ARTIKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Anslut dig

Canon EOS-1D X Mark III

Anslut dig snabbt och enkelt, oavsett om du använder nätverket på en sportarena eller lämnar in en story med din smartphone från andra sidan världen. Med Canon EOS-1D X Mark III är det enklare än någonsin att få bilderna till rätt plats – före konkurrenterna.

Trådlöst nätverk

Canon EOS-1D X Mark III har inbyggt Wi-Fi för smidig kommunikation med smarta enheter och datorer, antingen i studion eller på plats.

Smartphones och surfplattor med Camera Connect-appen och appen Digital Photo Professional Express* kan användas för att bläddra, redigera, retuschera och överföra foton när du är på resande fot. De kan även fungera som en sofistikerad fjärrkontroll för kameran, så att du kan komponera på enhetens skärm, ändra kamerainställningar, ta stillbilder och spela in video. PC- och Mac-datorer med EOS Utility kan även utföra dessa uppgifter.

När du behöver en starkare trådlös anslutning ger den trådlösa adaptern WFT-E9 (tillval) extra räckvidd och tillförlitlighet på platser med överbelastade nät som fotbollsarenor. Den har stöd för standarden MIMO 802.11ac som använder både 5 GHz- och 2,4 GHz-band för kommunikation på upp till 150 meters avstånd och möjliggör anslutning till säkra SFTP-servrar.

*Kräver en smart enhet utrustad med Bluetooth version 4.0 (eller senare). Kräver även en smart enhet med operativsystemet iOS 11.4 (eller senare) eller Android 5.0 (eller senare)

Statusskärm för FTP-överföring

Den visar det som nyhets- och sportfotografer efterfrågar när de skickar bilder via FTP, hur lång tid det tar att skicka bilderna. Det gör det möjligt för fotografer att fatta ett välgrundat beslut om det är bättre att stanna kvar och slutföra överföringen eller söka en snabbare anslutning någon annanstans.

Ethernet-anslutning

Stora idrottsevenemang runt om i världen har trådlösa Ethernet-anslutningar för sportfotografer så att de kan överföra bilder till nyhetsbyråer medan de fotograferar. Därför gav vi Canon EOS-1D X Mark III ett snabbt Gigabit Ethernet-uttag som överför data dubbelt så snabbt som 1D X mark II.

Anslutningsinställningarna är nu grupperade tillsammans på en egen menyflik. Det går att spara upp till 20 förinställda anslutningar för direkt återhämtning med nätverksåtkomst- och FTP-serveruppgifter lagrade separat för att spara tid. Byråerna kan till och med distribuera anslutningsinställningarna elektroniskt till fotograferna genom att läsa in dem i kameran via minneskort.

Ethernet-anslutning har nu stöd för säkra SFTP-protokoll, vilket förhindrar att bilderna snappas upp av någon.

Canon EOS-1D X Mark III


< Tillbaka till Canon EOS-1D X Mark III – Översikt

Relaterade artiklar