UTSKRIFTER

Förbättra företaget med utskrifter

Upptäck hur Canons MAXIFY- och PIXMA MegaTank-skrivare – med dess hastighet, tillförlitlighet, mångsidighet och låga driftskostnader – kan hjälpa ditt företag att utvecklas.
En kvinna sitter och arbetar vid en bärbar dator och har en Canon MegaTank-skrivare bredvid sig på skrivbordet.

Alla företag måste se bra ut på papper. Oavsett om du arbetar på ett kontor, hemma eller både på kontor och hemma ger Canons sortiment av MAXIFY- och PIXMA MegaTank-skrivare den prestanda, användarvänlighet och kvalitet du behöver för att snabbt och enkelt skapa snygga dokument och utskrifter. Dessutom sparar du tid, pengar och arbete tack vare de påfyllningsbara bläckbehållarna för stora volymer. Faktum är att vissa av de här skrivarna kan hjälpa dig att spara upp till 90 % av den totala ägandekostnaden jämfört med konventionella bläckstråle- och laserskrivare, så de är dessutom fantastiska för företagets slutresultat.

Det här är vad de har att erbjuda och så får du ut mesta möjliga av dem, baserat på erfarenheter från människor som använder dem i sina företag på daglig basis.

1. Hastighet och effektivitet

En användares hand håller i en flaska med gult bläck och är redo att sätta in den i en Canon MegaTank-skrivare.

MAXIFY GX1050 är idealisk för hybridarbetare – den är tillräckligt kompakt för att ta upp lite plats i hemmet men är utformad för att erbjuda samma omfattande produktivitetsfördelar som resten av MAXIFY-skrivarsortimentet, tack vare de höga utskriftshastigheterna och de påfyllningsbara bläckbehållarna med hög kapacitet.

Ian Scullion på Fasciato Architects använder MAXIFY GX7050 på sitt hektiska kontor. Han arbetar med snäva deadlines och värdesätter de snabba 24 sidorna per minut i svartvitt och de 15,5 sidorna per minut i färg, samt det faktum att skrivaren kan scanna båda sidorna av dubbelsidiga dokument i ett enda svep, vilket sparar värdefull tid. Det gick dessutom snabbt och enkelt att konfigurera den.

”Hela installationsprocessen tog bara 10–15 minuter”, säger Ian. ”Var och en av de fyra bläckflaskorna är individuellt märkta och färgkodade så att du inte kan hälla bläck i fel behållare. Du behöver inte klämma på flaskorna och bläcket slutar automatiskt att flöda när behållaren är full, så du slipper kladd.”

Canon MAXIFY GX1050 är ytterligare en modell som passar perfekt för hybridarbetare och den är anmärkningsvärt kompakt, snabb att konfigurera och enkel att använda tack vare dess intuitiva, anpassningsbara touchskärm i färg och LED-statuslampa med flera färger. Det finns tillräckligt med bläck i en uppsättning flaskor för cirka 3 000 sidor i färg,1 medan produktiviteten förbättras genom snabb utskrift på upp till 15 sidor per minut i svartvitt och 10 sidor per minut i färg.2 Den utrymmesbesparande inmatningskassetten för 250 ark kan förvaras inuti skrivarens bas och MAXIFY GX2050 har en automatisk dokumentmatare för 35 ark, för enklare scanning och kopiering av flersidiga dokument.

2. Låg total ägandekostnad

En användare fyller på papper i kassetten på framsidan av en Canon MAXIFY-skrivare.

MAXIFY GX7050 har två pappersinmatningskassetter för 250 ark vid basen samt en bakre matning och en dubbelsidig automatisk dokumentmatare för 50 ark som kan scanna båda sidorna av ett dubbelsidigt dokument i ett svep. Det innebär att du slipper ägna tid åt att byta papper i facket eller att mata in ett dokument igen för att scanna den andra sidan.

När det gäller den övergripande produktiviteten handlar en effektiv företagsskrivare inte bara om hastighet och effektivitet. Det handlar även om inköpspris och driftskostnader. ”Vi är mycket nöjda med att MAXIFY GX7050 ger oss en så stor kostnadsbesparing”, säger Ian.

