A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

FAMILJEFOTOGRAFERING

Så tar du perfekta familjebilder med Canon EOS 250D

Familjebilder är tidskapslar som du kan se tillbaka på resten av ditt liv, så det säger sig själv att du vill att bilderna ska vara så skarpa och levande som i ögonblicket de togs.

Barn som växer upp, husdjur som leker eller utflykter i skymningen – för familjebilder som klarar tidens prövningar behöver du en kamera som är liten men har många funktioner. Oavsett om det är 4K-film, prestanda i svagt ljus, ett stort utbud av bildhastigheter eller Dual Pixel CMOS autofokus (AF) gör modern teknik att du kan fånga varje ögonblick var du än är och kan enkelt skapa fina minnen.

Här utforskar en familj funktionerna hos världens lättaste spegelreflexkamera med vinklingsbar skärm* och visar funktionerna hos Canon EOS 250D med imponerande resultat.

Upptäck fler spännande perspektiv

När du fotograferar familjeporträtt är kompositionen nyckeln. Det är viktigt att hitta rätt vinkel för att visa motiven från sin bästa sida och den vinklingsbara touchskärmen på Canon EOS 250D ger dig flexibilitetet att hitta ovanliga perspektiv. Den är helt vinklingsbar, vilket innebär att du kan vinkla den för att fotografera från vilket utsiktspunkt som helst. Det gör att du kan vara kreativ med dina kompositioner och till exempel fotografera barn i deras ögonhöjd eller vrida på den så att du också hamnar på bild.

Med touchskärmen kan du arbeta snabbt genom att toucha på området i bilden som du vill ska vara i fokus och justera inställningarna, så att du inte missar ett ögonblick.

Relaterade artiklar
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

FAMILJEFOTOGRAFERING

Ta bättre porträtt: roliga utmaningar med familjefotografering

Familjebloggaren Katja Gaskell bytte sin smartphone mot en Canon EOS M50 och blev förvånad över resultaten – imponera på dig själv genom att prova de här teknikerna.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

FAMILJEFOTOGRAFERING

Så här tar du naturliga, kreativa familjeporträtt

Den professionella porträttfotografen Christian Anderl berättar hur du kan använda din Canon-kamera för att ta spontana bilder av familjeögonblick.

Print your family's life story

KREATIV UTSKRIFT

Skriv ut din familjs levnadshistoria

Skriv ut och pyssla med bilder av minnesvärda familjeögonblick.

Om du vill koncentrera dig kompositionen kan du låta kameran ta hand om resten. När du har aktiverat autoläget mäter Canon EOS 250D ljuset och bestämmer de bästa exponeringsinställningarna för bilden. Den väljer den bästa kombinationen av slutartid, bländare och ISO för att skapa en bild med perfekta nyanser.

Välj din egen stil med Creative Assist

När du är ute och reser kan autoläget vara ett användbart verktyg för att fånga flyktiga ögonblick. Om du däremot vill få ännu mer kontroll över den kreativa processen gör Canons guidade användargränssnitt det enkelt att utforska kamerans fotograferingsalternativ – hitta tips och råd och förstå hur inställningarna fungerar.

Canon EOS 250D har ytterligare en funktion: Creative Assist. Den hjälper dig att ta dina bilder ett steg längre och ge dem din personliga stil. Creative Assist hjälper dig att ta bättre bilder genom en uppsättning effekter, filter och färgjusteringsverktyg som du kan använda på en bild innan eller efter att den tagits. Prova ett svartvitt filter för att ge familjeporträtt en tidlös, klassisk stil. Eller prova ett filter med starka och klara färger för att fånga spänningen på en familjesemester.

När du tar porträtt utomhus i starkt ljus kan skuggade ansikten ofta bli för mörka. Canon EOS 250D har en inbyggd uppfällbar blixt som du kan använda som ”fyllnadsljus”. Den ger dig precis tillräckligt med ljus för att fylla i skuggorna på motivets ansikte utan att påverka den sammanlagda exponeringen.

Om du vill ta din fotograferingsbelysning till nästa nivå har Canon EOS 250D ett tillbehörsfäste där du kan montera en av Canons Speedlite-blixtar för mer intensivt och exakt ljus.

Låt kreativiteten flöda under alla förhållanden

Middagar, fester, julafton … många familjetillställningar sker i svagt ljus! Om du använder blixt finns risken att motivet blir blekt, och det kan vara opraktiskt att använda ett stativ och en lång exponering. Lösningen är att förlita sig på ISO-kapaciteten från modern teknik som ger fantastiska färger och skärpa i hela omfånget.

Canon EOS 250D ger enastående resultat i svagt ljus, med ett ISO-omfång på 100–25600 som kan utökas till ISO 51200. Det här gäller inte bara för stillbilder – med Canon EOS 250D kan du även spela in filmer i utmanande ljusförhållanden, med upp till ISO 12800 för film när du spelar in i 1080p (Full HD) eller upp till ISO 6400 i 4K.

Komponera, låt kreativiteten flöda och fånga ögonblicket oavsett ljus!

När det gäller att dela bilden är anslutningsmöjligheter en nödvändighet i dagens samhälle. Med Canon EOS 250D kan du dela dina bilder direkt till din smartphone så fort du har tagit dem. Använd Canon Camera Connect-appen för att ansluta till kameran och överför sedan bilderna för att dela dina minnen med vänner och familj.

Vill du veta mer om hur du tar fantastiska bilder med din Canon EOS 250D? Mer information, idéer och inspiration finns i Canon Photo Companion-appen.


Skrivet av Jeff Meyer


*EOS 250D (svart/silver) är världens lättaste digitala systemkamera med APS-C-sensor och en helt vinklingsbar LCD-skärm. Inklusive batteri och minneskort enligt CIPA:s riktlinjer. Från och med 9 april 2019 (undersökt av Canon).

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fotograferingstips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker