CANON EOS R5

Dual Pixel RAW-bildbearbetning

I Dual Pixel RAW-läget kan fotografer utföra otroliga justeringar i bilderna de tar med EOS R5 – efter att de har tagit dem. Justera skärpans position, bokeh och belysningen i porträtt och använd bakgrundsskärpa för att landskap ska se så bra ut som möjligt.

Dual Pixel RAW-bildbearbetning

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

Så här fungerar det

Var och en av pixlarna i den 45-megapixlade sensorn hos EOS R5 består av två fotodioder. I Dual Pixel RAW-läget tas två bilder varje gång du fotograferar: en med vänster fotodiod och en med den högra. Genom att jämföra de små skillnaderna i varje bild kan en djupkarta bäddas in i RAW-filen, vilket innebär att små justeringar kan göras på slutresultatet baserat på denna 3D-data.

Dual Pixel RAW-justeringar görs via den kostnadsfria programvaran Canon Digital Photo Professional. En nyhet hos EOS R5 är funktionen för att använda porträttljus och bakgrundsskärpa i kameran.

Porträttljus

(inbyggd)

Den här nya inbyggda funktionen ändrar ljusets utseende i motivens ansikten när du tar porträtt. Ljusets intensitet, spridning och riktning kan ändras under efterbehandlingen, så att skuggor kan göras ljusare eller mörkare och flyttas runt för att efterlikna en reflekterande effekt.

Bakgrundsskärpa

(inbyggd)

Gör skärpeförbättringar i bildens bakgrund selektivt i kamerans RAW-redigeringsmeny – idealiskt vid landskapsfotografering, när du behöver lösa upp dis längre bort och göra bakgrunden lättare att se.

Ingen förbättrad bakgrundsskärpa

Förbättrad bakgrundsskärpa

Mikrojusteringar i bilden

(programvaran Digital Photo Professional)

Med hjälp av den kostnadsfria programvaran Digital Photo Professional kan den maximala skärpepunkten flyttas lite från den position som användes när bilden togs. Det passar utmärkt för porträttfotografer som vill finjustera den viktiga skärpan, till exempel om ett motivs ögon inte är i perfekt fokus.

Bokeh-växling

(programvaran Digital Photo Professional)

Med hjälp av Dual Pixel RAW Optimizer i DPP-programmet kan utseendet och känslan i områden utanför fokus i en bild justeras genom att växla bildens perspektiv från vänster till höger.

Minimera slöjor och spökeffekter

(programvaran Digital Photo Professional)

En annan funktion hos Dual Pixel RAW Optimizer i DPP-programmet hjälper till att minska artefakter som uppkommer på grund av starka ljuskällor i bilden. Vyerna från vänster och höger i dual pixel-bilder jämförs och växlas selektivt, så att slöjor och spökeffekter kan minimeras eller undvikas.

xyz

Digital Photo Professional

Digital Photo Professional (DPP) är ett avancerat RAW-bildbehandlings-, visnings- och redigeringsprogram för EOS-digitalkameror och PowerShot-modeller med RAW-kapacitet.

Relaterade artiklar