UTSKRIFTER

De bästa skrivarna för pyssel

Canon har den perfekta skrivaren för dina pysselbehov – från pappersdinosaurier till företagsaffischer.
En kvinna sitter vid ett träskrivbord och klipper ut Creative Park-mallar. På bordet finns en Canon PIXMA-skrivare och ett urval av pysselmaterial.

Oavsett om du är en professionell pysslare som förlitar dig på kvalitetsprodukter för att imponera på dina kunder eller en entusiast som är stolt över dina kreativa ansträngningar kan rätt verktyg för jobbet göra stor skillnad. Skrivare har blivit en viktig del av pysselprocessen och kan förändra ett genomsnittligt projekt till ett verkligt mästerverk.

Rätt skrivare kan ge liv åt invecklade designer och utforska nya dimensioner i din kreativitet. Alla skrivare är dock inte utrustade för att uppfylla alla olika pysselbehov. Här utforskar vi några av Canons bästa pysselskrivare och hur deras kompatibilitet med en mängd olika papperstyper kan hjälpa till att ta dina skapelser till en helt ny nivå.

Den bästa allroundskrivaren för pyssel

En Canon PIXMA-skrivare står på ett skrivbord med en färgstark utskrift i facket.

Canon PIXMA TS9550-serien är liten men kan hantera A3-papper, så den är perfekt för storskaliga pysselprojekt.

En Canon PIXMA-skrivare står på en hylla med ett tomt papper i det bakre facket och en lysande touchskärm i färg.

Det är enkelt att ansluta din smartphone till en skrivare i Canon PIXMA TS8750-serien. Scanna bara QR-koden på skrivarens LCD-skärm så är du redo att sätta igång.

Om du gör en mängd olika pyssel eller om ditt hushåll använder en skrivare för arbete eller andra projekt kan du välja en som uppfyller alla krav för att se till att alla är nöjda – från barn som arbetar med skolprojekt till vuxna som säljer sina verk online.

Canon PIXMA TS7650i gör utskriften snabb och enkel, med en touchskärm i färg på 6,7 cm och Switch UI som kan anpassas för olika användningsområden. Den kan producera svartvita utskrifter på 15 sidor per minut och färgutskrifter på 10 sidor per minut tack vare det långa skrivhuvudet med fler munstycken och optimerad droppstorlek, så att du slipper vänta och har mer tid för de sista detaljerna som lägger till det lilla extra.

Den är Wi-Fi-aktiverad, så PIXMA TS7650i kan användas med en rad olika Canon-appar för att frigöra extra kreativ potential och du kan även scanna direkt till en smartphone eller kopiera med en knapptryckning. Den är även kompatibel med PIXMA Print Plan1. Den prenumerationsbaserade tjänsten övervakar din skrivares bläcknivåer och levererar nya bläckpatroner till dörren så snart du börjar få slut på bläck, vilket gör att du sparar 50 % på dina bläckkostnader2.

Canon PIXMA TS9550-serien är ett utmärkt val om du vill balansera behoven för pysselprojekt med de för hemmakontoret. Trots att den har ett kompakt A4-format kan den bakre matningen rymma upp till 50 ark A3-papper för att skapa större utskrifter utan ram, t.ex. affischer för arbete eller kreativa konstverk som du kan visa upp. Du kan även skriva ut på pappersmaterial på 12 x 12 cm, vilket är populärt format för scrapbooking. Den har en användarvänlig touchskärm och du kan skriva ut, scanna och kopiera från en smart enhet med appen Canon PRINT.

Canon PIXMA TS8750-serien är en annan skrivare med många användarvänliga funktioner. Dessa kan inte bara nås från den stora touchskärmen på 10,8 cm, utan du kan även ansluta till en smart enhet via QR-kod. Den ger utskrifter av hög kvalitet tack vare dess system med sex bläckfärger och har även främre och bakre matare, så att du kan växla mellan blanka fotografier och vanliga pappersdokument från den främre kassetten utan att behöva fylla på.

