ARTIKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Bildkvalitet

Canon EOS-1D X Mark III
© Marina Cano – Canon-ambassadör

Canon EOS-1D X Mark III levererar fantastisk bildkvalitet i alla förhållanden, oavsett om ljuset är bra, svagt eller i stort sett obefintligt. Du får fantastiska bilder med djupa skuggdetaljer och exakta färger.

Anpassad 20,1 megapixels CMOS-sensor

Canon EOS-1D X Mark III har nästa generations avancerade CMOS-bildteknik. En skräddarsydd fullformatssensor med en upplösning på 20,1 megapixel för en perfekt balans mellan bildkvalitet, prestanda och arbetsflödeshastighet.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III har större dynamiskt omfång, mer avancerad brusreducering vid alla ISO-tal och snabbare utläsning av bilddata än sina föregångare. Den inbyggda ISO-känsligheten sträcker sig nu från ISO 100 till ISO 102,400 och kan utökas till otroliga ISO 50–819 200, vilket höjer nivån för prestanda i svagt ljus.

Canon EOS-1D X Mark III har ett gaussiskt lågpassfilter (LPF) som minskar moiré effektivare än standardlågpassfilter och ger en skarpare, mer detaljerad bild.

DIGIC X-bildprocessor

Canon EOS-1D X Mark III har en enda DIGIC X-processor som ger nya nivåer av prestanda till fotografer som inte vill ha några kompromisser. Den sätter även en ny standard för energieffektivitet. Faktum är att den har mer än dubbelt så stor batterikapacitet som EOS-1D X Mark II.*

Fotografera med 20 b/s i Live View-läge och 16 b/s med Canon EOS-1D X Mark III:s optiska sökare. Båda har kontinuerlig AF och AE samt en bildbuffert på över 1 000 bilder. DIGIC X är mer än bara snabb.

DIGIC X har lägre brusnivåer vid alla ISO-tal, förbättrad skärpa med en helt ny skärpejustering och extra dynamiskt omfång, tack vare förbättrad Auto Lighting Optimizer (ALO) och högdagerprioritet+-teknik.

* Baserat på CIPA-standarder

Canon EOS-1D X Mark III

DIGIC X ligger bakom Canon EOS-1D X Mark III:s djupgående AF och driver den inbyggda digitala objektivoptimeringen. Bildbearbetningen hanterar alla optiska problem som inte går att åtgärda med objektivdesign, till exempel aberrationer och diffraktion. Den digitala objektivkorrigeringen saktar inte ned Canon EOS-1D X Mark III. Den kan användas av nyhets-, sport- och naturfotografer för fotografering i topphastigheter.

Val av filformat

Canon EOS-1D X Mark III ger dig många valmöjligheter när det gäller bildfilsformat. Välj det som passar bäst för det aktuella jobbet.

CR3 RAW-filer

Filformatet CR3 RAW finns nu för EOS-1D-serien.

  • Det är ett okomprimerat format som ger maximal bildkvalitet med stort dynamiskt omfång och 16 384 nyanser per färgkanal. Optimalt för bilder som ska bearbetas kraftigt under efterbehandlingen.
  • Skicka bilder som komprimerade filer direkt från kameran med upp till 40 procent mindre filstorlek och en liten märkbar försämring av bildkvalitet.

CR3 RAW-filer stöds av vår programvara Digital Photo Professional som levereras kostnadsfritt med Canon EOS-1D X Mark III och av stora tredje parts programvaruutvecklare, t.ex. Adobe och Apple.

JPEG- och HEIF-filer

Nu finns det ett alternativ till JPEG-filer när du behöver skicka dina bilder snabbt. Med Canon EOS-1D X Mark III kan du fotografera HEIF-filer (High Efficiency Image Format) som är baserad på HVEC-videokodeken.

HEIF-filer ger bättre bildkvalitet än JPEG-filer men har ungefär samma filstorlek. Formatet tillåter 10-bitars färg för ett mer dynamiskt omfång, vilket gör att du kan ta HDR-PQ-bilder.

Kompatibiliteten med HEIF-filer växer snabbt och filerna kan bearbetas i kameran för att skapa JPEG-standardfiler.

Exakt exponeringsmätning

En särskild 400k RGB+IR-mätsensor tar exponeringsprecision till en ny nivå med 400 000 pixlar grupperade i 216 mätzoner. När du använder kamerans optiska sökare bedöms ljusstyrkan i varje zon och exponeringen beräknas med exakt noggrannhet.

Det här är en exponeringssensor i fullfärg. Den identifierar ansikten och andra objekt, och hjälper kamerans AF-system att hålla dem i skarpt fokus när de rör sig.

Canon EOS-1D X Mark III

Sensorn identifierar både infrarött och synligt ljus, vilket gör att den känner igen väldigt IR-reflektiva motiv och kompenserar för det vid beräkningen av exponering. IR-känslighet motverkar autofokusfel vid blandade ljusförhållanden och ger högre grad av precision för automatisk vitbalansering, automatisk bildstil, automatisk ljuskorrigering och flimmeravkänning.

Canon EOS-1D X Mark III
© Marino cano

E-TTL-balans

Canon EOS-1D X Mark III:s 400k RGB+IR-mätsensor möjliggör korrekt blixtexponeringsmätning och har ett nytt alternativ för E-TTL-balans som ger fotografer mer kontroll över blandningen mellan blixt och ljusförhållanden.

Ljusförhållandet kan ändras mellan omgivningsprioritet (när naturligt ljus är den primära ljuskällan och blixten är fyllnadsljuset) och blixtprioritet (när det är omvänt). Det finns dessutom ett standardläge som innebär att blixt och ljusförhållanden får liknande prioritet, i likhet med befintliga EOS-kameror.


< Tillbaka till Canon EOS-1D X Mark III – Översikt

Relaterade artiklar