ÖVERGÅNG TILL SPEGELLÖSA MODELLER

Bryt aldrig ditt kreativa flöde

Trots att EOS R7 är full av ny teknik kommer alla som tidigare använt en Canon EOS-spegelreflexkamera att känna sig som hemma med den. Och även om du inte har det så vet vi att du kommer att gilla den.
Canon EOS R7 – Övergång till spegellösa modeller, Never break your flow.

Genom att gå över till ett spegellöst EOS R-system får du stora fördelar som gör att du kan fotografera på helt nya sätt. Det är en stor förändring, men oroa dig inte: Ditt befintliga kit fungerar lika bra med EOS R7.

Ditt fönster mot världen

Kamerans elektroniska sökare med 2,36 miljoner punkter är stor, ljus och detaljerad, med 100 % täckning och förhandsgranskning av exakt hur fotot ser ut när det har tagits– med exponering, vitbalans, bildstil och skärpedjup. Sökarfördröjning och blackout är fullständigt eliminerade, vilket ger en naturlig och uppslukande upplevelse.

Canon EOS R7 – ditt fönster mot världen

Tack vare 1,15x förstoring och ögonavstånd på 22 mm med en fördjupning i kameran är den bekväm att använda, även under längre perioder. Uppdateringsfrekvensen är hela 120 b/s2, vilket gör att rörliga objekt ser naturliga ut. För bästa möjliga prestanda går det att växla mellan energisparläge och utjämningsläge.

Fördelen med APS-C

När du behöver komma närmare men det inte går har du en stor fördel med EOS R7. Kameran är uppbyggd kring en sensor i APS-C-storlek, vilket ger dina objektiv 1,6 gånger mer telefotoräckvidd jämfört med brännvidden på en fullformatskamera.

Det gör stor skillnad inom natur-, sport- och actionfotografering, där allt handlar om att fylla ut bilden på avstånd. Ta bilder som proffsen med utrustning som väger betydligt mindre och är enklare att bära med sig, så att du inte spiller någon tid.

Canon EOS R7 – jämförelse mellan APS-C och fullformat

För dig som använt spegelreflexkameror

Om du tidigare har använt en spegelreflexkamera och går över till EOS R7 dröjer det inte längre förrän du har vant dig vid den. Kontrollerna sitter där du förväntar dig, och det känns välbekant att navigera på menysidorna – bara ännu effektivare. Det finns till och med ett hjälpläge för optisk sökare som simulerar upplevelsen av en optisk sökare – en lösning som utnyttjar HDR-teknik för att lyfta fram detaljer i mörka skuggor och ljusa högdagrar – i stället för att förhandsgranska bildeffekter.

Canon EOS R7 – jämförelse av hjälpläge för optisk sökare

Canons EF- och EF-S-objektiv är kompatibla med EOS R7 via en objektivadapter (det finns tre i serien). AF, AE, IS och de flesta andra objektivtekniker fungerar precis som du minns dem.

EOS R7 har även samma LP-E6-serie med batterier som många av våra spegelreflexkameror, däribland EOS 7D-serien och EOS 70D, EOS 80D och EOS 90D, så det är enkelt att byta batterier mellan kamerahusen.1

Intuitiva reglage

Varje EOS-kamera är en designevolution som bygger på kamerorna som kom före, samtidigt som vi lägger till nya funktioner. EOS R7 har till exempel en joystick för val av AF-punkt som sitter i en kontrollratt – en kombination av två klassiska EOS-kontroller. Den sitter bredvid kamerans sökare, precis där tummen vilar när du håller den, vilket är perfekt för att ta snabba, spontana bilder.

Canon EOS R7 – intuitiva kontroller

En funktionsomkopplare för fokusering sitter på kamerans framsida där det är lätt att hitta den när du håller kameran framför ögat. Det ger fotografer möjligheten att enkelt kan växla mellan autofokus och manuell fokus, även med objektiv som inte har en egen fokusomkopplare. I mitten av omkopplaren finns en anpassningsbar funktionsknapp som kan ställas in på att göra flera olika saker.

Canon EOS R7 – kontroller

Precis som du kan vänta dig av en EOS-kamera så är många kontroller anpassningsbara och kan konfigureras så att de fungerar precis som du vill. Huvudmenysystemet har en anpassningsbar Min meny-skärm där dina mest använda kommandon sparas på samma plats tillsammans med tre egna kamerainställningar som minns vilka sätt du tycker bäst om att jobba på.

Med en vinklingsbar touchskärm kan fotografer komponera och fotografera ur ovanliga vinklar och nya perspektiv, och videoanvändare kan filma bekvämt med maximal stabilitet.

Kvalitet som inger förtroende

EOS R7 är beständig mot damm, smuts och vatten tack vare den robusta konstruktionen med magnesiumlegering och dussintals skyddande gummitätningar3. Om du arbetar i utmanande miljöer eller vädret slår om kan du fortsätta fotografera utan att oroa dig. Du behöver aldrig missa ett ögonblick.

Den robusta konstruktionskvaliteten gör dock inte att EOS R7 är tung att bära med sig. Den är faktiskt lättare och mer bärbar än EOS 7D Mark II, vilket gör den till ett utmärkt val för fotografer på språng.

Canon EOS R7 – tätning

Dubbelt så mycket lagring, dubbelt så hög säkerhet

Med EOS R7:s dubbla UHS-II SD-minneskortplatser kan du fotografera utan bekymmer i skarpt läge. De kan konfigureras på flera olika sätt.

Automatisk säkerhetskopiering – ett perfekt alternativ när du fotograferar viktiga händelser och behöver en försäkring om det värsta inträffar. Resefotografernas favoritstrategi.

Överfull – när ett kort är fullt lagrar kameran automatiskt bilder på det andra kortet så att du aldrig behöver stanna upp när du fotograferar. Perfekt för bröllop, djurliv och sportevenemang när du inte vill missa en sekund.

JPEG på ett kort, RAW på ett annat – spara en uppsättning provtryck separat till RAW-filerna du vill redigera.

Videor på ett kort, foton på ett annat – håll ordning på innehållet eller använd ett större kort för videor och ett mindre för stillbilder. Utmärkt vid hybridfotografering på evenemang eller i dokumentärprojekt.

Canon EOS R7 – dubbelt så mycket lagringsutrymme

Tillbehörsfäste

EOS R7 har ett avancerat nytt tillbehörsfäste så att du kan ansluta nya enheter och tillbehör snabbt och enkelt. Bland tillbehören finns en digital mikrofon och en XLR-mikrofonadapter – för ljudet som dina filmer förtjänar. Utvalda Speedlite och Speedlite-sändare ansluts till kameran på samma sätt så att du kan ta kontroll över belysningen.

Canon EOS R7 – tillbehörssko
 1. LP-E6NH/LP-E6N har stöd för laddning via USB. Laddning via USB är inte möjligt med LP-E6 eller icke godkända batterier. Det är möjligt att batterierna inte laddas om inte återstående batterinivå är låg.
 2. Den maximala bildhastigheten vid AF, en halv tryckning på avtryckaren eller serietagning är 59,94 b/s. Observera att skärmens bildhastighet kan vara lägre beroende på vilket objektiv du använder och fotograferingsförhållandena.
 3. Kameran är utformad för att vara damm- och fuktbeständig, men det går inte att garantera att damm, smuts, vatten, salt och liknande hindras helt från att komma in. Mer information finns i specifikationen

Relaterade artiklar

 • FÖRDEL

  Nästa generations autofokus

  EOS R7-modellen har utformats med samma deep-learning AI och iTR AF-teknik som i våra EOS R3-, EOS R5- och EOS R6-kameror.

 • FÖRDEL

  Hastighet och prestanda

  Det perfekta fotoögonblicket varar ibland bara i några bråkdelar av en sekund. Därför har vi gjort EOS R7-modellen otroligt snabb.

 • FÖRDEL

  Bildkvalitet

  Oavsett om du tar stillbilder eller filmar får du fantastiska resultat med EOS R7, som har en CMOS-sensor på 32,5 megapixlar och en DIGIC X-bildprocessor.

 • FÖRDEL

  Bildstabilisering på ny nivå

  Tänk om du kunde ta bilder med lång exponeringstid utan stativ utan att bilden blir suddig.

 • FÖRDEL

  Dela med dig

  EOS R7 är en anslutningsbar kamera som du kan använda med din smartphone, surfplatta eller dator via Canon Camera Connect-appen.

 • NYHETSBREV

  Bli inspirerad, registrera dig nu

  Missa aldrig nya erbjudanden från Canon, tips och handledning, nyheter och inbjudningar till lokala evenemang.