ARTIKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Professionell filmning

Canon EOS-1D X Mark III

Kreativa filmskapare och visuella historieberättare kan använda Canon EOS-1D X Mark III för att spela in 4k-video i fullformat med 60 bildrutor per sekund. De kan spela in internt med 10 bitars HEVC/H.265-kodek med Canon Log eller 12-bitars RAW-format för ett utökat dynamiskt omfång och enkel färggradering under redigering.

4K-inspelning och 5.5K Raw

Canon EOS-1D X Mark III tar bilder som passar alla redigeringsflöden och ger nya nivåer av bildkvalitet och kreativitet.

Spela in översamplad DCI-video i 4K/60p internt med sensorns fulla bredd* så att objektiven har samma visning som när du tar stillbilder. Canon EOS-1D X Mark III kan filma i 17:9 DCI- eller 16:9 UHD-sidförhållanden och spela in med antingen H.264-kodek eller 10-bitars H.265-kodek när du använder Canon Log. Filmer som spelats in på det här sättet har avsiktligt låg kontrast för enkel färggradering i efterbehandlingen.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III kan även spela in film i 5.5K Raw internt till CFexpress-korten, vilket ger filmskapare en oöverträffad bildkvalitet. Du får en naturlig färggradering och mer dynamiskt omfång som gör att du ser detaljer i högdagrar och skuggor som är 12 steg ifrån varandra.

De här 12-bitars CRM-filerna med 5 472 x 2 886 pixlar kan spelas in i standardformat eller komprimerade format och bearbetas med hjälp av den medföljande programvaran Digital Photo Pro eller med många ledande icke-linjära redigeringsprogram. Canon EOS-1D X Mark III kan spela in en proxyfil i 4K under tiden, vilket gör redigeringsarbetsflödet snabbare.

Full HD-inspelning med Dual Pixel AF är tillgängligt med bildhastigheter på upp till 120 b/s. Perfekt för slow motion-effekter i en fjärdedel av hastigheten.

* UHD 4K använder inte kamerasensorns fulla bredd

Dual Pixel CMOS AF

När du spelar in video ger Dual Pixel AF smidig fokusering på objekt som du väljer genom att trycka på kameraskärmen (eller på skärmen på en smartenhet med Canon Camera Connect-appen).* Ansikten och andra objekt kan följas i ramen och kameran fokuserar smidigt om för att hålla dem skarpa. Du kan till och med välja vilket öga fokuseringssystemet ska prioritera eller låta kameran välja det som är närmast kameran.

* Dual Pixel AF fungerar i alla lägen med undantag inspelning i 4K utan beskärning eller RAW vid 60 p/50 p.

Fokuspeaking

När du fokuserar manuellt identifierar fokuspeaking vilka områden i motivet som är i fokus genom att markera dem med en färgad kontur. Detta visar även skärpedjupet genom att områden markeras som ser skarpa ut med den valda bländaren.

Bildstabilisering för filmer

Movie Digital IS ger högeffektiv femaxlad bildstabilisering när du filmar utan stativ, vilket jämnar ut skakningar som orsakas av kamerarörelser. Ett förbättrat läge som identifierar och korrigerar för rörelser som orsakas av att du går med kameran, till exempel när du följer ett rörligt motiv.

Resultatet är helt enkelt fantastiskt. Du får stadiga, jämna och professionella inspelningar som ser bra ut med material som spelats in med särskilda avancerade videokameror.

Extraherar högupplösta stillbilder

Video som spelats in i 4K kan användas för att skapa 8,8 megapixel stillbilder. Spela bara upp filmen i slow motion på kamerans baksida och använd avtryckaren för att extrahera en stillbild. Det här är ett utmärkt sätt att fotografera motiv som rör sig snabb. Nu kan du dessutom spela in i 4K 60 p och extrahera stillbilder efteråt.


< Tillbaka till Canon EOS-1D X Mark III – Översikt

Relaterade artiklar