UTSKRIFTER

Fem anledningar till att MAXIFY GX7050 kan spara tid och pengar

Canon MAXIFY GX7050 är perfekt för företag och snabb och mångsidig med förbättrade anslutningsalternativ, vilket ger utskrifter av högsta kvalitet och extremt låga driftskostnader.
En Canon MAXIFY-skrivare på ett bord gjort av trälådor.

”Våra dokument måste matcha kvaliteten på våra ritningar”, säger Ian Scullion, en av tre hårt arbetande arkitekter på Fasciato Architects i Altrincham i Greater Manchester i Storbritannien. ”Det är viktigt att vårt utskrivna material har ett enhetligt utseende.”

Vid sidan av arkitekturritningarna i A3- och A0-format som företaget skapar för projekt, måste de även producera många utskrifter i standardstorlek, oavsett om det gäller dokument för kunder eller ansökningar om bygglov.

På en konkurrensutsatt marknad måste varje företag se bra ut på papper. Canons MAXIFY-skrivare för företag är snabba, enkla att använda och ger förstklassig kvalitet till en mycket låg total ägandekostnad.

Här avslöjar Ian och Canons produktspecialist Zubair Rahim fördelarna med att använda en Canon MAXIFY GX7050-skrivare på arbetsplatsen.

1. Snabb och enkel att använda

En närbild av touchskärmen på en Canon MAXIFY-skrivare.

Den nya MAXIFY-skrivaren (och dess systermodell) är de första Canon MegaTank-skrivarna med touchskärm. ”Den är verkligen användbar och gör allt så enkelt, från att installera skrivaren och ansluta till Wi-Fi till att scanna och kopiera”, säger arkitekten Ian Scullion.

En person som byter ut papperet i en Canon MAXIFY-skrivare.

Den nya MAXIFY-modellen har två pappersinmatningskassetter för 250 ark vid basen samt en bakre matning och en dubbelsidig automatisk dokumentmatare för 50 ark som kan scanna båda sidorna av ett dubbelsidigt dokument i ett svep.

Ian var särskilt imponerad av den snabba och enkla installationen av MAXIFY GX7050. ”Hela installationsprocessen tog bara 10-15 minuter”, säger han. ”Var och en av de fyra bläckflaskorna är individuellt märkta och färgkodade så att du inte kan hälla bläck i fel behållare. Du behöver inte klämma på flaskorna och bläcket slutar automatiskt att flöda när behållaren är full, så du slipper kladd.”

Han uppskattar även utskrifts- och scanningshastigheten, eftersom han och hans kollegor ofta arbetar med snäva tidsramar. Det tar ungefär sju sekunder att skriva ut en sida, där flera sidor i svartvitt eller färgutskrifter har hastigheter på runt 24 eller 15,5 sidor per minut¹.

”En av fördelarna med GX7050 jämfört med GX6050 är att den klarar scanning i ett svep av dubbelsidiga dokument”, förklarar Zubair. ”Dubbla scannerelement innebär att du inte behöver scanna ena sidan, vända arket och scanna den andra. Om du har en bunt med dubbelsidiga dokument sparar det mycket tid och arbete.”

Om du vill ha en mindre och mer prisvärd MAXIFY-skrivare är GX6050 rätt för dig.

2. Enastående kvalitet som får dig att se bra ut på papper

En person som skriver på sin bärbara dator som står på ett skrivbord täckt av arkitekturutskrifter.

”Förbättringen av färgmättnaden var uppenbar på vårt papper med brevhuvud”, säger Ian. ”Dessutom uppskattas bläckets hållbarhet när vi tittar på dokument på arbetsplatsen.”

Kvaliteten på de dokument som ett företag skickar ut kan vara avgörande när det gäller hur kunderna ser på företaget. ”Ibland skickar vi in bidrag till utmärkelser eller tävlingar och vi vill även kunna skriva ut bilder för kontoret med olika papperstyper”, säger Ian. ”Utskriftskvaliteten med MAXIFY GX7050 är mycket bättre än andra skrivare som vi har använt tidigare.”

