ARTIKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Utformad för att kännas som en förlängning av dig

Canon EOS-1D X Mark III

Du vet att det är något speciellt med Canon EOS-1D X Mark III i samma stund som du tar upp den. Designen är resultatet av många års förfining och utveckling, men även ny teknik som kommer att förändra ditt sätt att arbeta.

Smart och enkel styrning

Canon EOS-1D X Mark III har fått två smarta styrenheter – en för horisontell fotografering och en för vertikal. Dessa revolutionerande enheter – som har byggts in i kamerans AF-ON-knappar – är formade som traditionella joysticks, men fungerar mer som en ministyrplatta som kan användas för att bläddra AF-punkter på skärmen.

Varje styrenhet är anpassad efter känslighet och hastighet och reagerar intuitivt, även när du har handskar på dig. Kameran inaktiverar automatiskt den vertikala styrenheten när du fotograferar horisontellt, för att undvika oavsiktliga rörelser.

Canon EOS-1D X Mark III

Ditt fönster mot världen

Canon EOS-1D X Mark III:s optiska sökare (OVF) är ett nöje att använda. Stor, ljusstark och skarp – komponera och fotografera på ren känsla. Den är bekvämare att använda under längre tid än en elektronisk sökare och ger dig visning av händelser i realtid utan elektronisk fördröjning.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III:s intelligenta sökargränssnitt ger dig information på rätt plats så att du kan hålla dig informerad utan att bli distraherad. Detta går naturligtvis att anpassa så att endast de data du vill se visas. Efter feedback från professionella sportfotografer omfattar detta även en klocka som hjälper dig att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Fokuspunkter visas med en röd punktmatrisdisplay med mer detaljrikedom än motsvarande displayer i andra EOS-1D-seriekameror, vilket gör den lättare att se i mörkret.

Svåra situationer

Canon EOS-1D X Mark III är byggd för att klara påfrestningarna inom yrkesfotografering, t.ex. stötar och repor från presspaketet eller kyla och regn vid naturfotografering. Kamerans slutare är utformad för 500 000 cykler och kamerahuset i magnesiumlegering har vattentätningar som skyddar mot damm och fukt, så att du kan fortsätta fotografera vid dåligt väder. Flera av Canon EOS-1D X Mark III:s knappar lyser så att du kan se dem tydligt i mörkret.

Canon EOS-1D X Mark III

Förbättrad batterikapacitet

Kärnan i Canon EOS-1D X Mark III är den nya DIGIC X-processorn som är både kraftfull och effektiv. Det medföljande LP-E19-batteriet ger kameran mer än dubbelt så lång inspelningstid som den föregående EOS-1D X Mark II. Det innebär cirka 2 850 bilder på en enda laddning.

EOS-1D X Mark III är även kompatibel med äldre LP-E4N-batterier men den högsta bildhastigheten är begränsad till 14 b/s.


< Tillbaka till Canon EOS-1D X Mark III – Översikt

Relaterade artiklar