De bästa skrivarna för fotoprojekt

En Canon PIXMA-skrivare står på ett träskrivbord och skriver ut färgglada pappersark med olika färgpennor liggandes bredvid på skrivbordet.

Canon PIXMA TS7450a-serien har en snabb utskriftshastighet på 13 sidor per minut för svartvita utskrifter och 6,8 sidor per minut för färgutskrifter, vilket effektiviserar pysselprocessen så att du kan ha dina material i händerna och vara redo att skapa på nolltid. Det bakre pappersfacket rymmer upp till 20 ark fotopapper.

En Canon SELPHY CP1500-skrivare skriver ut ett fotografi med en bunt utskrivna familjefotografier vid sidan om den.

Canon SELPHY CP1500 är kompakt och finns i en mängd olika färger för att passa din inredning och är ett utmärkt val för hantverkare som arbetar i mindre utrymmen. Den är enkel att flytta runt och tillräckligt liten för att kunna förvaras i en låda eller ett skåp när den inte används.

För fotoprojekt är det viktigt att tänka på utskriftskvaliteten, papperssortimentet och kompatibiliteten med kreativa appar som verkligen kan förbättra ditt arbete. Det kan kännas mer personligt att pyssla med foton, oavsett om det innebär att skapa en levande multimedieklippbok eller använda en découpage-teknik för att skapa genomtänkta presenter.

Canon PIXMA TS7650i har ett bläcksystem med ett pigmentbaserat svart bläck som, tillsammans med de fylliga färgämnesbaserade färgerna, innebär att användare kan skriva ut fotografier av hög kvalitet hemma. Ett tvåvägssystem för pappersmatning stöder ett brett utbud av utskriftsmaterial och utskrift av fotografier med många olika ytbehandlingar och storlekar, bland annat det populära kvadratiska fotopapperet på 13 x 13 cm.

Den något större Canon PIXMA TS7750i har en ytterligare automatisk dokumentmatare för 35 ark. Förutom appen Canon PRINT är PIXMA TS7650i- och PIXMA TS7750i-skrivarna kompatibla med Canons Easy-PhotoPrint Editor, som tillhandahåller verktyg för att du ska kunna skapa alla olika typer av layouter innan du skickar dem direkt till utskrift.

Utskriften av foton är även imponerande med Canon PIXMA TS8750-serien. Om du lägger till ett grått bläck minskas kornigheten ytterligare och bildkvaliteten förbättras, särskilt i skuggor eller svartvita utskrifter. Du behöver inte vänta länge heller – du får foton av labbkvalitet utan kanter på 10 x 15 cm på så lite som 13 sekunder3. De är även kompatibla med Canons tjockaste fotopapper, bland annat Pro Platinum.

Canon PIXMA TS7450a-serien är en kombination av kvalitet, mångsidighet och stil. Det är en praktisk allt-i-ett-skrivare som har flera alternativ för trådlös utskrift, scanning och kopiering samt en lättanvänd OLED-skärm. Tekniken med FINE-utskrift ger högkvalitativa resultat varje gång, och den är kompatibel med ett antal olika papperstyper, bland annat glättat och matt fotopapper i en mängd olika storlekar, som 10 x 15 cm utan kant.

SELPHY CP1500 är ett kompaktare alternativ med eleganta, inredningsvänliga färger och är perfekt för att skriva ut foton på en mängd olika material. Snabbtorkande teknik innebär att utskrifterna är klara att hantera direkt och du kan skriva ut i flera olika mindre storlekar – från vykortsformat på 10 x 14,8 cm till minietiketter (22 x 17,3 mm).

Med den kompatibla appen SELPHY Photo Layout kan du även redigera och skriva ut direkt från en mängd olika enheter via Wi-Fi.