”GX7050 och GX6050 är de första skrivarna i MegaTank-serien med påfyllningsbara bläckbehållare som använder pigmentbaserat bläck för alla tre färgerna samt för svart”, tillägger Zubair. ”Det gör att de kan skapa riktigt skarp, solid text och en fyllig, levande färgåtergivning för grafik, med en otrolig detaljrikedom som bevarar utseendet på även de minsta teckensnitten, som ofta används för det finstilta i juridiska dokument.”

3. Intuitiva funktioner som ökar produktiviteten

En man som håller i en utskrift och skriver ut från sin telefon på en Canon MAXIFY-skrivare.

Pigmentet i MAXIFY-bläck säkerställer att dokumenten blir hållbara, kladdfria, vattentåliga och överstrykningståliga.

En man sitter vid ett skrivbord på ett kontor med en Canon MAXIFY-skrivare på ett bord gjort av trälådor bakom honom.

”De här MAXIFY-skrivarna har även en underhållskassett som kan bytas av användaren och som samlar upp bläck under rengöringen av skrivhuvudet”, säger Canons produktspecialist Zubair Rahim. ”Du kan behöva byta den ungefär en gång om året beroende på användning. Det är väldigt enkelt.”

MAXIFY GX7050 har tre pappersinmatningsfack. De två främre kassetterna rymmer 250 ark vardera (GX6050 har bara en främre kassett) och det bakre facket rymmer 100 ark. ”Vi gillar den mångsidighet som de olika facken ger oss”, säger Ian. ”Det bakre facket är särskilt lämpligt för specialmedia, så du kan skriva ut på glättat eller matt fotopapper, kuvert, etiketter, visitkort, magnetiskt material eller till och med banderoller upp till 1,2 meter. Den har allt vi behöver för alla våra utskriftsbehov.

”Jag tycker verkligen om att kunna skriva ut dokument direkt från telefonen”, tillägger han. ”Det är även bra att kunna scanna dokument och skicka dem direkt via e-post, via touchskärmen eller spara dem på ett USB-minne som ansluts på skrivarens framsida. Du kan även välja att scanna dem till en nätverksmapp. Allt är så intuitivt och hela processen är verkligen effektiv.”

4. Mångsidiga anslutningsalternativ

En man som använder sin telefon för att skriva ut från en Canon MAXIFY-skrivare.

Med appen Canon PRINT kan du skriva ut, kopiera och scanna från smarta enheter samt ändra utskriftsinställningar, kontrollera bläcknivåer och köra underhållsrutiner. De här MAXIFY-skrivarna är dessutom helt kompatibla med Apple AirPrint för iOS och Mopria för Android.

”Vi använder WhatsApp för att kommunicera med kunder som ibland skickar bilder eller dokument därigenom, så det är till stor hjälp att kunna skriva ut direkt från telefonerna”, säger Ian. ”Vi använder även en surfplatta, så om vi diskuterar ett problem med en kund kan vi enkelt skriva ut ett dokument eller en ritning och sedan rita på den. Dessutom är det en effektivare lagringsmetod att scanna papperskopior till ett USB-minne istället för att förvara stora pappersarkiv.”

För personer som arbetar på en annan plats underlättar det att kunna skapa utskrifter på kontoret som ska delas eller signeras. ”Med PIXMA Cloud Link kan du skriva ut var du än befinner dig via appen Canon PRINT”, tillägger Zubair. ”Du kan även fjärrscanna dokument med hjälp av kameran på din smarta enhet och skriva ut dem på kontoret, eller scanna dokument på kontoret med skrivaren och skicka dem till en smartphone.”

5. Låg total ägandekostnad

En arkitekt som sitter vid sitt skrivbord på ett kontor och går igenom papper.

De besparingar som verksamheten kan göra med båda dessa MAXIFY-skrivare beror främst på MegaTank-designen, som använder bläckbehållare med hög kapacitet istället för vanliga patroner.

