FILMSKAPANDE

Avancerade anslutningar

EOS R5 C är utrustad med ett multifunktionellt tillbehörsfäste som ger alternativ för XLR/stereomikrofoningång, samt särskilda terminaler för tidskod, 3,5 mm mikrofon, hörlurar, mikro-HDMI, blixtsynkronisering, USB-C och omfattande programvarustöd – EOS R5 C är redo för allt.
EOS R5 C

Multifunktionellt tillbehörsfäste

Canons multifunktionella tillbehörsfäste introducerades först i XF605-videokameran och EOS R3 och ger datakommunikation och direkt ström till ett nytt sortiment av tillbehör. Det inkluderar Canons DM-E1D-stereomikrofon och TASCAMs XLR-ljudadapter CA-XLR2d-C, med professionella XLR-ingångar med manuell styrning, övervakning och 48 V ström. Befintliga Speedlite-blixtar och utlösare kan också anslutas.*

* Väderbeständiga Canon Speedlite-blixtar stöds inte.

 • Professionellt gränssnitt

  Anslutningsmöjligheterna på EOS R5 C inkluderar särskilda terminaler för tidskod in/ut, 3,5 mm mikrofoningång, hörlursutgång, mikro-HDMI-utgång, blixtsynkronisering, fjärrkontroll av N3-typ och en USB-C-terminal för ström, laddning och kommunikation. Ett kabelskydd medföljer i förpackningen för att skydda både USB-C- och mikro-HDMI-anslutningarna under inspelning.

 • Batterigrepp och trådlös filsändare

  EOS R5 C har stöd för befintliga EOS R-systemtillbehör som batterigreppet BG-R10 och WFT-R10 trådlös filsändare. Även om båda tillbehören har plats för två batterienheter (LP-E6NH, LP-E6N eller LP-E6) förbättrar WFT-R10 nätverksfunktionen med dubbla 2x2 5 GHz-antenner och ethernet-anslutning. Trots att EOS R5 C har inbyggd Wi-Fi och Bluetooth krävs det här tillbehöret för trådlös användning av apparna Browser Remote och Content Transfer Mobile.

 • Omfattande programvarustöd

  EOS R5 C kombinerar Cinema EOS- och EOS R-systemen till ett, och erbjuder kompatibilitet med ett omfattande utbud av professionella appar för filmskapande, fotografering och virtuell verklighet för både smartphones och persondatorer. Det inkluderar Browser Remote för fjärråtkomst till avancerade inställningar och Live View. Content Transfer Mobile för överföring av proxyfiler/redigering av metadata. Image.canon-molntjänster för säkerhetskopiering av bilder av hög kvalitet.

 • Extern strömkälla för 8K/60P

  Utöver batterierna LP-E6NH/LP-E6N/LP-E6 kan EOS R5 C drivas med en extern strömkälla (krävs för åtkomst till 8K-inspelning över 30 b/s). Strömkällor som stöds inkluderar USB-C från PD-E1-adaptern samt kombinerad användning av DR-DE6C-nätaggregatet och CA-946-strömadaptern.

 1. Vid användning med EOS R-systemadaptrar.
 2. 12-bitars Cinema RAW Light-alternativ för upp till 2,6 Gbit/s.
 3. Gör att externa tillbehör som XLR-adapter, stereomikrofon och Speedlite-blixtar kan användas. Väderbeständiga Canon Speedlite-blixtar är inte kompatibla.
 4. Batterierna kan inte laddas med enbart batterigreppet BG-R10. LP-E6-batteriet kan inte laddas.

REGISTRERA DIG NU

Registrera ditt intresse för Canon EOS R5 C

Var först med att få de senaste uppdateringarna om Canon EOS R5 C, erbjudanden, tips och lektioner, de senaste nyheterna samt inbjudningar till lokala evenemang.