Canon Europe-produktspecialisten Zubair Rahim förklarar den låga totala ägandekostnaden för skrivare som MAXIFY GX7050 och MAXIFY GX6050. ”Vi delar upp det här på en genomsnittlig kostnad per sida och den totala kostnaden för verksamheten över cirka fem år, där priset på själva skrivaren och förbrukningsartiklarna ingår. Båda är väldigt låga med dessa skrivare. Du kan förvänta dig en genomsnittlig besparing på upp till 90 % av den totala ägandekostnaden jämfört med de tio bästa laser- och bläckstråleskrivarna.”

3. Utskriftskvalitet

En kvinna använder en överstrykningspenna på ett utskrivet dokument, med en Canon MegaTank-skrivare intill henne på skrivbordet.

De påfyllningsbara bläckbehållarna med hög kapacitet hos Canons MegaTank-skrivare, som MAXIFY GX2050, innebär att du sparar tid eftersom du slipper beställa nya bläckpatroner. Det pigmentbaserade bläcket säkerställer att dokumenten blir hållbara, kladdfria, vattentåliga och överstrykningståliga.

Kvaliteten på de dokument som ett företag skickar ut kan vara avgörande när det gäller hur kunderna och potentiella kunder ser på företaget. ”Ibland skickar vi in bidrag till utmärkelser eller tävlingar och vi vill även kunna skriva ut bilder för kontoret med olika papperstyper”, säger Ian. ”Utskriftskvaliteten med MAXIFY GX7050 är mycket bättre än andra skrivare som vi har använt tidigare.”

MAXIFY GX1050, MAXIFY GX2050, MAXIFY GX7050 och MAXIFY GX6050 använder pigmentbaserat bläck i alla tre färger samt i svart. Det gör att de kan skapa skarp text och fyllig, levande färg för grafik, med en otrolig detaljrikedom som bevarar utseendet på även de minsta teckensnitten, som ofta används för det finstilta i juridiska dokument. Dokument i både svartvitt och färg är dessutom kladdfria, vilket bidrar till att bibehålla ett högkvalitativt utseende och det underlättar när du vill använda överstrykningspennor.

4. Bekvämlighet och anslutningsmöjligheter

En man arbetar vid ett skrivbord på ett arkitektkontor med en Canon MAXIFY-skrivare på ett bord i bakgrunden.

De genomskinliga panelerna framtill hos Canons MegaTank-skrivare gör det enkelt att övervaka bläcknivåer och beställa kostnadseffektiva flaskor med ersättningsbläck i god tid.

En användare håller i en surfplatta med ett stapeldiagram på skärmen medan en utskrift av samma diagram kommer ut från en Canon-skrivare.

Premier Insurance använder Canon PRINT-appen för att skriva ut dokument från en mobiltelefon eller surfplatta till dess MAXIFY G6050, antingen på kontoret eller via fjärranslutning.

Anik Islam har upptäckt att Canon MAXIFY G6050 är perfekt för Premier Insurances hektiska kontorsmiljö. Skrivarens påfyllningsbara bläckbehållare med kapacitet för 350 ark, tvåvägspappersmatning och höga kapacitet har inneburit mindre bortslösad tid på att fylla på papper och ändra ordningen på bläckpatroner.

En annan fördel med de här skrivarna är deras kapacitet att hantera en mängd olika material, från vanligt papper och kort till kuvert och fotopapper. Eftersom företaget delvis förlitar sig på polerat marknadsföringsmaterial gentemot kunden för att ge en bra varumärkesupplevelse upptäckte Anik att möjligheten att kostnadseffektivt skriva ut detta på kontoret var revolutionerande.

Även molnfunktionerna hos Canons MAXIFY- och PIXMA-skrivare har gjort stor skillnad för Premier Insurance. ”Våra kunder tar ofta med dokument till möten. Med Canon PRINT-appen kan jag nu snabbt scanna dem så skickas de automatiskt till utskrift på kontoret. På så sätt kan medarbetarna börja analysera dem omgående”, förklarar Anik.

Många av Canons MAXIFY- och PIXMA MegaTank-skrivare har touchskärmar i färg, som du kan anpassa och tilldela ofta upprepade uppgifter till ett enkelt tryck på skärmen. För utskrift med vanligt papper, specialmaterial och fotopapper har vissa skrivare även flera inmatningskassetter och -fack, vilket gör att du sparar tid och arbete eftersom du slipper byta papper i ett och samma fack.

5 Företagsfokuserad design

En man tittar på ett kort i sin hand, med ett färgglatt blomsterarrangemang bakom honom och en Canon-skrivare på ena sidan.

För många företag är miljöanpassningen en viktig faktor. Canon erbjuder kostnadsbesparande utskriftsprenumerationer för vissa skrivare med bläckpatroner (tillgängligheten kan variera beroende på land), samt ett återvinningsprogram för använda bläckpatroner, men det påfyllningsbara bläcksystemet i MegaTank-skrivare tar miljöanpassningen till en ny nivå.

En användare håller upp en fotoutskrift medan andra fotoutskrifter ligger utspridda på ett bord intill blomsterarrangemang.

Forever Rose inkluderar ett personligt foto med alla presenter de skickar och den bilden måste vara av högsta kvalitet. Företaget har upptäckt att Canon MAXIFY G6040 uppfyller den standard som krävs, i höga volymer och till en lägre kostnad än laserutskrifter.

Forever Rose är ett anpassat presentföretag baserat i Dubai. I Canon MAXIFY G6040 såg Forever Roses ägare, Ebraheem Al Samadi, en lösning som kunde tillgodose behovet av konsekvent tillförlitliga utskrifter med hög produktivitet och samtidigt minska utskriftskostnaderna. ”Vi har sett en markant kostnadsbesparing jämfört med laserutskrifterna vi använde tidigare”, säger han.

”Vi skriver ut dagligen”, säger företagets internationella marknadschef, Asim Hussain. ”Och utskrifter av stora volymer till ett överkomligt pris var en viktig faktor i valet av Canon MegaTank-skrivaren.”

Prisvärdheten utgör bara halva berättelsen. PIXMA G6040:s högkvalitativa resultat tillfredsställde behoven hos ett företag vars kunder inte förväntar sig något annat än perfektion i presentationen. Eftersom PIXMA G6040 har högkvalitativt, färgämnesbaserat bläck möjliggörs vackert jämna och naturliga bilder och Forever Roses kunder kan nu räkna med oklanderligt utskrivna personliga bilder när de skickar en gåva.

Canons utskriftshubb för småföretag tillhandahåller mycket bakgrundsinformation och kundreferenser för att ge dig idéer om hur du verkligen kan få ut ditt budskap i utskrifter. Dessutom innehåller Canon PosterArtist tusentals anpassningsbara designer nära till hands, så att du snabbt kan skapa professionella affischer, banderoller och broschyrer direkt på kontoret.

En Canon MegaTank-skrivare och några flaskor med ersättningsbläck står på ett skrivbord, med en datorskärm och en skrivbordslampa bakom.

Utöver en anpassningsbar 2,7-tums touchskärm har MAXIFY GX1050 och MAXIFY GX2050 en ny LED-statuslampa som ändrar färg, vilket gör det enkelt att kontrollera utskriftens förlopp. De är även kompatibla med molntjänster och du kan skriva ut och scanna direkt från Android- och iOS-smartphones och -surfplattor via Canon PRINT-appen.

Canons MAXIFY- och PIXMA MegaTank-skrivare säkerställer förstklassig utskriftskvalitet med hög utskriftshastighet samtidigt som driftskostnaderna hålls nere. Slutresultatet är en förbättrad produktivitet och en verksamhet som är mer lönsam och mer effektiv.

Matthew Richards & Paul Fitzpatrick
 1. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 24712 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installationen.
 2. Utskriftshastigheten på vanligt A4-papper mäts enligt genomsnittlig ESAT i kontorskategoritestet för ISO/IEC 24734-standard.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • UTSKRIFTSTIPS

  Så skriver du ut på ett säkert sätt

  Åtta sätt att säkerställa säkra utskrifter med Canons säkerhetsfunktioner

 • UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för hemmakontor

  Arbeta smidigt hemifrån med Canon PIXMA- och MAXIFY-skrivare.

 • UTSKRIFTER

  Canon PosterArtist

  Skapa snabbt, enkelt och kostnadsfritt professionella affischdesigner.

 • UTSKRIFTER

  Bläckstråle eller laser: vad passar dig bäst?

  Upptäck skillnaderna mellan Canons bläckstråle- och laserskrivare och ta reda på vilken som bäst passar dina behov.