KREATIV UTSKRIFT

Liva upp hemmet med dekorationer som är enkla att skapa

En steg-för-steg-guide för att skriva ut och sätta ihop egna dekorationer till hemmet med en Canon PIXMA G6050-skrivare.
En Canon PIXMA G6050-skrivare och Canons magnetiska fotopapper på ett bord bredvid färdigt papperspyssel, bland annat en dinosauriemobil, ett enhörningshuvud och kattklistermärken.

Borta bra men hemma bäst – och det är där många av oss tillbringar allt mer tid. När temperaturen sjunker och dagarna blir kortare vill vi gärna skapa en mysig fristad med personliga detaljer. Du kan gå och köpa speciella prydnadssaker eller ovanliga dekorationer för att sätta en personlig prägel på din heminredning, men varför inte testa att skapa dem själv?

Tack vare ett enormt sortiment av mallar tillgängliga i Creative Park-appen och på Creative Parks webbplats och den smarta tekniken i Canons trådlösa PIXMA-skrivarserie kan du skapa egna, budgetvänliga tillbehör till hemmet. I den här lektionen har vi använt skrivaren Canon PIXMA G6050. Den är populär för hemmakontor, men kan även användas av hela familjen för att skriva ut mallar av hög kvalitet för pysselprojekt.

Creative Park-appen och webbplatsen har ett sortiment av praktiska och iögonfallande dekorationer för varje rum i huset. Varför inte skriva ut och vika din egna fotoram eller bygga en vas eller prydnadsask till en tom hylla eller fönsterbräda? Du kan liva upp barnens rum med ett enhörningshuvud i 3D eller en färgglad dinosauriemobil, eller skriva ut en mätsticka med djur för att se hur barnen växer – det finns mängder av roliga alternativ för att visa upp din kreativitet.

En väggprydnad i form av ett enhörningshuvud i papper i ett barns sovrum.

Utskrifter och pyssel är ett fantastiskt sätt att liva upp hemmet med föremål som du tycker om.

1. Utforska designerna

En PIXMA G6050-skrivare och magnetiskt fotopapper bredvid ett skärunderlägg och mallar för en dinosauriemobil i papper.

Sortimentet av mallar i Creative Park-appen erbjuder mycket inspiration.

Creative Park är fullt av idéer till dekorationer till hemmet. Du kan även hämta den lättanvända Creative Park-appen från App Store eller Google Play. Allt du behöver är ett Canon-ID och en Canon-skrivare som stöds.

Mallarna i appen har sorterats i kategorier och den instinktiva designen gör det enkelt att navigera till det avsnitt du letar efter. I alternativet ”Rumdekor” under ”Kategori” ingår växter, snördekorationer, väggklistermärken, vimpelbannrar och mobiler. På Creative Parks webbplats finns avsnittet ”Hemma” med kategorier som ”Växter”, ”Utsmyckning/tillbehör” och ”Hängande dekoration”. Du kan även använda verktyget ”Sök” för att hitta det du letar efter.

2. Hämta din mall

En man som använder sin telefon för att skriva ut trådlöst från sin PIXMA G6050-skrivare.

När du har anslutit Creative Park-appen till din Canon PIXMA-skrivare kan du välja en design och skriva ut den från din telefon.

När du har hittat en mall du gillar kan du antingen klicka på stjärnan för att spara den under menyn ”Favoriter” eller klicka på fliken ”Redigera” för att hämta den. Under hämtningen blir du ombedd att välja pappersformat. ”Spara” dina projekt under arbetets gång (sparade objekt hamnar under menyn ”Dina objekt”).

Varje mall har tillhörande instruktioner som du antingen kan följa på skärmen eller skriva ut på vanligt papper.

3. Välj papper

En man fyller på papper i en Canon PIXMA G6050-skrivare på en köksbänk.

Stadigt matt fotopapper eller dubbelsidigt matt papper av hög kvalitet är perfekt för pysselprojekt. Mallar kräver ofta fler än ett ark, särskilt för mer detaljerade designer. Du kan mata in en mängd olika utskriftsmaterial för pyssel i det bakre pappersfacket på Canon PIXMA G6050.

Kolla in alternativet ”Rekommendationer efter papperstyp” under fliken ”Kategori” i Creative Park-appen för att se vad som erbjuds.

4. Kontrollera bläcknivåerna och skriv ut

Den påfyllningsbara bläckbehållaren på en Canon PIXMA G6050-skrivare.

Flaskorna är enkla att hantera, vilket gör det smidigt att fylla på bläckbehållarna i MegaTank Canon PIXMA G6050.

