KREATIV UTSKRIFT

Väck liv i familjens historia med utskrifter

Genom att skriva ut fotografier av dina värdefulla familjeminnen kan du lättare komma ihåg dem – men varför stanna där? Gå ett steg längre med våra fem kreativa tips!
Tre små barn sitter tillsammans på en säng och tittar på utskrivna familjefoton.

Det är nästan för enkelt att ta familjebilder idag. Smartphones och andra enheter är våra ständiga följeslagare och de fångar varje sekund av våra barns dagliga liv. De här bilderna begravs dock snabbt i en telefons digitala lagringsutrymme och ses sällan igen. Men det finns fortfarande sätt att ha de bästa minnena nära till hands.

Leti är mamma till fyra barn som är mellan 1 och 8 år gamla. Även om hon är en flitig användare av Instagram har hon alltid varit ett stort fan av fotoutskrifter. ”Förut lämnade vi in rullar med film och inväntade bilderna. När allt nu finns i molnet eller på telefonen gör vi inte det längre - bilderna finns där, men vi ser dem egentligen aldrig.”

Med hjälp av skrivarna Canon SELPHY Square QX10 och Canon SELPHY CP1300, tillsammans med en Canon EOS 250D-kamera, har Leti, hennes man Zac och deras barn hittat oändliga sätt att berätta sina historier och återfå glädjen med utskrifter. Här delar de med sig av sina skapelser.

1. Håll kontakten med personliga kort

En kvinna vid ett bord som fäster ett familjefoto på ett kort.

Leti producerar utskrifter från familjefoton med Canon SELPHY CP1300 och använder dem för att skapa gratulationskort som kan skickas till familj och vänner. Det sätter definitivt en personlig prägel.

En kvinna med sin lilla dotter i knät, som hjälper henne att skjuta in ett kort i ett kuvert.

Att skapa kort med självhäftande utskrifter från Canon SELPHY Square QX10 är en mycket enkel aktivitet att få med hela familjen på.

Att skicka egentillverkade kort är ett bra sätt att hålla kontakten med familj och vänner, och Leti tycker att bilder skapar en personlig känsla av att nästan ”vara där”, även om man är långt ifrån varandra fysiskt. ”Jag köper tomma gratulationskort och barnen kan använda SELPHY CP1300 för att skapa egna utskrifter och klistra fast”, säger hon. ”På så sätt kan de skapa något speciellt och annorlunda som verkligen berättar en historia och talar till människor, oavsett om det är far- eller morföräldrar, mostrar och farbröder, vänner eller någon annan.”

Leti planerar att använda skrivaren till sina barns födelsedagsinbjudningar och har även en bra idé för tackkort. ”Vi kan ta bilder av barnen när de leker med de presenter de har fått, och använda dem som personliga tackkort”, säger hon. Leti har många familjemedlemmar långt borta, så att skapa fotokort regelbundet kan hjälpa till att hålla kontakten.

2. Kartlägg din familjs tillväxt

En man hjälper sin dotter att fästa en bild på en längdkurva som är formad som en lång groda.

De självhäftande fotoutskrifterna från SELPHY Square QX10 är idealiska för att fästa på en längdkurva. Det är ett roligt sätt för yngre familjemedlemmar att följa sin tillväxt.

Två små barn sitter på en säng med en Canon SELPHY Square QX10, en Canon EOS 250D och sin mamma, som håller i en telefon med appen SELPHY Photo Layout öppen.

Det är enkelt att gå tillbaka i tiden och välja bilder från tidigare år och sedan skriva ut dem direkt från SELPHY Square QX10 med hjälp av appen SELPHY Photo Layout.

Letis barn gillar att se hur långa de är och har alltid gillat att markera sin längd på väggen. Leti har tagit det här till en ny nivå med hjälp av fotografering. ”Jag köpte en mätsticka som jag hängde på väggen. När barnen än känner för det kan de ta bilder av varandra och skriva ut dem på SELPHY Square QX10. Vi kan även gå tillbaka i tiden med minnesfunktionen på min mobiltelefon och med appen SELPHY Photo Layout kan barnen enkelt välja bilder och skriva ut dem.

Du kan skriva ut och skapa en egen tillväxtkurva med flera designer på Canon Creative Park.

”De älskar QX10-skrivaren eftersom den är så enkel att använda. Den är liten nog att hålla i händerna och kan smidigt anslutas till telefoner och andra enheter via Wi-Fi. Det är fantastiskt att den dessutom drivs med ett eget uppladdningsbart batteri, så att den kan användas var som helst utan att du behöver ansluta den till ett vägguttag.”

Skrivaren skapar kvadratiska bilder och lämnar tillräckligt med utrymme för att du ska kunna lägga till en bildtext i kanten. Det passar perfekt för att skriva datumet när bilden togs, tillsammans med den uppmätta längden. Du kan även dra av baksidan för att skapa en självhäftande yta som är perfekt för att fästa bilderna på längdkurvan.

3. Använd utskrifter för att dekorera hemmet

Två inramade porträttbilder på en låg hylla bredvid en bild av en jordgubbe, en regnbågsfärgad leksak och en Canon SELPHY CP1300.

SELPHY CP1300 skriver ut högkvalitativa fotoutskrifter på 6 x 4 tum. Den kan även skapa fotoremsor i olika layoutalternativ och till och med ett antal etiketter. Fotoramar på 4 x 6 tum är lätta att hitta, så du kan enkelt skapa färdiga konstverk att sätta upp hemma eller skicka som presenter till familj och vänner.

En blekrosa Canon SELPHY CP1300-skrivare på en vit träyta skriver ut en bild och är omgiven av familjefoton, några med ramar och några utan, en Canon EOS 250D-kamera och några rosa blommor.

