BILDKVALITET

Bildkvalitet som överträffar förväntningarna

EOS R7 är byggd för dig som skapar hybridinnehåll och ger dig suverän bildkvalitet vad du än vill göra – fotografera, filma eller lite av varje.
Canon EOS R7 – fördel – bildkvalitet

Oavsett om du är en fotograf som gillar att filma eller en videofilmare som gillar att ta stillbilder så ger EOS R7 dig resultat som får vem som helst att tappa hakan. Det är en äkta hybridkamera som kan växla mellan foton och filmer med en enda knapptryckning och samtidigt fånga lika många detaljer, naturliga färger och jämna toner hur du än arbetar.

EOS R7 ger dig helt enkelt möjlighet att skapa berättelser på ditt sätt.

En sensor i APS-C-storlek på 32,5 megapixlar – utformad och tillverkad av Canon – skapar den perfekta balansen mellan detaljrikedom, hastighet och prestanda i svagt ljus. Högupplösta bilder ser fantastiska ut i stora utskrifter eller på högupplösta skärmar. Dessutom kan de beskäras vid redigeringen utan att någon märkbar bildkvalitet går förlorad.

Svagt ljus? Inga problem

När det blir mörkt fortsätter EOS R7 att leverera suveräna bilder. Med en maximal känslighet på ISO 32,000 (som kan utökas till ISO 51,200) får du korta slutartider och kan fånga rörelser även i svagt ljus, vilket är perfekt för sport på kvällstid eller djurliv i skymningen.

Kamerans Dual Pixel CMOS AF II-system spårar motiv kontinuerligt, och känsligheten gör att du kan fokusera säkert och exakt i så mörka förhållanden som -5EV (eller -3,5 EV i filmläge)1. En samverkande bildstabilisator ger skydd mot kameraskakningar i upp till 7 steg2 när du använder RF-S 18-150 mm F3,5-6.3 IS STM.

Canon EOS R7 – ISO 32000 för svagt ljus

Val av filformat

JPEG-filer är ett bra alternativ när du behöver små filstorlekar och maximal kompatibilitet, men med EOS R7 får du ett val till: HEIF-filer (förkortning för ”high efficiency image file” (högeffektiv bildfil)). De har högre bildkvalitet än JPEG-filer och är ungefär lika stora. Dessutom har de 10-bitars färg, vilket ger större dynamiskt omfång och bättre färgövergångar.

När kvaliteten är extra viktig växlar du till RAW. EOS R7 ger dig ett antal valmöjligheter: 14-bitars CR3 RAW-filer, C-RAW-filer som tar mindre plats med minimal kvalitetsförlust och RAW-bilder. Du kan även använda Dual Pixel RAW, som gör det möjligt att finjustera tagna bilder med hjälp av vår Digital Photo Professional-programvara.

Arbeta med RAW

Vår programvara Digital Photo Professional (DPP) finns som kostnadsfri hämtning och är en komplett lösning för RAW-bearbetning. Bläddra bland och välj bilder, tillämpa justeringar och redigeringar och bearbeta sedan bilderna till JPEG-, HEIF- eller TIFF-filer.

Du kan även arbeta med Dual Pixel RAW-filer i DPP och finjustera bildegenskaper som bokeh, skärpepunkt och spökeffekter. Ultimat kontroll för ett perfekt resultat.

Canon EOS R7 – arbeta med RAW i DPP

Om du vill maximera bildkvaliteten med EOS R7 kan du prova att bearbeta RAW-bilder i molnet image.canon, 5, 6. En bildbearbetningsmotor med artificiellt neuronnät tar bildkvaliteten till nya nivåer.

• Detaljrikedomen blir bättre tack vare eliminering av kantiga figurer, så kallade jaggies.
• Moire och falska färger reduceras.
• Brusreducering förbättrar bildkvaliteten vid höga ISO-inställningar.
• Optiska förvrängningar, ljusbortfall och diffraktion korrigeras.

Konverterade bilder sparas i molnet som JPEG- eller HEIF-filer, som du sedan kan ladda ned till datorn eller en smart enhet.

Filmer för stora och små skärmar

EOS R7 kan spela in video i 4K på flera olika sätt med olika bildhastigheter och komprimeringsmetoder. Tack vare en särskild, lättanvänd meny är det enkelt att konfigurera EOS R7 så att den fungerar som du vill.


Upplösning

Bildhastighet (b/s)

Komprimering


NTSC

PAL


4K UHD (Fine)
(Från översamplad 7K)

29,97
23,98

25,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

4K UHD


59,94

 

50,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

29,97

25,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

23,98

IPB (Standard)

IPB (Light)

4K UHD (beskärning)7

59,94

50,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

Full HD

119,88

100,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

59,94

50,00

29,97

25,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

23,98

IPB (Standard)

IPB (Light)

När du spelar in UHD 4K med kamerans APS-C-sensor är bildhastigheten upp till 60p. Det gör att rörliga objekt kan återges med silkeslen klarhet och att mjuka slow-motion effekter kan skapas vid redigeringen.

För bästa möjliga bildkvalitet kan du prova EOS R7 4K Fine-läget som översamplar 7K-data från kamerans sensor för att skapa ytterst detaljerade 4K/30p-bilder. Det ser fantastiskt ut när du spelar upp videor på 4K-skärmar, och de kan beskäras i redigeringen vid Full HD-utmatning. Det finns även ett särskilt 4K UHD-beskärningsläge för extra telefotoräckvidd och Full HD-inspelning med bildhastigheter på upp till 120p.

Canon EOS R7 – videolägen

EOS R7 passar i videoarbetsflödet, hur du än jobbar

Oavsett om du filmar snabba, spontana klipp för sociala medier eller noggrant planerade bilder till en kortfilm skapar EOS R7 fantastiska resultat.

För seriösa independentfilmskapare har EOS R7 Canon Log 3 en avsiktligt ”platt” färgprofil som inte bara behåller detaljerna i de ljusaste och mörkaste delarna av scenen utan även gör det lättare att färgsätta bilder vid redigering, vilket är ett måste för professionell filmproduktion. Även färgområdena BT709, BT2020 och Cinema Gamut stöds.

EOS R7 har dessutom stöd för filmklipp som är längre än 30 minuter, vilket är perfekt för intervjuer eller filmer där händelserna utspelar sig under längre tidsperioder 3.

Kamerans klassledande bildstabilisering är ytterst effektiv vid videoinspelning – perfekt för dokumentärer och snabba inspelningar i rörelse. Med funktionen för automatiska nivåer, som drivs av den inbyggda bildstabilisatorn, blir horisonter raka och filmen får ett professionellt utseende.

EOS R7 har även mikrofon- och hörlursuttag så att du kan spela in och upp ljud, samt en HDMI-anslutning för externa inspelare och bildskärmar.

För de som menar allvar med sitt sociala medier-innehåll stöds vertikal videoinspelning, vilket är perfekt för händelser och berättelser. EOS R7 har även stöd för direkt livestreaming till YouTube4, och den är enkel att ansluta till smartphones så att du kan ladda upp innehållet på rätt plats.

 1. Vid fotografering av stillbilder, med ett f/1.2-objektiv, Central AF-punkt, One-Shot AF, vid 23 °C/73 °F, ISO100. Gäller ej för RF-objektiv med Defocus Smoothing-beläggning
 2. Sju steg baserat på CIPA-standarden med RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM med en brännvidd på 150 mm
 3. Maximal kontinuerlig inspelningstid under normala förhållanden: 6 tim.
  Inspelning med hög bildhastighet (Full HD 120/100 b/s): 90 min.
  Om kamerans interna temperatur blir för hög kan inspelningstiden bli kortare.
  4K 30p HQ: Cirka 60 min vid start från +23 °C.
  4K 60p-beskärning: Cirka 60 min vid start från +23 °C.
 4. Kamerans livestreamingfunktion stöder endast livestreaming på YouTube. Registrering på image.canon krävs innan du kan använda livestreaming. Besök YouTube för att se uppdaterade krav. Livestreaming på YouTube kan ändras, stoppas eller upphöra utan föregående meddelande. Canon tar inget ansvar för tjänster som tillhandahålls av tredje part, däribland direktdistribution på YouTube.
 5. Tjänsten lanseras i slutet av juli 2022 och kräver en uppdatering av kamerans inbyggda programvara
 6. RAW-bilder tagna i RAW-bildserieläge kan inte framkallas.
  RAW-bildbearbetning i molnet är en betaltjänst.
  Den kräver ett abonnemang via Canon Imaging App Service Plans.
  Mer information finns på https://sas.image.canon/
 7. 4K 60p-filmläge beskärs till 55 % av det horisontella området.

Relaterade artiklar

 • FÖRDEL

  Nästa generations autofokus

  EOS R7-modellen har utformats med samma deep-learning AI och iTR AF-teknik som i våra EOS R3-, EOS R5- och EOS R6-kameror.

 • FÖRDEL

  Hastighet och prestanda

  Det perfekta fotoögonblicket varar ibland bara i några bråkdelar av en sekund. Därför har vi gjort EOS R7-modellen otroligt snabb.

 • FÖRDEL

  Övergången till en spegellös modell

  Funderar du på att uppgradera din Canon-spegelreflexkamera? EOS R7 är full av ny teknik men passar dig som tidigare använt en spegelreflexkamera, med intuitiva kontroller och välbekanta funktioner.

 • FÖRDEL

  Bildstabilisering på ny nivå

  Tänk om du kunde ta bilder med lång exponeringstid utan stativ utan att bilden blir suddig.

 • FÖRDEL

  Dela med dig

  EOS R7 är en anslutningsbar kamera som du kan använda med din smartphone, surfplatta eller dator via Canon Camera Connect-appen.

 • NYHETSBREV

  Bli inspirerad, registrera dig nu

  Missa aldrig nya erbjudanden från Canon, tips och handledning, nyheter och inbjudningar till lokala evenemang.