UTSKRIFTER

Skapa affischer, broschyrer och mycket mer med Canon PosterArtist

Upptäck hur små företag snabbt, enkelt och kostnadsfritt kan skapa professionella och iögonfallande affischdesigner.
Utskrivna Canon PosterArtist-designer på ett skrivbord framför en Canon MAXIFY-skrivare.

Oavsett om du marknadsför ett mindre företag, anordnar ett välgörenhetsevenemang, organiserar ett lokalt möte eller marknadsför i princip vilken typ av tjänst som helst måste du visa upp ditt budskap på ett tydligt och kreativt sätt. Med ett brett utbud av mallar, bilder och teckensnitt tillhandahåller Canon PosterArtist alla verktyg du behöver för att skapa en affisch online utan kostnad.

Webbprogrammet ger snabb och enkel åtkomst till hundratals professionellt utformade mallar som omfattar allt från affischer, banderoller och broschyrer till menyer, festinbjudningar, kalendrar, certifikat och mycket mer.

Mallarna är enkla att anpassa med din egen text och dina bilder, och du kan till och med generera QR-koder, vilket passar perfekt för att ge potentiella kunder ett enkelt sätt att ta reda på mer om dina tjänster.

Komma igång med Canons affischtillverkning online

En skärmbild av Canon PosterArtist med tillgängliga produkter och teman.

Med hjälp av mallarna i PosterArtist kan du snabbt och enkelt skapa en färdig produkt. I samband med en programvaruuppdatering har ytterligare 300 designer lagts till, vilket innebär att det finns totalt 1 400 stycken.

En skärmbild av Canon PosterArtist med en mall i kategorin Mat och dryck.

Om du till exempel vill utforma en affisch för att marknadsföra ett företag som gör tårtor kan du välja en mall i kategorin Mat och dryck.

Canon PosterArtist är kompatibelt med Windows och macOS. Du kan logga in med ett befintligt onlinekonto, till exempel Google, Facebook eller Twitter, eller skapa ditt eget säkra Canon-ID.

På startsidan för PosterArtist kan du välja vad du vill skapa eller bläddra bland mallarna med olika teman. Kategorierna omfattar detaljhandel/distribution, mat och dryck, skola/utbildning, evenemang och mycket mer.

Om du har bråttom finns det även ett alternativ för automatisk design. Välj din produkt, ange kategori, rubrik, underrubrik och meddelande samt upp till tre bilder, så genererar PosterArtist omedelbart ett antal alternativ.

PosterArtist v1.1 innehåller flera nya funktioner för att spara tid och göra dina arbetsflöden mer effektiva. Det finns en rad nya mallar för dubbelsidig utskrift, så att till exempel en restaurangägare enkelt kan skriva ut dubbelsidiga menyer. Nu kan du även importera ett Microsoft Excel®-kalkylblad direkt till mallar, så att du kan skapa personliga eller anpassade mallar av samma design, till exempel en bunt kuponger där var och en har en unik kod.

Lägga till bilder

En skärmbild av Canon PosterArtist med en affischmall i kategorin Mat och dryck med uppdaterade bilder.

Välj Lägg till filer på panelen Filer om du vill överföra dina bilder. Det finns även ett antal färdiga bilder och färdigt innehåll att välja bland på panelen Bilder.

En skärmbild av Canon PosterArtist som visar en affischmall med uppdaterade bilder.

Välj den mallbild du vill ersätta och dubbelklicka på miniatyrbilden på panelen Filer för att importera den nya bilden till din design.

Du kan lägga till egna bilder från den enhet du använder, eller från molnbaserade tjänster som Google Drive™, Dropbox™ och Microsoft OneDrive®. Det finns även ett alternativ för att söka efter och lägga till avgiftsfria bilder direkt från en mängd olika bildbibliotek.

Det finns olika alternativ för fotoredigering, bland annat ett automatiskt bildkorrigeringsverktyg som tillämpar bakgrundsbelysning och exponeringskorrigering, som möjliggör manuella justeringar av färg och skärpa eller att växla till svartvitt eller använda en sepiaton.

Anpassa innehållet

En skärmbild av Canon PosterArtist med en affisch för ett lokalt tårtföretag, med redigeringsalternativ på en panel till höger.

