CANON EOS R5

Håll dig uppkopplad

EOS R5 är en av de mest anslutna kamerorna vi någonsin skapat, med funktioner för att överföra bildfiler via en smart enhet eller Wi-Fi-nätverk till kunder, sociala medieprofiler eller till molnkonton hemma via tjänsten image.canon.

Håll dig uppkopplad

Superstabil, supersnabb

EOS R5 kan upprätta snabbare och stabilare trådlösa anslutningar tack vare inbyggt dual band Wi-Fi på 2,4 GHz och 5 GHz samt stöd för standarderna 802.11a, b, g, n och 802.11ac. Med en ständig Bluetooth Low Energy-anslutning förblir kameran ansluten till smarta enheter, så att du omedelbart kan bläddra bland, redigera och överföra bilder på telefoner och surfplattor.

Kameran kan använda Wi-Fi för att kommunicera med smarta enheter, överföra bilder till molnet via gatewayen image.canon eller skicka bilder direkt via FTP.

Appen Camera Connect

Kom igång med ditt digitala arbetsflöde var du än är, innan du återvänder från fotograferingssessionen. Starta appen Canon Camera Connect på din smartphone eller surfplatta så ansluts EOS R5 automatiskt via Wi-Fi. På så sätt kan användare bläddra bland innehåll på kamerans minneskort och överföra bilder för redigering med Canon Digital Photo Professional-appen eller för delning.

Det går även att konfigurera EOS R5 för automatisk bildöverföring, så att bilder skickas automatiskt till din smarta enhet medan du fotograferar.

Med hjälp av appen kan fotografer styra sin EOS R5-kamera trådlöst – för stillbilder och film. Välj var du vill fokusera, justera exponeringen och se det kameran ser tack vare fjärrstyrd Live View, så att du kan fotografera trådlöst ur komplicerade vinklar.

Canon Camera Connect

Anslut din Canon-kamera till din Apple- eller Android-enhet för att använda fjärrfotografering och dela dina bilder.

image.canon

Med Canons nya molnbaserade fotograferingstjänst, image.canon, kan användare lagra ett obegränsat antal bilder, bland annat RAW-filer, online i upp till 30 dagar. Bildfiler kan sedan flyttas till den permanenta lagringen på 10 GB i image.canon, Google Drive, Adobes Creative Cloud1 eller lokal lagring offline.

EOS R5 är den första EOS-enheten som tillåter att bilder överförs automatiskt till molnet image.canon, där de väntar på din synkroniserade PC/Mac när du återvänder från en fotograferingssession.

Image.canon

Smidig överföring av bilder och filmer från din Canon-kamera till dina enheter och webbtjänster.

FTP

För professionella fotografer som snabbt och säkert måste leverera bilder direkt till kunder har EOS R5 inbyggd FTP och FTPS som används via kamerans inbyggda Wi-Fi. FTP-inställningar kan konfigureras i kameran eller offline, med hjälp av programvaran EOS Utility och upp till tio sparade förinställningar för omedelbar användning.

Wi-Fi-handgreppet WFT-R10 som tillval är tillgängligt för EOS R5, vilket även har Gigabit Ethernet-anslutning för trådbunden nätverksanslutning och MIMO-antenner för Wi-Fi med längre räckvidd och mindre störningar. Säker bildöverföring via SFTP har även lagts till.

När bilder betygsätts eller taggas med ett röstmemo kan dessa metadata föras över med bildfilerna – ovärderlig information för bildredaktörer och personal på byråer.

Relaterade artiklar

  1. Tillgängligt från mitten av 2020.