Dansaren och arkitekten Dottz Brown från sydöstra London är också med i gruppen och började dansa för 13 år sedan med några vänner.

”Jag började dansa när jag var 15 år, i stort sett när YouTube blev till”, förklarar Dottz. ”På min 18-årsdag gav min syster mig en Canon-kamera som examenspresent när jag gick ut skolan. Jag började göra egna filmer på YouTube, bara som en plats för att ta ett steg tillbaka och prova något. Var sjätte månad träffade jag en grupp vänner på Trafalgar Square i London där vi lärde varandra olika rörelser, övade och gjorde filmer. Jag blev fast när jag var ung och slutade aldrig.”

Tre kameralägen för att uttrycka sig direkt

Tre Canon Zoemini S2-fotoskrivare i olika färger på ett träskrivbord, omgivna av miniutskrifter av två unga och glada människor.

Canon Zoemini S2 levereras med en inbyggd spegel och ringljus för att ta bättre selfies och den finns i tre färger: vit, roséguld och blågrön. ”Jag älskade de olika färgerna”, säger Max, ”och den var väldigt enkel att använda.” Om du bara vill skriva ut dina befintliga bilder kan du prova resten av sortimentet av direktskrivare, bland annat Canon Zoemini.

En man med beige byxor och en färgglad skjorta stoppar en Canon Zoemini S2-fotoskrivare i fickan.

”Den är slät och rundad med mjuka kanter, så jag kan stoppa den i fickan utan att den fastnar i något”, säger Dottz om Canon Zoemini S2. Den har dessutom en praktisk Micro SD-kortfunktion som innebär att du kan spara dina favoritbilder till senare om du får slut på papper eller vill dela dina bilder på sociala medier.

Dottz och Max var ivriga på att förvandla ögonblick till minnen och tog med sig Canon Zoemini S2 till ett tomt lager. Med 2-i-1-enhetens smidiga format och låga vikt upptäckte duon att de kunde ge liv åt sin kreativitet på en gång.

”Det var nästan som ett konstprojekt”, säger Dottz. ”Vi roade oss bara medan vi sprang runt i byggnaden och tog roliga bilder och bara experimenterade. Vi tog flera selfies och skapade sedan ett kollage på väggen med hjälp av enskilda utskrifter för att göra en större bild av alla mindre bilder.”

Förutom läget Selfie har Canon Zoemini S2 ytterligare två kameralägen: Utomhus och Porträtt, med möjlighet att redigera och lägga till filter och kanter i kameran, med hjälp av knapparna Effekter och Ramar, före utskrift. Innan du tar en bild kan du även kontrollera att bilderna är skarpa genom att använda Live View i Canon Mini Print-appen. Läget Utomhus använder inte blixt, Porträtt använder automatisk blixt och Selfie använder ringljuset.

En Canon Zoemini S2 och en scrapbook på ett skrivbord med bilder av en ung man och kvinna som gör grimaser och är glada.

”Min största dröm har alltid varit att dansa på en festivalscen med energin från publiken”, säger Max, som flyttade till London för två år sedan för att bli skådespelerska innan hon insåg att det inte var något för henne.

En person som använder en Canon Zoemini S2 för att fotografera en vägg med många små bilder av två unga och glada människor.

”Jag arbetar inom arkitektur på heltid och jag kvalificerades efter halva tiden förra året”, säger Dottz. ”På fritiden dansar jag för skojs skull och mediterar lite.”

Dottz har använt direktkameror tidigare och ser dem som ett verktyg som hjälper kreatörer att uppleva ögonblicket. ”Direktkameror får dig att tänka att bilden måste räknas. Du vill inte slösa på film, eller i det här fallet papper, vilket gör ögonblicket mer värdefullt snarare än mindre”, säger han. ”Det får dig att fokusera, men gör också minnet mer betydelsefullt eftersom du måste vara närvarande. Du kan inte bara trycka på slutaren, ta 60 bilder och välja den bästa. Den bästa är den enda som finns. Få den att räknas.”