Det var inte bara en rolig familjeaktivitet, utan Leti menar att det även var spännande att introducera utskrifter för den yngre generationen. ”Det var en stor sak för barnen, att kunna skriva ut sina bilder.”

Leti är övertygad om att bilder behöver se dagens ljus istället för att begravas i en elektronisk enhet. SELPHY CP1300 skriver ut bilder på 6 x 4 tum som standard på bara 47 sekunder. Den kan även skapa ark med minietiketter i olika storlekar, vilket ger dig fler kreativa alternativ. Precis som med SELPHY Square QX10 kan du skriva ut direkt från smarta enheter via Wi-Fi, men CP1300 har även en minneskortplats och en PictBridge-port, som passar perfekt för utskrift av bilder som tagits med en kamera som Canon EOS 250D.

Den vinklingsbara färgskärmen på SELPHY CP1300 ger intuitiv användning och ett batteri för utskrift utan nätanslutning finns som tillval.

”Eftersom skrivaren skapar standardutskrifter på 6 x 4 tum är det enkelt att hitta rätt storlek på bilden och det finns massor att välja bland”, säger Leti. ”Det jag älskar med att sätta fotoutskrifter i ramar och placera dem runtom i huset är att bilderna bara är där. Du behöver inte slå på en enhet och söka efter dem, vilket kan vara en ganska omständlig process som barnen saknar tålamod för.

”De äldre barnen älskar att ha fotoutskrifter av sig själva som bebisar och småbarn. Inramade utskrifter av speciella ögonblick fungerar även utmärkt som presenter till familj och vänner. I slutänden tycker jag att en inramad utskrift är en fysisk sak som sticker ut, vilket är bättre än en digital bild som går förlorad i molnet.”

Du kan även använda utskrifter från SELPHY CP1300 och SELPHY Square QX10 för att dekorera ett barnrum inför en kommande nedkomst och använda bilder av familjen och skriva ut bilden från ultraljudsundersökningen innan du lägger till barnets första bild.

4. Berätta en historia med bilder

En kvinnas hand drar av baksidan från en utskriven bild för att få fram den klibbiga sidan under, och förbereder sig för att fästa den på en klippboks omslag.

Med den självhäftande baksidan på utskrifter från SELPHY Square QX10 kan du enkelt sätta fast dem i en klippbok – och du slipper kladda med klister.

En förälder och ett barn dekorerar framsidan på en klippbok med familjefotografier.

Barnen älskar att engagera sig i utskriftsprocessen. Om du vill ha fler roliga idéer att lägga till i dina utskrifter, till exempel bildtexter, ikoner och etiketter, kan du kolla i appen SELPHY Photo Layout.

Letis barn gillar verkligen scrapbooking. Familjen har ett antal campingturer planerade och de älskar att ta bilder på sina äventyr. ”Kameran vi tidigare använde för att skriva ut bilder direkt fick alltid slut på papper. Med våra telefoner eller en kamera, som Canon EOS 250D, kan vi fortsätta fotografera så länge vi vill, ta bilder direkt i ögonblicket och sedan välja vilka bilder vi vill skriva ut senare.

SELPHY Square QX10 passar perfekt för scrapbooking”, tillägger Leti. ”Den skriver ut kvadratiska utskrifter på 68 x 68 mm på större papper som är 72 x 85 mm. Då får du ett tomt område där du kan skriva en bildtext efter utskriften. Barnen gillar verkligen att lägga till ikoner och gulliga små bilder i bilderna när de skapar utskrifter. Och papperet har en avdragbar baksida, bakom vilken det finns en självhäftande yta. Det är fantastiskt eftersom de kan skapa klippböcker genom att helt enkelt placera utskrifterna där de vill ha dem, utan att behöva använda tejp eller lim.”

5. Sätt dig själv i centrum

Ett par ler mot kameran medan de sitter på en barnsäng i ett vindssovrum.

Barnen gillar att ha bilder av mamma och pappa i sina rum och Canon EOS 250D är perfekt för att ta familjeporträtt eftersom den är ultrakompakt och enkel att använda, men ändå mycket avancerad och med suverän bildkvalitet.

En man hjälper sin dotter att fotografera resten av familjen med en Canon EOS 250D-kamera.

Den vinklingsbara skärmen på EOS 250D gör det mycket intuitivt att komponera bilder, även för små barn, och den kan vridas runt ett helt varv, vilket passar perfekt för att ta selfies.

Leti tycker att Canon EOS 250D passar perfekt i familjelivet. Den är enkel att hantera för både vuxna och barn. Dessutom passar den smidigt in i hela skapandeprocessen, från att ta bilder till att skriva ut dem, tack vare den inbyggda Bluetooth- och Wi-Fi-funktionen. ”Barnen älskar verkligen att vara med på bild, ta selfies och dokumentera det de gör. Den vinklingsbara skärmen är perfekt för detta eftersom den kan vridas ett helt varv, så att du kan komponera bilder medan du står framför kameran.”

Leti tycker om mångsidigheten hos de kameror och skrivare hon använde för att skapa sina utskrifter. ”De är riktigt bra produkter – mycket användarvänliga, kompakta och riktigt enkla, men kvaliteten är fantastisk. Utskrifterna är verkligen levande och håller länge, och det finns så många kreativa saker som barnen kan göra. Det fungerar bra för Zac och mig också. Jag planerar att skapa ett speciellt projekt att dela med honom inför vår bröllopsdag, där jag radar upp vårt liv tillsammans. Canon-utrustningen är perfekt för att bli kreativ. Jag älskar det.”

Skrivet av Matthew Richards

Relaterade produkter

Relaterade artiklar