Kontrollera att skrivaren har bläck om det är första gången du använder den. Canons MegaTank-system, som finns i alla skrivare i PIXMA G-serien, har utformats för att leverera imponerande hög kapacitet till låg kostnad per sida, vilket innebär att du kan vara så kreativ du vill utan att behöva oroa dig för att bläcket ska ta slut. Den framåtvända, integrerade bläckbehållaren gör det enkelt att se om bläcknivån är låg. Du fyller på behållaren genom att öppna fliken på skrivarens framsida och sätta in motsvarande bläckflaska på platsen – den slutar automatiskt när den är full. Du kan fylla på behållarna så fort du ser att bläcknivåerna börjar bli låga.

För andra typer av Canon PIXMA-bläckstråleskrivare sätter du in rätt bläckkassetter under installationen.

Du ansluter Creative Park-appen till en kompatibel Canon PIXMA-skrivare genom att gå till ”Huvudmeny” och välja ”Lägg till skrivare” under alternativet Inställningar”. När du har kontrollerat bläcknivåerna och laddat rätt papper trycker du på ”Skriv ut”.

5. Klipp ut och vik rätt form

En man klipper ut en bild på en orange dinosaurie till en hängande mobil.

Den här dinosauriedesignen har skrivits ut i en mängd olika starka färger. Undvik att ha dina skapelser i direkt solljus så behåller de färgen och skärpan längre.

En man fäster benen på en orange pappersdinosaurie.

Använd en skärmatta och en sax eller en hantverkskniv och klipp eller skär försiktigt ut de olika formerna. Vik dem sedan enligt instruktionerna.

Den här delen kräver en stadig hand och tålamod – särskilt för de mer invecklade mallarna. En vass sax passar för enkla designer, men vi rekommenderar en skärmatta och hantverkskniv för delar med fler detaljer. Se mallens instruktioner för att säkerställa att du viker och böjer pappret i rätt riktning.

6. Limma eller sätt ihop

En person håller i en pappersdinosaurie bredvid en Canon PIXMA G6050-skrivare.

En del mallar viker du bara, men till andra behöver du papperslim.

Om din dekoration behöver limmas istället för att bara vikas behöver du starkt papperslim. Vik och gör veck på kanterna innan du limmar för ett finare resultat. Du kan använda gem för att hålla flikarna på plats medan du väntar på att limmet ska torka.

7. Hitta den bästa platsen hemma

En man hänger upp en dinosauriemobil i papper i ett barns sovrum.

När ditt pysselprojekt är klart kan du visa upp det hemma.

Nu är du redo att hänga upp din dekoration eller ställa den där den syns hemma. Du kan använda knappnålar för att hänga dekorationer från taket eller fästa lättare väggdekorationer med återanvändbart klister. Undvik att placera dem i starkt solljus för att säkerställa att färgerna förblir starka och klara.

Blev du inspirerad av det här projektet? Möjligheterna för dekorationer till hemmet slutar inte här. Skapa allt från kort och kalendrar till utskrifter och affischer med den roliga och intuitiva appen Easy-PhotoPrint Editor som ger dig möjlighet att vara kreativ med dina favoritbilder.

Canon PIXMA G6050

Canon PIXMA G6050 är ett effektivt utskriftsalternativ till låg kostnad. Den har Canons MegaTank-utskriftssystem – påfyllningsbara bläckbehållare som är enkla att fylla på och billiga att använda. När du skriver ut med fotoutskriftskvalitet kan färgbehållaren i PIXMA G6050 producera upp till 2 200** foton av hög kvalitet. Canon PIXMA G6050 är kompatibel med en mängd kreativa appar från Canon, bland annat Creative Park, appen Canon PRINT och appen Canon Easy-PhotoPrint Editor. Du kan även använda PIXMA Cloud Link för att skriva ut bilder från dina molnkonton, till exempel Google Photos, Facebook och Instagram.

Skrivet av Claire Gillo och Andrea Ball

*Gå in på Creative Parks webbplats om din skrivare inte stöds.
**Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 29103 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installationen.

Relaterade artiklar

 • KREATIV UTSKRIFT

  Bordsdekorationer i papper

  Skapa vackra bordsdekorationer för alla tillfällen med Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Enkla biofila dekorationer

  Kombinera natur och design för att skapa lugnande utrymmen i hemmet.

 • KREATIV UTSKRIFT

  De bästa tipsen för att visa upp utskrifter

  Upptäck hur du kan förvandla ditt hem med vackra fotoutskrifter i galleristil.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Skapa en personlig present

  Canon Photo Cube hjälper dig att skapa en present full av glada minnen.