CANON EOS R5

Håll dig uppkopplad

EOS R5 är en av de mest anslutna kamerorna vi någonsin skapat, med funktioner för att överföra bildfiler via en smart enhet eller Wi-Fi-nätverk till kunder, sociala medieprofiler eller till molnkonton hemma via tjänsten image.canon.

Superstabil, supersnabb

EOS R5 kan upprätta snabbare och stabilare trådlösa anslutningar tack vare inbyggt dual band Wi-Fi på 2,4 GHz och 5 GHz samt stöd för standarderna 802.11a, b, g, n och 802.11ac. Med en ständig Bluetooth Low Energy-anslutning förblir kameran ansluten till smarta enheter, så att du omedelbart kan bläddra bland, redigera och överföra bilder på telefoner och surfplattor.

Kameran kan använda Wi-Fi för att kommunicera med smarta enheter, överföra bilder till molnet via gatewayen image.canon eller skicka bilder direkt via FTP.

Appen Camera Connect

Kom igång med ditt digitala arbetsflöde var du än är, innan du återvänder från fotograferingssessionen. Starta appen Canon Camera Connect på din smartphone eller surfplatta så ansluts EOS R5 automatiskt via Wi-Fi. På så sätt kan användare bläddra bland innehåll på kamerans minneskort och överföra bilder för redigering med Canon Digital Photo Professional-appen eller för delning.

Det går även att konfigurera EOS R5 för automatisk bildöverföring, så att bilder skickas automatiskt till din smarta enhet medan du fotograferar.

Med hjälp av appen kan fotografer styra sin EOS R5-kamera trådlöst – för stillbilder och film. Välj var du vill fokusera, justera exponeringen och se det kameran ser tack vare fjärrstyrd Live View, så att du kan fotografera trådlöst ur komplicerade vinklar.

EOS R6 Mark II

Canon Camera Connect

Anslut din Canon-kamera till din Apple- eller Android-enhet för att använda fjärrfotografering och dela dina bilder.

image.canon

Med Canons nya molnbaserade fotograferingstjänst, image.canon, kan användare lagra ett obegränsat antal bilder, bland annat RAW-filer, online i upp till 30 dagar. Bildfiler kan sedan flyttas till Google Drive, Adobes Creative Cloud eller lokal lagring offline.

EOS R5 är den första EOS-enheten som tillåter att bilder överförs automatiskt till molnet image.canon, där de väntar på din synkroniserade PC/Mac när du återvänder från en fotograferingssession.

Image.canon

Smidig överföring av bilder och filmer från din Canon-kamera till dina enheter och webbtjänster.

FTP

För professionella fotografer som snabbt och säkert måste leverera bilder direkt till kunder har EOS R5 inbyggd FTP och FTPS som används via kamerans inbyggda Wi-Fi. FTP-inställningar kan konfigureras i kameran eller offline, med hjälp av programvaran EOS Utility och upp till tio sparade förinställningar för omedelbar användning.

Wi-Fi-handgreppet WFT-R10 som tillval är tillgängligt för EOS R5, vilket även har Gigabit Ethernet-anslutning för trådbunden nätverksanslutning och MIMO-antenner för Wi-Fi med längre räckvidd och mindre störningar. Säker bildöverföring via SFTP har även lagts till.

När bilder betygsätts eller taggas med ett röstmemo kan dessa metadata föras över med bildfilerna – ovärderlig information för bildredaktörer och personal på byråer.

Statusskärm för FTP-överföring
Den här skärmen visar det som nyhets- och sportfotografer efterfrågar när de skickar bilder via FTP, hur lång tid det tar att skicka bilderna. Det gör det möjligt för fotografer att fatta ett välgrundat beslut om det är bättre att stanna kvar och slutföra överföringen eller söka en snabbare anslutning någon annanstans.

Skydda bildöverföringen
Något som är användbart för många nyhets- och sportfotografer är alternativet att automatiskt skydda bilder som har skickats till en FTP-server. Att skydda bilder innebär att de är låsta och inte kan tas bort av misstag, och det är enkelt att identifiera vilka bilder som skickats till kunden när alla överförs till datorn efter fotograferingen.

För total kontroll över FTP-funktionerna och möjlighet att lägga till IPTC-data och röstmemon i bilder utökar Canon Mobile File Transfer-appen kamerans FTP-funktioner med din smartphone.

Läs mer och hämta >

Relaterade artiklar

 • ARTICLE

  Canon EOS R5 första bilder: fånga naturen i enastående detalj

  Ulla Lohmann och Robert Marc Lehmann berättar om hur Canon EOS R5 sensor med 45 MP och AF-med ögonspårning hjälpte dem att ta spektakulära utomhusbilder.

 • En terrängcyklist utför ett trick uppe i luften med solen i bakgrunden. Bilden tas underifrån och ramas in av röd vallmo och gräs i sluttningen

  ARTICLE

  Filma i 8K och översamplad 4K med Canon EOS R5

  I de första filmerna som spelades in med Canon EOS R5 utforskade Martin Bissig och Ivan D’Antonio hur 8K-funktionerna minskar inspelningstiden och utökar de kreativa alternativen.

 • ARTICLE

  Canon EOS R5: 10 funktioner du inte får missa

  Upptäck funktionerna som gör EOS R5 revolutionerande, till exempel funktionen för att fotografera stillbilder med 45 megapixlar i upp till 20 b/s och RAW-filminspelning i 8K.

 • En man som håller en Canon EOS R6-kamera vid sidan.

  ARTICLE

  Canon EOS R5 kontra EOS R6 – vilken passar dig bäst?

  Canon lanserar inte bara en, utan två banbrytande kompakta systemkameror i fullformat. Vilken passar dig bäst? Vi jämför EOS R5 och EOS R6.