Finjustera affischen genom att justera teckenstorlek, bakgrundsfärg och textens radavstånd, eller ändra sidförhållandet.

En skärmbild av Canon PosterArtist med en banderoll för ett lokalt tårtföretag.

När du har justerat klart dina färger och teckensnitt kan du skapa matchande banderoller och broschyrer.

Text kan läggas till horisontellt eller vertikalt och det är enkelt att experimentera med färger och hundratals tillgängliga teckensnitt för att få exakt den stil och det utseende du vill ha. Clipart-alternativen är perfekta för att skapa anpassade logotyper.

Om du vill få en design att verkligen sticka ut finns det guld- och silveralternativ i den omfattande färgpaletten. Det finns även fluorescerande dekorfärger där detta stöds av Canon imagePROGRAF GP-seriens storformatsskrivare.

Om du inte är nöjd med någon av dina ändringar är det enkelt att ångra/göra om med hjälp av pilarna bakåt och framåt.

Skriva ut dina designer

En skräddarsydd affisch skapad med Canon PosterArtist kommer ut ur en Canon MAXIFY-skrivare.

Om du vill skriva ut dina skapelser behöver du en kompatibel Canon-skrivare, som Canon MAXIFY GX3050 – ett kostnadseffektivt alternativ för stora utskriftsvolymer.

När du är redo att skriva ut klickar du på knappen Fortsätt till utskrift – du måste hämta och installera ett plugin-program för utskrift när du gör det för första gången.

En högpresterande Canon MegaTank-skrivare, som MAXIFY GX3050 eller GX4050, är idealisk för utskrift av stora volymer av högkvalitativa dokument. Båda modellerna kan även skriva ut banderoller på upp till 1,2 m och är utrustade med ett bakre fack för rak matning, för material med en tjocklek på upp till 0,7 mm, vilket är idealiskt för att skapa POS-material.

Med Canons MAXIFY- och PIXMA-skrivare som har stöd för molnbaserad utskrift kan du skapa designer hemma eller när du arbetar på distans och sedan skriva ut dem på kontoret.

Sprid ditt budskap

En utskriven affisch och en banderoll, som marknadsför ett företag som gör tårtor, placerade på ett grått förkläde tillsammans med måttkoppar och en träsked.

Experimentera med djärva färger, snygga bilder och ett minnesvärt budskap och skapa iögonfallande affischer, banderoller och broschyrer med minimal ansträngning.

Det är lätt att betrakta en affisch, banderoll, broschyr eller meny som en fysisk sak, men du kan även hämta dina designer för användning på webbplatser och sociala medier.

Designerna kan sparas på datorn eller så innehåller programvaruuppdateringen för PosterArtist inbyggda alternativ för att spara till Google Drive, Dropbox och Microsoft OneDrive, så att du kan komma åt dem var som helst och dela dem med kollegor, familj och vänner.

Canon PosterArtist kan hjälpa dig att skapa marknadsföringsmaterial avsett för mindre företag, från bageribanderoller och hamburgermenyer till sommarreor och jobbannonser.

Matthew Richards & Sarah Bakkland
 1. macOS är ett varumärke som tillhör Apple Inc. och är registrerat i USA och andra länder och regioner.
 2. TWITTER är ett varumärke som tillhör Twitter Inc. eller dess dotterbolag.
 3. Google och Google Drive är varumärken som tillhör Google LLC, och den här webbplatsen stöds inte av eller är ansluten till Google på något sätt.
 4. Dropbox är ett varumärke som tillhör Dropbox, Inc.
 5. Microsoft Excel och OneDrive är registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation i USA och andra länder.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • UTSKRIFTER

  Rätt Canon-utskriftsapp för dig

  Bli kreativ och organiserad med Canons utskriftsappar – det finns en som passar alla projekt.

 • UTSKRIFTER

  MegaTank-skrivare för företag

  Så kan MegaTank-skrivarnas kvalitet och låga driftskostnader gynna verksamheten.

 • UTSKRIFTER

  Så använder du en trådlös skrivare

  Smarta sätt att få ut mesta möjliga av din trådlösa skrivare.

 • UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för designers

  Skrivare är viktiga verktyg för designers – vi hjälper dig att välja rätt modell för dina behov.