Canon PowerShot Zoom

Canon PowerShot ZOOM jämfört med …

… smartphones, kompaktkameror och kikare.
CANON POWERSHOT ZOOM

PowerShot ZOOM är en helt ny typ av kamera från Canon som har kraften från ett långt objektiv i ett litet format. Den ger dig nya sätt att ta dig närmare dina favoritmotiv och fånga fler detaljer än många smartphones.

PowerShot ZOOM är utrustad med stegvis zoom med brännvidder på 100 mm, 400 mm och 800 mm¹ i ett format som inte är större än en datormus och den ger en unik fotograferingsupplevelse. Den är kompakt och ligger bättre i handen än en smartphone, men kan ändå ta detaljrika bilder och spela in filmer i Full HD av motiv som är långt bort. Den har enastående Wi-Fi- och Bluetooth-anslutning, praktisk USB-C-laddning, kraftfull bildstabilisering och imponerande serietagning med 10 b/s, vilket gör den perfekt för att fånga roliga stunder med familjen, sportevenemang och djur i trädgården med smidig helautomatisk drift.

Bilder som tagits med PowerShot ZOOM

Bilder som tagits med PowerShot ZOOM

Bilder som tagits med PowerShot ZOOM

Kraften från ett långt objektiv i ett litet fickformat

PowerShot ZOOM är mer som ett kompakt teleskop och tar bilder och spelar in film i Full HD med en stegvis zoom som består av två optiska brännvidder – 100 mm eller 400 mm – med en 2x digital konverter som tar dig ända till 800 mm. Du växlar direkt mellan de olika zoomstegen med en knapptryckning i realtid, så att du kan se avlägsna föremål närmare utan att behöva ta blicken från sökaren med mycket tydlig bild som är mer användbar i starkt dagsljus eftersom inga reflexer syns på skärmen, till skillnad från telefoner.

Låt därför telefonen ligga kvar i fickan nästa gång du vill fånga ett ögonblick på avstånd. Smartphones kan ge fantastiska resultat på nära håll, men har ofta större problem med att ta bilder på långt avstånd. Vissa smartphones kan marknadsföras med att de har kraftig zoomning, men eftersom de är så tunna används en kombination av alternativa tekniker som digital zoom, hybridzoom och en vikt optisk design för att ta bilder och spela in film på avstånd. Det innebär att bildstabiliseringen är begränsad och ofta inte levererar den bildkvalitet som annars uppnås med en särskild kamera med ett äkta Canon-objektiv.

PowerShot Zoom kan dessutom enkelt användas med en hand. Med PowerShot ZOOM slipper du välja mellan olika fotoappar på din smartphone och använda två fingrar för att nyp-zooma för att komponera bilden och riskera att missa ögonblicket helt. Den reagerar så pass snabbt att du kan fånga varje flyktigt ögonblick.

Precis som du har en smartphone i fickan kan du även ha PowerShot ZOOM där, eftersom den är lätt och liten och tynger därför inte ned dig som en vanlig kamera. När du plockar upp den kan du bekvämt hänga den runt handleden med den medföljande handlovsremmen. När du är redo att dela ditt material ansluter du enkelt till Canon Connect-appen.

CANON POWERSHOT ZOOM

Bilder som hämtas med Canon Camera Connect-appen på en kompatibel smartphone för större flexibilitet för att dela bilder på sociala medier.

Ett mindre, lättare och enklare alternativ till en kompaktkamera

Resekameror har en mycket kraftfull telefotoräckvidd och fantastisk bildkvalitet, men deras större och tyngre format gör att de inte alltid är praktiska och många ryms inte i fickan. PowerShot ZOOM är perfekt när du är ute och går och inte vill bära med dig en hel utrustning eller behöver något som är diskret men ändå tar dig närmare motivet eftersom den är snabb och du kan zooma direkt för att enkelt fånga avlägsna motiv och detaljer. Det är bara att starta den, komponera och ta bilden, utan komplicerade menyer och en enkel knapplayout.

CANON POWERSHOT ZOOM

Styrkan hos PowerShot ZOOM sitter i hastigheten. Eftersom den är helautomatisk är det bara att sikta och fotografera, utan att du behöver fundera över de bästa inställningarna. Kamerans kraftfulla DIGIC 8-processor gör allt funderande åt dig, så att du kan uppleva ögonblicket och ta otroligt detaljerade bilder och spela in filmer i Full HD från CMOS-sensorn med 12 MP. Den har en kontinuerlig matning på 10 b/s, vilket är perfekt för att fånga djur eller barn som leker utan att störa dem, oavsett om de är i parken eller hemma.

Lika kraftfull som kikare, men mycket mer mångsidig

Om du har funderat på att köpa en av Canons bildstabiliserade kikare är det värt att veta att PowerShot ZOOM har en jämförbar telefotoräckvidd med funktioner för stillbilder och filminspelning i Full HD samt ytterligare fantastiska funktioner som gör den perfekt till att ta med ut. Du kan till exempel ansluta den till telefonen för att geotagga bilder som du har tagit på ditt utomhusäventyr och till och med dela Live View, så att andra kan se det du ser och på så sätt uppleva ögonblicket och ta detaljrika bilder. Dessutom kan du dela med dig av dina minnen direkt. Kameran är perfekt för friluftsdagar i skolan, vardagsfotografering i naturen och för att spela in glimtar av fåglar och djur i trädgården. Den är snabb, lätt och har tre olika förstoringar som du kan växla till direkt plus en mycket snabb starttid, så du kan bokstavligt talat ta fram kameran och fotografera ögonblicket när det händer.

PowerShot ZOOM
Man som ansluter och delar bilder tagna med Canon PowerShot ZOOM till sin mobil

Slutsats

PowerShot ZOOM kan uppnå högre kvalitet på avstånd än de flesta smartphones och fånga ögonblicket samtidigt som du upplever det, till skillnad från kikare. Den går att ansluta till din telefon och tar dig närmare motivet på nya och spännande sätt, så att du både kan uppleva ögonblicket och fånga det. De lättanvända funktionerna och den omedelbara uppstarten gör den till ett perfekt teleskop i fickformat som alltid finns nära till hands.

En sammanfattning av fördelarna

• Zoomen i tre steg ger fantastisk optisk förstoring2 och gör att du kan fånga ögonblick på hundratals meters avstånd.
• Spela in i Full HD eller ta bilder med 12 MP för fantastiska resultat, tack vare en 4-axlad optisk bildstabilisator och bli mindre trött i ögonen med Powered IS när du använder sökaren med 2,36 MP.
• Ta naturbilder på dynamiska sätt tack vare serietagning med 10 b/s, till exempel fågelfotografering för att fånga vingarna i rörelse.
• Det kompakta formatet, USB-C-laddningen3 och den generösa drifttiden gör den perfekt att ha i fickan eller runt handleden för ögonblicken med familjen eller i naturen som du bara inte får missa.
• Med helautomatisk kontroll utökar kameran enkelt din vy. Se tydligt genom en ljus sökare och ändra enkelt grundinställningar på menyn.
• Dela Live View från kameran och spara minnen via Canon Camera Connect-appen. Anslut till Wi-Fi och geotagga dina bilder via Bluetooth®4-anslutning till din smartphone.

Relaterade produkter

  1. Brännvidderna som nämns motsvarar 35 mm.
  2. Förstoring är 1,2x/4,8x/9,6x vid 100/400/800 mm. Brännvidderna som nämns här motsvarar 35 mm och 800 mm är 2x digital zoom av 400 mm optisk brännvidd
  3. Laddare medföljer inte kameran. Minsta krav för laddning är en USB PD-kompatibel strömkälla som ger minst 5 V, 1,5 A med en USB typ C-kontakt och medföljande USB typ C måste användas till typ C-kabeln. Vid videoinspelning eller stillbildsfotografering strömförsörjs kameran och det inbyggda batteriet laddas inte. Laddningstiden med Canon PD-E1 är ca. 1 timme 50 min.
  4. Har energieffektiv Bluetooth®-teknik. Bluetooth®-märket och logotyperna är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc. och all användning av sådana märken av Canon Svenska AB sker under licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare. Wi-Fi® är ett registrerat varumärke som tillhör Wi-Fi Alliance.
    Bluetooth®-ordet, märket och logotyperna är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc. och all användning av sådana märken av Canon Inc. sker under licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare.