Bildstabilisering

Stadig – även om inte du är det

Med den inbyggda bildstabilisatorn (IBIS) erbjuder EOS R7 mycket effektiv bildstabilisering oavsett vilket objektiv du använder. Systemet kommer dock till sin fulla rätt vid användning av ett RF-objektiv med optisk bildstabilisering.
Canon EOS R7 – fördel – bildstabilisering på ny nivå

De mekaniska och optiska objektivbaserade bildstabilisatorerna tillhandahåller, via kamerans RF-höghastighetsfattning, skydd mot kameraskakningar i upp till sju steg med RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM1, och erbjuder dessutom världens högsta2 bildstabilisering på steg3

EOS R7:s inbyggda bildstabilisator ger även ett mycket effektivt skydd mot kameraskakningar vid användning av objektiv som inte har bildstabilisering, tack vare den breda objektivfattningen i EOS-R-systemet.
Korrigeringsaxel
Objektiv Lutning/svängning X/Y Rulle

EF

Utan IS Inbyggd IS Inbyggd IS Inbyggd IS
Optisk IS Optisk IS Inbyggd IS Inbyggd IS
Hybrid-IS Optisk IS Stillbild: Optisk IS
Film: Inbyggd IS
Inbyggd IS
RF Utan IS Inbyggd IS Inbyggd IS Inbyggd IS
Optisk IS Koordinerad kontroll4:
Optisk IS + inbyggd IS
Inbyggd IS Inbyggd IS
Hybrid-IS Koordinerad kontroll:
Optisk IS + inbyggd IS
Stillbild: Optisk IS
Film: Inbyggd IS
Inbyggd ISDen här samarbetsstrategin för bildstabilisering öppnar upp en helt ny värld av kreativa möjligheter. Fotografera utan stativ med slutartider på flera sekunder för att ge rörliga motiv oskärpa samtidigt som andra blir knivskarpa – något som vanligtvis kräver ett stativ.

Du som tar natur- och idrottsbilder med telebrännvidder kommer att älska friheten med att fotografera utan stativ – även i svagt ljus. Med de samverkande bildstabiliseringsfunktionerna i EOS R7 uppnår du bästa möjliga skärpa.

Canon EOS R7 – jämförelse av bildstabilisering

Jämnt och rakt

Kamerans IBIS-system går att använda i olika vinklar för att jämna ut bilden, så att du slipper lutande horisonter i dina natursköna bilder.

Canon EOS R7 – Jämförelse av automatisk nivå

Modellen har även ett nytt panoramaläge där den inbyggda bildstabilisatorn kompenserar för de svängande rörelser som uppstår när du panorerar kameran – vare sig det är åt vänster, höger, upp eller ned. Resultatet blir panoramabilder av högre kvalitet och färre feljusteringar som orsakats av rörelse.

Canon EOS R7 – panorama

Med EOS R7 är det enkelt att panorera (fotografera med lång slutartid för rörliga motiv som gör bakgrunden oskarp). Välj panoreringsläget Panning Scene för att identifiera och spåra fordonet med kamerans autofokusfunktion och låt bildstabilisatorn korrigerar vertikala kameraskakningar när du panorerar. Tack vare att kameran känner igen motiv för att kompensera för eventuella motivskakningar är det lättare att fånga bilden du vill ha.

Canon EOS R7 – panoreringsläge

Otroligt jämn och stadig inspelning

EOS R7:s klassledande bildstabilisering med samarbetsteknik gäller även vid videoinspelning, vilket får bilderna att se ut som de har tagits med hjälp av en vagn eller ett stativ. Det går att lägga till en tredje typ av bildstabilisering. Använd Movie Digital IS tillsammans med IBIS och OIS i EOS R7-modellen för ett ännu bättre resultat.

 1. Sju steg baserat på CIPA-standarden med RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM med en brännvidd på 150 mm.
 2. Bland alla digitalkameror med utbytbart objektiv. Från och med 23 maj 2022 (undersökt av Canon). Prestanda för bildstabilisatorn är desamma som för EOS R3, EOS R5 och EOS R6.
 3. Svängnings-/lutningsriktning, åtta steg baserat på CIPA-standarden med RF 24-105mm F4 L IS USM med en brännvidd på 105 mm. Beroende på inköpsdatum måste objektivets inbyggda programvara uppdateras.
 4. Från och med maj 2022. Förutom RF600mm F11 IS STM och RF800mm F11 IS STM

Relaterade artiklar

 • FÖRDEL

  Nästa generations autofokus

  EOS R7-modellen har utformats med samma deep-learning AI och iTR AF-teknik som i våra EOS R3-, EOS R5- och EOS R6-kameror.

 • FÖRDEL

  Hastighet och prestanda

  Det perfekta fotoögonblicket varar ibland bara i några bråkdelar av en sekund. Därför har vi gjort EOS R7-modellen otroligt snabb.

 • FÖRDEL

  Bildkvalitet

  Oavsett om du tar stillbilder eller filmar får du fantastiska resultat med EOS R7, som har en CMOS-sensor på 32,5 megapixlar och en DIGIC X-bildprocessor.

 • FÖRDEL

  Övergången till en spegellös modell

  Funderar du på att uppgradera din Canon-spegelreflexkamera? EOS R7 är full av ny teknik men passar dig som tidigare använt en spegelreflexkamera, med intuitiva kontroller och välbekanta funktioner.

 • FÖRDEL

  Dela med dig

  EOS R7 är en anslutningsbar kamera som du kan använda med din smartphone, surfplatta eller dator via Canon Camera Connect-appen.

 • NYHETSBREV

  Bli inspirerad, registrera dig nu

  Missa aldrig nya erbjudanden från Canon, tips och handledning, nyheter och inbjudningar till lokala evenemang.