Ett annat bra alternativ för att visa upp dina fotoskapelser är Canon Photo Cube, som inte bara erbjuder ett smart sätt att förvara foton och fyrkantiga utskrifter, utan även kan omvandlar till ett roligt fotoalbum för familjen. Variationer av Photo Cube levereras även med valfria bläckpatroner (kontrollera kompatibiliteten med skrivaren innan köp) och 40 ark av fyrkantiga Photo Paper Plus Glossy II.

De bästa skrivarna för pappersprojekt

En Canon PIXMA-skrivare står på sidobordet av trä. En hand hämtar en utskrift av färgläggningar från utmatningsfacket.

Canon PIXMA TS7650i har ett pigmentbaserat svart bläck som ger samma höga kvalitet och hållbarhet som en särskild kontorsskrivare. Det långa skrivhuvudet ger snabba utskrifter till en låg initialkostnad, så att du kan komma igång med ditt pysselprojekt direkt med vetskapen om att resultaten inte bara kommer att se fantastiska ut, utan även vara prisvärda.

För dem som gillar de oändliga möjligheterna med papperspyssel är en skrivare med god anslutning, åtkomst till kreativa appar, kompatibilitet med en mängd olika material och en snabb utskriftshastighet ett måste.

Canon PIXMA TS7650i- och PIXMA TS7750i-skrivarna och Canon PIXMA TS9550-serien har alla automatisk dubbelsidig utskrift, vilket är perfekt när båda sidorna av papperet ska synas – till exempel hängande dekorationer och dioramor.

Möjligheten till trådlösa anslutningar och kostnadsfria Canon-appar, däribland Creative Park, innebär att det finns tusentals mallar att anpassa och skriva ut med en knapptryckning. PIXMA TS9550-serien har likt Canon PIXMA TS7650i en utskriftshastighet på 15 sidor/minut för svartvita utskrifter och 10 sidor/minut för färg, så att du kan börja pyssla omedelbart.

Dessutom har PIXMA TS9550-serien 45 inbyggda mönster för att förse dig med ytterligare kreativa alternativ och är kompatibel med papper på upp till 300 g/m² (gram per kvadratmeter) – perfekt för kraftigare pyssel, t.ex. större modeller och gratulationskort.

Den bästa programvaran för pysselprojekt

En hand håller i en smartphone med en väderkvarnsmall från Canon Creative Park på skärmen. På ett skrivbord i bakgrunden står en Canon PIXMA-skrivare.

Från pappersleksaker och -modeller till vimplar och tårtdekorationer för festliga tillfällen – appen Canon Creative Park har en mängd olika mallar som inspirerar till nästa pysselsession. Varför inte på webbplatsen på din bärbara dator eller i appen på din smartphone och hitta ditt nästa konstnärliga projekt. Skicka dem sedan till din Canon-skrivare och börja montera dem direkt.

En datorskärm visar programvaran Canon PosterArtist som har ett stort urval affischmallar att välja mellan.

Om du använder din Canon-skrivare för både hemmakontor och pyssel hjälper Canon PosterArtist dig att kombinera de två genom att erbjuda många kreativa möjligheter att utforma och skriva ut dina egna affischer, flygblad och annat marknadsföringsmaterial hemma.

Canon har en mängd olika kostnadsfria programvaror för att öka ambitionsnivån för dina pysselprojekt och stödja din kreativitet under hela processen. Oavsett om det är en enkel aktivitet på en lugn kväll, ett familjevänligt helgprojekt eller en professionell design finns det något som tänder varje kreativ gnista.

Appen Canon PRINT ger dig en smidig anslutning mellan dina smarta enheter och skrivaren och är ett viktigt verktyg för att enkelt kunna skriva ut, kopiera och scanna, samt kontrollera skrivarens status och eventuella underhållsproblem. Den effektiviserar processen och är kompatibel med en mängd olika filtyper. Du kan till och med komma åt och skriva ut foton direkt från sociala medier eller molnlagring. Med funktionen Smartphone Capture and Copy kan du även använda din smartphone som scanner, vilket är perfekt för att scanna barnens konstverk för att antingen spara eller skriva ut och korrigera eventuella förvrängningar allteftersom.