En närbild av en Canon MAXIFY-skrivare som visar bläckbehållarna på framsidan.

”Du förväntar dig normalt cirka 1 000 till 1 500 sidor från en bläckstråleskrivare för företag från en uppsättning patroner med hög kapacitet”, säger Zubair. ”Med de här MAXIFY GX-skrivarna får du upp till 14 000 sidor² eller ända upp till 21 000 om du växlar till ekonomiläget³. Även om du skriver ut 1 000 sidor per månad behöver du inte oroa dig för att byta bläck på mer än ett år. Det sparar både tid och energi, samtidigt som det minskar mängden plastavfall.”

De viktigaste fördelarna med GX7050 - och GX6050 - är de låga driftskostnaderna och den låga totala ägandekostnaden. ”Vi delar upp det här på en genomsnittlig kostnad per sida och den totala kostnaden för verksamheten över cirka fem år, där priset på själva skrivaren och förbrukningsartiklarna ingår”, förklarar Zubair. ”Båda är väldigt låga med dessa skrivare. Du kan förvänta dig en genomsnittlig besparing på 85 % av den totala ägandekostnaden jämfört med de tio bästa laser- och bläckstråleskrivarna.

Det här är goda nyheter för företag som Ians. ”Vi är mycket nöjda med att GX7050 ger oss en så stor kostnadsbesparing”, säger han.

Skrivet av Matthew Richards

 1. Dokumentutskriftshastigheter mäts enligt genomsnittlig ESAT (Word, Excel, PDF) i kontorskategoritestet för standardläget, ISO/IEC 24734.

  Utskriftshastigheten kan variera beroende på bland annat systemkonfiguration, gränssnitt, programvara, dokumentkomplexitet, utskriftsläge, sidtäckning och vilken papperstyp som används.

 2. Sidkapaciteten för bläckbehållaren som används vid installationen är lägre än för en ersättningsbehållare, eftersom en viss mängd bläck används för att fylla skrivhuvudet under installationen. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med färgdiagrammet ISO/IEC 24712 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installationen.

  Sidkapacitet för svart och färg kan inte kombineras.

  Sidkapacitet varierar betydligt beroende på det utskrivna materialet och andra faktorer.

 3. Ekonomiläget minskar bläckförbrukningen genom att sänka densiteten, 50 % fler sidor än standardläget kan skrivas ut
 4. Uppskattad genomsnittlig besparing vid utskrift av 1 000 sidor per månad under 5 år, baserat på den initiala inköpskostnaden för maskinvara plus kostnaderna för bläck eller toner. Jämförbara modeller vad gäller besparing för total ägandekostnad inkluderar de 10 bästsäljande färglaserskrivarna och de 10 bästsäljande bläckstråleskrivarna enligt IDC EMEA Hardcopy Tracker (uppgifter 1:a kvartalet – 3:e kvartalet 2020). Se Canons webbplats för fler detaljer.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  UTSKRIFTSTIPS

  MegaTank-skrivare och deras fördelar

  Upptäck sex skäl till varför du behöver en MegaTank-skrivare.

 • Två byggarbetare skriver ut dokument på en Canon PIXMA TR150. En orange hjälm ligger på bordet bredvid dem.

  UTSKRIFTSTIPS

  Skriv ut var du än är med PIXMA TR150

  Ta reda på hur en bärbar skrivare kan förbättra mobila verksamheter.

 • UTSKRIFTER

  Bläckstråle eller laser: vad passar dig bäst?

  Upptäck skillnaderna mellan Canons bläckstråle- och laserskrivare och ta reda på vilken som bäst passar dina behov.

 • En person använder appen Easy-PhotoPrint Editor på en surfplatta för att skriva ut en bild av en familj trådlöst på en Canon PIXMA-skrivare som står på ett skrivbord.

  UTSKRIFTER

  Så använder du en trådlös skrivare

  Smarta sätt att få ut mesta möjliga av din trådlösa skrivare.