Anpassa dina bilder

En ung man med långt hår som sitter i en stol med sin mobiltelefon för att skriva ut en bild från Canon Zoemini S2.

”När jag dansar på gatan och folk stannar för att titta börjar de genast att le, oavsett vad de har varit med om under dagen”, säger Dottz, som här skriver ut en bild från Canon Zoemini S2. ”Det är positiv energi.”

En bild av en leende ung man och kvinna som består av flera mindre bilder på en blågrå vägg.

Dottz och Max skapade sammansatta utskrifter för att sätta upp tillsammans på väggen, vilket är ett sätt att vara kreativ med utskrifter.

Genom att ansluta Canon Zoemini S2 till sin telefon kunde Max redigera sina favoritbilder innan utskrift med den kostnadsfria Canon Mini Print-appen och upptäckte att idén att blanda digitala bilder och utskrifter verkligen inspirerade henne. Du kan även redigera dina bilder i kameran om du vill och anpassa dem efter din stil.

Canon Zoemini S2 var väldigt enkel att använda och appen är enkel att navigera i. Den har en stilren estetik”, säger Max. ”Jag älskade att lägga till olika effekter och du kan verkligen anpassa din bild och nästan göra scrapbooking genom att lägga till text, etiketter och filter. Det tyckte jag var så häftigt.

”Människor tar ofta bilder av direktutskrifter och lägger sedan upp dem på Instagram. Jag tycker att det är en riktigt bra idé att kunna använda Canon Zoemini S2 både digitalt och fysiskt. Jag gillar den mångsidigheten.”

Skaka liv i din kreativa process

Ett skrivbord med en scrapbook med svarta sidor, ett ljusblått anteckningsblock och en vit Canon Zoemini S2-fotoskrivare.

Canon Zoemini S2 är som att ha Instagram-bilder som du kan skriva ut och dela fysiskt med vänner i närheten, vilket är häftigt”, säger Dottz entusiastiskt.

För hängivna scrapbookers som Max är Canon Zoemini S2 dessutom ett fantastiskt verktyg för att visa lite av sin identitet på sidorna.

”Den är särskilt häftig för scrapbooking”, säger Max. ”Jag älskar scrapbooking eftersom det är som meditation för mig. Ibland kan jag använda färger för att göra olika teman och ibland använder jag det jag har samlat på mig under en dag. Andra gånger sätter jag bara dit en bunt klistermärken och ritar. Jag kan absolut föreställa mig att jag använder den här för att fylla min scrapbook eller för minnen som jag bara vill sätta upp på väggen.”

För Dottz fick Canon Zoemini S2 hans fantasi att flöda med nya och uppfinningsrika idéer för hans filmer och klistermärken, eftersom den kan fyllas på med 10 ark ZINK™-fotopapper med självhäftande baksida.

”Den tillför en typ av kreativitet”, säger Dottz, som även har ett Instagram-konto som han använder som en digital skissbok. ”Jag tänker genast på några av de visuella effekter som jag försöker göra i mina filmer. Om jag till exempel tar en bild, skriver ut den bilden och visar den för kameran, blir den stillbilden den första bilden i nästa film. Det verkar vara ett roligt verktyg.

”Tack vare den självhäftande baksidan kan du skapa en rund bild där du kan slänga in en tecknad effekt på dig själv”, fortsätter han. ”Lägg till en vit eller svart ring runt den, skriv ut cirkeln och sätt den på kepsen, skorna eller på baksidan av telefonskalet.”

Oavsett hur du vill anpassa dina bilder kan du förvandla dina ögonblick till minnen och dela dem med vänner, tack vare Canon Zoemini S2 – fånga livets rytm.

Skrivet av Lorna Dockerill

Relaterade produkter

Relaterade artiklar