Grizzly bear waiting for fish at waterfall

Precision som standard

På ett ögonblick

Fokusera på händelserna med ett utökat 61-punkters autofokussystem som spårar även de mest otillförlitliga motiv. I EOS 5D Mark IV har de 61 AF-punkterna placerats över ett större arbetsområde – 8 procent mer vertikal expansion i det centrala området och 24 procent mer vertikal expansion i det perifera området – vilket ger större frihet för komposition när det gäller motivens placering.

Viewfinder focus area of Canon EOS 5D Mark IV

Snabb kontinuerlig
fokusering, även
i svagt ljus

Med en mycket ljuskänslig AF-sensor är fokusprestanda på EOS 5D Mark IV garanterad, ända ned till ljusnivåer så låga som EV-32. Detta är ytterligare förbättrat till EV-43 när du fotograferar i Live View med Dual Pixel CMOS AF.

Överlägsen AF-noggrannhet,
även med långa objektiv

Om du är en sport- eller naturfotograf måste du ofta använda superteleobjektiv med förlängare för att komma närmare ditt motiv. Med maximalt 61 poäng med 21 korslagda AF-punkter vid f/81, blir fokusering med hög precision så mycket enklare.

Bear in viewfinder captured with EOS 5D Mark IV

150 K mätsensor

EOS 5D Mark IV använder en särskild 150 000-pixel RGB+IR-mätsensor för mycket noggrann exponeringsmätning. Sensorn fungerar också tillsammans med kamerans AF-system för att hitta och spåra färgade objekt och utföra ansiktsigenkänning.

150k pixel metering sensor in EOS 5D Mark IV

Spåra dina motiv med
ännu större noggrannhet

EOS 5D Mark IV har ett EOS iTR AF-system, som avsevärt förbättrar motivspårningsprestanda. Anpassa spårningen utifrån dina behov med olika lägen för när du ska fokusera och spåra ett ansikte eller ett annat motiv.

Välj fokusprestanda
som matchar
ditt motiv

Canons AI servo AF III har en AF-algoritm som förbättrar skärpeföljningskänslighet i scener där rörelser uppstår plötsligt.

Sex justerbara AF-fallstudieinställningar hjälper dig att välja det mest lämpliga alternativet för ditt motiv såsom skärpeföljningskänslighet, accelerations-/bromsningsföljning och automatiskt byte av AF-punkt.

AF case study settings on the Canon EOS 5D Mark IV

Fånga ögonblicket i alla artificiella ljuskällor

EOS 5D Mark IV upptäcker flimmerfrekvensen i ljuskällor och anpassar exponeringstiderna för att fånga bilden nära den högsta ljusstyrkan för att minska flimmereffekter. Den här funktionen fungerar med en flimmerfrekvens på 100 Hz och 120 Hz och har en förbättrad algoritm för att förhindra felaktig avkänning av flimrande ljus.

AF-punktval

En ny knapp för val av AF-område på baksidan av EOS 5D Mark IV gör det enkelt att växla autofokuspunkter med kameran fortfarande vid ögat.

EOS 5D Mark IV AF selection

Fotnoter

Utforska andra fördelar