MER ANVÄNDARVÄNLIGHET

Se motivet. Ta bilden.

Oavsett om du precis tagit steget från att fota med din smartphone eller tidigare har använt en spegelreflexkamera kommer du snabbt igång med EOS R10 och kan ta fotograferingen till nya kreativa höjder.
Canon EOS R10 – fördel – mer användarvänlighet

Nästa generations EOS R-teknik i kombination med lättanvänd design – en vinnande duo som hjälper dig att utforska världen omkring dig.

Om du är nybörjare inom fotografering eller inte använt Canon EOS-kameror tidigare kan du ta hjälp av vårt guidade användargränssnitt. Aktivera användargränssnittet och få instruktioner både om kamerafunktionerna och om grunderna inom fotografering. När du känner dig redo att inaktivera det guidade användargränssnittet får du fortsatt hjälp av kamerans snabba och intuitiva standardvyer och -menyer. En design som är så bra att du till och med glömmer bort att den finns.

Ditt fönster mot världen

Den elektroniska sökaren på 2,36 miljoner punkter hos EOS R10 ger dig en klar och tydlig bild av världen och hur den tagna bilden eller inspelningen kommer att se ut i slutändan – med 100 procents täckning. Använd den för att förhandsgranska exponering, skärpedjup, vitbalans, bildstil och mycket mer.

Canon EOS R10 – elektronisk sökare

Kameran har en uppdateringsfrekvens på 120 b/s1, 0,95x förstoring och ett ögonavstånd på 22 mm från kamerahuset som gör att den är bekväm att använda, även under långa fotograferingsdagar. Den inkluderar även ett energisparläge på 60 b/s. Det går att anpassa vilken information som ska visas så att du kan hålla dig informerad utan att bli distraherad. Sökaren går även att justera för att passa din syn, från -3 till +1 m-1 dioptri.

Canon EOS R10 – jämförelse av hjälpläge för optisk sökare

Simulering av optisk sökare underlättar för de som är vana vid kameror med optiska sökare, till exempel spegelreflexkameror. Simuleringen av en optisk sökare i kombination med HDR-teknik erbjuder mer detaljrikedom i mörka skuggor och ljusa högdagrar, i stället för förhandsgranskning av bildeffekter.

Den elektroniska sökaren har en stor och vinklingsbar touchskärm på 7,5 cm med 1,04 miljoner punkter för bildkomposition och fotografering från höga eller låga positioner för att ge dig möjlighet att fånga motivet från olika vinklar. Passar även mycket bra för videoinspelning.

Canon EOS R10 – vinklingsbar touchskärm

APS-C MÖTER EOS R

Kameran är uppbyggd kring en APS-C-sensor med mått på cirka 22,3 x 14,9 mm. Det ger dig 1,6 gånger mer telefotoräckvidd jämfört med samma brännvidd på en fullformatskamera. EOS R10 har dessutom ett mindre och lättare format – den perfekta reskamraten. Isolera landskapsdetaljer på längre avstånd, kom närmare naturen och fyll bildramen för maximal effekt.

Canon EOS R10 – jämförelse mellan APS-C och fullformat

Anpassningsbara kontroller som passar dig

Om du tidigare har använt en spegelreflexkamera och går över till EOS R10 dröjer det inte längre förrän du har vant dig vid den. Kontrollerna sitter där du förväntar dig att de ska sitta – vid fingrarna och tummarna – och det känns välbekant att navigera på menysidorna, bara lite bättre.

Canon EOS R10 – egna inställningar

Det finns egna kamerainställningar som ger dig direkt åtkomst till de förprogrammerade kamerainställningarna och Min meny-skärmen där du kan ange menyalternativen du använder mest. Det finns även knappar för egen programmering så att du kan justera inställningarna medan du fotograferar, utan att behöva ta blicken från motivet.

 1. Den maximala bildhastigheten vid AF, en halv tryckning på avtryckaren eller serietagning är 59,94 b/s. Observera att skärmens bildhastighet kan vara lägre beroende på vilket objektiv du använder och fotograferingsförhållandena.

Relaterade artiklar

 • Canon EOS R10 – fördel – bättre skärpa

  FÖRDEL

  Upplev en ny typ av autofokus

  Vi har använt djupgående AI-teknik och tusentals bilder från verkligheten för att lära Canon EOS R10 att känna igen människor, djur och fordon – och behålla skärpan och precisionsfokus när de rör sig inom bildramen.

 • Canon EOS R10 – fördel – högre hastighet

  FÖRDEL

  Fånga blixtsnabba ögonblick

  Livet bara flyger förbi, så du behöver en kamera som är snabb nog att fånga de unika ögonblicken

 • Canon EOS R10 – fördel – mer flexibilitet

  FÖRDEL

  Det är din berättelse, så berätta den på ditt sätt

  Spela in otroliga videor med samma kamera som du använder för att ta fantastiska foton. EOS R10 har hög kapacitet som ger dig som innehållsskapare möjlighet att berätta din historia med både stillbilder och rörliga bilder.

 • FÖRDEL

  En kamera med många anslutningsmöjligheter

  EOS-kvalitet med en smartphones bekvämlighet – en perfekt kombination för alla som gillar att fotografera innehåll för sociala medier, redigera på resande fot eller fjärrstyra kameran. Oavsett om du är bloggare, influencer eller bara vill dela bilder med vänner och familj har det aldrig varit enklare att skapa online.

NYHETSBREV

Bli inspirerad, registrera dig nu

Missa aldrig nya erbjudanden från Canon, tips och handledning, nyheter och inbjudningar till lokala evenemang.