CANON EOS R5

Bildkvalitet

EOS R5 levererar bildkvalitet som överträffar förväntningarna. En sensor med 45 megapixlar samarbetar med en DIGIC X-bildprocessor för att visa vad det tekniskt avancerade EOS-R-systemet klarar av.

45 megapixels upplösning och DIGIC X-processor

I hjärtat av EOS R5 finns en CMOS-fullformatssensor med 45 megapixlar som levererar tidigare oöverträffade nivåer av bildkvalitet. Detaljrikedomen och skärpan är enastående, liksom färgåtergivningen, färgnyanserna och det dynamiska omfånget. Sensorn har en maximal känslighet på ISO 51200, så att du kan dra nytta av den fantastiska bildkvaliteten hos EOS R5 även i svagt ljus.

En specialanpassad DIGIC X-bildprocessor hämtar data från kamerans sensor och skapar bildfiler med exceptionell kvalitet. Digitalt brus hålls på en miniminivå – inte bara vid höga ISO-inställningar, utan vid alla inställningar. Skärpan är förbättrad med en helt ny skärpejustering och extra dynamiskt omfång är tillgängligt tack vare en förbättrad automatisk ljuskorrigering (ALO) samt teknik för högdagerprioritet.

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

A paraglider with a yellow canopy high above the lush German Alps

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

RF-fattning

EOS R5 är en kamera som utnyttjar de tekniska innovationer som utformats för EOS R-systemet fullt ut. Detta omfattar RF-objektivfattningen, med en diameter på 54 mm och ett registreringsavstånd på 20 mm, som möjliggör optiska designer som tidigare ansetts vara omöjliga.

RF-fattningen överför dessutom data mellan objektivet och kamerahuset tio gånger snabbare än EF-objektivfattningen. Det ger snabbare autofokus, ett nytt intelligent bildstabiliseringssystem och nya nivåer av inbyggd bildbehandling, med hjälp av tekniker såsom Digital Lens Optimizer, för att optimera bildkvaliteten och hjälpa objektivet att fungera så bra som möjligt.

Högupplösta bilder på upp till 400 MP

Med version 1.81 av denna firmware går det att skapa högupplösta bilder på upp till otroliga 400 MP i kameran. Tack vare funktionen för IBIS med hög upplösning kan EOS R5 ta nio bilder i följd när den är monterad på ett stativ och flytta sensorn något för varje bild med hjälp av mekanismen för inbyggd bildstabilisering för att sedan sammanfoga bilderna i kameran. Det gör att kameran kan återge ännu mindre pixlar, vilket resulterar i en bild med högre upplösning, på cirka 400 MP.

IBIS high resolution
IBIS med hög upplösning PÅ

IBIS med hög upplösning PÅ

IBIS med hög upplösning AV

IBIS med hög upplösning AV

Bildstabilisator i åtta steg1

EOS R5 är den första EOS-kameran med inbyggd bildstabilisering och femaxlad rörelse för minskad effekt av kameraskakningar vid fotografering med objektiv utan inbyggd bildstabilisering. Men när ett kompatibelt RF-objektiv utrustat med bildstabilisering är monterat på EOS R5, samarbetar de två stabiliseringssystemen för att skapa ett intelligent bildstabiliseringssystem som ger en otrolig stabilisering i åtta steg.

Det är tillräckligt för att möjliggöra fotografering utan stativ med väldigt långa slutartider, utan risk för oskärpa från kameraskakningar. Tänk dig att du avsiktligen kan använda en lång slutartid för att fotografera rörelsen hos ett flödande vattenfall och samtidigt fotografera utan stativ – det är bara ett av sätten på vilka EOS R5 skapar nya möjligheter för fotografer att vara kreativa.

Ingen bildstabilisering

© Ulla Lohmann / Canonambassadör

Bildstabilisering i åtta steg

© Ulla Lohmann / Canonambassadör

Movie Digital IS

En elektronisk, 5-axlad inbyggd bildstabilisator som även fungerar vid filminspelning*. Detta i kombination med kamerans inbyggda bildstabiliseringssystem samt objektivets egen bildstabilisering ger väldigt höga stabiliseringsnivåer. På så sätt får bilder som tas utan stativ en jämn och professionell framtoning, vilket passar utmärkt för dokumentärfilmer och kreativa filmskapningsprojekt.

* Movie Digital IS-systemet är inte tillgängligt vid inspelning i 8K RAW

HEIF-bildformat

Utöver JPEG- och CR3 RAW-filer kan EOS R5 även producera HEIF-filer (High Efficiency Image Format). Detta nästa generations bildfilsformat har en bättre bildkvalitet än JPEG-filer, men med ungefär samma filstorlek. Formatet tillåter dessutom 10-bitars färg för ett mer dynamiskt omfång och gör att du kan ta HDR-PQ-bilder.

HEIF-filer kan även behandlas i kameran för att skapa JPEG-filer med ett bredare dynamiskt omfång än vanliga JPEG-filer.

Relaterade artiklar

 • ARTICLE

  Canon EOS R5 första bilder: fånga naturen i enastående detalj

  Ulla Lohmann och Robert Marc Lehmann berättar om hur Canon EOS R5 sensor med 45 MP och AF-med ögonspårning hjälpte dem att ta spektakulära utomhusbilder.

 • En terrängcyklist utför ett trick uppe i luften med solen i bakgrunden. Bilden tas underifrån och ramas in av röd vallmo och gräs i sluttningen

  ARTICLE

  Filma i 8K och översamplad 4K med Canon EOS R5

  I de första filmerna som spelades in med Canon EOS R5 utforskade Martin Bissig och Ivan D’Antonio hur 8K-funktionerna minskar inspelningstiden och utökar de kreativa alternativen.

 • ARTICLE

  Canon EOS R5: 10 funktioner du inte får missa

  Upptäck funktionerna som gör EOS R5 revolutionerande, till exempel funktionen för att fotografera stillbilder med 45 megapixlar i upp till 20 b/s och RAW-filminspelning i 8K.

 • En man som håller en Canon EOS R6-kamera vid sidan.

  ARTICLE

  Canon EOS R5 kontra EOS R6 – vilken passar dig bäst?

  Canon lanserar inte bara en, utan två banbrytande kompakta systemkameror i fullformat. Vilken passar dig bäst? Vi jämför EOS R5 och EOS R6.

  1. Åtta steg baserat på CIPA-standarden med RF 24-105mm F4 L IS USM med en brännvidd på 105 mm.