CANON EOS R5

Kraftfulla professionella prestanda

EOS R5 kan ta bilder med 45 megapixlar i upp till 20 bilder per sekund, med kontinuerligt följande autofokus. Den här typen av prestanda, som drivs av en specialanpassad DIGIC X-processor, gör att du kan ta bilder som inte varit möjliga tidigare.

Kraftfulla professionella prestanda

En terrängcyklist utför ett trick uppe i luften med solen i bakgrunden. Bilden tas underifrån och ramas in av röd vallmo och gräs i sluttningen

Martin Bissig var en av de första yrkesfotograferna som satte funktionerna för filmskapande hos Canons EOS R5 på prov, och fotograferade snabba actionbilder av terrängcyklister och skejtare. Tagen med en Canon EOS R5 med ett Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM-objektiv inställt på 15 mm, 1/800 sek, f/9 och ISO 250. © Martin Bissig

Hastighet som du aldrig sett tidigare

Med EOS R5 kan du fotografera flyktiga ögonblick som aldrig tidigare och ta fullformatsbilder med 45 megapixlar med imponerande 201 bilder per sekund, under fullständig tystnad och med fullständig AE- och AF-spårning.

Oavsett om du fotograferar sport, reportage, natur eller porträtt gör EOS R5 att du får fler chanser att fånga ett perfekt ögonblick. Och när du behöver använda en mekanisk slutare är serietagning tillgänglig med 12 b/s1: klassledande prestanda för en kompakt systemkamera i fullformat.

© Robert Marc Lehmann

© Martin Bissig / Canonambassadör

© Ulla Lohmann / Canonambassadör

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Toppmodern elektronisk sökare

EOS R5 har en elektronisk sökare som är så avancerad att det känns som att det inte finns någonting mellan dig och motivet du fotograferar. Med en upplösning på 5,76 miljoner punkter, 100 % täckning och en uppdateringshastighet på 120 b/s kommer du att känna dig som uppslukad av motivet, samtidigt som du kan förhandsgranska exakt hur bilderna blir under tiden du fotograferar.

Den elektroniska sökaren kompletteras av en 3,15-tums vinklingsbar touchskärm med 2,1 miljoner punkter som kan vinklas bort från kamerahuset och roteras 270 , för bekväm fotografering ur komplicerade vinklar. Skärmen kan även roteras och förvaras mot kamerahuset som extra skydd.

En sensor baktill på EOS R5 växlar automatiskt mellan den elektroniska sökaren och skärmen när du håller kameran mot ögat och den kan konfigureras på olika sätt beroende på om skärmen är utfälld eller inte.

DIGIC X-bildprocessor

Den fenomenala serietagningshastigheten, den enastående bildkvaliteten och den klassledande autofokusen hos EOS R5 kontrolleras av en DIGIC X-processor, som även driver kamerans övriga funktioner och säkerställer snabba hastigheter.

Dubbla kortplatser med CFexpress

EOS R5 har dubbla minneskortplatser: en för universalt kompatibla SD-kort (med stöd för SD-kort av den snabba UHS-II-typen) och en andra kortplats för supersnabba CFexpress-kort. Detta möjliggör den otroliga hastighet som behövs för att upprätthålla serietagningar med 20 b/s för upp till 180 RAW-filer samt några av EOS R5:s filmformat med högre upplösning.


CFexpressV90 UHS-II SD
Max. överföringshastighet1,97 GB per sek321 MB per sek

Canon EOS R5 visad från användarens högra sida. De två kortplatserna finns under en flik på sidan.

Canon EOS R5 har även två kortplatser – en CFexpress-kortplats med hög hastighet och en universellt kompatibel SD-kortplats.

Nytt batteri med högre kapacitet

EOS R5 drivs av ett avancerat nytt LP-E6NH-batteri med 20 procent mer kapacitet än äldre LP-E6N-batterier, så att du kan ta (i genomsnitt) 490 bilder på en enda laddning.*

LP-E6NH-batterier kan laddas med den medföljande batteriladdaren eller via USB C 3.1 i kameran, med effekten 5 V/1,5 A (PD). Batterigreppet BG-R10 rymmer två batterier samtidigt för längre fotograferingssessioner.

Äldre LP-E6- och LP-E6N-batterier är kompatibla med EOS R5, även om de allra snabbaste fotograferingshastigheterna och laddning i kameran inte är tillgängligt när du använder LP-E6.

* Enligt CIPA-standarder vid 23 °C vid användning av LCD-skärmen i energisparläge

Professionell byggkvalitet

EOS R5 är konstruerad med ett kamerahus i magnesiumlegering som är framtaget för att motstå påfrestningarna från professionell användning. Skyddande tätningar mot damm och fukt gör att du tryggt kan fotografera oavsett väder.

Relaterade artiklar

  1. Elektronisk slutare på upp till cirka 20 b/s med AF/AE-spårning: gäller för vissa RF-/EF-objektiv när bländaren är helt öppen. Se Canons officiella webbplats för en lista över kompatibla objektiv. Hastigheten för bildserietagning varierar beroende på slutartid, bländarinställning, bländarförhållanden under serietagning, motivets förhållanden, ljusstyrka (speciellt i dåliga ljusförhållanden) och objektivtyp. Mekanisk slutare på upp till cirka 12 b/s med AF/AE-spårning: vid användning av RF-objektiv och vissa EF-objektiv. Se Canons officiella webbplats för en lista över kompatibla objektiv. Hastigheten för serietagning varierar i upp till tre steg beroende på batterityp, återstående batteriladdning, antal batterier, objektiv, temperatur, inställning för inbyggt Wi-Fi (På/Av) och om du använder ett batterigrepp och WFT-enhet, strömadapter eller USB-nätadapter. Utöver faktorerna ovan kan den maximala hastigheten för serietagning minska på grund av slutartid, bländare, användning av blixt, flimmerreducering, motivets förhållanden, ljusstyrka (speciellt på mörka platser).