Guy använder ofta ett Canon RF 600mm F4L IS USM-objektiv med Canon-extendern RF 1.4x för att fotografera vilda djur, men han blev imponerad av räckvidden på 800 mm hos RF 200-800mm F6.3-9 IS USM. ”När det gäller att låsa på motivet var RF 200-800mm F6.3-9 IS USM riktigt bra på att följa motivet, även i svagt ljus”, säger han. ”Men det bästa med att fotografera på avstånd är den snabbare autofokuseringen. Föreställ dig att du fotograferar en fågel som flyger mot dig och du har ett objektiv på 800 mm. Den är långt borta och autofokuseringen behöver bara flytta en aning för att följa den. För att få fågeln i samma storlek med ett objektiv på 300 mm måste den vara mycket närmare dig. Det innebär att linselementet måste röra sig längre och snabbare för att hålla fågeln i fokus. Ju längre brännvidden är, desto lättare är det alltså att fokusera och desto mer effektivt blir det.”
Brännvidden på 800 mm hos RF 200-800mm F6.3-9 IS USM medförde dessutom fler fördelar för Pete. ”Det största irritationsmomentet för mig är att inte kunna komma nära motiven”, säger han. ”Om jag befinner mig på en gångväg eller en stig är jag fysiskt begränsad till det utrymmet. Om jag rör mig utanför stigen finns det en risk för att jag kan ramla ur stolen, så det är helt otroligt att ha den brännvidden. Jag kan komma närmare än jag någonsin gjort tidigare.”
Kombinationen av RF 200-800mm F6.3-9 IS USM med en APS-C-kamera, som EOS R7, är särskilt fördelaktig eftersom den mindre sensorn effektivt beskär bilden, vilket ökar objektivets räckvidd. Vid slutet av objektivets räckvidd på 800 mm ger APS-C-sensorn samma synfält som när du fotograferar med ett teleobjektiv på 1 280 mm på en fullformatskamera.
Guy tillägger att en annan bra sak med objektivet är dess zoomintervall. ”Om du försöker hitta en fågel på himlen och du har zoomat hela vägen till 800 mm blir det svårt att hitta den”, förklarar han. ”Börja med att zooma tillbaka till 300 eller 400 mm, så att du kan hitta motivet, och zooma sedan in till 800 mm för att fylla hela bilden.”