Pysslare kan hitta en mängd resurser för att skapa allt från utsmyckningar till popup-kort och leksakerCanon Creative Park och det är gratis att registrera sig. Vissa mallar är enkla och kräver ingen sax, vilket passar perfekt för barn, medan andra är mer avancerade för erfarna pysslare som gillar en utmaning.

Canon PosterArtist är ett användarvänligt verktyg för att väcka liv i affischer, banderoller och andra designer för de som vill använda sin skicklighet för att producera marknadsföringsmaterial. Oavsett om det gäller skyltar för ditt företag, flygblad för en skolpjäs eller menyer för ett evenemang får du tillgång till automatiskt genererade designförslag, mallar och miljontals kostnadsfria bilder i lager för att ge dina skapelser en professionell prägel. Programvaran är kompatibel med en rad olika Canon-skrivare, bland annat imagePROGRAF-, PIXMA-,MAXIFY- och i-SENSYS-serierna.

Canon har även särskilda alternativ för foton. Canon Easy-PhotoPrint Editor är kompatibel med PIXMA- och MAXIFY-skrivare och gör att du kan skapa kollage, kalendrar, omslagspapper och mer. Du kan även lägga till pratbubblor, symboler, text och ramar i dina foton.

För kompatibla Canon SELPHY-skrivare har appen SELPHY Photo Layout layout- och designtips och gör att du kan lägga till filter, kanter och till och med QR-koder4. Med den kan du skriva ut anpassade foton, etiketter och bokmärken direkt från en enda mobilapp – scanna bara skrivarens QR-kod för omedelbar trådlös anslutning.

Med så många sätt att vara kreativ på kan pysslare öppna upp en helt ny värld med Canons skrivare och kreativa appar. Du kan vara i början av din pysselresa och vill ha inspiration för att göra snabba, enkla designer eller inspirera dina barn med interaktiva projekt. Eller så är du en professionell pysslare som vill ha nya sätt att effektivisera processen. Oavsett vem du är har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att pyssla.Skrivet av Kat Halstead

  1. PIXMA Print Plan är endast tillgängligt för bosatta i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Norge, Nederländerna, Spanien, Sverige, Schweiz, Irland och Storbritannien.
  2. Baserat på genomsnittlig kostnad per sida jämfört med äkta standardbläck som säljs för de 20 största allt-i-ett-bläckstråleenheterna i Västeuropa (studie av Key Point Intelligence, januari 2022). Kostnad per sida (CPP) för månadsprenumeration på Canon PIXMA Print Plan (plan för 200 sidor), utan ytterligare sidor, jämfört med kostnad per sida för utskrift av ISO/IEC 24711-sidor på de 20 största allt-i-ett-bläckstråleskrivarna med färgkassetter, prissatt under 200 euro i Västeuropa, med kassetter med standardkapacitet. Genomsnittlig kostnad per sida som används för att fastställa procentuella besparingar jämfört med kostnad per sida för Canon PIXMA Print Plan (plan för 200 sidor). Bläckkapacitet och -priser baserade på tillverkarens webbplatsinformation i Tyskland. Försäljningspriser för bläck som inte beaktas i denna studie. Studie av Keypoint Intelligence i januari 2022, på uppdrag av Canon, baserad på allmänt tillgänglig information från och med januari 2022. Skrivare utvalda av enhetsförsäljning i IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Västeuropa.
  3. Utskriftshastigheten för fotografier baseras på standardinställningen enligt ISO/JIS-SCID N2 på Photo Paper Plus Glossy II. Tiden för databearbetning på värddatorn är inte medräknad.
  4. Kontrollera produktsidan för den specifika modellen för alla tillgängliga funktioner.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar