ARTIKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Behåll skärpan. Behåll fokus.

Canon EOS-1D X Mark III
© Ben Thouard

Canon EOS-1D X Mark III:s revolutionerande AF-system har hög precision, hastighet och noggrannhet, oavsett om du använder den sensationella optiska sökaren eller den generösa 3,1 tums touchskärmen. Djupgående inlärningsalgoritmer har programmerats för att identifiera olika sporter, medan ansikts- och ögonigenkänning har kombinerats med en avancerad spårningsfunktion som följer idrottarna även när de bär glasögon eller hjälm.

Canon EOS-1D X Mark III justerar snabbt fokus när du behöver det som mest, oavsett hur snabbt motivet rör sig.

En särskild bildsensor och processor för fokusering

När vi lanserade EOS 650 år 1987 revolutionerade vi marknaden för systemkameror med CMOS-autofokussensorer av linjetyp. Sensorerna är så bra att de fortfarande används i EOS-spegelreflexkameror men Canon EOS-1D X Mark III tar nästa steg med ny teknik.

Canon EOS-1D X Mark III

När du komponerar, fokuserar och tar bilder med Canon EOS-1D X Mark III:s optiska sökare är du med om en revolution inom AF-design. En särskild CMOS-bildsensor används enbart för autofokus, vilket ger bättre precision och många fler fokuseringspunkter i sökaren. En dedikerad DIGIC 8-processor sköter helt och hållet AF-bearbetningen när den optiska sökaren används.

Canon EOS-1D X Mark III har 191 AF-punkter, varav 155 är av korstyp för extra känslighet. Det är perfekt för att hålla fokus på snabba idrottare och djur vid låga ljusnivåer. AF-punkterna kan användas separat för selektiv fokusering i små grupper och zoner som kan flyttas runt i ramen eller tillsammans med kameran som då automatiskt väljer de bästa punkterna att använda.

Canon EOS-1D X Mark III

Kamerans system för kontinuerlig fokusering kan justeras efter vilken typ av händelse du fotograferar. Välj enkelt mellan fyra fallinställningar eller använd den nya automatiska fallinställningen som utför lämplig justering för den aktuella uppgiften.

Spegelsystem

Canon EOS-1D X Mark III fokuserar exakt vid höga serietagningshastigheter med ett helt omarbetat reflexspegelsystem. Det är väsentligt att kamerans speglar återgår till viloläget så snabbt som möjligt mellan varje bild och utan ”spegelstuds” så att ljuset fortsätter att riktat mot AF-sensorn. Detta sker upp till 16 gånger i sekunden i Canon EOS-1D X Mark III – en extraordinär prestation av maskinteknik.

Dual Pixel CMOS AF

När du använder Canon EOS-1D X Mark III som en kompakt systemkamera i Live View-läget utförs autofokuseringen av vårt berömda Dual Pixel CMOS AF-system. Detta gör praktiskt taget varje pixel på kamerans sensor till en bildpixel och en AF-pixel med fasdetektering.

Dual pixel CMOS AF är snabb när du tar stillbilder och spårar rörliga motiv i ramen samt ger smidig filminspelning för professionella fokusövergångar från ett objekt till ett annat.

Dual Pixel CMOS AF-tekniken i Canon EOS-1D X Mark III visar pixlar med fokuskapacitet över hela ramens höjd och 90 procent av bredden. Förbättrad prestanda som ger snabb, exakt och kontinuerlig fokusering när du fotografera med 20 b/s. Samma djupgående AF-algoritm som är tillgänglig när kameran används i sökarläge är också tillgänglig för Dual Pixel CMOS AF. Det gör att du kan vara säker på att viktig skärpa bibehålls på föremålet, djuret eller personen som spåras.

Canon EOS-1D X Mark III

< Tillbaka till Canon EOS-1D X Mark III – Översikt

Relaterade artiklar